Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Využijte volného času a probuďte v sobě kutila s 3D tiskárnou Creality 3D Ender

PR článek
Pokud se v karanténě potýkáte s nudou a nevíte, co s volným časem, pořiďte si 3D tiskárnu a splňte si svůj sen. Staňte se zase tím malým kutilem; rozpomeňte se na své časy s Merkurem nebo se staňte vášnivým sběratelem, který si figurky a sošky vyrábí sám doma.

V současné době máme všichni mnoho času. Je stav nouze a zákaz volného pohybu, takže je nejvyšší čas v sobě opět probudit malého kutila a pořídit si například kvalitní profesionální 3D tiskárnu, díky které si nejen vyhrajete, ale také v rámci volného času opravíte všechny bolístky vašeho bytu od nových madel v kuchyni přes pomůcky v domácnosti až po praktické módní doplňky. Dnes na internetu naleznete i množství stáhnutelných projektů s respirátory, které si tak můžete tisknout doma. 

Jednou z nejoblíbenějších voleb pro zkušené i naprosté začátečníky je opěvovaná 3D tiskárna Creality Ender 5, kterou můžete ládovat vlákny jako PLA, Wood, Carbon a mnoho dalších a třeba i různě zbarvené. Tisk samotný je pak velice jednoduchý a intuitivní, protože si počítač připojíte jednoduše přes USB nebo svůj výtvor můžete nahrát na paměťovou kartu.

Pokud se bojíte, že nejste odborník na 3D grafiku, nemusíte. Na internetu je totiž mnoho databází již hotových výtovorů, takže si jen pohodlně stáhnete požadovaný projekt a dáte tisknout - o vše ostatní se již postará tiskárna Creality Ender 5. Pokud si chcete začít vytvářet vlastní 3D objekty, můžete využít jeden z freeware programů, jako napřiklad Simplify3D nebo Cura.

Tiskárna dokáže pracovat s 3D objekty ve formátu .STL, .OBJ nebo .AMF. Tiskárna příjemně překvapí i svou maximální velikostí tisku, která je 220 x 220 x 300 milimetrů. Další předností je její skladnost, díky rozměrům 52,2 x 48,5 x 51 centimetrů a váze 11,8 kilogramů v sobě nádherně snoubí kompaktonst, robustnost a elegantnost. Uživatelsky asi nejpřívětivější vychytávkou je pak schopnost pokračovat v tisku po výpadku proudu nebo nějakému vnějšímu přerušení.