Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vyřiďte to se zloději s chytrou domácností. Sledujte svá okna i dveře na mobilu

PR článek
S chytrou domácností můžete klidně spát. Vyberte si z portfolia společnosti Xiaomi sadu dveřních a okenních senzorů, které dokáže bezpečně upozornit na násilné či nechtěné vniknutí do domu. A jde to levně! Sáhněte po akční nabídce na Ebay, kde oba produkty nyní seženete za akční cenu.

V dnešní době více než kdy jindy platí, že otočit jednou klíčkem u vchodových dveří opravdu nestačí a stejně jako zloději využívají stále sofistikovanějších metod. Jsme tudíž nuceni jít s dobou. Jak ale chytře zabezpečit vlastní domácnost, aniž bychom se neplácli příliš přes kapsu? 

Společnosti Xiaomi dominuje už prakticky v každém odvětví s chytrými technologiemi, především pak v poměru ceny ku výkonu. Když takové produkty naleznete za zlomek původní ceny, máte splněný sen. Jednoho takového hlídacího psa naleznete na internetovém portále Ebay, který slouží jako centrální systém ovládájící zbylé prvky a starající se o propojení s vaším mobilním telefonem.

K centrálnímu systému posléze napárujete jakékoliv zařízení pro chytrou domácnost od společnosti Xiaomi, například dveřní a okenní detektory Xiaomi Mijia. Fantazii už se pak meze nekladou, a čas od času si můžete svoji chytrou domácnost opepřit o další skvělé vychytávky. 

Chytrá síť vytvořená Xiaomi Hub může klidně být napříč celým domem. Hub zařídí, aby veškeré informace ze všech senzorů byly přehledně zobrazovány na vašem mobilním telefonu. Mimo dveřních a okenních senzorů dokáže Hub posloužit jako lampička, online radio či propojení s IP kamerou a chytrým zvonkem. Výhodná je i funkce časování, kdy si můžete vytvořit plán činnosti jednotlivých komponent vaší chytré domácnosti.

Dveřní a okenní senzory, které má Hub pod kontrolou, jsou velice malé, praktické a jejich instalaci zvládne i malé dítě. Jednoduše nalepíte tyto detektory na dveře či okna a připojíte se pomocí mobilní aplikace, kde zvolíte možnost přidat zařízení. Et voilá. Chytrá domácnost je na světě. 

Od této chvíle můžete již klidně spát, protože pokud dojde k nějakému nechtěnému otevření okna či dveří, budete zvukově a notifikací upozorněni a spustí se nahrávání pomocí bezpečnostních kamer. Mimo funkci bezpečnostní dokáže naplnit i funkci úspornou. Dokáže totiž na základě otevřeného okna například vypnout klimatizaci. Z vaší domácnosti bude nedobytný hrad za pár stovek.