Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výpalné se od ledna změní

Doporučil bych politikům a všem zlodějským organizacím, ať už konečně přestanou okrádat lidi na takových stupidních poplatcích, nebo se jim to jednou škaredě vrátí. Jinak k tomu nemám slov, zloději vládnou světu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych se rád někoho zeptal (nejraději někoho z autorů autorského zákona), co mají tyto poplatky společného s autory...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jsou to hajzli, t znaši poslanci .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo, kdo umí lobovat ( čti podplatit) u papalášů, ten si zadarmo pěkně žije. Kdo to neumí, tak živoří.
 
Asi se v tom našem socialismu dočkáme ještě věcí. Nicméně klid - například v Německu není lépe......

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to neviděl tak černě. To je určitě první krok k legalizaci stahování "čehokoliv" z internetu. Koupíš si CD, DVD, HDD apod., zaplatíš paušální poplatek OSE resp. autorům a pak si stahuj co se ti zlíbí. Nebo se pletu :o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja som za, ale s dodatkom ze zdielanie a rozsirovanie autorskych diel je legalne!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jasně! Když si za něco předem zaplatím (i když ještě nevím za co), tak by to mělo být moje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak je to poplatek odůvodňovaný pirátěním. Platíme ho všichni a budeme ho zvýšený platit zase všichni, piráťme tedy, protože to máme a budeme mít předplaceno. Morální zábrany stranou, jen o tom na veřejnosti moc nemluvit :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jen taková drobnost - seznam je hrubě neúplný. Chybí tam nejen zdanění mobilů, jak si všimli na CDR, ale i děrných štítků, děrných pásek, magických tabulek ( starší si z dětství jistě pamatují), tužek, lihových fixů, špagátů na uzlíkové písmo, pískovcových kvádrů, břidlicových tabulek a klacíků na rytí do písku.
 
To všechno může, vážení soudruzi z OSA, sloužit k šíření autorských textů.......Že neslouží? Ty tiskárny převážně taky ne.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze prestavam kupovat veskera media - audio, video a zacinam si to stahovat. Proc bych platil 2x - jednou za medium, ktere si koupim na nez si to vyalim a jednou za original ze ktereho jde rovnez jisty poplatek autorum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OSA = oficialni Mafie

OSA je pouze obcanske zdruzeni, proste nekdo sikovne zaloboval a nyni tu mame zdruzeni prachsprostych mafianu, ale zakonem posvecenych.

Od ted kopiruju vsechno a bez vycitek!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a už jenom poslední - když OSA, Dilii a jak se ta zlodějská občanská sdružení jmenují,  pošlu ročně stovku za nový disk, dvě stovky za vypalovačku a pětikilo za tiskárnu, právě jsem se připravil o peníze na nákup jednoho kvalitního DVD.
Tož když ho chcu, nezbývá než ho zkopčit, že........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvracet - zvracet a pokud možno rovnou do xich..do tváře tomu volo...hlupákovi, který tuhle pí...hloupost navrhl a i všem ostatnim ču...hlupakům, kteří to odsouhlasili.

Pražská defenestrace měla něco do sebe, tak bychom ji mohli znovu zavést - co děláte v pátek? ;) A pro potěchu oka i ducha bych ty debi...hlupáky presoval přes zamřížovaný okna...
- zvracet...

Doufám, že je nyní jasné, že se tímto výnosem stalo sdileni a stahování všeobecně legálním - tohle už není dvojí zdanění - to už je několikanásobné zdanění (už chybí jen daně z daní)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by ma zaujimalo preco maju drahsie tlaciarne vacsi poplatok. to akoze na drahsej si tu kopiu nejakeho textu spravim lepsie ? :)
este keby to dali podla nejakych parametrov tak pochopim ale ked to urcuju podla ceny tak je jasne, ze je to len snaha kradnut.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten minister co to podpisal je za ODS? Ak hej, tak od ODS by som to necakal. Skor od CSSD. Esteze je moznost vyhlasku zakonom zrusit. Musite nejak zalobovat u posrancov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Resp. vyhlasku moze zrusit aj sam minister novou vyhlaskou. Len treba vyvinut prislusny tlak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snad se najde nekdo kdo bude mit poradny koule a $ na to aby se podal ustavni zalobu a soudil se se statem o zruseni tohoto nesmyslu. Jinak se pridavam k nazoru ze OSA je jen statem legalizovana mafie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toto fakt presahuje vsechny meze, kazdy je automaticky povazovan za zlodeje. Jo dobre tak si neco zlopiruji, kdyz uz za to platim. Ale co kdyz dnes vydavaji jen same s*acky?
Chtelo by to zorganizovat nejakou petici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jako když si kopím inkoustovou tiskárnu za 2000 Kč, tak zaplatím předem pokutu 45 Kč a když si kopím inkoustovou tiskárnu za 2001 Kč, tak pokuta bude 120 Kč? To udělám s tou tiskárnou Pánu Jandovi až takovou škodu? Proč je to vlastně rozdělené podle ceny zařízení? Vždyť s tiskárnou, nebo mobilem za 2000 Kč, nebo za 10000 Kč udělám stejnou "škodu", nebo ne? Je jedno, či si vytisknu svou seminárku na tiskárni za xx Kč, nebo yy Kč. Hlava mi to nebere. A tiskárenský papír je taky zatížen preventívní pokutou? Třeba podle ceny? Za papír nějakého no-name výrobce bude pokuta nižší a třeba za papír od Xeroxu vyšší?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád věřím, že na světě není ten co by ukradl všechno všem :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vidim, ze sa tu zisla zbierka picujucich laikov. aspon trocha pravnickeho backgroundu by vam rozhodne nezaskodilo, a to plati aj pre autora clanku.

pausalny vyber autorskych honorarov je toho casu najefektivnejsim nastrojom autorskych organizacii, adresny vyber je v tychto pripadoch nemozny. osa a spol. su v prvom rade autorskymi neziskovymi organizaciami, a plnia si svoju zakonnu funkciu - i ked hodnotenie ich efektivity a riadenia radsej ponecham na povolanejsich.
mimochodom philips a spol. v prvom rade budu sledovat svoje obchodne zaujmy, ze ano, preto by som ich vyhlasenia v tomto ohlade povazoval za irelevantne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nevím, čím se toto výpalné liší od státem posvěceným zdaněním ve prospěch privátní organizace, myslím, ničím. Navíc je svinstvo i to, že např. DPH se vypočítává už z ceny, která je o tento poplatek zvýšená, takže ve finále médium podraží ještě více. Taky mi to příjde jako nestoudné zvýhodňování jedné skupiny autorů ("umělců") na úkor dalších..... Jak k tomu příjdou např. programátoři, ti přece na cd, disky atd. ukládají svá autorská díla také, ne? Podle mne by měl ústavní soud rozhodnout o zrušení tototo poplatku, buď ať dostávají výpalné všichni autoři, nebo nikdo. Jsem pro to druhé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to klidne akcepruji, ale jak dostat penize od tech, kteri je vybiraji. Chci svuj autorsky honorar za veci, ktere jsem vytvoril na tato media (fotky, filmy, texty, ...)
Poradi nekdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CrazyHorse: Sorry, byls rychlejší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ffrr:
Kroť se ve svých výrazech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bubik:jeste tam chybi dan z hajzlpapiru, i na ten se da zanamenat!
a na dvouvrstvy bude samozrejme vyssi!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je ale pozitivní, že na nás stát stále myslí a nestresuje nás tím, že by to označili jako daň ale jen jako poplatek to je jako koncesionářkský poplatek. Taky to tak hezky zní i když je to daň :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PETICE !!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To teď budou filmy doma pálené legální, když za ně zaplatíme autorský příspěvek? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

\"Zloděj křičí Chyťte zloděje\" a to je váš případ. Vy kradete soft oni vám dávaj poplatky..... heh :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvedav za par let, az budou na trhu bezne disky s kapacitou treba 12TB za cenu dnesniho 120GB. To budeme jeste ose doplacet ci co? Priklad 12000GB/40GB*10Kc=3000Kc a to se preci vyplati, nemluve o blu-ray discich a hd dvd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ffrr: ano, paušál je nejefektivnější. Otázka je, co do paušálu zahrnout. Veřejnou kopírku v knihovně? Asi ano. Veřejnou kopírku v copycentru? No, to už je slabší - že by v copycentrech byly fronty žadatelů o kopie Wievegha, to jsem si nevšiml. Kopírku ve firmě? Proč? Je účetní výkaz  autorským dílem dle autorského zákona? Určitě ne.Takže ve firmách žádný poplatek. Například u nás ve firmě je za přistižené soukromé kopírování kopírování postih.
Karty do  foťáku? Proč? kromě Agenta OO7 si nikdo po večerech knihy ani špionážní materiály neofocuje. Karty slouží kl forkám. Vlastním !!!! Máma, dcera a sysn u moře. Máma opřená o auto, dcera v moři - co s tím má společné OSA?
Disky do PC - firemního? proč? Pokuta za uložení bilancí a korepondence? Pokuta za užíívání IT techniky? Jako poplatek za kradený SW? Žertujete.....Jaký jiný důvod to má......
 
A že všichni kradou? Vzpomeňme klasiky - moje jízda tramvají - hulvát jeden, nepustí starého člověka sednout. Stojí, stojí, já je znám, kdyby seděl, stejně by nepustil.........
 
Takže výsledek - i ten, kdo nikdy nic nepokradl, ztratí morální zábrany. Když už si to kradení předplatil........
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano ... když si na CD-R zaznamenávám vlastní domácí produkci, tak se OSE můžu přihlásit k odběru daně?? Nemluvě o tom SW, kterej musim pravidelně zálohovat .. ostatně ... už to tu bylo řečeno. Dokonce i za své video z dovolené budu platit poplatek :) ... to je svoboda ... konečně se můžu pořádně nadechnout,  protože zbývá opravdu už jen daň z kyslíku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

 To teda koukám 8-) kolik lidí se živý pasáctvím na těch, kteří si třeba jenom koupí posranou kopírku,či tiskárnu.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty poplatky by mi ani nevadily kdyby... Beztak už se platili dřív. Ikdyž teď se o dost zvýší. Kdyby bylo transparentní jak se s těma penězma nakládá. Komu se kolik vyplácí. Nevidim nic špatnýho kdyby dostala začínající kapela něco málo z tohohle ... ale tady se obohacují pořád ti samý. Nebo existuje nějaký návod jak se dostat do této skupiny lidí, kteří na tomto zákoně prospěchaří? Na druhou stranu mezi takovou verbež se cpát ... je mi z toho blivno. Hnus a špína :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: Jen pro info, on už i ten vzduch ze zpoplatněný. Stačí si zaplatit ubytování v horách a hned vám k tomu přičtou vzdušné.
 Jinak pro defenestraci jsem taky, to by byl asi tak jediný způsob jak dát politikům najevo co si o nich lidé myslí. Vše ostatní je jim jedno a hrajou si své hry. Nejhorší je že pokaždé ti samí lidé. Svého času lidé "volili" jednu stranu, teď jich je víc, ale lidi pořád stejní.
K petici se přikláním. A demonstraci taky podporuji.
 
 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak a teď to nelegální používání filmů,hudby atd... máte všeci předplacené. To znamená že akorát stát přilel benzin do ohně, takže lidi co porušují autorská práva je budou porušovat ještě více a ti co zatím nepurošovali,tak je hned začnou. Kdyby radši regulovali ceny hudebních děl,filmových děl a softwaru na přijatelnou cenovou hranici,by firmy měly větší zisky a lidé by si to s chutí kupovali. Jenom takovej bordel je jen v Evropě,jde vidět,že evropa nebude nikdy kompaktní,pořádně se nedomluví.... Radši by si měli brát příklad z USA, se pak diví, že nestíhají dohnat jejich ekonomiku, vždyť v životní úrovní jsou před Evropu už i Korejci,Taiwanci atd... Tam "bussiness" šlape na plné obrátky,jenom u nás to skřípe,viz. posledně obrovské problémy Airbusu,mluví za všechno.... Příklad vrcholné evropské spolupráce na obrovském projektu selhal a stál strašně moc peněz, já bych je nakopal do prdele k****y...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zivot je svine, to nekteri vedi. Jen takova mala ukazka ze zivota. Ziji v Irsku, mam dum v pronajmu a protoze mam TV i kdyz CZ SAT, musim platit 153? poplatek za irske TV programy ktere samozrejmne nemam a tudiz se nane nemohu ani divat. Kdyby vsechny penize z poplatku davaly na charitu tak bych z tim souhlasil, jinak je to jen zpusob jak se legalne obohacovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte ale není tu nějaký právní, který by řekl, jestli toto může řešit ministerská vyhláška? Tedy něco bez projednání PSP, resp. kolečkem PSP, senát a prezident? Ministerská vyhláška může afaik řešit výši poplatků u toho, co je uvedeno v zákoně a imho je velký rozdíl mezi "slouží" (k reprodukci chráněného díla) a "může sloužit". Tímhle způsobem ministerského uvažování by šlo za něco takového opravdu považovat cokoli - když budu chtít, můžu hudbu vydávat třeba prděním a psát knihu můžu třeba gumama na autě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni tech dani uz nejak moc? Dph,recyklace,ted tohle...vo co jim jde?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://jirihradec.cz

takze pan Janda se bude mit jeste lip, predpokladam ze si postavi dalsi nahravaci studio ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a pan Stepanek asi novy barak ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bubik: ale na tu kartu si muzes vyfotit MonuLisu a pak ji podle ty fotky znova namalovat a to uz by se teda melo sakra poradne zdanit!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skoda slov na takovy zakony. Pro svou potrebu si palim co potrebuju a necitim ani nejmensi vinu, ze bych okradal autory, kdyz jim platim v podstate kde z ceho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Divím se, že zapomněli na tužky, pastelky, vodovky, spreje, barvy, kancelářský papír ... atd.
Toto slouží také k rozmnožování.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nyni jiz kopirovanim necinite nic ilegalniho, protoze jste si to v podstate zaplatili...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, kdybych mohl zacit slovnikem sprostych slov, byl by ten muj prispevek asi hooooodne dlouhy... No vlastne nebyl, protoze by mi ho admin smazal :-))
Snazim se uklidnit, ale moc to nejde. Za co ty ku..y by jeste nechteli platit? Za vzduch ne? Autorsky poplatek za PRAZDNE!!! medium??? Kdyz na nem nic neni? A az bude, treba moje diplomova prace nebo fotky rodiny. Takze to clovek vlastne bude platit za svoje soukrome veci, ktere jsou JEN a JEN JEHO. NIKOHO jineho!!! .... Skveli, jen tak dal, AT ZIJE SVOBODA!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA ? Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním.
Pořádáte hudební produkci (koncert, zábavu, diskotéku, apod.)?
Vysíláte hudbu v rádiu nebo v televizi?
Šíříte hudbu na Internetu a v mobilních sítích?
Vyrábíte hudební nosiče, rozhlasové nebo audiovizuální spoty?
Jste provozovatelé kin?

