Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ve vývoji THX Blu-ray nevěří

OT: Nemělo by to být spíš Pyrrhovo vítězství?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když chcete znít učeně, použijte slovník - "Pyrrhovo"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bůh ví na co autor při psaní myslel, Pir..., já už vím, je tam taky P a měkké I. :oDDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pirrhos? Toho neznám! :-) Není to nějaký pirožkový král? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze sa vzdy najde dost ludi, kvoli ktorym sa to oplati vyrabat... v Cine a predavat v Tescu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konecne! Konecne si taky nekdo uvedomil to, nad cim ja premyslim uz delsi dobu. Proc navrhovat a prodavat dalsi nespolehlive obri hucici placky, kdyz muzeme pouzit malinkou flashku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ak budu rychlosti zapisu na USB podobne ako dnes alebo aj 2 - 3 x rychlejsie, tak tento pan pocka pekne dlhu dobu v obchode dokym mu obchodnik nahra 128 GB filmov.
A keby nebol ako z doby kamennej tak si tie filmy stiahne sam doma z netu za poplatok a usetri cas na cestu do obchodu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konečne niekto povedal čosi rozumné ... neviem koho baví mať doma haldu DVD/HD DVD filmov na ktoré sa pozrie 3x za život a dávať za ne nehorázne peniaze ...
 
Pre 99% populácie stačí keď si bude môcť za rozumné peniaze požičať v požičovni film napr. na tej fleške v HD kvalite, doma pozrieť, vymazať a tak dokola ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Fredy1: Ale no tak. O USB3 uz jsi slysel? Zvysit rychlost flashek neni zas takovy problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

věřím, že se budou HD filmy stahovat (rychle) už brzo, ale kde? Možná v zemi vycházejícího slunce :) Než se to rozšíří jako běžná distribuce si ještě počkáme. Proto má u mě Blu-ray smysl. Jak jinak mám krmit svou HDLCD? Klipy z netu? To ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Verdel: Ty jsi asi taky moc nepochopil o co jde, ze? Nejde jen o stahovani, ale i o to, ze HD filmy by se na flahkach mohly rovnou distribuovat. Flashka je mnohem mensi, nema zadne mechanicke casti, zapis neni problem a uz ted jsou flashky s vetsi kapacitou, nez o jake se muze nejake Blu-Ray zdat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ThomasBlue: 8GB flash kolem 900,- Za kolik by byla 50GB flash? Zatím je to prostě blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Laurie Fincham je pěkný blbeček, až mu to někdo z té flešky smázne, tak může akorát tak drškovat, že vyhodil prachy luftem. Na BD-R by to měl vypálené napevno, ale to už je jaksi každého názor.
Na Blu-Ray není rozhodně pozdě, koneckonců to bych mohl argumentovat i tím, že tu už máme HDD o kapacitách řádově TB a DVD jen něco kolem 4.4 GB (dvouvrstvý 7.9 GB). Vydávají snad filmová studia kvůli tomu filmy na HDD nebo flash pamětích? Kdo by si to koupil.
Ten člověk je jen očividně shnilý si zajít do prodejny a vybrat si nějaký ten film.
Jinak souhlasím, že se do budoucna určitě budou HD filmy běžně stahovat namísto kupování originálek ale stejnak si to každý 4 vypálí na nějakou tu placku, pokud bude mít o ten film opravdový zájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To slovicko "zatim" je tam podstatne :-) Kolik stala ta 8GB flash pred rokem? Ceny flashek padaji a diky SSD a zvysujici se vyrobe budou padat jeste rychleji a Blu-Ray musi do 2 let prevalcovat.

Nevim jak ty, ale ja opravdu nestojim o dalsi opticka media. Pri zasunuti do pocitace poslouchat to priserne huceni, kazivost a nespolehlivost je obrovska, je to neskladne, mechanika zabira v pocitaci spoustu mista. Nevidim proste jedinou vyhodu, krome toho, ze ZATIM je to levnejsi.

