Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

WD SanDisk podal arbitráž na firmu Toshiba

Western Digital (který nyní vlastní firmu SanDisk) podal žádost o arbitráž na japonskou Toshibu u Mezinárodního arbitrážního soudu v souvislosti se společnými podniky pro vývoj a výrobu NAND flash pamětí.

V žádosti se domáhá toho, aby bylo Toshiba Corporation nařízeno vrátit zpět převod NAND flash sekce pod Toshiba Memory a zamezeno dalším narušováním dohod ve společném podniku Western Digital (SanDisk) a Toshiba Corp. pro vývoj a výrobu NAND flash pamětí.

Šéf Western Digital, Steve Milligan, v této souvislosti dodává, že společný podnik na flashové paměti je v provozu 17 let a byl velice úspěšný jak pro partnery, tak pro Japonsko jako takové. Western Digital pokračuje v diskusích s vlastníky akcií Toshiby, aby byla nadále zachována práva související se společným podnikem a nadále má zájem o partnerství. Western Digital dle jeho slov věří, že Toshiba (mimochodem zmítaná krizí) najde vhodnější řešení.

Převod flashového byznysu na samostatnou společnost tedy nejspíš nebyl s Western Digital / SanDisk projednán k jejich spokojenosti a odsouhlasen. Jde o to, že Toshiba se rozhodla oddělit flashový byznys do dceřinné společnosti a tu následně odprodat. To bez souhlasu SanDisku (tedy nyní WD) není dle vzájemné dohody možné, smlouva to explicitně zakazuje.

Western Digital nevolil okamžitě zbraň kalibru arbitráže, dochází na ni pouze proto, že předchozí úsilí nevedla k řešení. K převodu flashové sekce na Toshiba Memory se mateřská Toshiba rozhodla k 1. dubnu 2017 jako součásti veřejné aukce snažící se získat peníze prodejem společných podniků Toshiby s jinými partnery. SanDisk (Western Digital), jak je výše uvedeno, nic takového neodsouhlasil.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku WD SanDisk podal arbitráž na firmu Toshiba

Čtvrtek, 18 Květen 2017 - 17:37 | franzzz | Sakra to jsem prehlidl. Jo je to v clanku.
Čtvrtek, 18 Květen 2017 - 17:24 | TOW | Já jsem z článku pochopil, že při založení...
Čtvrtek, 18 Květen 2017 - 16:56 | franzzz | " ..veřejné aukce snažící se získat peníze...

Zobrazit diskusi