Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jen-Hsun Huang: Zákazníci chtějí levnější high-end a důkaz o herním raytracingu

Já si myslím,že příchod byť jediné Radeonu s výkonem podobným RTX2080 za podobnou cenu s 16 GB je dobrou alternativou, kde doposavad byla 1080 TI a RTX 2080 bez konkurence a teď si můžu vybrat zda se třepat na raytracing ve full HD,nebo řešit 4 K s tím, že na to mám 16 GB paměti místo 8 GB.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobně si klidně počkám na radeon VII. A je mi jedno, kolik dostanu mínus od greenboy fans. Prostě věřím v AMD.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ano je to dobrá alternativa, ale ten název nezvolili moc dobře pokud vydají plně odemčený čip, to pak bude třeba VII+? Nebo návrat k XT :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě tady Dusíkatej zase vytváří uměle paniku. Prostý pohled do obchodu dává jasné odpovědi a to že TRX 2080Ti (26), RTX 2080 (37) a tak by se dalo pokračovat. Shrnuto podtrženo, jen pro 2080 je na trhu dostupných více modelů než má konkurence pro všechny typy dohromady. To jasně dokazuje, že zájem kupujících je jednobarevně dominantní a marketingově to mají dobře a funguje jim to jako Apple (zatím).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo přece netvrdí, že jsou ty karty nedostupné nebo že se neprodávají. Jen né tolik, jak nVidia čekala.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pocet dostupnych modelu nema zadnou vypovidajici hodnotu o tom, kolik se toho proda. Si vem treba jen mistni diskutujici co jsou jednobarevne zamereni na nvidii a propaguji nove technologie v turingu. A kolik z nich tu RTX ma ? Vubec by nebylo prekvapujici, kdyby ani jeden...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejsem jednobarevný fanda ale fanda technologií který kupuje to nej pro svůj účel, byl jsem nahlodaný na 2080Ti, ale rasterizační výkon v 4k mě nepřesvědčil v pro mě klíčovém titulu 62FPS avg není to co žádám, proto nemá smysl upgrade za aktuální cenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses presne jeden z tech, ktery sem myslel... zelenej od hlavy az k pate a rtx nemas :o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

protože žádná RTX neřeší můj požadavek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi srandista..zkus si ten clanek precist jeste jenou a pozorneji. Zadna z tvych uvah, krome dominance NV jako takove, neni spravne :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Aktuální generace jsou jenom předjezdci. Možná i ta příští. Hádám, že stejně jako s CUDou vědí velice dobře, o co jim jde.
Podobný stav byl při uvedení GTX 280 (vysoké ceny, minimální rozdíl ve výkonu proti 9800GTX, dokonce o dost nižší výkon než 9800 GX2), jenom s tím rozdílem, že tehdy pro ty karty ještě měli konkurenci. (A i proto se dá říct, že jestli chtěli udělat takový krok znovu, nemohli si vybrat lepší načasování).
Hráči jim de facto sponzorovali profi segment. Ale z toho, že tehdy i za tuhle cenu rozjeli CUDu, profitují dodnes.
Stejně je to komické, jak se někdo z pozice redaktora českého magazínu snaží „poučovat“ člověka úspěšně řídícího miliardový byznys. :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Napadání redaktora konkurečního webu pod jeho článkem nesvědčí o vašem dobrém vychování. Kromě toho je to argumentační faul.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se. Jirka má pravdu, Huang je sebestředný vůl, co žije na svém miliardářském obláčku mimo realitu a nemá ponětí o potřebách normálních lidí, kteří nechtějí výkonné a drahé železo, ale chtějí mít highend za čtrnáct tisíc.