... toto se hlásá na www.osa.cz.

Všeobecné poplatky za tiskárny, kopírky, média, apod. je amorální zlodějna podporována státem, protože v konečném důsledku - např.
prostřednictvím DPH, vydělává i stát.
Firemní prostředky slouží k firemním účelům a každá firma si hlídá
své náklady. SW je nutno zálohovat a data také. Rodinné foto a video
je přece také něco jiného, proč mám platit někomu, kdo s tím nemá
nic společného.
Divím se všem "umělcům a tvůrcům" registrovaným v organizaci OSA,
že sami necítí tuto hloupost. Asi si myslí, že všichni jsou zloději,
od rána do večera vypalují, kopírují, tisknou a oni, chudáci,
z toho nic nemají.
Kromě OSAnistů jsou i jiní tvůrci, kteří vlastně svou tvorbou
a platbou za cd nebo dvd nosiče živí umělce, chudáky.
Zachvíli se dostaneme do situace, kdy OSAnisti nebo KOMunisti nebo
jiní ...nisti budou placeni z pěněz, které jim nepatří.
Není to tak trochu zlodějna??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po koupi 100ks DVDRW mam predplaceno na vypaleni jednoho originalniho CD. Takze takhle to odtedka beru... At si trhnou nohou rypaci prizivnicky v ose i intergramu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nic, ještě že to šoustání a dejchání není zdaněný, i když kdo ví co bude zejtra, tak to na ženu dneska večer skočím a pořádně si užijeme :)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uz to tu padlo, ale ja jsem taky autor - zrovna tech radku textu, co tu ctete (a dalsi tuny textu, co jsem za zivot vytvoril). Jedna se o zverejnene dilo - kdyz je to tu na verejne pristupnem serveru.
Takze chci z tech poplatku svuj dil ... kde se mam o nej prihlasit?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Radcol: dražší tiskárna je rychlejší, takže se dá ukrát víc......blbost, že... tak to berme tak, že si prostě stát vymyslel další a větší daně...horší je, že ty daně nepoužije sám, ale nacpe je soukromému subjektu.......
 
mimochodem - něměli bychom vymyslet nějaký Ochranný svaz posluchačský, kterému by umělci platili za to, že generují neposlouchatelné a nekoukatelné s.ačky? Třeba paušálem z každé minuty v nahrávacím studiu.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a skormný dotaz prosím - ti neumělci nezpívači v superstar budou ty peníze dostávat časem taky? A ti tančící komici a komičky v stardance či jak se ta veřejnoprávní sobotní hrůza jmenuje taky?
 
Jestli jo, tak potěš koště, jak říká jedna známá
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vvolf @ 194.149.116.114 - dnes, 21. listopadu 2006, 16:27Nyni jiz kopirovanim necinite nic ilegalniho, protoze jste si to v podstate zaplatili...
:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bych udelal kampan - nekupujte co jste si uz jednou zaplatili. Asi ve mne chtej zase vyvolat alergii na originalky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestlize jsem si doposud aspon nejake CD kupoval (ty co sly sehnat v mem okoli), od ted toho s klidnym srdcem zanechavam. Maji co chteli, a neni duvod se nejak zvlast rozcilovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem zvědavý jak zas budou brečet o kolik peněz přišli "nelegálním" kopírováním, když se jim platí paušál za každý prd...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si správně že, když AS dostal zaplaceno tak zlegalizoval kopírování nosičů, nebo obráceně AS dostal zaplaceno za něco co není dovoleno, legální nebo i zakázáno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ... při pomyšlení, že krabka 10-ti DVD-RW se zdraží o 50 korun. Abych byl upřímný, tak těch 50 Kč dám radši za poštovní poplatky a média si koupim v zahraničí ... do těch hajzlů co tam lobujou nevrazim ani korunu ... BTW - kdyby alespoň šly tyhle poplatky anulovat při "prokázání", že na CD, či DVD máme opravdu svá data (foto, video z dovolené, vlastní hadbu) ... třeba by to i přineslo nějaká pracovní místa navíc :D ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ja to stale nechapu...
platim si poplatek za to ze kradu :-)
a jeste na me muze skocit policie a odsoudit me soudem ze kradu ?
to je nad me chapani...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem si stahoval různý pitomosti z různých p2p servrů, tak jsem pociťoval určitou satisfakci. Jenže jsem nevěděl, proč. Teď už vím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je dan za svobodu projevu, volného podnikání, kapitalismu :D za koumoušů by se tohle nestalo ale taky by jste měli na výběr jen tři druhy DVD-R  možná dva :D Chceš vypalovat filmy ? tak zaplat ! Podle mě by měl stát prázdný nosič jen o něco málo mín než oritginál. Takže film stojí třeba 500 tak prádnej bych dal za 450 :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To "Tébich vzhůru nohama"> Nepodceňuj se tak, pochopil jsi to náhodou výborně!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Bubik - vybornej napad s tim Ochrannym svazem posluchacskym :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> qwer:
Byl ses někdy podívat v Louvru na originál Mony Lisy? Já nedávno a věz, že tu tě tam fakt vyfotit nenechaj :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě to prostě přijde jako kdyby byl měl bejt každej člověk ve státě odsouzenej a měl jít do vězení alespoň na nějakou kratší dobu s tím, že možná v budoucnu někoho zabije...

a kdože tu psal něco o kancelářském papíru?? podle toho co mi bylo řečeno, za papír se platí daň za možnost pirátského zneužití taky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme u těch věcí na které se dají ukládat data ... to jim tam teda jedna položka vypadla, ne ? Co třeba webhosting ?? Zpoplatnění domény nebo datového prostoru, ne ?? :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyka poplatku gangsterum z OSY Dilie a jim podobnym zajimalo by me z ceho vseho se plati toto "vypalne"? Ja kuprikladu se pohybuji jiz nekolik let v prostredi kabelove televize a vim ze jako distributor signalu musim mit podepsanou smlouvu s temito pijavicemi a platit za kazdy kanal a jednotlivou ucastnickou zasuvku, a to i za programy verejnopravni televize tak i za programy placene :-) Vim ze se plati poplatek trem autorskym spolecnostem (hudebni, divadelni a naposledy nejaci autori vseho ostatniho. Bez smlouvy s temito nelze ziskat licenci k provozovani CATV. A za druhe vybiraji poplatky za jakoukoliv kulturni akci kde se vybira vstupne at je dana hudebni ci divadelni skupina ve svazu autoru registrovana ci nikoliv. Dokonce vybiraji poplatek z tv prijmace v hotelu ci restauraci, nebo za rozhlas v autobusu (pry verejna produkce). Ted jeste tiskarny kopirky (nejak jim vypadly fotoaparaty kamery scannery) cdcka, dvdcka, pametovky, (co treba Flasky nebo MP3 playery i ty preci funguji jako pametove medium).Jakym zpusobem a komu se rozdeluji desitky miliard korun rocne kdyz mame neustale problem se statnim rozpoctem? Kdo ma nad timto dozor ci dohled? Mame pravo dozvedet se odpovedi na tyto otazky? Asi ne protoze zijeme v KOCOURKOVE......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád kecáte a budete platit i když by stálo CD/DVD atd. třeba 150kc :)) budete platit pořád a tady se můžete jen vyplakat :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pockej az ti zdrazej listky na Sigmu "fotbalisto" :-) ty Karle Botte

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Platit za CD, tiskárny apod. mě připadá jako bych měl platit povinné ručení za auto, ve kterém jsem nikdy neseděl nebo nájemné za byt, ve kterém jsem nikdy nebydlel. Naprostý nesmysl a navíc dělají z každého člověka, který si jednu z položek koupí piráta a kriminálníka, ikdyž si pálí např. jen svoje fotky a video z dovolené.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No co, doteď jsem si většinou zajímavé origo CD nebo DVD koupil. Teď mám předplaceno, tak ať si trhnou, tímto způsobem už ze mne nedostanou ani Kč, natož Euro.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co je tohleto za klauni? Je to tím, že se tolik "umělců" dostává do politiky nebo jenom proto, že dokážou hlasitě vřeštět v případě potřeby a politici se jich bojí?
Jak nějakej id_ot může argumentovat tím, že tyhle poplatky musí zůstat, protože se jedná o nejefektivnější způsob? To se mám těšit na to, že mi bude časem zvonit u dveří výběrčí daní, praští mě klackem přes hlavu a sebere mi všechny prachy co najde. To taky může být velmi efektivní způsob.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat, že by bylo jednodušší zdanit uši a oči a vybírat to rovnou v porodnicích, ale tak by vybrali mnohem míň, takhle se dá několikanásobně zdanit podstatě všechno, k čemu potřebujeme zrak a sluch.
Pořád ale nechápu absurdnost celého autorského zákona - umělec cosi stvoří, za což od vydavatele (např. u hudby) dostane zaplaceno. Beru jako legitimní povinnost zaplatit autorovi či majiteli práv, pokud chci jeho dílo komerčně použít (když mluvím o hudbě) např. jako hudbu k reklamnímu spotu, nebo pouštět na diskotéce.
Proč mám ale platit daň (nikoliv autorovi ale organizaci, která združuje jen některé autory) z mého z harddisku, který nemá se zmiňovaným dílem ani autorem nic společného?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám nakoupeno do zásoby a dokud bude tenhle nesmysl platit, nekoupím v Česku ani kočičí chlup! Totální bojkot tuzemských prodejců je jediná možnost, jak zjednat nápravu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a nechcou treba nejakej prispevek na romy? to je silenost asi se stanu umelcem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za chvíli budeme sponzorovat OSU poplatakama i za Internet ne?:D

Chcete se podívat na nějaký web? Přece nemůžemne riskovat že budete stahovat MP3 a nedej bože, co ty kopie obrazů, fotek v JPG. To musíme zakázat:D

Toto mi příjde jak kdybychom se vraceli zpět na stromy.

Zas nějakej moula podplatil jinýho moulu v parlamentu a je to tu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi tim ze napric parlamentem je spoustu "moulu"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý, kdo má doma nůž, motyku, sekyru a jiné nástroje potenciálně použitelné k zabíjení budou od 1.1.2007 považováni za vrahy. Kdo má navíc řidičský průkaz na autobus bude s ním nakládáno jako s vrahem masovým.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OFF: Seš vedle jak ta jedle. Se platilo už i za komoušů. Tos hradil v kazetách a páscích do kotoučáku.
nordic: Měl bys to číst pořádně, jsou tam i ty paměti a přehrávače. Navíc do není až nyní, ale platí se to stále, to je jen novej ceník.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A čo tak zdaniť pohlavné orgány, aj tie slúžia na rozmnožovanie

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

btw. Nehledaj v OSE zaměstnance? Za chvíli to bude celkem lukrativní zaměstnání:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To - WIFT, qwer pokud vím tak "focení" Mony Lisy je zakázáno hlavně z důvodů historických - dílo chátrá a blesk zrovna nepřispívá ochraně (proto je právě ve většině muzeí "no flash, please"), zamezení padělání je až sekundární efekt.

Faktem je, že Mona Lisa má nejlepší ochranu proti kopírování co asi u uměleckých děl lze vytvořit. Ačkoliv je reprodukcí na každém rohu spousty původní technika jakou jsou nanášeny barvy je oříšek i pro dnešní vědce....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že to jen nejjednodušší a zároveň úplně nesmyslné řešení rádobyochránců autorských práv.
Pokud se tu hraje na "může sloužit k pirátění", pak by měly všechna auta dostat jednou ročně pokutu (samozřejmě to nazvat daní), protože v nich můžu udělat přestupek, nebo je vůbec zakázat, protože můžou i zabíjet. Na to, že to dělá člověk-řidič nebo pirát se asi zapomnělo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

 Peny: To už dávno je. Akorát prej nemaj volná místa. Ačkliv já bych na to stejně nemněl žaludek.:-((

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nejhorší na tom je, že autoři z toho moc peněz neuvidí, defacto jsou největší paraziti právě osa a další, pouze se autorstvím ohánějí stejně jako politik voliči

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni máme mozek, který pojme hodně dat, každý ať zaplatí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Štát = mafia

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To: frr 21. listopadu 2006, 15:43

Nechci urážet tvůj "právnický background", práva sem jen vystudoval, a pár let se jimi živím, ale s většinou tebou zde uražených laiků naprosto souhlasím. Efektivitu si může dovolit maximálně stát v daňovém řízení, ale dát takovéto možnosti SOUKROMÉMU SUBJEKTU, obyčejnému občanskému sdružení, a to navíc "preventivně" není nic na co by tato země (a nejen ta - je to opravdu docela běžný systém) mohla být hrdá.

