Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Výrobu SSD Lite-on pod značkou Plextor koupí Toshiba přejmenovaná na Kioxia

SSD Plextor již nebude vyrábět společnost Lite-on. Divizi převezme Toshiba, ovšem ani tato společnost nezůstane pod současným jménem, na jejích úložištích najdete nápis „Kioxia Holdings Corporation“…

Společnost Toshiba chystá akvizici výrobce SSD disků, divize společnosti Lite-On, která prodává pod značkou Plextor. Aby to nebylo jednoduché, ještě než k tomu dojde (což bude první polovina roku 2020), podstoupí Toshiba přejmenování. Důvody je potřeba hledat v událostech minulých let. V roce 2016 došlo k rozhodnutí oddělit paměťovou divizi Toshiby od zbytku firmy (Toshiba Corporation), takže v dubnu 2017 vznikla Toshiba Memory Corporation. Zhruba ještě rok formálně spadala pod Toshiba Corporation, ale loni v červnu došlo k jejímu definitivnímu oddělení na úroveň samostatné nezávislé firmy.

Japonská Toshiba Memory Corporation, která bude v příštím roce posílená o Tchajwanský Lite-On / Plextor SSD divizi, vidí v tomto kroku výrazné posílení konkurenceschopnosti a plánuje v této podobě pokračovat pod novou hlavičkou. Z Toshiba Memory Corporation se stane Kioxia Holdings Corporation. Slovo Kioxia je kombinací japonského slova „kioku“, což znamená „paměť“ a řeckého„axia“, což je „hodnota“.

Zatím není jasné, zda (nyní ještě) Toshiba Memory Corporation plánuje zachovat stávající značky používané na produktech a změní se jen jméno společnosti uváděné na obalech v rohu dole půlmilimetrovým písmem, nebo překope veškerý branding. Teoreticky to může souviset i s loňským oddělením od mateřské Toshiba Corporation, kdy jistě bylo nadefinováno, jakým způsobem a za jakých okolností může či nemůže být používáno jméno této značky.

Zkrátka a dobře, pokud jste tradičně kupovali SSD Plextor vyráběné společností Lite-On, vězte, že od příštího roku jej bude vyrábět společnost Kioxia Holdings Corporation. Možná (nebo možná ne) pod značkou Toshiba.

Zdroje: 

Toshiba (1, 2)

Diskuse ke článku Výrobu SSD Lite-on pod značkou Plextor koupí Toshiba přejmenovaná na Kioxia

Čtvrtek, 5 Září 2019 - 23:56 | Kazaxx | Tak ono to později bude zase Toshiba. On jen ted...
Čtvrtek, 5 Září 2019 - 22:45 | DRK | Na druhou stranu to že si zvolili nové jméno...
Čtvrtek, 5 Září 2019 - 13:20 | Wladows | To vypadá, že TMC hodlá spáchat marketingovou...

Zobrazit diskusi