Všechno, co říkám, je, že by měl Jirka uvažovat v trochu širších souvislostech, když už se snaží mentorovat, jak se Nvidia utnula a jaké produkty by podle něj měla správně dělat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Oprava, lidé chtějí high-end za 5000,-kč, mainstream za 3000,-Kč a low end za 1500,-kč !!! Nekecám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ja takovy ceny jeste pamatuju... Rivu TNT (coz byl tehdy high end) sem za 5000 kupoval...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Riva TNT? To bylo v r. 1998? Když vezmu poměr dnešní a tehdejší průměrné mzdy a kurzu dolaru, tak mi velice hrubým výpočtem vychází její "aktuální highend hodnota" ;) na cca 19000,-. Za tu cca cenu dnes je 2080, pokud jí bereme jako highend. Ano, 2080Ti je cenově ustřelená, ať už jsou důvody jakékoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drive byl HW drahy vseobecne proc protoze masova vyroba nedosahovala dnesni urovne a vseobecne rozsirenost byla taky mrzka ... btw ohanet se prumernou mzdou neni zrovna akuratni .... rohliky nebyli o moc levnejsi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá, jaký způsob porovnání nebo přepočtu byste navrhnul vy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

High-end do 12k byla naprosto normální cenová hladina, mainstream za 6k atd.
Dnešní ceny RTX jsou nesmysl. Podobná situace jako s iPhone Xs.
Cílovka takto naceněných produktů je dost malá. Vždyť se ošívají i influenceři/youtubeři.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, našponovali to kvůli chabé konkurenci, ostatně v pozici vedení NV by nikdo nedržel ceny nízko když je příhodné okno na zvýšení zisku.
A k našim cenám, hodně do toho mluví kurz, nejlepší byla doba Radeonů HD 4000, to padla zrovna extrémně výhodná kombinace cenové války a nízkého dolaru, takže grafika třídy dnešní 1070 byla za 4500Kč. Dnes bohužel takové posílení koruny nehrozí... Takže jen doufat v propad dolaru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GTX 8800 ultra stála 829 dolarů. V tomto kontextu není RTX 2080 Ti zase taková novinka.

Highend do 12k byla normální cena v době, kdy byl dolar za 16–18 korun, na to nezapomínejte. Nemůžete to brát podle českých cen, zkresluje to.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ultra edice se da prirovnat k Titanu za $2499 .... jiste je tam videt urcity "drobny" rozdil vs $829 i po zapocteni inflace ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

BTW, mě buzerujete za argumentační fauly, ale že si redaktor vezme nějaké vyjádření a vloží si do toho svůj úplně jiný výklad, to je v pořádku? :D

„Naší strategií jsme si [nicméně] jistí, co se výhledu do budoucna týče.“ Pokud tato slova máme chápat v tom smyslu, že je Nvidia i přes reakci zákazníků ve čtvrtém kvartálu přesvědčená, že strategie vysokých cen za RTX je správná a zákazníci se (asi po oddemonstrování dalších her) chytí...“

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud tato slova máme chápat .." .. je to forma podminovaciho zpusobu, neboli uvahy, pro Vas mozna lepsi prekla bude "rypnuti".
Hledate bubaky kde nejsou..ostatne to neni poprve..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To, že redaktor napíše nějakou blbost nebo že nějaký výrok špatně interpretuje, není zas tak vzácné. To že ho za to některý ze čtenářů napadné v diskusi je vcelku běžné.
Nic z toho Vás ale neomlová, za to že používáte argumentační fauly. A mě to vádí zvláště proto, že jste redaktor konkurenčního webu, takže bych čekal nějakou úroveň diskuse.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Cece, kolik jste v zivote poznal sefu firem, vysokych manageru? Ja nekolik a muzu s klidem prohlasit, ze nekteri z nich meli k urcite casti reality jejich bussinesu velmi daleko a ti s nohama na zemi si klepali na celo, kdy a jestli se vubec probudi.
Z vaseho "reporterskeho" pohledu asi nechapete, ze to jsou normalni lidi, kteri se treba stanou naprosto imuni vuci konstruktivni kritice nebo byt pripominkam svych podrizenych, potazmo kolegu. Nasleduji nejakou svou "genialni" ideu, atd. Jak jim roste ego spolu s uspechy nebo naopak panikari a maji strach v dusledku neuspechu... Nejvetsi preslapy delaji prave tito lide.
Vas pohled je opravdu pohledem nekoho, kdo netusi, ktera bije.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Heh. Ne. Tenhle člověk celkem dobře ví, co dělá. Věděl to s CUDou a GPGPU, věděl to s AI, ví to i s ray tracingem.