Čiší z toho zastaralost - v dobách kdy se dala gramodeska zkopírovat max. na Sonetu Duo a kopírka byla vzácností to mohlo být udržitelné, ale dnes je to zcela mimo. Je otázka zda setrvačností, nebo velmi kvalitním lobbyingem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A navíc mi to připadá jako jasné protěžování určité skupiny obyvatel - většina lidí platí skupině příživníků v podstatě za nic resp. za hypotetickou možnost jakéhosi nečestného chování někoho neznámého.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A teď se mi krade na mysl otázka...kde se vlastně osa vzala? nemáte k tomu někdo nějaký odkaz? rád bych si o tom něco podrobnějšího přečetl

přece nemůže jen tak vzniknout něco, co prodává produkty, které ani nejsou jeho (myslím tím produkty autorů). To mi přijde jako když ten chlápek v Americe začal prodávat pozemky na měsíci

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápu tak, že nemůžu být trestán 2x za 1 věc a vzhledem k tomu, že už platím tyto pokuty při nákupu média, tak v případě, že na něj uložím obsah chráněný autorským zákonem, tak sice tento zákon poruším, ale už jsem byl za to 1 preventivně potrestán, takže znova již být trestán nemůžu. A tady teď pomíjím, že platím z CD/DVD i vypalovačky i hdd, z kterého pálím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz na CD-R server a také na ostatní čtenáře serveru
chtěl jsem se pozeptat, zda-li tohle ponecháte jen tak a nebo byste byli ochotni proti tomuhle konečně dělat i něco aktivně. To znamená podat například stížnost u Ústavního soudu, podat případně trestní oznámení, nějakou tu žalobu (neoprávněné obohacování OSA) a tak dále. Domnívám se, že náklady s tím spojené (právní rozbor a pod.) by se určitě mohly uhradit díky zvláštní sbírce, kterou by CD-R mohl uspořádat a na kterou by se jistě všichni čtenáři jistě rádi složili (co se vybere navíc, by mohlo být po zásluze použito jako příspěvek na provoz a rozvoj CD-R serveru). Domnívám se, že by CD-R server mohl být tou správnou autoritou, která by mohla začít chránit práva občanů (samozřejmě v tomto oboru).
Jednotlivec zmůže málo, ale CD-R server by mohl být tou správnou autoritou, která by se mohla opřít o nemálo jednotlivců (tedy přinejmenším komunitu návštěvníků CDR-serveru, pokud by se tahle akce samozřejmě nerozšířila i dále)...
 
Pokud si i ostatní čtenáři myslí, že by se tímto způsobem dalo konečně začít dělat i něco aktivněji, než jen do prázdna tlachat a vykřikovat pod článkem, nechť můj návrh náležitě podpoří. Domnívám se, že jakékoliv další a vyšší poplatky jsou jen otázkou velice blízké budoucnosti. Musíme se proto bránit. Děkuju.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak je možné, že mám platit za něco co je jiným zákonem zakázáno? myslím že kdyby byl někdo schopný a dostatečně movitý tak by u soudu musel jednoznačné vyhrát protože ty zákony si navzájem odporují...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2paragraf: obávám se, že v tom budou peníze. Když porovnáš seznam zdaněných výrobků a fronty v různých Elektrowordech a Czechcomputerech, zjistíš, že to geniální obchod - minimální výdaje (snad až na ty úplatky) a zaručený a stabilní příjmy. A vyplácí se jen tomu, kdo se sám přihlásí a koho odsouhlasím...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s ViktoremN. Osobne jsem ochoten prispet castkou v radu stokorun, protoze proti teto zhovadilosti je treba se branit. A navic timto aktem se z organizaci OSA a ji podobnym dostane velike moci. S vice nezakone vybranymi penezi budou mocnejsi...
Toto neni nic proti autorum hudby (rad je budu podporovat primo nakupem jejich hudby online), jejichz zajmy OSA "haji", ale proti organizaci omezujici lidska prava!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

abych doplnil svůj příspěvek, rovněž jsem ochoten přispět v řádu stokorun, aby se tyhle zločinecké praktiky ukončily jednou pro vždy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem připraven také poskytnout menší finanční příspěvek, pokud bude k vyřešení dané situace nutný. Radši teď zaplatím něco málo, než abych do konce života platil "osové" nehoráznosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně jenom zaráží jaké nehoráznosti se v tomto statě dějí, a jak z normálních lidí tahat peníze, podle mně je nejlepší řešení udělat zase defenestraci aby si uvědomili co dělají. A začnu kupovat vše radši pašované než krmit darmožrouty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po přečtení článku budu zaznamenávat všechnu hudbu a obraz, který se ocitne v mé blízkosti. Pokud za to musím platit, budu tyto zařízení i využívat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neuděláte nic. Na tohle se nechytáte, tyhle lidi maj takoví právníky, že se vám ještě vysmějou :) a pak sem napište :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Alfa007: Foceni mony lisy zakazano neni. Aspon kdyz jsem tam naposled pred cca rokem byl tak nebylo. Je ale fakt, ze v tom davu co se tam tlaci pred tlustym sklem je skoro nemozne udelat dobrou fotku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to snad neni mozny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To som rád, aspoň ma nikto neobviní, keď niečo okopírujem. Veď som si zaplatil, no nie? Mám kopírku, tlačiareň, flešky, MP3, PC s RAMkou a HDD, kopec CD a DVD, kaziet ..... Ajajáj. Ozaj a čo papier A4? Nešlo by aj ten zdaniť? A monitory a repráky !!!!  Na tie ste zabudli !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O duvod vic nekupovat originalni cd nebo dvd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s ViktoremN a podpořím případnou akci! Jestli projde byť jeden nesmyslnej poplatek, je to jen precedens, na který se může odkazovat kdykoli v budoucnu = další nesmyslné poplatky... Musí se to zastavit v zárodku!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dlabu jim na to, at to odecitaji elektrarnam, ta jejich elektrina nam preci slouzi k vytvoreni kopie... Ani me nehne, jakoli je podporit a budu se ze vsech sil snazit piratit! Co takhle kapela, ktera nema na vydani CD, takze si koupi prazne nosice a prodava po konzertech - komu ze vlastne plati ten poplatek? Sami sobe? To tezko, ze... A to nemluvim o tom, ze musi zaplatit poplatek z verejne produkce... To uz je fakt jak v Kocourkove, mame jedny z nejvyssich dani a dani se vesele nekolikanasobne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

www.osa.cz
Kdo je OSA ?

* občanské sdružení založené autory a hudebními nakladateli v roce 1919
* činnost vykonává neziskově
atd...................mrkněte tam na ty parazity

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spravne by bylo, aby se tyto poplatky objevovaly na fakturach a cenovkach jako je tomu napr. s poplatkem za recyklaci. Problem je totiz v tom, ze vetsina lidi vubec netusi, ze se v koncove cene vyrobku skryvaji takove zrudne poplatky. Jakmile by to videli na fakture, urcite by se zvedl daleko vetsi medialni i obcansky humbuk a politici by byli nuceni to resit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Napiste jim sve zazory...

osa@osa.cz

j ajim uz napsal...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Členove sdruženi OSA, jděte do prdele a již tam zůstaňte....jsem taky ochotný přispět jistou fifnační částkou aby se této verbeži udělala přítrž

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak, vážený Ochranný svaze autorský: nemáš o nic víc pravomocí než jakékoliv jiné ubohé sdružení, např. sdružení včelařů, takže si vys*r oko. Předpokládám, že dementi, kteří se v OSA sdružují, jistě velice dobře tuší, že teď lidé budou pálit všechno, co jim přijde pod ruku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Také se připojuji k těm , kteří považují situlaci za alarmující, je nutné s tím něco dělat. Ústavní stížnost v tomto okamžiku zřejmě nepřipadá v úvahu, nejsou splněny právní předpoklady pro její podání, nicméně vyhlášku je třeba napadnout soudně a násladně to dotáhnout až k ústavnímimu soudu. Také jsem ochoten se finančně podílet na nákladech. Nicméně okamžitě by chtělo zorganizovat petici, maily bombardovat poslance a udělat z toho politikum. Nedokážu si představit jak Topolánek veřejně obahuje takovou zlodějnu. Jako další krok by to chtělo informovat vlivné novináře typu Václava Moravce at také vyvinou tlak. Nezapominejte volby se bliží a jedine co politici nechtěji je nas... voliče.
 
  

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN @ 62.245.118.170 - dnes, 21. listopadu 2006, 19:07 Jsem pro, kampan + zverejnit ucet & SMS sbirkove cislo aby kazdy mohl prizpet jak mu to vyhovuje, taky pridam !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem ochotny podporit snahu s tim neco udelat i kdyby me to melo stat nejaky penize. Mam dost kontaktu v hudebnim undergroundu a je to vsechno postavene na hlavu.
Kapela nechce byt "chranena" osou a musi to sama rict, protoze jinak ji osa automaticky chrani, ale stejne dostane hovno.
Porada se koncert kapel mimo OSU a musi se to extra hlasit. Jinak se automaticky bere, ze se tam porusuji prava a OSA za to chce penize nebo pripadne pokutu. Kdyz se zapomene OSA telefonuje a posila dopisy, coz stoji desitky korun zbytecne. A to jsou vlastne nase penize.
Takova kapela si vyda vlastni demo CD a i kdyz nechce mit s OSA nic spolecneho, zaplati poplatek na prazdnych CD. Ty CD pak treba rozdava na koncertech lidem zadarmo. Pokud vyda tech cedecek treba 200, uz je to 100Kc vyhozenych zbytecne. Nemluve o DVD.
Tech nesmyslu je tam spousta.
 
OSA je organizace, ktera slouzi jedine vytvareni stalych prijmu pro hudebni zombie. Nic vic.
 
Mezi navrhy na zmenu (treba do petice) me jen ted napada:
- Na kazde uctence samostatne poplatek jako je to s odpadem.
- Vraceni poplatku osou za pouziti, kdy ani nemohlo dojit poruseni prav (z toho by se osa posrala, ale dobre jim tak)
- jasne a pruhledne financovani organizace
- OSA by mela sdruzovat a chranit jen ty autory, kteri to sami chteji a ne preventivne srat vsechny. 
- Organizace by mela mit konkurenci. At se o ochranu prav mezi sebou poperou podobne jako pojistovny o povinne ruceni u aut.
 
to je jen to, co me napadlo ted a myslim, ze kazdy bod by nam hodne pomohl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry za spoustu pravopisnych chyb, hlavne chybejicich carek...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OSA si namastí kapsu a umělci spláčou, protože lidi začnou více krást a prodá se tudíž méně. Mě to netrápí. Díky těmto poplatkům mám předplaceno a stahuji si a vlastně legálně. A vyjde mě to levněji než si kupovat originály. :-)
Tohle může mít dva konce.
a) poplatky budou stále vyšší až budou tak vysoké, že se vyplatí kupovat originály..
b) lidé budou (kvůli "předplatnému") kupovat stále méně originálek až nakonec nekoupí nic a OSA zkrachuje..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale kurwy, vysrat se na vsechny svazy ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Občas tu čtu myšlenky typu, mě to nevadí, budu o to víc pirátit, soudruzi to je cesta do pekel, jinak řečeno přistupujete na hru lidi z OSY. Vaše argumentace u soudu neobstojí, 5Kč Vás porušovat autorská práva neopravňuje tak není důvod je platit a vo to to je.
Nejde o nic jiného než přeneseně o : Nožem se občas vraždí a tak pošleme každého kdo si  bude chtít koupit nuz preventivne na 5dni do basy.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pro petici. Na tohle se nedá mlčet!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec nechápu nač to rozčilování! Vždyť je to úplně zbytečné!
Může se nám to všem nelíbít, ale to je asi tak maximum, co proti tomu můžeme dělat!
Chcete snad někdo kvůli tomu emigrovat? Chcete si založit svůj vlastní nový lepší stát?
Neuděláte vůbec nic! Tak se zcela zbytečně, směšně a hloupě nerozčilujte, protože je to úplně stejně účinné, jakoby se např. mravenec rozčiloval nad tím, že mu člověk šlape po mraveništi. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty vole... my kupujeme tiskarny tak za 250k protoze jsou to multifunkcni stroje tak zaplatime 20k?! ktereho curaka to napadlo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..zapomnel jsem samozrejme dodat, ze se rovnez milerad budu spolupodilet na pripadne pravni a medialni reakci..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

aha tak ono plati cena 14k ale stejne se nekdo posral

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, jak se k tomuto postaví tvůrci komerčního software. Těch se autorská práva týkají a myslím že na pirátstvý prodělají ročně víc jak nějakej ujetej Kája Got a na ty OSA nemyslí:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo nás čeká ještě výpalné třeba od Microsoftu, když už jsme u toho?:D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi nejpikantnější je, že vlastně každé kopírování autorského díla, ať fimového, hudebního nebo softwaru je nelegální, takže vlastě OSA a jí podobní profitují na nelegální činnosti...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen jedna malá myšlenka (doufám, že ne příliš tupá ;-))) - Domnívám se, že každý takovýto nesmyslný krok provedený ze strany státu má daleko negativnější důsledky, než se všeobecně předpokládá! Každý takovýto nesmyslný krok totiž nahlodává občanovu loajalitu vůči státnu a jeho orgánům, oddaluje občany od sounáležitosti se státem, ničí občanovu schopnost identifikovat se se státem ve kterém žije a ochotu tomuto státu pomáhat.... časem pak řada lidí cítí vůči státu jediný pocit - nechuť smísenou s odporem! A tohle je cesta do postupného marasmu a všobecného úpadku......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslite ze pomuzou nejake petice a stavky? Nene. Tady pomuze jenom revoluce, obcanske nepokoje! Dokud si to nechame libit, tak nas budou omezovat vic a vic, svine jedny mocnarsky. Chce to samopaly a pistole, a jit na ne!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to "noname" Revoluce kvůli pár nespravedlivě ukradeným kačkám?
Nebuď směšný! Tohle jen zvýší míru pirátění a neúctu vůči zákonům. Nic víc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

noname: což takhle další Pražskou defenestraci?:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN Tvuj napad se mi libi, ale aby to bylo efektivni, asi by bylo dobre zalozit nejake sdruzeni a pak se zacit branit. Cim vetsi takove sdruzeni bude, tim vetsi bude mit jeho slovo vahu. Chtelo by to nekoho znaleho, kdo by se toho ujmul. Ja sice vim, ze sdruzeni se musi ustanovit zakladajici schuzi, sepsat stanovy a pak pozadat o registraci ministerstvo vnitra, ale neznam tyhle veci do hloubky.
 
