Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vyhlaste koroně válku: Respirátory Xiaomi, bezkontaktní teploměr a dezinfikátory

PR článek
Štěstí přeje připraveným a občas je třeba mu jít trošičku naproti. Našli jsme pro vás na internetu pětici šikovných pomůcek, které v současné epidemii ochrání zdraví vás i vašich nejbližších.

Zatímco vláda České republiky musí své objednávky ochranných pomůcek řešit ve statisícových množstvích, jednotlivci mají situaci podstatně jednodušší. Jediným zádrhelem jsou sklady tuzemských obchodů, které jsou v drtivé většině případů vybrakované, a tak se musíme ohlédnout v zahraničí. Tamější výběr je navíc o dost pestřejší. S těmito pomůckami přečkáte epidemii levou zadní. 

Xiaomi Smartmi respirátor

Karanténní nařízení nosit roušku na všech veřejných místech tu s námi bude ještě nějaký ten pátek, a co nevidět vyčerpají své zásoby i ti nejpřipravenější z nás, kteří nakoupili zásoby ústenek s předstihem. Brzy budeme odkázaní na obyčejné roušky z bavlny, které nás ani naše okolí příliš neochrání. Další z možností ochrany nabízí společnost Xiaomi, která přišla na trh s vlastním respirátorem. 

Výhodou této masky je pohodlné uchycení za uši s nastavitelným polohovacím systémem. Navíc je utkaná ze speciálních nanovláken, čímž splňuje certifikaci PM 2,5 s úspěšností až 97 %. Dále je vybavena i efektivním vzduchovým filtrem. Cenově dokonce vychází stejně jako běžné roušky, jejichž účinností se však s touto nedá ani srovnávat. 

Bezkontaktní Xiaomi teploměr

Mnoho domácností stále ještě používá klasický rtuťový teploměr, aniž by si uvědomovalo rizika s tím spojená. Na letištích a pohraničních kontrolách už dávno používají bezpečnější, hygieničtější a daleko efektivnější metodu bezkontaktního měření teploty pomoci infračerveného světla. Stejnou metodu můžete pořídit i do vlastní domácnosti. 

Teploměr od Xiaomi je navíc vybaven chytrými funkcemi pro snímání, 3D sondou, inteligentní kalibrací a další. Celé měření zabere pouhou jednu sekundu. Díky historii teplot rovněž můžete sledovat vývoj své horečky skrze mobilní aplikaci, popřípadě tuto statistiku jednoduše předat svému ošetřujícímu lékaři.

Trojfiltrová rouška KF94

V rámci tohoto balíčku můžete dostat 20 kusů třívrstvých obličejových masek navržených tak, aby dokázaly odfiltrovat až 94 % částic, čemuž se nevyrovná prakticky žádná rouška, kterou si ušijete na koleni v domácích podmínkách z běžné bavlny. Jelikož se po FFP3 slehla zem, sáhněte po nejúčinnější sekundární variantě! 

Jistě jste již touto dobou zaznamenali, jak nepohodlné klasické roušky jsou. Díky speciální výztuži kolem nosu a pružný uchycením kolem uší poskytnou tyto trojfiltrové roušky maximální pohodlí pro práci, takže jejich nošení ani nezaregistrujete. Balení těchto roušek vyjde na bezmála 1000 Kč, ale při množství 20ks v jednom balení vychází každá na symbolických pade. 

UV dezinfikátor mobilních telefonů

Důležité v boji proti všem nemocem i virům, včetně koronaviru, je neustálá dezinfekce a sterilizace všech věcí, které používáme. Jistě jste již někdy četli, že jedním z nejnebezpečnějších povrchů dnešní doby jsou mobilní telefony. Právě pro jejich dokonalé vyčištění slouží praktický dezinfikátor, který díky duální UV lampě dokáže spolehlivě zlikvidovat všechny viry s úspěšností až 99,9 %.

Celý proces sterilizace trvá zhruba 8 minut a během nich je zničena jak DNA, tak RNA struktura všech bakterií, čímž je zcela zabije. I přes svou šetrnost k životnímu prostředí je nemilosrdný k všem těmto parazitům ohrožující naše zdraví. Uchovejte tedy svůj mobilní telefon a další věci naprosto sterilní, abyste se nemuseli obávat je používat. 

Bezdotykový dezinfikátor rukou

Když je řeč o dezinfekci a hygieně, je na místě zmínit i zcela hygienický bezdotykový dezinfikátor rukou. Stačí, když pod tento dezinfikátor umístíte svou ruku, je vám obratem nadávkována alkoholová dezinfekce v podobě spreje. Dezinfikátor je navíc napájen buď čtyřmi bateriemi nebo klasickým adaptérem.

Jako bonus disponuje tento přístroj velkou životností a objemem, který činí asi 1 000 ml, což je přímo úměrné asi tisícovce sprejů. Oproti svým vrstevníkům se navíc může pochlubit i moderním a elegantní designem, takže neudělá ostudu v žádné místnosti.