Většinou když přišel s něčím, kvůli čemu se ostatní tloukli do hlavy, k čemu že to bude, on už to měl naplánováno o pár let dál. A je schopný úspěšně rozjet úplně novou platformu, nový ekosystém. Ale neřekne vám dopředu, proč to dělá.

Jestli se teď ptáte, k čemuže je tohle dobrý, tak se na to nedá říct nic jiného, než že se můžeme sejít za deset let a až pak rozebírat to, jak moc se seknul a jak moc to bylo k ničemu.

Jo, taky se může seknout – kdysi třeba vsadili na mobilní Windows (a Tegru), ale Microsoft to pohřbil (ale zase z toho vytěžili i u desktopových grafik). Kdysi vsadili na 3D stereo, ale neuspělo to. Kdysi vsadili na virtuální realitu, ale ta se chytla jen v profi segmentu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Problem neni RT...problem je, jakym zpusobem je uvedli na trh. Problem je cena karet, ne karty samotne. A tohle jde za Huangem, jakoz to sefem, ktery je za NV odpovedny a pokud ten propad prijmu bude takovy, tak je to celkem jasny dukaz, ze se marketingove sekli a trh precenili.

Kdyz se bavime o novinkach...RT nebude napad Huanga, pravdepodobne ani Tegra a dalsi veci. Huang neni Steve Jobs a ani toho to obcas nebyli osobni napady. Manazeri pouze na zaklade doporuceni, atd. urcuji dalsi smer. Huang vi nejspis technicky prd, jak RT funguje, nema na to ani cas. Jeho funkce je udavat smer. Obcas to funguje, obcas ne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Klidně si to za 5 let (ne za 10) koupím. Ale to už to bude zaplacené.
Když chce nějaký early-adopter vyhazovat peníze, jeho věc. Ale neměl by generalizovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to jestli má pravdu nebo ne. Může ji mít a taky nemusí. Pokud máte jíný názor, tak ho můžete říct (což jste taky v první části příspěvku udělal), a je to naprosto v pořádku. Hodnotit ale pravdivost jeho výroku podle jejich výplaty?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale já jsem rozhodně nikoho nehodnotil na základě příjmů. To jste si fakt blbě vyložil.

Já jsem tím spíš chtěl říct, že ten Huang má poněkud více informací a je poněkud lépe v obraze než někdo, kdo na to kouká zvenčí. V tomto kontextu je spíš od reality odtržený ten český redaktor magazínu než člověk, co tu firmu řídí (a v tomto ohledu je poněkud pošetilé se tvářit, že vím lépe, jak by se to mělo dělat).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Já jsem tím spíš chtěl říct, že ten Huang má poněkud více informací a je poněkud lépe v obraze než někdo, kdo na to kouká zvenčí."
.. znovu a pomaleji.. tahle Vase uvaha je az detsky naivni a jde videt, ze jste nejspis ve vetsi firme nepracoval. Ve firmach se bezne "lze" a predkladaji vysledky tak, at se ukazuji v tom lepsim svetle. Uplne stejne jako kdekoliv jinde. Funguji tam zakulisni intriky, atd.
Jinymi slovy Huang krome cisel a tho, ze to "funguje" nebo "nefunguje" vi celkem prd, co se v te jeho firme deje. Koneckoncu na to ma lidi, a zalezi, co mu ti lidi taky reknou, potazmo co je i ochoten slyset..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hm... ok, Huang je prostě sebestředný idiot a člověk z lidu prostě lépe ví, co by měl dělat, protože on už žije ve své sociální bublině mimo realitu. Ostatní mu podkuřují a neřeknou mu pravdu.