Mozna by bylo dobre, kdyby se nasel nekdo, kdo by dokazal zformulovat mustr protestujiciho dopisu, ktery by si kazdy upravil o sve inicialy a poslal prislusnym organum (ministerstvu, poslancum, senatorum atd.) Myslim, ze kdyz bude otravovat dostatecne mnozstvi lidi, tak se tim nekdo zabyvat bude muset. Proste otravovat kde se jen da a cim vic lidi tim lepe.
 
Nejsem pravnik, ale nedalo by se zalozit nejake sdruzeni na bazi OSA a zacit jim konkurovat? Nebo ho zamerit na jinou oblast, kde jeste neni zpoplatneno a pak pozadovat vydani vyhlasky, ze nam maj platit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, docela by mě zajímalo, kdo si v dnešní době opravdu kopíruje "umělce" zastoupené v OSA. Já tedy ze svého okolí nikoho takového neznám, i když uznávám že třeba někde takový exot existuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, a to jste zapomněli na další možnosti soukromého využití nosičů. Nejen autorská muzika vlastní kapely, hodně z nás ukládá dififoto a domácí video. Není toho málo. Na to přece mám své vlastní autorské právo!
Jsem rozhořčen, jakým způsobem kdekdo v tomto státě získává neoprávněně peníze. Co takhle žádat o vrácení poplatku na základě předložení nosiče s vlastní nahrávkou? Jakpak by to naši úředníci řešili? Zahltit je, potvory, a donutit k dodržování termínů. Nešel by postihnou navrhovatel této blbosti?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

První kdo se bude bránit vůči tomuto zákonu budou právě výrobci Software, poněvadž oni z výpalného neuvidí nic. A pokud se stane to, že lidi začnou více pirátit, stoupnou ceny legálního sw, nebo multimedii... A budeme tam kde jsme byli zhruba před 5ti lety...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když zaplatím výpalné z média, tak bych si snad na něj měl možnost uložit libovolný obsah bez strachu z postihu, daˇˇn autorům byla zaplacena. A pokud si nemůžu na vypalovačce, za kterou jsem zaplatil na média, ze kterých jsem zaplatil daň vypálit libovolná data, tak za co se tedy platí?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem zadal podnět GNU/GPL komunitě v ČR. Doufám, že za to OSA půjde k Mezinárodnímu soudu. Jedná se o jasné porušování GNU/GPL soukromou firmou!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to "ViktorN @ 62.245.118.170 - dnes, 21. listopadu 2006, 19:07"
 
Souhlas! Jedná se o dobrý nápad! Vyhlásí-li CDR za tímto účelem sbírku, tak okamžitě posílám 1000,-Kč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je proste nehoraznost, uz si nebudu kupovat vubec nic a muzou za to oni. Za tenhle zakon dostal nekdo dobre zaplaceno..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xman: super

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

smrt umělcům !!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

už nevědí jak vokrádat lidi. Vypalujte všechno co se dá a nikdy nic nekupujte na originálech. Jejich předražená CD a DVD si můžou strčit do prdele. Na jejich autorská práva z cela seru !!!!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DVD+RW jsem ted kupoval za 10,50Kč ted bude diky tomuto zakonu zdrazeno o 50%!!! DĚKUJI TI ŠTĚPÁNKU - jsi IDIOT

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem napsal email na FSF-Free Software Foundation:
Hello,I would like to inform you, about violation GPL probably more SW licences in Czech Republic by company OSA http://www.osa.cz/e_vstup.php It?s private company which require to pay extra fee for each blank CD/DVD sold in Czech Republic 0,22 USD (5 CZK) for so-called protecting of music interprets.

Unfortunately they want this extra fee for GNU/GPL SW which is burned to blank CD/DVD too.

It seems to me nonmoral and violation of free licence, because this extra fee. And the worst thing is, that FSF don?t get this money from OSA for each blank CD/DVD.

Could you please review if this Czech private company OSA act is defiance of international law?

Thank you.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bobs: ve dvou vecech jsi trosku mimo. "Nebranit se, nema to smysl" je typicky ceska metoda, diky ktery jsme tam, kde jsme. Mohli jsme na tom byt o hodne lip.
Na druhou stranu i hur. Kdybysme se vubec nebranili, tak tu mame bud komunismus na urovni Ciny az severni Korey, v lepsim pripade Rakousko-Uhersko.
A pak to ze nekupujes nic z humusu spravovaneho osou taky neni pravda. OSA ma smlouvu se zahranicnima organizacema a timpadem "ochranuje" drtivou vetsinu toho, co se prodava v obchodech, a vse, co si kdy poslechnes v radiu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak ještě existuje další možnost. Dnes je již každý vlastně autorem, tak se jim začít hromadně do těchto organizací hlásit. Myslím, že by to byl docela dobrý způsob rozkladu organizace....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano hromadne se zacit hlasit by bylo fajn ale pro vstup platis 2000kc a to jeste mozna maji nejaky rocni poplatek..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NECHCETE PLATIT JESTE ZA TO KOLIKRAT SI UTRU PRDEL DO HAJZLPAPIRU, JEN ABY SE VAM Z TECH HOLOBYTU A LUXUSU NEZATOCILA HLAVA,KRETENI     -NAZDAR-

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, já jsem pro, ale všechny vypálené věci co mám budu tímto považovat za právem vlastně a zaplacené

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, prostě tohle je typické. Alespoň mám další důvod proč pálit a stahovat hudbu a filmy z internetu - protože to mám již předplaceno v ceně pevného disku,vypalovačky,paměťové karty,digitální kamery,digitálního foťáku,tiskárny (multifunkční = takže ještě v dalším příplatku za funkci kopírky a scanneru) a v ceně samotných CD/DVD médií.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ceník odpustků nebo wtf co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stat se clenem OSA je k nicemu...viz http://www.osa.cz/page1.php?t=2 a jejich podminky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem tu viděl moc zajimavý koláč, který říkal, že umělcům patří 4% z ceny CD!!! A pokud bude interpret i autorem dostane dalších 8%. Je celkem s podivem, že nyní koláč nemůžu najít. A 25% dostanou prasata z OSA, 19% na daních prasata z vlády, 20-30% kameníci! Do 10% se musím vlézt výroba a propagace samotného PC. Myslím, že se moc nemýlím, že 75% z ceny CD jde úplně JINAM než by mělo!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak se nám vrátěj starý časy, když se ještě šetřilo místem. ISA se bude komprimovat, aby se jich na DVD vešlo co nejvíc (třeba pomocí MagicISO) a lidi si dvakrát rozmyslej, stojí-li jejich obsah vůbec za vypálení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Puvodni procenta az tak nevadily, byly umerne trzni cene. S rychlosti ouradu bude casem trzni cena medii zlomkem ceny, vetsi cast bude tvorit "vypalne". Dusledek? Setrivi budou nakupovat v zahranici, stat prtijde o DPH.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To už každý občan tohoto absurdistánu by musel platit Odslyšné a Odmluvné. Odslyšné proto že by mohl slyšet cizí hovor a to ve jménu zákona na ochranu osobních dat (údajů). Odmluvné proto že by mohl někdo mluvit aniž by ho druhý člověk nebo lidé chtěli poslouchat - u politiků by to byla nemalá částka a to ve jménu zákona na ochranu před osobnímy daty (údaji).

Zbytečné placení výpalného. Samozřejmě ano, ale pokud budu moci na toto médium zaznamenat jakákoliv data dle mého uvážení bez jakéhokoliv postihu, jinak ne.
Jinak mohu kupovat média s poplatkem za množení či výpalné a mohu na ně umisťovat data dle mého uvážení - třeba Microsoft, Pinacle a samé ty nejdražší a nejprestižnější programy s tím že neexistuje možnost trestu za něco, za co jsem zaplatil. Je to prakticky druh služby. Pokud by mě tedy teoreticky načapali a obvinili, hájil bych se tím že jsem si zaplatil za média s možností ukládání jakéhokoliv obsahu. Zaplatil jsem za něco, co nemohu využívat? To je protiprávní, dokonce je trestné vybírat poplatek za službu, kterou někdo nemůže ba dokonce ani nelze splnit. To je stejné, jako by se vybíral poplatek pod jménem Úmrtné nebo Odstřelné za to že si někdo koupí zbraň. Také by se mohlo u zmrzliny vybírat Ušpiňné a Odmrzačné - to v případě že spadne zmrzlina na zem a ušpiní chodník a druhá položka v případě že někdo po této zmrzlině uklouzne a zmrzačí se.
Existuje tady zákon o dvojím zdanění. mimochodem Český stát porušuje diskutované "dvojí zdanění" již tím že uplatňuje jak daň z přijmu, tak daň z přidané hodnoty. Nejen to, dokonce nutí naše občany platit zdravotní a sociální pojištění. Někdo kdo nechce třeba využívat starobní důchod, tak by tu jistou část neplatil. Stejně tak někdo kdo nemá zájem o vyplácení hmotné podpory v nezaměstnanosti, by nemusel platit tu konkrétní část sociálního pojištění. Stejně tak vrácení DPH. Ten kdo platí daň z příjmu, tomu by museli DPH vracet. Vše by se dělo okamžitě třeba i v elektronické podobě na principu elektronického bankovnictví. Tento systém jen škube lidi.
Chce to změnit systém. Na co nám je sněmovna a parlament? Nejlepší by bylo mít přímou vládu. Rozhodoval by každý jednotlivý občan sám za sebe, třeba elektronickou formou.
Uživatel může táké kdykoliv přeinstalovat systém, MY jsme uživatelé, MY máme právo měnit. Nyní mám jen pocit že jsou tu osoby se superuživalelským přístupem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připojuji se k nápadu VictoraN - sám jsem zvažoval udělat web týkající se této problematiky, ale je faktem, že např. CD-R je již zavedený server a věnuje se této problematice a jeho čtenářská komunita je též značná. Pokud by se někdo na CD-R rozhodl uspořádat sbírku na možnou žalobu na stát ohledně těchto nehorázností, pak bych milerád přispěl a věřím, že by se to rychle rozkřiklo a přispělo mnohem více lidí i od jinud, než z řad ctenářů CD-R serveru. Chce to kampaň - ukázat lidem, že se mohou bránit proti nečemu, co považuje většina veřejnosti za špatné a přesto je to schváleno zákonem, nebo vyhláškou.
 
