Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Yahoo! je také proti cyber útokům Číny

Yahoo! logo

"Yahoo stojí při odsouzení cyber útoků pocházejících z Číny vedle Google," řekla mluvčí Yahoo!. "Odsuzujeme každý pokus o vniknutí do firemní sítě za účelem získat informaci o uživateli," pokračovala pak dále. "Spolu s ním souhlasíme, že tyto útoky jsou velmi znepokojivé a jsme přesvědčeni, že takováto narušení soukromí uživatelů musíme jako internetoví průkopníci odsoudit." Odmítla však komentovat, zda se i Yahoo! stalo předmětem útoku, o takových věcech oni neinformují, nicméně berou otázku bezpečnosti vážně. Cíl útoku, o kterém se Google zmiňoval, pravděpodobně směřoval na 34 společností a jednou z nich byla i firma Adobe Systems, která to sama potvrdila.

Tolik tedy z oficiálního stanoviska Yahoo! Jak vidíte, je to spíše diplomatické vyjádření shrnující známé fakty odsuzující obecně známé nešvary na internetu se vyskytující s žádnou konkrétní reakcí. Ale na taková sdělení si společnosti platí tiskové mluvčí.

Západní svět gesto Google velmi ocenil, ale také se všeobecně usuzovalo, že jeho rázné opatření proti hackující Číně nenajde nějaké partnery a vyjádření Yahoo! je přesně v tomto duchu. Pro Google je čínský trh jen 1% z celkového obratu, nic pro něj opuštění tamního trhu znamenat nebude, ale Čína to je místo, kde internet teprve na své zhodnocení čeká a nemyslíme si, že by z něj společnost Google hodlala vycouvat navždy. Možná nyní dveřmi slavnostně jako hrdina odejde, aby se rychle vrátila oknem, uvidíme.

Diskuse ke článku Yahoo! je také proti cyber útokům Číny

Pátek, 15 Leden 2010 - 12:51 | ge0rge | takovej microsoft tomu je to u p****e ten leze...
Pátek, 15 Leden 2010 - 12:50 | ge0rge | trapné ... jako kdyz steve jobs (google) nastoupi...

Zobrazit diskusi