Hele, jak moc se pletl, se opravdu uvidí až za deset let. Tady a teď to nemá smysl řešit, to nevyřešíme.

Jediné, co vím, je, že cílem tady tohoto humbuku není prodávat RTX 2080 Ti za pětatřicet tisíc kvůli pěti hrám s podporou raytracingu. A nikdy nemělo být.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Hm... ok, Huang je prostě sebestředný idiot.."
...tohle netvrdim. Huang je uspesny manager, to ale neznamena, ze se mu nemuze treba i docasne "hrabnout".
".. a člověk z lidu prostě lépe ví, co by měl dělat, protože on už žije ve své sociální bublině mimo realitu. Ostatní mu podkuřují a neřeknou mu pravdu"
..clovek z lidu ma narozdil od Huanga uplne jiny pohled na vec, ktery Huang nema a ani nemuze mit. Pokud jste se v detstvi dival na pohadky, tak obcas jste mohl videt, ze se kral prevlekl za bezneho cloveka, aby vlastne zjistil, jak to v jeho kralovstvi chodi nebo mel radce, kteri mu blbe radili. Tenhle primer je obecne platny porad. Staci v par firmach pracovat na ruznych pozicich a sam uvidite, jak se zkresluji napr. reporty, upravuji se studie, bussines casy atd.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mohl taky jenom chtít zkusit, kam až může zajít. Kdy jindy to zkusit když ne v době, kdy má v highendu de facto monopol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je taky mozne :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tady to žije i bez Crhy, tombimino má nového parťáka.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vsak je to CRHA 2 (obcas :) )

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stejně nevím kdo to je, protože nejsem WEB guru. Vím jen že to je: "Šéfredaktor konkurenčního webu, který diit.cz závidí test HD 7970 a proto jim od té doby stále chodí škodit do diskuzí".
...
...
...
...
Jo máš pravdu, je to moje krev, taky mi závidíte gtx1080 a štve vás, že říkám pravdu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zpětně si jistě můžete najít spoustu špatných rozhodnutí vrcholných manažéru velkých firem a jistě by se k nim dalo najít i spoustu článku, ve kterých jsou ty jejich špatná rozhodnutí kritizovaná.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

'' Huang má poněkud více informací a je poněkud lépe v obraze ''

lol no a protoze je Huang v obraze, tak ustrelil prijmy o pul miliard dolaru.. hele jesli se ted turing v prumeru prodatava za 700usd, tak to mas ustrel o skoro trictvrte mega prodanejch high-end grafik! vlastne blbost, Nvidie ma prijmy hlavne z prodeje cipu, ne celejch grafiky a jesli cip prodavaj za tretinu ceny grafiky, tak se ustrelili o vic nez dva miliony prodanejch high-end cipu..

heh tady mas na stribrnym podnose od Huanga naservirovano, ze se seknul uplne neskutecnym zpusobem a ty presto argumentujes tim, jak je Huang v obraze.. jakej dukaz by sis jeste predstavoval? (:

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Podobným způsobem se „seknuli“ s GTX 280, která byla drahá jak prase kvůli CUDA. Podobným způsobem to dostali sežrat od lidových soudců, podobným způsobem narychlo zlevňovali, protože se to neprodávalo, podobným způsobem na tom „prodělali“ ranec. A v podstatě na totéž doplatili i u GTX 480. A přitom po nich nikdo nechtěl nic jiného, než aby jen vydali jen další grafiky, co by měly víc stream procesorů a lepší poměr cena/výkon. Přesto to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, co kdy udělali, a dnes na tom vydělávají těžké prachy.

Huang má představu, co tím sleduje. Ale neřekne vám to, mlží a bude mlžit. Tak, jako mlžil s Cudou, tak, jako teď mlží s Voltou a s Turingem, se kterými startuje byznys s AI. Ano, vývoj se může ubírat i jiným směrem, to je riziko podnikání.