A tento názor mám přesto, že jsem autor - byť v podstatě jen amatérský. Nesouhlasím z vybíráním poplatků za nějakou "možnost pirátství". Klidně bych byl pro, aby se dejme tomu měsíčně strhávala určitá suma z platu všem uživatelům internetu, nebo zaměstnaným, nebo... - to záleží na domluvě a diskusi - ale s tou podmínkou, že pak by bylo sdílení legální. Bránění sdílení dat mezi lidmi popírá možnost svobody. Nechci ubírat autorům právo na odměnu, ale rozhodně ji nelze řešit takto - postavenou na 90 let starých principech...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mily pane ministre,
jsem programator-zivnostnik a celym svym srdcem progamuji sve celozivotni dilo - aplikaci Noname. Jelikoz jsem se ji rozhodl poskytovat pod svobodnou licenci, prodavam ji zajemcum na obycejnych mediich, ktera kupuji v obchode s elekronikou a palim sam. Cenu medii zakaznikum jen prefakturovavam, protoze i kdyz jde o me dusevni dilo, nepreji si, aby mi za nej kdokoli musel platit. Vetsi cast "distribuce" vsak obstarava internet, kde si kazdy uzivatel muze aplikaci Noname stahnout a vypalit sam (z principu fungovani dokonce musi byt aplikace vypalena na datovem mediu). Nyni me vsak zaskocila navrhovana zmena Vami signovane vyhlasky, ktera dramaticky zveda cenu medii, jez jsou nutnou soucasti me aplikace. Rohodl jsem se tudiz, ze budu zajemcum o aplikaci Noname naopak platit ja za kazdou kopii, kterou si udelaji, a ja ze se prihlasim od organizace, jez sdruzuje autory, kde si sve poplataky opet vyberu zpet. S prekvapenim jsem vsak zjistil, ze do klubu vyvolenych (OSA) mohou vstoupit pouze umelci hudebni, a ne autori software. Navrhuji tedy, aby platnost soucasne vyhlaska byla pozastavena do doby, nez se toto vyresi. Patrne by stacilo zmenit pravidla klubu OSA, aby brali i nas brejlate a pupkate programatory, nebo (pokud je to snadnejsi) jim muzeme jendou rocne posilat cestne prohlaseni, na kolik medii byla aplikace Noname vypalena, a OSA nam zaplacenou zalohu na "vypalne" vrati.
Dejte mi vedet do nejakych triceti dnu, jak to vidite, pane ministre. Ja se tesim. Uprimne Vas,
danovy poplatnik a volic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tohle vychazi 21.11. To jste to nemohli napsat 10.11., aby clovek jeste vyrazil nakupovat ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já kupuji hudbu výhradně v USA, přes internet na CD-WOW, bez DPH, bez poštovného. Například rozdíl mezi dvojalbem DM Singles 86>98 je skoro 500Kč!!!!! Takže asi tak. Na milé prodejce se tady u nás můžu z vysoka!!!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... vlastne 9.11.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podporim penezne aktivitu proti teto nesmyslnosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já souhlasím s Mr Gentleman - DJ Snai
Já jsem stejně tak proti piráctví. Já bych také přispěl částkou, která by vedla k tomu aby jsme jim ukázali. Počítačovému piráctví by mělo jít zabránit a to tím že by se software by byl zdarma - třeba dost omezený a aktivoval pomocí internetu, nebo telefonicky. Stačilo by si pomocí tohoto programu tento produkt koupit. Jako identifikační údaj by sloužilo Vaše číslo účtu a další Vámi zadaný kód o délce min. 32 znaků, na základě něj by vám emailem, poštou přišlo CD (DVD) s autorizačním klíčem. Při instalaci na počítač by to chtělo identifikační údaj, třeba číslo účtu a Vámi zadaný kód. Pak by se vytvořil jiný instalační soubor a to dle parametrů Vašeho počítače, které jsou jedinečné, třeba údaj o procesoru, základní desce, operačního systému.
Pak by Vás PC vyzvalo k zálohování tohoto souboru. Soubor by jste spustil, vyžádalo by si to autorizační klíč zakódovaný také dle Vašeho počítače a je to. Můžete mít tolik kopií kolik chcete, půjdou pouze na Vašem PC. Je problém jen v tom že při změně CPU, nebo základní desky by Vám program nešel.
Nevím nakolik je to realné, ale pro mě by to bylo super.
Mám originál hru a nejde kopírovat - má ochranu (nebo resp. jde, ale při spouštění hry vyžaduje mít originál v mechanice). Originál CD musí být tedy v mechanice. CD se mi trochu nalomilo - nevím jak to a nejde z něho instalovat. Naštěstí mám kopii, ale musím tam dávat to nalomený CD, mám ho zalepený, ale stejně, napíšu jim ať mi pošlou jiný CD.
Takhle by to mělo být - nejde kopírovat? Ať má ochranu jakou chce, ale ať mi, když se mi poškodí za ty prachy co člověk do toho vrazí pošlou jiný CD. Pozn. mám se s nima soudit, když nepošlou jiný CD?

Jinak se říká zákaz přitahuje. Co má velkou ochranu proti kopírování se bude kopírovat - né pro zisk, ale na truc - jo a ještě ke všemu ve velkém. To jen na vysvětlenou jak to bylo míněno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ješte jsem chtěl přidat - když si tedy vypálím volně šířitelný software - třeba LINUX, (Live verze jsou skvělé), nebo co už bylo řečeno své dílo, nebo svá data, třeba faktury, fotky, videa z dovolené, nebo jak zpívám. Nebo i trial verzi něčeho, nebo jen demo...

Kdo mi pak sakra tu debilní daň vrátí?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Strucne a jasne: prave sem zapomnel na myslenku, ze bych si kdy neco koupil. Fak OSA

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě maličkost
Divím se že neplatíme za to že tu píšeme své názory, vždyť co příspěvek, to autorské dílo. Jen teď nevím jesli po mě bude OSA za těch pár příspěvků něco chtít.

Pozn. Pokud chce někdo pořádat koncert musí platit za veřejnou produkci

Vys..t se na ně na ku..y jedny zas..ný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Líbí se mi, co napsal Bobs ve 21:39. To by si měl každý politik zarámovat a pověsit nad stůl ve své kanceláři, aby to měl stále na očích.K výzvě ViktoraN z 19:07 mám drobnou poznámečku. Slyšel jsem jednoho z předtavitelů nebo mluvčích těchto mafií vyjádřit se v tom smyslu, že jsou pro zrušení těchto poplatků, ale výměnou za zákon zakazující veškeré kopírování (tedy nejspíš i nahrávání z rádia nebo televize, ale tak konkrétně to řečeno nebylo). Takže nejde jen o to domoci se zrušení těchto poplatků, to by tak těžké možná nebylo, ale jde taky o to, aby pak nepřišli s něčím ještě horším.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já do toho nijak extra nedělám, ale proč se platí poplatek z tiskárny, když členem OSA může být jen hudební autor. Nebo to je jiná organizace pro malíře a spisovatele? A jak se to třídí - poplatky z tiskáren + procento z cédéček pro spisovatele, něco pro malíře, něco pro hudebníky? A jací (kdo je platí) úředníci to zajišťují? Nejsou náhodou tito umělci okrádáni?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že každý bude souhlasit s tím, že požadovat platbu za cokoliv dvakrát je nemravné. Pak logicky z uvedených poplatků vyplývá, že jakékoliv kopírování a šíření jakýchkoliv autorských děl, neslouží-li k podnikání a zisku, je legální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA bych řekl, že todle trochu přehvízdla. Vlastně tím jen naznačuje, že můžeme klidně kopírovat bez starostí že bychom porušovali autorská práva. Vlastně se zařízením CD, DVD, HDD, tiskárny a pod už platím autorská práva, která by se platila na nosiči daného interpreta nebo umělce. Jen neplatíte vydavatelství. Což je většina ceny. Jen nechápu platbu za tiskárny, kdo si tu tiskne Rembranta, Soudka, Havla (fotografa), knížky. Tisknu si své vlastní fotky a své vlastní texty. Takže bych asi měl napsat OSE, že chci svých 100kč:-). Abych si vytisknul knížku??? No tááák při cenách inkoustu nebo tonerů?
Ale jak zde již bylo napsáno Můžeme s tím nesouhlasit řvát proti tomu, ale to je jediné co proti tomu můžeme dělat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN:
jsem pro

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Flashdisky? za ty se neplatí nebo se počítaj mezi paměťový karty???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem přesvědčen, že toto svinstvo přesvědčí i to malé procento poctivců, aby se na poctivost a legalitu vykašlali. Vláda jen umí okrádat daňové poplatníky ... nikdo z nich si tam neuvědomuje, že ostatní si nemohou odhlasovat výši svého platu a spoustu jiných východ. Všechny je vykopat hovada sprostý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to klidně budu platit.Jen bych rád věděl,kde budou sběrny CD  -  DVD,které se mi zkazí,tudíž nebude vypáleno a budu požadovat zpět 5Kč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že jste to nezveřejnili dřív (aspoň ten týden, kdy vyhláška vyšla).
Probírala jsem se rozsáhlou diskusí.
Někdo se pozastavoval, proč to nemusela schalovat PS a Senát. Nemusel, protože tahle vyhláškaje již součástí zákona o právu autorském.
Napadlo mě jediné možné řešení - hromadně vstoupit do OSAy, Intergramu, Dilie, protože jsme autoři fotek, filmů, korespondence (která se dá někdy vydat i knižně :-) ), a dostat tak aspoň část poplatků zpět.
Zajímavý případ by také nastal, kdyby zahraniční výrobci zrušili u nás pobočky, jak by pak od nich stát ony poplatky vymáhal?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poplatek za RW media mi přijde nefér.
Dle mé zkušenosti většina RW slouží jako zálohovací medium.
Takže přepalovat CD se "smí",
ale běda jak budete zálohovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cituji z www.osa.cz:
PROČ se stát zastupovaným autorem OSA?
* budete mít přehled o tuzemském i zahraničním užití svých hudebních děl
* postaráme se za vás o včasný výběr autorských odměn od českých i zahraničních uživatelů vašich děl
* odměny vám vyplatíme pravidelně v předem stanovených výplatních termínech
* s každou výplatou autorských odměn od nás obdržíte podrobné vyúčtování
* vaše hudební díla případně nakladatelské smlouvy budou registrovány v naší databázi

Takže pokud si někdo bude kopírovat třeba moje video z dovolené a já budu registrovaný u OSA jako zastupovaný autor (známej mi to video jednou pustí veřejně v klubu na plátně a už jsem pro OSA autor audiovizuálního spotu, který je veřejně produkován...), mám NÁROK na autorskou odměnu z každé kopie, kterou si kdo vypálí (=užití díla). Nebo se pletu??????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste absurdistan a nasi pani poslanci, jen aby si namastili kapsy, jsou jen obycejni zlodeji. Jdu si zjistit jmeno poslance, ktery za me zvedl ruku, aniz si vubec zjistil verejne mineni - zm.d jeden! Da se vubec zakon nejak zvratit? Verejna petice nebo neco takoveho? Jeste jakz takz chapu media jako CD, DVD a kazety, ale vybirat penize za tiskarny, kopirky a ji HW pouzivany primarne pro praci, to je opravdu zlodejna nejvyssiho kalibru!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Po vzoru OSAnistů bude již brzo zasílat policie poštovní poukázky, kdy bude muset každý občan, chodící či jezdící, uhradit 1000 Kč jako preventivní platbu za dopravní přestupky :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za kravinu, snad tomu nevěříte? lol

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha kam tohle vsechno spjeje? Zlodeji z OSA. Neda se proti tomu neco delat? Nebo nam zbyva jen platit a drzkovat ve forech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To optimist:
Ehm, tak to uz by bylo FAKT MOC!!!! To by jim neproslo.
ad.
Poplatek, ja si ho rad zaplatim, ale at zmeni autorsky zakon, ze kopie pro osobni potrebu ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RW: I kdyby vetsina RW nebyla zalohovaci medium (jako ze je), proc by se za ne melo platit vic ? Copak s jednim RW muzu porusit vic autorskych prav nez s R ? To jako nahraju jeden film, pockam az bude public domain (chci videt ktere RW to prezije) a pak nahraju jiny ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly, Monika Sh: Ale my o tom přece psali už v létě!
rowdy: No protože tu pak máme ještě svaz zastupující psavce. Jmenuje se Dilia.
ententak: I za flash disky se platí.
polemik: Pleteš. OSA totiž má i podmínky, které tě opravňují žádat odměnu. Záleží to na počtu prodaných nosičů za nějaké období, podobně v Dilii, kde je to zase na počet prodaných knih.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a co si dát každý rok do daňového přiznání náklady na archivaci vlastních věcí? Samo, že je třeba schovat účtenky a vše pak klidně doložit. Ať se pak stát stará o vymáhání na těch organizacích? No ne?
Jarda

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to tedy, kdyz si koupim pamet do fotaku, tak zaplatim autorska prava. Ale vzdyt vyfotim sve fotky, tak jaka pak autorska prava??????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomoci mohou jen dvě věci: 1/ Totální bojkot! Pokud to jen trochu jde, nakupujte v zahraničí. Tam jsou sice tyto poplatky také, ale dostanou je tamější autoři a ochranné svazy, OSA a čeští prodejci ostrouhají, takže tato hovězina se mine účinkem.
2/ Dejme našim politikům jasně a hlasitě najevo, že o příštích volbách dostane naše hlasy jen ta strana (bez ohledu na barvu a politické smýšlení), která se před volbami veřejným slibem zaváže, že tuhle kravinu zruší nejpozději do deseti dnů po tom, co převezme vládu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takze kdyz budem platit tyto poplatky tak muzem palit o 106 kdyz platim tak nepiratim

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je cena za kolektivni vinu - mraky nepoctivcu pirátí a tak se ostatni slozi na "zamaznuti" tech obrovskych skod...Tak si jen rikam, ze krome zlodeju jsou tu i vrazi, kteri vyvaznou trestu to si jako kazdy rok pujdu odsedet 28.5 dne za jejich prohresky? A ten kdo ma mit trest smrti tak me na 0,5% zabijou nebo mi urezou 2 prsty? Z motivacniho hlediska se tomu rika negativni posilovani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt se bavim. Jako by nestacilo, ze platim za rozhlas, ktery neposloucham, resp. posloucham pouze komercni, na ktery nejde z mych poplatku ani desetnik. Jeste budu platit Hanicky Zagorovy, Helenky a Gottiky, ktery uz vubec neposloucham. Dalsi vec je, jak muze nekdo rozhodnout nebo vubec vedet, co si tisknu nebo palim? Proc me nekdo neplati za to, ze si tisknu veci, ktery jsem vymyslel a napsal? Je to cely uhozeny a OSu by meli zakazat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu, že doposud se nikdo z CD-R serveru nevyjádřil (na rozdíl od nemalé části čtenářů), opakuji svou včerejší výzvu.
 