P.S. Na HD video je stejne lepsi plasma nez HDLCD ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Mira-7: Tobe nekdo stoupnul na kuri oko nebo proc se tak rozcilujes? Absurdnejsi argumenty nez to, ze mu to z flashky nekdo smazne jsem teda jeste neslysel :-)) To jsi me fakt pobavil. A s tou distribuci na HDD to je taky uzasna myslenka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že jsou to jen plky.
Ono jde o tu cenu, kterou chtějí za ten film. Cena za médium je minimální. Proto na tom koncový uživatel nic moc neušetří a v případě BD to má aspoň v archivu. Flashku budu chtít v brzku zase přepsat něčím jiným. A stahovat dva dny a zas..t Internet stahováním HD filmů od milionu lidí ? Nehledě k tomu, že se bude ještě hůře relizovat ochrana proti nelegálnímu kopírování ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ThomasBlue: Byla by krása jít do obchodu, koupit si film nebo hru v podobě nějakého manuálu s artworky a flash médiem (nebo kartou s kódem na stáhnutí obsahu apod.) Kéž by to tak bylo třeba u budoucích konzolí.
BTW s tou plazmou máš pravdu, ale já více hraji(PS3) než koukám na filmy :) proto to lcd ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2:Mira 7 (let to sedi!) protoze podobnou blbost by nekdo dospelej snad nenapsal...  1.jestli se bojis o data na flesce "ze ti je nekdo smazne" kup si flesku se zamkem proti prepisu  2. na BR-R to budes mit tak napevno vypaleny, ze ti to diky blednoucimu barvivu jiz po par letech nepujde precist!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to no1: Jo cena je zatim jedina vyhoda Blu-Ray, ale jak jsem psal, za chvili nebude. Co se tyka toho archivu, tak zivotnost optickych disku je maximalne par let, navic jsou velmi nachylne na ruzna poskrabani, teplotu a podobne, takze o archivu v pripade optickych disku se v zadnem pripade mluvit neda. Navic i flashka jde chranit proti smazani, takze to je naprosto irelevantni argument. Stahovat se nic nemusi, pripadne stahovat muzou jen pujcovny filmu, proste cela distribuce by sla pres flashky. A ze bude horsi ochrana proti kopirovani? Komu to vadi? Me teda ne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel: Tys na to kápnul s těma flashkama do konzolí! Tak jako se kdysi používaly cartridge, je klidně možné, že se hry začnou distribuovat na USB flash (nejlépe v nějaké originální fyzické úpravě, odpovídající dané hře :) Cenově už by to snad šlo i dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to > ThomasBlue 
Ale no tak ,USB 1,2,3, nebo 4 je jenom rychlost rozhraní a ne rychlost zápisu do Flashky. Pokud by se do flasky dalo zaspisovat stejnou rychlosti jako do externiho USB hardisku, tak nereknu ani ň

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ThomasBlue: Je to otázka technologie. Pro magnetooptické disky, které používám již pár let  (nejedná se o DVD nebo BR), výrobce garantuje bezchybnost dat min. 50 let. Cena je vyšší, než 10 Kč za DVD, jelikož se moc nerozšířily. Jinak si myslím, že obě varianty si najdou své příznivce a řada lidí bude chtít určitě archivovat (třeba i vlastní nahrávky z cam). Pak je otázkou, zda mám mít všude hromádky flashí nebo BR disků - mě je to v podstatě úplně jedno. A mít vše na jedné obří flash ? To pak, když se mi pokazí, tak je vše v kopru ! 
 
