Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vlastní GIFy z videa? Zkuste zdarma konvertor s podporou tisíce formátů, 4k a VR

PR článek
Sociálním sítím a obecně internetové komunikaci vládne jeden formát, GIF. Tyto krátké animace mnohdy vyjádří naše emoce více než tisíce slov. Jejich obsahem bývají scény z filmu, seriálů či internetových memů. Ne vždy se ale povede najít ten správný, tak co si takhle vytvořit vlastní?

Na sociálních sítích v dnešní době trávíme většinu svého času. Na YouTube koukáme na videa, posloucháme hudbu, na Facebooku sdílíme své momentky zachycené mobilem a po chatu si posíláme animované obrázky. Občas si videoklip chceme stáhnout do telefonu, jenže kde? Facebook nám video odmítne, kvůli jeho velikosti, jenže jak ho zmenšit? A na chatu hledáme GIF z jedné scénky, který tam jako na potvoru zrovna není, ale kde ho vzít? 

Bezplatný Wondershare Video Convertor je šikovný nástroj, který pomůže se vším zmíněným, pod jednou střechou a na jediné kliknutí. V první řadě slouží ke konvertování souborových videoformátů, které může převést do více než 1000 známých koncovek. V případě potřeby můžete souboru snížit i rozlišení, snímkovou frekvenci či bitrate, abyste jeho velikost drasticky zmenšili.

Doba si však žádá trochu větší propojení s internetovými službami, a tak program nabízí i možnost vložením odkazu na video z YouTube,  Facebooku či jiné webové stránky, ze které si program již soubor zvládne vytáhnout včetně titulků. Se souborem pak můžete okamžitě manipulovat, ať už jeho zkonvertováním nebo úpravou třeba v GIFovou animaci.

Wondershare Video Convertor poslouží zároveň i jako jednoduchý editor, abyste si mohli pro svůj výsledný soubor vytáhnout třeba jen 3sekundovou reakci, spojit více videí v jedno, případně naopak rozdělit delší video na několik částí. Také například můžete napevno vložit titulky přímo do videa. 

Pokud ještě ve skříni máte navíc sbírku svých rodinných videí na CD/DVD, pak vězte, že se jim krátí čas životnosti. Za pár let byste tak mohli přijít o to nejcennější ve vašem životě, vzpomínky na dětství a vaši rodinu v době před-internetové. Wondershare Video Convertor zvládne i ripování videí z optických disků, a tak poslouží skvěle i k zálohování vašich umírajících mediálních úložišť.

Wondershare Convertor Convertor můžete vyzkoušet zcela bezplatně, plná Premium verze však odemyká více funkcí a možností.