Dotaz na CD-R server (a ostatní čtenáře)
chtěl jsem se pozeptat, zda-li tohle ponecháte jen tak a nebo byste byli ochotni proti tomuhle konečně dělat i něco aktivně. To znamená podat například stížnost u Ústavního soudu, podat případně trestní oznámení, nějakou tu žalobu (neoprávněné obohacování OSA) a tak dále. Domnívám se, že náklady s tím spojené (právní rozbor a pod.) by se určitě mohly uhradit díky zvláštní sbírce, kterou by CD-R mohl uspořádat a na kterou by se jistě všichni čtenáři jistě rádi složili (co se vybere navíc, by mohlo být po zásluze použito jako příspěvek na provoz a rozvoj CD-R serveru). Domnívám se, že by CD-R server mohl být tou správnou autoritou, která by mohla začít chránit práva občanů (samozřejmě v tomto oboru).
Jednotlivec zmůže málo, ale CD-R server by mohl být tou správnou autoritou, která by se mohla opřít o nemálo jednotlivců (tedy přinejmenším komunitu návštěvníků CDR-serveru, pokud by se tahle akce samozřejmě nerozšířila i dále)...
 
Pokud si i ostatní čtenáři myslí, že by se tímto způsobem dalo konečně začít dělat i něco aktivněji, než jen do prázdna tlachat a vykřikovat pod článkem, nechť můj návrh náležitě podpoří. Domnívám se, že jakékoliv další a vyšší poplatky jsou jen otázkou velice blízké budoucnosti. Musíme se proto bránit. Děkuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám k tomu jen dvě připomínky
1. Listina základních práv a svobod, Hlava první, článek 2, odst 3. říká:
Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
Pokud po vás tedy bude někdo požadovat toto výpalné, můžete jej žalovat, neb tak činí na základě vyhlášky, nikoliv zákona a dopouští se několika trestných činů.
2. Pokud i přes výše uvedené toto výpalné zaplatím, logicky z toho vyvozuji, že jsem zcela oprávněn na dané médium zapsat cokoliv, bez ohledu na autorská práva, neb autorské poplatky jsem již uhradil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, jednotlivec nic nezmůže. Chce to lidi, kteří vědí, jak. Pokud se to rozkřikne, tak myslím, že by příspěvky nešli jen od čtenářů CD-R. Je tu třeba spousta jiných zájmových organizací, kteří se mohou cítit dotčeni. Třeba distributoři open source distribucí, firmy nepodnikající a audiovizuální technikou apod.
Jarda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to vlastně předplatné na ilegální pálení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN O výzvě víme. Zvážíme to. Děkujeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a bude to rozepsane na uctence, pod radkem s dph? jak se to bude jmenovat? poplatek za kopirovani? poplatek za ilegalni kopirovani? a kdyz nekdo neni platcem dph, muze nebyt platcem poplatku za ilegalni kopirovani? vrati mi to na konci roku? financni urad nebo osa?
btw: dost mi chybi poplatek z klavesnic (ctrl+c/ctrl+v), asi si podam navrh na obcanske sdruzeni zajistujici prava na internetu publikujicich autoru. a pak mi do toho samozrejme spadne i poplatek za pripojeni k internetu. jediny co mi jeste neni uplne jasny, kde prihlasim svoji jachtu, kterou si z toho nezisku koupim :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připojuji se k tomu co psal ViktorN
Aby to nedopadlo tak, že bude poplatek za záznam na toaleťáku. Dovedu si to představit asi takhle. Stanovuje se zatížit paušálním poplatkem záznam na toaletním papíru cenou 5Kč za roličku. U roliček nestandartních (velkoobjemové na benzinových pumpách a veřejných zařízeních) pak 7Kč za roličku. Příplatky se stanovují následovně:
1Kč - za záznam osoby, která pozřela pozřela borůvky
2Kč - za záznam osoby, která pozřela pozřela špenát
3Kč - za záznam osoby, která pozřela pozřela luštěniny
...
Jinak jsem pro platit paušál, klidně budu měsíčně dávat nějaké peníze, ale za to, že budu smět legálně kopírovat cokoliv. Ale zdvojovat daně, platit poplatky za to, že jsem "zloděj" i když to tak není. A i přes tyto poplatky, v případě že si něco okopíruji, neodpadá možnost být soudně stíhán... Prostě všechno dvakrát.
Bohužel jediné co se s tím děje je to, že si tu všichni stěžujou a nakonec budou platit. Chtělo by to začít řešit na všech frontách. Televize, rozhlas, média...      

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RRK: Placení autorských "odměn" ukládají příslušné zákony. Jen v otázce konkretizace částek a přístrojů pro zhotovování zmnoženin a nosičů odkazuje na vyhlášku, která je pochopitelně pružnější. Aneb nám to zákon nařizuje. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je jako kdyby se vybiralo vypalne za to ze mas auto napr. 300,- na Dalnice v Cesku s tim, ze preci nekdy muzes jet i po dalnici, ale nikdy tam nepojedu...
Uplne stejny pripad, ale pro tohle se stavi mitne.

A nejhorsi je ze kdyz si nahraju svoje fotky na CD tak zaplatim UPLNE nokomu jinemu za svoje fotky a to jeste nekolikrat:

+ 90,- 3% napr. z ceny 3000,- z zaznamenani me hudby tj. nejake nahravaci zarizeni
+ 6,- Kc v nahravacim zarizenim mam napr. kartu 512 MB
+ 90,- 3% z nakupky mam HD 60 GB (3000,-) pro zaznam do pocitace
+ 60,- 3% z vypalovacky (2000,-)
+ 0,40 z CD
+ 120,- za vytisknuti obalu tiskarna do 5000,-
===========
= 366,40 Kc
===========

Tak to je slusny, za vypaleni jednoho vlastniho CD s vlastni muzikou (nebo cimkoli jinym - obrazky apod.) zaplatim uplne nekomu cizimu 366 Kc !!!!!!!!!!!

Opravte me jestli mi tam neco jeste nahodou nechybi, samozrejme ze pro jedno CD je poplatek z tiskarny vypalovacky daleko mensi umerny poctu vypalenych vytisknutych ..., ale toto jsou vstupni naklady.

Hlave to, ze platim nejakym soukromym osobam, ktery vubec neznam a ani nevim kam ty penize jdou?

Tomuhle se normalne naziva Mafie, vlastne ne, kdybych platil mafii, tak tam vim komu ty penize davam na co jdou, tohle je horsi nez mafie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozno som to prehliadol ale nikde som tam nenasiel specialny poplatok za kazdy skopirovany harok papiera.Takze by tych 6750 Kč pri tlacke za 200 kilo neni az tak vela ked spravi 3600 stran za hodinu ::)))))
Nie vazne je to neskutocne.Platit navyse vypalne za pozicanie DVD v pozicovni,+za medium + za HDD ,+ za napalovacku+ za tlaciaren kvoli obalu a aj tak je to nelegalne ....To uz mohli dat tie poplatky tak vysoke aby vyslo lacnejsie kupit original.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A abych nezapomel tak se take pripojuji k tomu co psal ViktorN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zarazi me ten extremne vysoky poplatek u DVD+-RW. Tyhle disky se jen vyjimecne pouzivaji k nejakemu soustavnemu kopirovani filmu ci jinych del.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vztahuje se výpalné taky na klonování (např. ovcí)? To je také svým způsobem kopírování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podporuju ViktoraN a pridavam se k jeho vyzve!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to laarsen: Jenom si mě předběhl, taky myslím, že kdyby ve faktuře pod řádkem o nákladech na recyklaci přibyl ještě řádek z částkou o nákladech dle autorského zákona (nebo kýho čerta), tak by to mnoha lidem, kteří o tom ani neví, otevřelo oči.
 
PS: a co boty, nechtěli by taky moje boty?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo. Konecne budu mit zaplacene licencni poplatky tak se muzu pustit do kopirovani bez jakychkoliv moralnich zabran. Ja nejsem proti. Ja to schvaluji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, kdyz prokazu, ze jsem prislusne medium nepouzil na okopirovani zadneho dila podlehajiciho autorskym poplatkum (ne licencnim - omlouvam se za preklep v minulem prispevku), bude se ten poplatek vracet? Kde prokazovat a pozadovat vraceni penez? U prodejce? Primo u SVAZU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prestante s tim "lacinejsi koupit original". Kdyby staly prazdna media pres 100 kc (ted nemyslim DVD-RAM), tak by se proste kupovali v zahranici i kdyby se do cech museli pasovat. A kdyby stali tolik celosvetove, tak si to Philips nenecha libit.

Jedina moznost jak muze byt lacinejsi koupit original je kdyz PUJDOU S CENOU ORIGINALU DOLU. I kdyby sla ta cena dolu jen o trochu, trzby by jim vzrostli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a co takhle zavest verejne prospesne prace za to,ze nekteri dostanou za vrazdu 3roky,aby se to nejak kompenzovalo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší obrana je útok. Všichni se zaregistrujeme u OSy a když se ty jejich sprostý prachy rozmělněj mezi spoustu lidí, tak všichni dostanou ho..o. :))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s ViktorN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s ViktorN. Neco by se s tim melo udelat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduché - začnu vozit média z Polska a prodávat načerno. Vrátíme se zpět na začátek 90 let a veksl znova pokvete. Není jednoduššího řešení
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Navrhoval bych uzákonit, aby OSA měla za povinnost při odevzdání nepotřebných (zničených či s již neaktuálními zálohani) médií tento poplatek vrátit a vrácená média ekologicky zlikvidovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bluemon: Mám lepší nápad, každý by si měl paušálně odsedět ročně tak 14 dní v kriminále. Co kdyby náhodou provedl něco, co se nevyšetřilo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

terst: Ano, tak to třeba nyní dopadlo v Maďarsku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kačku z dvd, to není tak moc. Hlavně by měli udělat poplatek z přenesených dat do internetu. Tak 15kč za 1GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jajinek: To možná ne, ale za paměti (HDD, FLASH apod.) je to drzost!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jajinek: Jeste to tak. Proc jim radis - to mas tak spatne svedomi nebo dostavas podil ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlásím se též k výzvě ViktorN @ 62.245.118.170 - včera, 21. listopadu 2006, 19:07. V případě transparentního provedení jsem ochoten přispět také v řádu několika stokorun a možná i více. Toto už je neúnosné. V případě takového zákona by potom mělo být veškeré kopírování pro (minimálně) osobní potřebu zcela legání. Navíc nesouhlasím s neprůhledným přispíváním *SOUKROMÉ* společnosti. To samé se týká DILIA. Viz http://www.dilia.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ViktorN: taky se připojuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Taky se připojuji a s radostí přispěji několik stokorun, možná i více pokud se toho CDR.cz ujme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: K tomu se také s radostí připojím, myslím si, že na schopného právníka a žalobu u ústavního soudu bychom se zvládli společně složit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám za sebe se taky připojuji k návrhnu ViktoraN, klidně přispěju na výdaje. A myslím, že spousta kamarádů či lidí z rodiny, kteří nečtou CD-R a kteří třeba jen fotí na digitál, když se obeznámí se situací, taky se jim to nebude líbit a připojí se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem zapoměl dodat, krom toho, že fotím do RAWu a dále zpracovávám v nekomprimovaném TIFFu, jedno běžné focení mě vyjde na 1 DVD-R(W), takové kvanta peněz jim dávat fakt nehodlám. Krom toho jsem programátor a nevím, proč bych za své zálohy SVÝCH zdrojáků měl někomu platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ViktorN: súhlasím s návrhom, stačí len dať vedieť koľko a kam poslať.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

..tak to pojdme probrat.. ja jsem vsemi deseti pro..
http://cdrhard.cz/cdrhard/viewtopic.php?t=831

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN. taktéž souhlasím a jsem případně ochotný se připojit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už kedysi tu niekto v inej diskusii dal návrh aby im každý poslal na účet 1 korunu lebo si už niečo vypálil a chce byť dobrý občan a oni zaplatia na poplatkoch 5 korún.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prispeju 100,- Kc na samopal znacky Kalashnikov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi to jedno, beru to tak, ze jsem si timto korkem zlegalizoval vse, co mam doma napalene.
I do budoucnosti.
At ted zkusi nekdo opruzovat s tim, jakou ze to vlastne zpusobim skodu, kdyz si neco spalim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oops...spravne tam melo byt krokem..a ne korkem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem co by sa stalo keby niekto pribalil tlaciaren k nejakej propiske alebo niecomu takemu a tu predal za nejaku cenu a tlaciaren by bola k tomu zadarmo, pripadne MP3 atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tez jdu s ViktoremN! Dokud je cas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jistě, za chvíli jim budeme platit i za to, že dýcháme....přeci i s výdechem se přenášejí jisté informace, které by si mohl někdo zkopírovat...Je to hnusná hanebnost a už nevědí, kde přijít k penězům...zřejmě jim nestaší jejich statisícové platy, tak potřebují více..je to špína a rozhodně odmítám platit za to, že jsem si uložil archiv svých fotografií na CD/DVD...osobně mě uráží, že jsem paušálně považován za zloděje a piráta..ale tak to chodí vždy....místo aby stát postihoval ty opravdové velké zloděje, kteří mimochodem nám i vládnou, tak se vyřádí na většině...souhlasím s VikrotemN a jeho návrhem a už bychom se měli zvednou a jít jim nakopat ty jejich pr***e!!!!!!! Velmi ocením, když bude zveřejněna informace, KDE, JAK, KDY A ZA KOLIK se bude možné k iniciativě připojit....Co nějaká petice a dostatek podpisů a pak to předat na nenažrané ministerstvo?? Rozhodně to tak nenechejme!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedu v tom s vama

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2: ViktorN: naprostej souhlas, rád podpořím. Abych platil zločineckejm šmějdům za svý data a fotky to je fakt moc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Petice antiOSA, prosím přidejte se, pokud nesouhlasíte s praktikami společnosti OSA http://www.petitiononline.com/antiosa/petition.html

Děkuji

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN : naprostej souhlas, jsem s Vami!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt toho začínám mít v tomhle Afganistánu už celkem dost !!!
Vyzývám k občanské neposlušnosti a mám několik námětů na okamžité kroky:
 
- ekologicky zničit nejenom OSU, ale i další podobná mafiánská seskupení.
- podobně ekologicky zlikvidovat systém, který produkuje podobné zákony a vyhlášky.
- okamžitě obnovit institut defenestrace pro spolehlivé rešení všech politických problémů.
- okamžitě zřídit rezervaci pro vrcholné politiky, aby tyto pijavice a parazité nemohli více škodit.
- postavit VŠECHNY politické strany + politiky mimo zákon.
 