Tohle opravdu není o jedné generaci grafik. Nvidia už ukázala, že s klidem angličana dokáže obětovat jednu generaci karet kvůli dlouhodobým plánům.

Teď rozjíždějí novou platformu pro AI a Ray Tracing. Může to klapnout, může to být fail, ale nemyslím si, že by momentálně bylo jejich primárním cílem prodávat ray tracing ve hrách. Zakládají nový ekosystém.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Zakládají nový ekosystém.".. vsak to je ok, tomu neni co vytknout. Problem je, jak RT propagovali a celkove je problem cena karet a hlavne to, ze neprinasi lepsi pomer cena/vykon (v dobe uvedeni), protoze to je jedna z motivace uzivatelu k upgradu. Ted to dostali sezrat, coz je dobre. NV to urcite nepolozi, zajimave bude sledovat, co se bude dit dal a jakym zpusobem uvedou dalsi generaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hádám, že momentálně jim nejvíc komplikuje situaci to, že je software pozadu proti plánům (a podle mě to byl i hlavní důvod těch „odkladů“, ne nějaké doprodávání Pascalů). A bude to důvod, proč jsou prodeje horší, než měli naplánované.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tim se da taky souhlasit, ale osobne si spis myslim, ze horsi prodeje maji na svedomi vysoke ceny Turingu a relativne snadna dostupnost Pascalu z druhe ruky.
Co se tyce RT..ja nevim..zatim je to nemaste, neslane. Chce to vic her v realu, aby se dal vubec udelat obrazek, co od toho v teto generaci cekat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Adame taková drobnost když už chcete být mravokárný... Tak tu mám něco k Vašemu PCT...
Rád bych Vaše vyjádření., protože Vás beru tak, že se s Vámi dá mluvit.
1. Kolik redaktorů cizích webů chodí kárat Vás na PCT a teď nemíním Vás osobně ale konplet PCT a speciálně Obra?
2. Bral jsem od Vás jako osobní hrdinství, že jste uznal podvody Obermaiera na PCT a dokonce jste se za něj i omluvil. Za to jistě palec nahoru. Víte co mě ale následně pobavilo? Že jsem po našem rozhovoru zjistil (ne hned), že jste mi na PCT komplet smazali účet... který jsme tam měl mnoho let (možná víc jak 10)...
Víte jak teď na mě působí Vaše kázání v podtextu toho co se stalo? :-) A nyní neberu zda máte či nemáte pravdu. Jde tu o princip...

PS: zkusil jsem si založit nový.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O žádném mazání účtu nemám potuchy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to klidně prověřte...

Víte jak jsme na to přišel? Když jste dával ocenění 2060 a v textu jste měl uvedeno 2080. Tak jsem Vám tam chtěl napsat, že máte překlep...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale, ale, tady někomu smazali účet a ono to brečí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tohle bys nepochopil chlapče tohle je na Tebe vyšší dívčí ;-)

Jinak konečně má Hnízdo pravdu mám někde BAN a to na Vašem milovaném PCT :-D Koukám, že pravda asi až moc bolela... No PCT se už dostává na úroveň Vámi omílaného DDW :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PCT ale není jen Obr. A myslím, že ho milují i fanoušci AMD, soudě podle diskuzí tam ;) Na DDW s jeho banováním a souvislostmi ale zdaleka nemá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně je to i Obr... jinak by si ho tam tak nehýčkali...
A abys to pochopil... narážka byla na BAN za upozornění na podvod ze strany redaktora... Čili za pravdu...
Už chápeš tu paralelu? Já nevím kdo z nich to smazal a je mi to jedno... jde to za celým PCT...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

čemu se divíš? PCT je objektivní a nenechá kydat hnůj na vynikající produkt. Tam nikdo není zvědavej na červenáčky blijící něco o AMD...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano PCT je objektivni, proto tam je nejcastejsi crhuv prispevek s textem: "Příspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů." :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem říkal... prostě je to moc na to abys to se svou pochroumanou mentalitou pobral...
Obermaier zase podváděl, aby úmyslně uškodil AMD... tady Adam z PCT to i přiznal a nebyl sám (on přímo v diskusi pod těmi testy)...

