Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

XFX má krátký Radeon Fury bez X a s vodníkem

Xfx Radeon Fury Watercooled 01
Velký vzduchový chladič pro Fury, malý vodník pro Fury X a kompaktní vzduchový chladič pro Fury Nano. To je originální přístup AMD k chlazení GPU Fiji. Brzy ale bude k dispozici i Fury v krátké verzi.

Referenční koncepty všech tří vydaných modelů Radeonu Fury dobře ilustruje níže uvedený slajd. Nejlevnější Radeonu Fury je zároveň nejdelší - kdo chce kratší provedení, musí zvolit dražší Fury X nebo Nano.

Délka referenčního Radeonu Fury X dosahuje 7,5″ (190 mm), Radeonu Fury Nano 6″ (152 mm), ale Radeon Fury měří - podle konkrétního provedení - zhruba 11,8-12″ (300-305 mm). Kdo nemá k dispozici case dimenzovaný na délku, která by stačila dvě Fury Nano za sebou, toho by mohl potěšit nápad XFX, která se rozhodla použít i pro Fury bez podobný koncept chlazení jako pro Fury X.

Xfx Radeon Fury Watercooled 02Xfx Radeon Fury Watercooled 03

Vodník není zcela totožný, přinejmenším vizuální rozdíly lze najít, ale nejde o nic zásadního. Lze proto předpokládat, že jde o systém dimenzovaný na stejných 500 wattů jako originální vodník z Fury X.

Xfx Radeon Fury Watercooled 05

Detailní specifikace nejsou známé, společnost XFX se sice prostřednictvím Twitteru pochlubila fotografií, ale k formálnímu uvedení zatím nedošlo. Podle obrázku krabice se zdá, že karta nese referenční specifikace, tzn. takt až 1000 MHz pro jádro s aktivními 3584 stream-procesory. Taktování, případně odemykání, nechává výrobce na uživateli. Pokud karta ponese jádra schopná softwarového odemčení 3840 nebo rovnou všech 4096 stream-procesorů, půjde de facto o alternativní cestu k získání karty o výkonu plného Radeonu Fury X.

Diskuse ke článku XFX má krátký Radeon Fury bez X a s vodníkem

Čtvrtek, 24 Září 2015 - 17:46 | Pety | Nano to sice zvládne, ale s omezením spotřeby o...
Čtvrtek, 24 Září 2015 - 15:08 | Waffer47 | Kdyby AMD vydala jenom Fury Nano a Nano X...

Zobrazit diskusi