Howgh!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tady je adresa Mgr. Štěpánka: petr.stepanek@zeleni.cz
Doufám, že ho potěšíte svými e-maily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..Proboha lidi.. co to zase placate dohromady.. petice je formalni dokument.. musi to nejak vypadat, a je treba konkretne specifikovat co se nam nelibi.. tohle zruste a pojte rozumne na fora vymslet, jak by to mohlo vypadat.. takhle stovky lidi podepisou bezceny nesmysl..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

myslel sem že je to nějaká brutal petice a ne že tam bude 8 lidí :-D a to sem to ještě psal anglicky protože sem si myslel. takhle neni šance se ubránit....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeden komentář glosující mafiánské organizace typu OSA: http://www.libinst.cz/komentare.php?id=144

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Maxtor: svätá pravda, ale aj tak som to podpísal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem se pořádně rozepsat vtipem ironickým, ale přešla mě chuť...
Ještě by mi někdo nabídl, že bych si své dílo mohl autorizovat...

Takže... Znáte tuhle -

REVOLUCION !!!!

17-ho už jsme prošvihli, tak co třeba v pátek? Obrátíme to tady vzhůru nohama a nastolíme tvrdou diktaturu a aby byl zachován demokratický prvek, upořádáme celorepublikovou soutěž o budoucího diktátora... Přihlásit se může každý...

Třeba se budeme mít i chvíli fajn, než nás smetou američani...

Ale stejně mě hřeje dobrý pocit, že každá demokracie jednou skončí špatně, uvídíme, kolik toho ještě sneseme, než se semele pořádná občanská válka obyčejný občan vs. zloději :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem konstruktér OSVČ a jen do softwaru na to, aby jsem mohl legálně pracovat jsem investoval 750 tic. Kč. Na tomto softwaru vytvářím dokumentaci, kterou tisknu na příslušných tiskárnách. Dá se říci, že na nic jiného namám ani čas a při práci 12 hodin deně to ani moc nejde. Tedy vytvářím svá díla a nevím proč bych mněl nějakým umělcům cokoli platit, je to banda zlodějů s ochráncem státem, nijak jinak se to nedá hodnotit a to to říkám hodně slušně. Jsem pro bojkot jakýchkoli uměleckých produkcí včetně legálního nákupu jejich dílek.... kopírovat a kopírovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kopirujte a nenakupujte originalni CD. Však si to předplacite koupi media a OSA to rozdeli... a vyžirkové Vondračkova Gott a spol. na to brzo prijdou že takhle se namaji chovat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá rada všem nespokojencům - naučte se zpívat! Zpívejte do ouška aktuálním mocipánům, za každého režimu, občas na veřejném shromáždění odsuďte nekalý živly, buďte v té správné straně a organizaci, a bude vám vždy dobře!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To: Kopírujte:

Tak zrovna o Gotta bych si hubu neotíral.
Toho nějaký almužny od Osy neživěj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde se mam prihlasit,vytisk sem diplomovku a chci penizky pro autora.
Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje cosi cemu se rika "presumpce neviny", tento zakon ji dokonale popira, nebot pri koupi nejakeho predmetu, ktery muze ale NEMUSI slouzit k nelegalni cinnosti se predpoklada prave to, ze s nim bude nelegalni cinnost pachana.

To za chvili muzeme pri koupi noze platit nejaky prispevek na pomoc vdovam zavrazdenych muzu.

To je asi jako kdyz: Tata koupil klukovi kalhoty a hned mu dal poradny vyprask a kdyz se ho synek s placem pta za co dostal ten vyprask, otec mu rika:"Protoze ja vim ty kluku, ze ty kalhoty hned roztrhas."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuto dan povazuji za zcela zvrhlou a protiustavni. Nas pravni rad cti presumpci neviny a tento zakon je zalozen na presumpci viny, tj. ze kazdy kdo si poridi "postizene" zarizeni bude delat kopie autorsky chranenych del, ackoli je takoveto koirovani dle pomerne noveho platneho zakona nelegalni.
ctomas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

for ViktorN: taky bych prispel, protoze tohle uz me vazne nasralo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šmarja to kopírování je právě - díky těmhle poplatkům - legální. Zákon poplatky výslovně označuje za "Právo na odměnu v souvislosti s rozmnožováním díla pro osobní potřebu a vlastní vnitřní potřebu". (viz § 25 a 30 AZ). To už je fakt smutný, kolik lidí to neví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sice jen chudý invalidní důchodce, ale na tohle přispěju rád, i kdybych měl žrát trávu! Jenom doufám, že to pomůže.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jde ne asi, ale určitě o výpalné a jinak nemravné platit umělcům za to, že jsou kolem nás - nikoliv za jejich práci! Tak se chovala mafie v padesátých letech, kdy obchodníci a potažmo zákazníci platili za "Ochranu".
Mělo by se uzákonit, že uživatelům elektroniky budou umělci platit, protože si tuto techniku občané museli pořídit, aby ty umělce slyšeli a někdy i viděli.
nemám slov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Soudruh ministr je členem vlády, která nedostala důvěru a podala demisi. Je tato vyhláška vůbec právně vymahatelná?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navrhuji platbu formou paušálu nebo započtenou v dani a ať si každý stahuje a pálí co chce.
(jde-li o peníze?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to krakonoš: spominal si neco kolem zraní trávy, ja mam ale spis pocit, ze ten kdo tento zakon vymyslel, tu travu zrejme hulil!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to si delaji prdel ne ?
docela mam nervy jak uz nevi kudy kam a jak vytahnout z nas prachy .....to je špatny sen toto nehled na to ze kdyz clovek koupi dneska cokoliv tak jen plati poplatky ....natocime to na kameru i s nasi vladou a posleme to do nevahej a toc myslim panove ze jistou vyhru mame ...
p.s.. sorry za preklepy jsem po 16 hodinove prace a tohle mne dorazilo . cus
to Digestor: ten asi travu ne jen huli ale i papa a dycha anebo ty politici fakt nevi ocem vubec hlasujou hlavne ze mackaji to male tlacitko at muzou jit do bufetu zrat a ozirat a pak chrapat pri hlasovani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s vyzvou ViktorN. V pripade, ze CDR do neceho takoveho pujde, podporim i financne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protestovat proti poplatku jako takovému tady asi moc smysl nemá, ten je prý požadován mezinárodními smlouvami, které republika podepsala, takže protestovat lze maximálně proti výši poplatku, či výběru zpoplatněných položek. V té důvodové zprávě se také píše, že je to u tiskáren "jen" pětina uvedených částek (II.Zvláštní část: K § 1 až 3), nebo jsem to špatně pochopil?No to je jedno. Poplatků se nezastávám, jen si myslím, že se s nimi reálně asi nedá nic moc dělat. Tak jako s reciklačními poplatky, nebo vysokými daněmi. Uvítal bych spíše akci na omezení autorského zákona výhradně na komerční sféru, nebo omezení ochrany autorských děl na několik málo let, zkrátka něco, co by prospělo více, než jen úspora "pár" korun. Ale taková akce by musela mít mezinárodní rozměr, aby měla šanci něco změnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se nam pocmarani sasci alias umelci, co ve stredoveku bavili hrstku lidi za pohar vody a chleb, hezky vypracovali. V zivote uz nekoupim zadny original! Proc bych to mnel delat kdyz ze vseho platim pausal a uz pri nakupu vypocetni techniky mne ma kazdy za zlodeje...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, pánové, koho jsme si zvolili, toho máme. Že ODS je banda lumpů a prolhanců, je mi už dávno jasné. Před volbami slibovali, jak budou podporovat podnikání a také ho podporují, přestože k tomu nemají mandát. Takže různí Vocilkové si na nás budou čím dál, tím víc mastit kapsy, Švandové na tom budou stejně a lid obecný hůř, protože tak je to podle našeho Nejvyššího, Nejmoudřejšího a Neomylného správné a tak to má být. A pokud Tupolánkova vláda dostane důvěru, prohlásí použitý hajzlpapír za umělecké dílo a každý, kdo ho použije se bude muset u OSA zaregistrovat a platit poplatky. (Ostatně, když mohou být barvou polité schody umělecké dílo, tak proč ne použitý hajzlpapír). Tohle bylo jen takové nadlehčení, ale já už přemýšlím, jak to udělat, abych tohle výpalné, aspoň v ČR, platit nemusel. Ještěže z léčebných důvodů jezdím 4x ročně na Slovensko. Asi by nebylo marné, sehnat lidi, kteří tam jezdí pravidelně a často a vytvořit takovou jakousi stínovou kurýrní službu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To DFX:
Ano, to bylo ideální a myslím, že je nejvyšší čas se k tomuto modelu financování umělecké činnosti všeho druhu vrátit, jinak nám páni umělci přerostou přes hlavu a za chvíli budou chtít peníze i za to, že jejich tvorbu konzumovat nechceme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krakonos: at se to tady nezvrhne v debilni diskuze jak na idnes. Nemas rad ODS ? OK. Ale jsou to stejni hajzlove jako CSSD, komunisti nebo KDU. Ani jedna z tech stran neni lepsi a nechovala by se lip, takze tohle neni to tema, ktery do tyhle diskuze patri. Tady je treba resit, co udelat proti platnosti nesmyslne a zlodejske vyhlasce. Jedna vyhlaska ti vladu nepolozi a politickou situaci nezmeni.
PS: jen jeden politik je vetsi prase nez vsichni ostatni a ukazal nam to hned v prvnim projevu po prohranych volbach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak co, kdy si dáme sraz a půjdeme jim rozbít huby?? Případně uskutečníme tu DEFENESTRACI?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

optimist: Od debilnich smluv se da odstoupit stejne jako se da vystoupit z gestapacke evropske unie (kvuli ktere napriklad musime dovazet drahy cukr ackoli jsme schopni si ho plne vyrabet sami mnohem levneji a jeste vyvazet !) BTW diky mezinarodnim smlouvam se napriklad i nedaji zdanit prostitutky tedy jejich prijmy a tak tato zivnost (sluzba za penize, nic jineho to neni) je nedanena zatimco vsechny ostatni nespravedlive ano, hlavne ze stat neni pasakem .... (zato je pekna kurva).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dopey: To by spis chtelo generalni uklid, stejne pokud si lidi nebudou vlasdnou sami primo pomoci prime vlady a o kazde dulezitejsi veci nepujde hlasovat v nejake mistni budove bude to porat napikacu, vzdycky se vytvori vladnouci tlupa ktera se rozezere zkorumpuje s dalsima tlupama a vubec... halt lidi chteji aby za ne rozhodoval nekdo jiny, ted maji vysledky. Nejaky "zastupitel" nikdy nebude hajit jen tak vase zajmy (asi proto ze je svaty nebo co) uz si to kurva uvedomte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: a pokud se vam zda ze tamanske zbozi kvuli e-unii zvedlo ceny tak to se vam nezda, maji totiz kvoty a muzou dovezt jenom omezene mnozstvi (nadilka bude chudsi), ja si potreboval objednat urcity strojirensky vyrobek a smula, kvota, nemuzeme uz dovazet do EU, tos tolik ke svobodnemu trhu a smlouvam

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Líbil se mi tu názor ve stylu že každý si preventivně půjde odsedět 14dní z důvodu že by mohl něco provést. To je stejné jako by Vám při prodeji vodky, nebo jiného alkoholu strhávali poplatek na případnou protialkoholní léčbu a na nová játra.

A davu dutých hlav vládne veličenstvo kat.

Neopakuje se tu už něco. Do ROH se taky musel platit příspěvek, kdo neměl v kartičce kolek....