Jinou otázkou je dopad na životní prostředí při masové výrobě. Neznám srovnání, ale flash je na polovodičové bázi a tato výroba má na životní prostředí dopady značně drastické (jeden z důvodů, proč se výroba přesouvá na východ).
Myslím, že holografický disk s velmi vysokou kapacitou a stabilitou dat by nebyla špatná volba (při vyšší hustotě taky postačí nižší otáčky pro přehrávání)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Fredy1: Ok, to ja samozrejme vim, ze rychlost rozhrani nesouvisi s rychlosti vlastni flashky. Ale neverim, ze by byl takovy problem zvysit rychlost flashky na dejme tomu tech +/- 30 MB/s, coz je rychlost okolo ktere se pohybuji dnesni Blu-Ray.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Verdel: "ale já více hraji(PS3) než koukám na filmy :) proto to lcd ;)"
LCD je na hry lepší než plazma ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel, jaký je rozdíl, mezi clipy z netu a z kulatého kotoučku??? Na DVD nebo nově na BR mediu může být zovna tak zprzněná kopie v nižším rozlišení a nízkém dat. toku a naopak z netu stáhnu film, dokument, videoclip klidně i ve Fuul HD s dat tokem klidně i 20MB :-) Nezaměnujte datové medium s kvalitou filmu! BR je prostě jen obecné datové medium s vyšší kapacitou! DVD+-R DL snese zrovna tak Fuul HD video datat a na kvalitu kapacita nemá vliv!!! Pouze a hrací dobu! Klidně snesu úchvatné záběry planety Země a pod. dokumnty,kde HD video má největší smysl, i na dvou mediích, ale dívat se na víc jak 1h dokument vkuse nemíním, neb je to neúnosné a pakliže budou 2h na dvou levnějších DVD mediích v jakém koliv formátu, budu volit raději tuto variantu a nevyhazovaz prachy za bějaké BR...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fredy1: rychlosti okolo 30MB (čtení/zápis) flash dosahují. mrkni se treba na Corsair Voyager GT nebo Survivor GT. Sice je o neco vyšší cena, ale ta se casem taky vyrovna.
Rychlost prenosu dat na mit externim HDD 2,5" je srovnatelna s temato flash.
No problem ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm, nevíte náhodou jak to teď vypadá s holografickými médii? Ty mě přijdou jako možná konkurence pro DVD a Blu-ray. Bylo tady pár zpráv, ale už dlouho jsem o nich nic neslyšel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presně, a SSD nové generace zapisují kolem 100MB/s, jsou sice zatím drahé, ale cena klesá rychle. A dnes většinou používaná generace zvládá cca 40MB/s, vož je stejně víc než USB reálně zvládne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo Vas taky nekoho, ze BR placky jsou pro radu lidi zajimave jako media na zalohovani dat?  Na flashku zalohuji jenom hardcore privrzenci tohoto media, kteri maji skony k masochizmu. Dnesni archivacni DVD media vydrzi uz i 100 let a BD media 30 a vic let. Ja tvrdim, ze na DVD nebo BD medium ulozit film je totalnim znehodnocenim uslechtileho datoveho media...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor je trubka a prostě misto Pyrrhovo napsal Pirrhovo, no. Snad se pánové tolik nestalo ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Fireball - dnes je i BR na zálohování nevhodné, jelikož jsou malé. Bohužel, dnes je nejednodušší a nejlevnější zálohovat na další HDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ODSakEda: Správně se píše "Full HD", nikoliv "Fuul HD". Ta druhá možnost ve mně evokuje slovo "fool", čti "fúl" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste vtipálci :-) Chcete nahrazovat BD média flash disky a přitom jimi nenahradíte ani DVD :-) nebo už se 4 GB flash disk prodává za 10 kč ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to no1: I přesto, že výrobci eliminovali přepal bodů zůstávám u LCD. Navíc FULL HD bylo, ještě nedávno, jen u velkých plazem a 100 táců bych zase do TV nedal ;) Proto LCD

