Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Webkamery jsou pro fungování v karanténě nutností. Vychytejte jednu z výprodeje

PR článek
Nezbytnou součástí každé domácnosti se v poslední době stává webkamera, která umožňuje spojení jak s kolegy a nadřízenými, tak i s rodinou a přáteli. Na internetovém obchodě Aliexpress jsou dvě profesionální webkamery za lidovou cenu.

Říká se, že až 80 % veškerého mezilidského kontaktu spočívá právě v řeči těla, což jsme si mohli všichni vyzkoušet na vlastní kůži v posledních týdnech s rouškami na obličejích. Konec karanténním opatření je nadále v nedohlednu a potrvá ještě nějaký ten pátek, než se budeme moci se svými přáteli setkat u pivka bez ochranných pomůcek. Mnoho lidí právě volí dálkovou variantu skupinových hovorů, aby se svými blízkými zůstali v kontaktu a nevypadli si úplně ze života.

To samé zažíváme v práci, kde se namísto tradičních schůzek okolo stolu spoléháme na videokonference. Právě je nejlepší příležitost zainvestovat do kvalitní webkamery. Spoléhat na mobilní telefon nelze ve všem. 

Webkamera poskytuje daleko lepší kvalitu záznamu a stabilnější obraz, jelikož nemusíme telefon držet neustále v ruce. Jelikož navíc videopřenost obstarává separovaná webkamera, tak telefon máme volně přístupný, můžeme si dělat poznámky; hrát hry než se někdo jiný vykecá nebo si třeba jen odskočit a strávit si posezení v kabince s telefonem v ruce, aniž bychom se museli od relace odpojovat. 

Pracovní videokonference navíc probíhají prakticky výhradně přes počítač, a pokud si potrpíte na výkonném desktopu namísto běžného notebooku, pak se bez dedikované webkamery neobejdete. Vyhnete se tak nucenému zapínaní notebooku jen kvůli jedinému hovoru, do kterého se tak můžete zapojit i na vlastním PC. Jistě vám poděkuje i protistrana, které nebudete doslova ťukat pod nosem do klávesnice. 

Na Aliexpressu naleznete poměrně široký výběr webkamer se skvělým poměrem ceny ku výkonu. Vytipovali jsme pro vás dvojici, kterou aktuálně naleznete v 35% slevě za pár šupů.  

Full HD 1080P Webcam


Prvním tipem je FullHD webkamera, která disponuje hned několika možnosti instalace. Zaháknout ji můžete tradičně na monitor, popřípadě využít podstavec jako tripod, a posadit ji tak kamkoliv na stůl. Jistě každého potěší i funkce autofokus či automatické korekce světla, které společně zajistí, že před svými nadřízenými či přáteli nebudete rozmazaní. Výhodou je i široké zorné pole, což v praxi znamená, že na jednom záběru může být klidně i celá rodina. Samozřejmostí je USB port, pomocí kterého je schopna komunikovat se všemi standardními operačními systémy.

Mini 1080P HD Computer Camera M9

Druhým jmenovaným produktem v řadě je drobná webkamera M9, která taktéž disponuje FullHD 1080p rozlišením. Díky zabudovanému otočnému kloubu je volně polohovatelná ve 360° rozsahu, a stává se tak ideálním společníkem pro online vyučování, pracovní meetingy nebo jen setkání s rodinou. Její 90° zorný úhel z ní činí favorita mezi konkurenčními kamerkami.

Tato kamerka má navíc integrovaný mikrofon, takže je naprosto ideální i pro stolní počítače, které většinou mikrofonem nedisponují, nebo pro pracovní hovory, u kterých nemusíte mít velká sluchátka s externím mikrofonem. Kvalitu přenosu doplňuje i funkce automatického ostření či automatické korekce světla.