Proto bych chtěl vyzvat všechny nejen mladé lidi, mezi něž se počítam, k tomu aby žili v co nejmenší závislosti na tomto systému. To jest mít svůj vlastní dům (i když z pozemku a nemovitosti se platí daň). Z chatky nebo kůlny či stodoli bez základů se tato daň neplatí. V tomto domě bydlet, mít sluneční kolektory na získání el. energie, dostatek baterií, tepelná čerpadla, zařízení pro výrobu lihu ze dřevnatého odpadu a tento líh používat jako palivo do externí benzinové elektrocentrály (tento líh se nedá pít), nebo tento líh použít k pohonu jakéhokoliv přístroje se spalovacím motorem, pěstovat si zeleninu, ovoce a být co nejvíce soběstačný, nejlépe žít v komunitě, princip ten umí to a ten zas tohle. Přebytky el. energie prodávat společnosti ČEZ (ta je povinna ze zákona vykupovat el. energii získanou z obnovitelných zdrojů a zo za cenu 5,- Kč za 1kWh). Živit se i sběrem nepotřebných věcí a jejich prodejem. Tříděním odpadu, mít i ekologická kamna na tuhá paliva, která by se užívala v případě že jinak nelze získat enegii. Používat a dělat jen to, z čeho je jakýkoliv vyšší užitek než byl vložen. Internet, sice se za něj platí, ale dá se zde získat tolik informací, učit se, zdokonalovat. Měl by být zakotven v ústavě jako právo na informace. Prostě nekoho by bavilo rýpat se v záhonkách, někoho starat se o zvířátka, jiného léčit a uzdravovat lidi, jiný by třeba rád lidi bavil, zpíval jim.

Lidi haló, proč platíme daň z příjmu, potom daň z přidané hodnoty a pak třeba toto výpalné, nebo daň darovací, dědickou? Proč si nemůžeme od základu daně z příjmu odpočítat tyto položky? Nejen tyto?

To není dvojí zdanění, to už je pomalu několikanásobné zdanění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozn stačí zakoupit 1001 médií zatížených 5,- Kč výpalným a soudit se se státem o vydání nedovoleného obohacování a o porušování ústavy, jelikož jsme povinni dodržovat zákon a nikdo a nic jiného než zákon nám nesmí nařizovat ať je to cokoliv třeba v podobě vyhlášky. Chtít odškodné a chtít ještě úrok 0,05 procenta za kazdý den od zaplacení výpalného.
Dle zákona máme jako spotřebitelé nárok na podrobné vyúčtování zaplacených poplatků, tudíž i výpalného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych jen dodal, ze v paragrafu K7 te vyhlasky se pise, ze vyse odmen je uvadena bez dane z pridane hodnoty!!! Takze k tomu jeste 19% :-(( HOVADA!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ComputerConsulter: Nepříjemné je, že to výpalné nařizuje zákon, vyhláška pouze upravuje jak a z čeho se bude vybírat, takže soudně napadnout vyhlášku asi nelze, jedině přimět ministra, aby ty sazby změnil, nebo poslance, aby změnili zákon. A výpalné platí dovozce, nikoli spotřebitel. Takže v ceně se to projeví, ale ne tak, jako reciklační poplatek, který platí zákazník.
n: Od mezinárodních smluv se odstoupit dá, já je nehájím, ale je to podstatně obtížnější, než zrušit nějaký nesmysl, co si vymyslí několik blbečků ve vládě. Navíc po odstoupení od takových smluv by následovaly ekonomické sankce a nakonec třeba i bombardování :) Stejně tyto smlouvy neurčují výši poplatku, takže prostor ke změně tu je. Jinak s tvým hodnocením těchto smluv souhlasím.
dfx: Já bych to na umělce neházel. Vina je spíš u těch, kdo na umělcích parazitují v přestrojení za jejich ochránce. A z toho originálu, co už nekoupíš, stejně žádný nedostal víc jak 5%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petice - sice formulace je hodne jednoducha, nicmene podpis jsem uz pripojil

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?antiosa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem souhlasím s ViktorN. Lidé jsou rozhořčení a velice blízko hranice, aby sami začli protestovat. Jenomže většina neví jak, a také na to nemá čas. Normálně se člověk v takových případech obrací na občanská združení a nevládky. NGO jsou ale podle prezidenta teroristi, protože se odvažují zpochybňovat kroky státu v případech jako je například tento :) Zvolili jsme si naše zástupce a ti o tom rozhodli. Prosím všechny diskutující o to, aby si uvědomili, že napadáním rozhodnutí statních orgánů napadají demokracii :)) A nebo ne? Někdy až žasnu, co dokážou "tam nahoře" říct...
K protiakci: Akce serveru CD-R zní zajímavě, ale ještě lepší by bylo prostě založit malé občanské sdružení, které by mělo podporu jak CD-R, tak i některých konkurenčních serverů. Přispěl bych také, ale ocenil bych transparentní účet a přístupné účetnictví. Cesťáky, rozbory, čas lidí, to všechno stojí docela dost, ale snad by se peníze našly. Kdyby náhodou něco zbylo, tak bych byl spíše pro věnování této častky na účel o kterém rozhodnou čtenáři nebo přímo dárci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím ! Pracuji v potravinářské společnosti, kde na PC provozujeme učetnictví, skladové hospodářství, prodej, mzdy, řízení dokumentace ISO, řízení, plánování výroby.... To mám ted vyhradit na nakupovaném zařízení jako je diskové pole, vypalovačky, media ... uživatelům aby si na něj nahrávali hudbu, kopírovali pro vlastní potřebu ? Když to teď platíme. Pokud to řeknu managementu, tak v lepším případě mě pošlou na psychologické vyšetření. Mě pouze napadá, že to podám právnímu zástupci firmy pro zpětné vymáhání adekvátní částky za úkony(či službu), kterou prokazatelně máme účtovanou a platíme, ale která u nás nebyla provedena.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pojďme Mgr. Štěpánekovi useknout ruce, mohl by je používat na ošahávání sekretářek a pak v nich držet nůž a vhrožovat jim ať to na něj neprásknou... A nebo už jen preventivně proto, aby nepodepsal žádnou další blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takle taky danit internet, množství dat, který stáhnem a odešlem? Daň z proprdění vzduchu, dan z koukání do výlohy s cédéčkama, daň ze zpívání národní písničky... Radši legalizace mariuhany a heroinu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Agent Přisluhovač:
Kdo opravdu prohrál volby se teprve uvidí. A že za tenhole nesmysl je plně zodpovědná ODS a nikdo jiný, je každému, kdo umí přemýšlet naprosto jasné. Ostatně Tupolánek to řekl naprosto jasně: Kdyby naši voliči věděli, co všechno na ně chystáme, nedostali bychom ani jeden hlas. A také řekl: Nevadí, že nemáme mandát, důležité je, že po nás zůstane stopa. V obou případech měl pravdu. A pokud jde o to, jak účinek tohoto zákona nejlépe zmařit, tak jedině nakupovat v zahraničí. Tím pádem se na naši stranu postaví všichni prodejci, kteří přijdou o obživu a vznikne lobby, která lobby umělců překřičí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, na co si vsichni stezujou? Konecne nam zlegalizovali paleni piratskych kopii, pac proc bych si mel kupovat original, kdyz uz sem si to prece zaplatil na mediu? Nejzajimavejsi tj asi pro lidi, jako sem ja, kteri ceskou tvorbu jakeokoliv druhu nesnasi, nesleduji moderni ceske pseudo-komedie a radoby dramata a hudebni scene se vyhybaji obloukem, zacpavaji si usi a nahlas pobrukuji. To pak potesi platit "umelcum" za neco, co mi nikdy nezajimalo a zajimat nebude. Mno, ale holt kdyz uz si to zaplatim, tak si to asi sezenu a vypalim, aby se nereklo, ze rozhazuju penize za nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi si otevru shop s cd, neco jako uz-legalne.cz kde budou ceny rozepsany na cd, poplatek za legalizaci, postovne a nakej manipulacni poplatek. Uz jen nastavit ceny za cd, dvd a premiove dvd-dl :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A uhlíři, máš zaplacené daně? A na příští rok taky?"
Tento pohádkový Hlinomazův výrok asi sloužil jako podklad pro zákon.
Já osobně bych také chtěl dostávat peníze ze všeho co si lidi koupí a co by se eventuálně mohlo zneužít.
 Asi bude započítán v budoucnu poplatek za lístek ve veřejné dopravě za převoz multimediálního díla v MHD!!! (vždyť si ho ten zlosyn jede přeci domů přepálit!!!). A co teprve OSA-daň z benzínu, to by byl teprve vejvar!!!
Už by bylo na čase, aby jsme mi, co z nás OSA realizuje podstatnou část příjmů, požadovali po našich geniálních zákonodárcích aby byl proveden nezávislý audit OSY o nakládání se získanými penězi.
Taktéž by bylo záhodno, aby OSA tyto peníze nemohla šoupnout do jednoho pytle a musela část reinvestovat do prospěšnějších činností než je finanční nenažranost OSY, vydavatelství, producentů a autorů. Nejvíc si stěžují na mládež a její paličskou mánii, tak ať do ní investují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.spotrebitele.info/trvale/onas.php
Sdružení obrany spotřebitelů České republiky
SOS se vyjadřuje ke znění vznikajících zákonů i k novelám stávajících v oblastech, jež se dotýkají spotřebitelských zájmů.
V ochraně práv a oprávněných zájmů spotřebitelů ve všech segmentech trhu včetně finančních služeb, elektronického obchodování, telekomunikací, obrany proti přirozeným monopolům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mlupus: jenze ja bych si raci koupil vylisovany original ktery preci jenom vydrzi dele nez palene CD/DVD, rozumej tomu tak ze nechci platit vypalne kdyz nepiratim a piratit neplanuji...

kazdopadne bych rad aby original byl oznacen v pripade ze autor/nakladatel je clenem OSA abych si mohl vybrat

bojkot OSA je treba delat jak na strane protestu proti pausalnimu vybirani vypalneho za cokoliv ale taky tlakem na autory aby do teto zlocinecke organizace nevstupovali

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to proste podelana banda muzskych prirozeni....co vic dodat!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krakonoš: Prestante s tou ODS, tahle katastrofa se pripravovala uz v <a href="http://www.cdr.cz/a/18141">lete</a> kdyz se jeste nevedelo kdo ty volby "vyhral" (a kdy jsme mohli doufat, ze to vysumi - alespon v pripade, ze tam nezustanou ty sami co tam byly, tj. Paroubackova CSSD) ... z toho, ze se vyhlaska schvalila pres vsechen ten bordel se sestavovanim vlady je jasne, ze OSA to mela vyresene nezavisle na tom, zda vyhraje CSSD nebo ODS - bud ma spolehlive uredniky na ministerstvu, nebo si pojistila obe varianty a mozna ze mela podplacene i komunisty a krestanske unionisty ciste pro jistotu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jsou to buzeranti zku*veny

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CRW: Na tomhle serveru to sice bude brutalne ontopic (:-)), ale ... opravdu vydrzi lisovane CD vic nez palene ? Ja mam zatim vyzkouseno, ze kdyz se lisovane CD zabali do papiru (napr. prilozi k casopisu), tak nevydrzi, ale je pravda ze s palenymi takhle brutalne nezachazim ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobre tak ze jelikoz teda platim poplatek za autorske pravo tim to chapu jako ze jiz neco odnich kupuju a titiz jako spotrebitel ktery mam pravu tu danou vec spotrebovat ... kam mirim ?
no prece to ze stahnu si z netu neco a na tu CD-R vypalim a je to legalni pac jsem za to jim platil ze jo ? no parada tak hosi zruste OSA

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S Předchozím návrhem absolutně souhlasím.... Není co víc dodat!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

heh: Ale to bylo legální vždycky (vyjma SW). Tos nevěděl?
hkmaly: Dobrá otázka. Už se mi taky stalo, že lísovaný disk po měsíci odešel, aniž by na něm byl jediný viditelný škrábanec. Zatím to beru tak, že to byla výjimka, že by ta životnost lísovaných disků měla být delší, než u těch vypálených.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To hkmaly:
Je jasné, že na změnu této hověziny je potřeba silná lobby, která OSU přeřve. Takže: Bojkot všech prodavačů všeho, co je u nás tímto poplatkem zatíženo (tři měsíce až půl roku by mělo stačit). Dále je nutno dát podnět na NKÚ aby se zaměřil na hospodaření všech autorských a ochranných svazů a politikům dát jasně najevo, že pokud chtějí v příštích volbách naše hlasy, musí tuhle krávovinu zrušit. své by mělo udělat i Sdružení ochrany spotřebitelů a Ústavní soud, jde o porušení presumpce neviny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krakonoš: Sice to Štěpánek podepsal, ale tvořila to ČSSD. Však už jsem o tom psal už před volbami.
P.S. A s OSA se dá bojovat, né že ne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vtom případě já jako návrhář chci od všech uživatelů mých návrhů také stálé poplatky a věřte že to není málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi vas skutocne luto, ze to doslo takto daleko. Nesitiham plne sledovat ani slovenske dianie, nieto este ceske, ale nechapem, preco sa nepostavi nieco ako ochranny zvez spotrebitelov voci OSA. Ved to je nemyslitelne, aby sa zacali uctovat takeho nehorazne poplatky aj do tiskaren, HDD, a podobych nosicov. A vam kto bude platit vam??? Ked siprenasate svoje mp3 demo vlasnej nahravky, alebo freeware na USB kluci, preco by som mal este niekomu platit? Kam tie peniaze vlastne putuju???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doprdele s blbcema :-(
Za chvili zdani
i lidske srani,
spratkove nevychovani!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stránky

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.