to ODSakEda: Rozdíl co do kvality není(snad až na větší kompresi zvuku než bych přežil ;) ) a ani jsem to neříkal, ale koukat na PC není ono. Asi jsem pohodlný, ale mít PC napojené na HDTV a přes něj koukat na filmy není to pravé ořechové.Musel bych si pořídit něco jako Emgeton GURU nebo to stahovat do PS3 aby mě to bavilo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak konecne rozumny slovo, je docela zajimavy ze tenhle clanek vychazi na webu cdr, protoze ten borec ma stoprocentni pravdu, media jako cd, dvd nebo blueray a vypalovani obecne je anachronismus a myslim ze brzo to pochopi opravdu vsichni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Janke: 4GB vzhledem k autorskému poplatku 57Kč nikdy nebude za 10Kč :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Fireball - Dnesni archivacni DVD media vydrzi uz i 100 let a BD media 30 a vic let.
Aaa niekto má už dnes 1.apríl :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kolik let to skutečně na DVD/BR vydrží. Tady na CDR se snad dělaly nějaké testy.
 Ale neznám nikoho, kdo by si na flash uložil data, že je tam bude mít 10 let. Disk běžně odejde, tak na co to chcete dávat ? Navíc flash paměti vydrží jen omezený počet zápisů (to pro případ použití místo disku)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked sa odmysli vydrz zaznamoveho media, tak data umru aj tak. Niekde som cital pekny clanok o umierani dat. Problem je v nekonpatibilite starsich formatov s novsimi. Tak napr kolko dobrej hudby umrelo s platnami?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no1 - dnes vyrobci flash pameti bezne zarucuji 10 000 prepsani. to znamena, ze pokud kazdy den jednou prepises, tak ti vydrzi vice nez 27 let...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, možno niekoho napadlo, ale BD médium je dosť náchylné na poškrábanie, resp, na problém čítania poškrábaného média a požičovne by to neprežili, keby kúpili drahé médium a po pár požičaniach by bolo nečitateľné. Myslím, že práve preto tie flash média. Viety vy vôbec, koľko je na svete požičovní? Taktiež sú skladnejšie a tým pádom požičovne budú vedieť uskladniť väčšie množstvo titulov. Nikto vás nenúti si kupovať film na flashke. Kľudne si ho kúpte na BD. Však výrobné náklady na BD stále budú nižšie. Tie sa neodvíjajú len od materiálu, aj keď tá placka z umelej hmoty asi stále bude lacnejšia, ale aj od času výroby. A vylisovať z matrice BD médium je asi rýchlejšie, ako napáliť celý film do flashky, nehovoriac o jej výrobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt, dík za opravu slova Fuul na Full :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tento krám má příliš velké objemy dat, které se prostě nehodí pro masové kopírovaní po současných obvyklých sběrnicích, takže málokdo se bude pinožit s nějakým kopírováním fošen, nanejvýš tak ještě s redukovanou kompresí na klasické DVD-čko, které je mnohem efektivnější...
dopadne to jako dřívávejc v historii s tím magičem R-DAT, který nikdo nekupoval za ty nablblé ceny a nekompatibilitu frekvence v CD-čkama, takže po mnoha letech doskomírával v HI-FI videích coby další "lepší" zvuková stopa, nebo jako zálohovač dat v počítačích...
podle mě toto ve stávající podobě nemá šanci na dlouhodobou životnost na uživatelském trhu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to _tono_
Nevim o jakem aprilu tady blabolis, i kdyz chapu, ze na Slovac mozna jeste zlata media nedorazila. Nez priste budes odpovidat, zjisti si fakta, abys pak nevypadal jako omezenec, coz se ti podarilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jfb
souhlasim, ale s vyjimkou, mozna ze bych meli rozlisit pojem zalohovani od pojmu archivace.
Neni to tak davno, co se zacinalo s CD-R. Pouzivaly se i presto, ze zpocatku vysly nevyhodne, stejne jako BD dnes. Kdyz si uvedomim, kolik CD dnes nahradi jedno 50GB BD, tak vzhledem k uspore mista mi vyjde i dnes BD oporoti CD velmi zajimave i kdyz cca 3x drazsi. To je ale take jenom otazkou casu.
Zalohovani na HDD ma nepochybne sve priznivce, nicmenew pro klasickou archivaci, tedy dnes data zapisu, tak na medium 30 let nesaham a pak data potrebuji zpracovat. tady bych vsadil spise na kvalitni zlate archivacni DVD se zarukou 100 let (treba Verbatim DVD-R Hrad Coat Archival Grade), samzorejme za dodrzeni urcitych podminek pri skladovani. V tomhle pripade bych vsadil na to, ze HDD nebude pouzitelny (nemluvim o HW nekompatibilite, to by se dalo urcite resit, neverim na funkcnost - vyschle elektrolyty, "proschle" lozisko, nemluve o moznych narazech, ktere by placce nevadily). Na HDD bych nevsadil, nehlede na to, ze pijit naraz o 500GB nebo 1TB dat je horsi nez prijit naraz o 50GB dat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Fireball: myslim ze realna doba zalohovani dat na CD nebo jiny kotouc nepresahne dobu trvanlivosti tak 20 let (laboratorni testy nemuzou 100% nahradit prave starnuti) a i potom by byl problem se spustenim nekolika dnes standartne pouzivanych formatu, jako treba ruzne databaze apod.
Podle me je zalohovani dat na takovou dobu zbytecne, snad az na filmy, hudbu apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to  kalda
Prvni cast je bez debat. Zlata media podle laboratornich testu, samozrejme pri slusnem zachazeni a skladovani, preziji 100 let. S druhou casti naprosto souhlasim, avsak zcela naopak: Podle me je zalohovani filmu a hudby apod. na takovou dobu zbytecne, snad az na data. Kristova noho, prece si nebudu ukladat to, co maji ulozeny miliony lidi soucasne, k tomu se vzdycky nejak doberu, ne?  Vyjimkou je VLASTNI video a VLASTNI hudba, ktere ovsem nepovazuji za filmy a hudbu, ale za DATA (samozrejme vcetne ostatnich dat, ktera jsou vysledek me prace, mych blizkych nebo me firmy).
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.