Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Udělejte si z telefonu přenosnou konzoli. Jaké jsou možnosti?

PR článek
Herní mobilní trh je jedině na vzestupu, což dokazují neustálé pokusy vývojářských společností portovat své populární značky právě na tuto platformu. Ale růžová není pouze budoucnost, ale také minulost. Mobilní telefony jsou už natolik výkonné, že si na nich zapaříte hry, o kterých se vám ještě před pár lety snilo. Tedy pokud máte to správné vybavení.

Ještě donedávna jsme utráceli celé své měsíční výplaty za těžkopádné herní konzole, u kterých jsme museli lebedit jedině doma. Na cestách jsme mohli leda tak přemýšlet nad nejrychlejším spojem, abychom mohli co nejrychleji zapnout svoji oblíbenou pařbu, a v ruce nanejvýš tak dráždili hada… toho na Nokii.

I pokud jste nikdy nezabředli ke kouzlu herních konzolí, jistě byste spočítali na prstech své ruky (a možná i nohou) celou řadu her, které vyšly současně také na některou z konzolových platforem. Díky bezplatným emulátorům pro Android a iOS si tyto legendy konečně můžete zahrát také na cestách. O nejlepší možný zážitek a maximální autenticitu se postará bezdrátový ovladač, který slouží zároveň jako držák pro telefon.

Současné emulátory už jsou natolik sofistikované, že automaticky zaznamenají připojený ovladač, a vy tak můžete pařit prakticky okamžitě. Musíte si ovšem vybrat správný model, který aplikace znají a pro které jsou stavěné. Společnost Ipega v těchto vodách exceluje, a doporučujeme sáhnout po modelu Ipega Pg-9090, který disponuje oběma analogovými páčkami, dvojicí pravých i levých triggerů a dokonce šikovnou plošinkou pro jednodušší mačkání směrových kláves.

Když už investujete do kapesního ovladače pro mobilní telefon, přejete si, abyste ho uplatnili také při hraní na počítači. Dvě mouchy jednou ranou. Jistě vás také zajímá celkový dojem z mačkání tlačítek. Věřte nám totiž, že se chcete vyhnout špatným spínačům, které pod prsty sotva ucítíte. Totéž platí právě o analozích, které potřebují mít ten správný odpor. Ipega Pg-9090 patří k vyšším modelům, které tyto body spolehlivě splňují, a to za stále velmi rozumnou cenu.

Zamyslete se nad svým dětstvím a vzpomeňte si, jaké hry tehdy frčely. Mějte vždy u sebe takové herní klenoty, jako Tekken 3, Tekken 5, Burnout Legends, Pokémon, God of War, Spiderman, Metal Gear Solid, Tony Hawk’s Pro Skater 2 a jakýkoliv díl Grand Theft Auto pro Playstation Portable. Se vším si dnes pořadí prakticky každý telefon i nižší cenové kategorie.

A až doženete minulost a nakrmíte nostalgii, máte k dispozici nepřeberný výběr z Google Play a iTunes. V čele s jasnými kandidáty jako PUBG či Fortnite.