kydání hnoje = @Crha... To je Tvoje specialita...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Podobným způsobem se „seknuli“ s GTX 280, která byla drahá jak prase kvůli CUDA. Podobným způsobem to dostali sežrat od lidových soudců, podobným způsobem narychlo zlevňovali, protože se to neprodávalo, podobným způsobem na tom „prodělali“ ranec. A v podstatě na totéž doplatili i u GTX 480.“

To jsi dost podstatně vedle. GeForce GTX 280 byla drahá, ale nebyla ani omylem bezprecedentně drahá, prostě byla drahá jako leckerý high-end před ní a leckerý high-end po ní. Byla dokonce levnější než předchozí top model. Její cena navíc nijak nesouvisela s tím, že podporovala CUDA. CUDA je softwarové rozhraní. Cena byla daná tím, že šlo o historicky největší čip Nvidie a vůbec první čip Nvidie s 512bit sběrnicí. Problém byl, že výkon neodpovídal velikosti čipu a AMD tehdy přišla s nečekaně konkurenceschopnou řadou HD 4800.

GeForce GTX 480 měla pro změnu potíže s výtěžností a množstvím odpadního tepla. To zdrželo její vydání a způsobilo, že nebyla vydaná jako plně aktivní čip, což mělo negativní dopad na její výkon.

Ani jedna z těchto karet nebyla nezvykle drahá, naproti tomu Turingy bezprecedentně drahé jsou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nebyla nezvykle drahá, co se týká absolutní částky (i když 649 dolarů není zrovna lidovka). To je jediný rozdíl. Ale nepřinesla o mnoho lepší poměr cena/výkon a nepřinesla o mnoho lepší výkon. A highend před ní byla dvouprocesorová karta ze dvou levných čipů.

A vedle levných Radeonů 4800 byla všem pro srandu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GeForce GTX 280 při $649 byla stejně drahá jako GeForce 8800 GTX, levnější než GeForce 8800 Ultra ($819), levnější než GeForce 7800 GTX 512 ($699). Duální karty do toho není třeba tahat, cena GeForce GTX 280 nijak nevystupovala z dobové cenotvorby jednočipových modelů. Navíc v ČR byla tato generace levnější než předchozí podobně drahé karty, protože tehdy dolar dosahoval minima.

Posun výkonu taky nebyl nijak nízký, v podstatě jediný vyšší, který Nvidia nabídla v letech předtím, byl nástup G80. GeForce GTX 280 byla o 60 % rychlejší než stejně drahá GeForce 8800 GTX a o 45 % rychlejší a $170 levnější než tehdejší nejvýkonnější jednočipová karta - GeForce 8800 Ultra. Turing (GeForce RTX 2080 Ti) je oproti tomu ve srovnání s předchůdcem (GeForce GTX 1080 Ti) o $500 / 71 % dražší a o 30-35 % výkonnější. Paralela veškerá žádná.

Opravdu není třeba ohýbat historii, aby se v ní dala najít omluva pro cenotvorbu Turingu. Nic podobného tu ani co do mezigeneračního zdražení ani co do výše absolutní ceny nebylo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Teda nikdy by mě nenapadlo, že se od no-xe po tolika letech dozvím, že byla GTX 280 vlastně výhodný kauf.

Existuje důvod, proč může RTX 2080 Ti stát, kolik stojí. Na své pozici není nástupcem GTX 1080 Ti, je nástupcem Titana za třicet, kterého kupovali hráči. A nejspíš kvůli tomu, že ho kupovali i hráči. A je cílený na tuhle sortu lidí. Titan býval na třiceti. Teď už je na sedmdesáti a na hraní už si ho fakt nikdo jen tak nekoupí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechci byt hnidopich (ale budu :D ).. jak muze byt 2080Ti nastupcem "titana", kdyz NV vydala noveho Titana RTX?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne RTX 2080Ti je nastupce Volty kterou si koupil Obr takze tu vsichni fantazirujete a NV dokonce brutalne zlevnila :)))))) a to o tolik ze to nema v historii obdoby :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím to jinak. Když byl Titan Xp ještě za 1200 dolarů (a starší za tisíc), tak si ho kupovali i hráči na hraní.

