Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vyšlo desktopové prostředí KDE 4.14 - převážně opravy a drobné novinky

KDE 4.10 -plasma-empty
Nejnovější verze desktopu KDE v podstatě jen udržuje status quo a opravuje nezbytné věci. Vše směřuje ke KDE 5, nicméně i tak jsou novinky zajímavé a důležité.

Tak kupříkladu kecálek Kopete nově podporuje použití systémového nastavení proxy a SOCKS5 pro ICQ, audio volání pro jabber účty, implementuje novou verzi knihovny pro jabber/xmpp protokoly a přináší celý rozsah priorit pro jabber účty.

Několik oprav dostal (mimo jiné) PDF prohlížeč Okular, který prodělal i čištění kódu. Textový editor Kate zase přináší zvýrazňování pro jazyky, vylepšení VI režim, automatické sbalování komentářových bloků pro úsporu místa na obrazovce a opravy chyb. Dolphin byl převážně opravován, ale jsou zde i robné novinky jako notifikace volného místa nově vždy plně aktuální ve všech existujících oknech a pohledech a došlo též na refactoring. Novinky přináší i výukový program Cantor či UML modeller Umbrello a virtuální glóbus / atlas Marble.

Celkově bylo opraveno téměř 100 chyb. Berme to jako další malý dílek, kerým se tvůrci loučí se čtyřkovou řadou. KDE 4.14 buď pomalu doputuje do vaší distribuce skrze repozitáře, nebo můžete zkusit ruční práci.

Tagy: 
KDE
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyšlo desktopové prostředí KDE 4.14 - převážně opravy a drobné novinky

Čtvrtek, 21 Srpen 2014 - 14:08 | corwin78 | Mě to také překvapilo a musím říct, že příjemně,...
Čtvrtek, 21 Srpen 2014 - 10:35 | Klerik Z | Tak mě docela překvapilo, že se do Kopete stále...

Zobrazit diskusi