Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Windows Server Update Services ke stažení

Microsoft Update logo

Microsoft přede dvěma dny uvolnil novou službu pro usnadnění aktualizace stanic, Windows Server Update Services (WSUS). Ta nahrazuje dosavadní Software Update Services (SUS) a komunikuje se službou Microsoft Update (kterou už můžete, pokud chcete, nějaký ten pátek také používat namísto Windows Update). Ke stažení WSUS není nic snazšího než na příslušné stránce kliknout v pravé části na registraci (zdarma) ke stažení. Připravte se na soubor o velikosti něco přes 120 MB s tím, že ke správnému chodu potřebujete ještě Background Intelligent Transfer Services (BITS) 2.0 a Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (MSDE 2000).


Pokud ještě nevíte, na co WSUS je, tak jen ve stručnosti: Nainstalujete-li si na firemní server WSUS, bude tento stahovat aktualizace z Microsoftu sám a vaše stanice ve firmě pak mohou namísto serveru Microsoft Update používat ke svému záplatování právě server s WSUS. Tím se usnadní a zrychlí proces aktualizace stanic a především se tak odlehčí vašemu internetovému spojení.

Další aktualizační služby Microsoftu budou dostupné v průběhu července. Jde o Microsoft Baseline Security Analyzer 2.0 a Systems Management Server (SMS) 2003.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Windows Server Update Services ke stažení

Pátek, 10 Červen 2005 - 13:41 | madmojo | WIFT: taky jsi mohl upozornit na zkutecnost, ze...
Čtvrtek, 9 Červen 2005 - 16:56 | Anonym | emerge -u world Tak takhle se to řeší v Linuxové...
Středa, 8 Červen 2005 - 14:50 | Haldo | Ja mam taky problem s WSUS. Ked ho pustim tak mi...
Středa, 8 Červen 2005 - 13:53 | Anonym | Při stahování SUSu kolem toho nebyla taková...

Zobrazit diskusi