Tak dali Titana V za 3000 dolarů a Titana RTX za 2500 dolarů a hráčům, co si kupovali grafiky na hraní za třicet tisíc, dali místo „profi“ Titana Xp „jenom“ RTX 2080 Ti a Titany posunuli ještě mnohem výš.

Kdyby tu kartu nenazvali „RTX 2080 Ti“, ale třeba Titan G (a zdůvodnili to tím, že je to lite verze Titana RTX s poloviční pamětí pro gaming), tak se nad těmi třiceti tisíci už nikdo ani nepozastavuje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zajimava uvaha, ale podle mne nedava moc smysl. 2080 nahrazuje plus/minus 1080Ti. Dalsi vykonostni stupen od dob Maxwellu byl oznacovan Ti a nad ni byla 'poloprofi-hracska' Titan karta. Pokud by to bylo jak pises, tak by stupen 'Ti' v Turing generaci neexistoval.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I to už Nvidia v ne zase tak dávné době udělala s GTX 680. Highendový čip na „x80 Ti“ vydala až v generaci GTX 700. A situace byla podobná, AMD to nemělo čím přebít.

A kdyby chtěla 2080 Ti vydat, pořád by jí zbylo mezi 2080 a „Titanem G“ dost prostoru na nějakou ořezanější verzi TU102 na „2080 Ti lite“ (a lidi by určitě tolik nefrflali, protože by to bylo levnější).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ta prvni cast je velmi mizerne akceptovani dobre argumentace no-X(a) a uznani vlastni chyby, ale to uz se asi nezmeni. Zajimave je, ze to vypada, ze takovehle charakterove neduhy jsou jednou z hlavnich podminek pro praci na PCT :)

Druha cast je zase spatny pokus o nalezeni alespon nejakeho vitezstvi. A jak upozornili ostatni, tudy cesta take nepovede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NO, on Huang moc mlžit nemůže. To by taky za chvíli mohl sedět za katrem. USA není ČR. Alespoň pokud jde o informování akcionářů a burzu vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mlzeni se vetsinou provali kdyz se neco "posere" nebo firma dlouhodobe upada ...fixluje se naproste bezne ...kazdy cent na akcii se pocita(staci se mrknou jak dokaze s cenami pohnout obycejny tweet ) ... ono se manipuluje i s market share i kdyby to melo skoncit na skladce :) to je proste velky korporatni obchod a NV nebude vyjimkou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sponzorovali profi segment ? Mas ponatie, za kolko sa tie profi karty predavaju ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní doba je ujetá, zisk je menší, než se čekalo, ale je to důvod k panickému prodeji akcií a přitom se té firmě daří, jako nikdy předtím. Nekonečný růst může, s prominutím, očekávat jenom debil (myslím tím gamblery na burze) a týká se to jakékoliv firmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A na to prišiel Huang sám lebo mu s tým pomohol team dobre platených odborníkov ?

Nový highend za bratu 1200-1500€ !!! (MSI GeForce RTX 2080 Ti LIGHTNING Z) oproti ktorému je aj "starý" Titan Xp lacný, RTX 2080 ako náhrada 1080Ti za +50-150€ a s bonusom -3GB pamäte, zvyšok ponuky +/- to isté v cene resp. cena/výkon ako GTX1070/Ti/1080 a ono, čuduj sa svete ľudia nestoja fronty aby to kupovali či dokonca ten highend sa im vidí pridrahý ?

Som v šoku !

O RT v jednej hre a jeho použiteľnosti pri 60fps akurát tak na 1080p a RTX2080Ti je zbytočne niečo hovoriť.

No, uvidíme čo nVidiáckých 7nm prinesie, o výkon a perfektné prevádzkové vlastnosti nemám strach, ale bojím sa čo si za to zelený zapýtajú...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nVidia je překvapená tím, že zákazníci po nové a drahé kartě vyžadují, aby poskytovala lepší výkon ve hrách, které skutečně existují. Nebo aby úžasnost nových efektů vyvážila dramatický pokles výkonu a navýšení ceny.

Tak tenhle vtip se opravdu povedl :-D

Vlastně jsou zaskočeni, že se zákazníci chovají jako zákazníci a zvé peníze chtějí odpovídající protihodnotu. Být šéfem defactomonopolu asi způsobuje demenci nebo co...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jenom pro doplnění: jsou lidé, pro které ray tracing tu hodnotu má, nebo z nějakého důvodu chtějí nebo potřebují rtx 2080 ti. S tím nemám problém. Ale tak nějak zapomněli na ten zbytek, který chce klasický výkon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obrazová kvalita tím důvodem ale nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě fascinuje, jak se tady někteří snaží vykládat činy a myšlenky svého boha, který je momentálně po kolena v hovnech jako "bůh má s námi vyšší plán" místo toho, aby se selsky zamysleli.

Mimochodem zajímavé je, že téměř stejný článek a názory si lze přečíst například zde od "nějakých" finančních analytiků:
https://www.marketwatch.com/story/this-part-of-nvidias-warning-should-sc...

“We suspect that as more games become available supporting ray tracing, demand should get better, but currently there is a chicken-and-the-egg phenomenon apparently going on,”

"With this (revenue warning) update, Nvidia casts doubt on the products that were supposed to help it recover from the “crypto hangover” in the future, and that is a scary thought."

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jedinej kdo je tady po uši v exkrementech je AMD se svou Vegou, Polariskou a Navinou....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Polaris byla jedna z nejuspesnejsich grafik AMD, samozrejme obrovske prodeje hlavne diky tezarum, ale prodava se dodnes a skladem se neohreje ani ted.
Vega samozrejme odpad.
Navi jeste na trhu neni a moc se toho o ni nevi, kde beres jistotu, ze nebude ten cip uspesny?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ti nevim s tou vegou. Mam aususovou vegu 56. V patek vysel resident evil 2 remake. Tak sem to prubnul... 2560x1440 s 60fps stabilne (vse na max bez AA). Grafika nejde nad 56 stupnu (pri 54 se roztoci vetraky na symbolickych cca 1500rpm) a spotreba nad 90w. Me to pride jako velice dobry provozni parametry u novy hry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč bez AA?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytecne plytvani vykonem na neco, co pri hrani v rozliseni 2560x1440 na 27" monitoru nemam sanci postrehnout.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo 4K na 27", neřeknu, ale tohle... to je v podstatě stejná hustota pixelů jako na full HD jedenadvacítce. Žádný luxus na to, aby člověk neviděl zubaté dráty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ja hru hraju... ja se nekocham grafikou a nehledam, kde zustalo par nevyhlazenych zoubku ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Navim o co jde Addamsovi. Prostě zapni AA a řekni mu to samé. Pokud tam není nějaké MSAA8x a podobnej nesmysl, tak to ta Vega ani nepostřehne, rozdíl bude pár FPS. Vega to díky prospustnosti pametí dává celkem v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil v fps neni zadny. Porad tech 60fps coz je strop toho co mi zobrazi monitor. Ale uz se to projevi patricne na spotrebe, kde misto max 90w uz jsou maxima 140w. Na neco, co ve hre tohoto typu stejne nevidim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady to máš, kde AMD dochází dech přichází na řadu snížení kvality a je to fajn. u nVidie by to byl FAIL a bankrot a huang do vězení, ale u AMD pohoda, hraju hru, zapnu low grafiku, jsem rád že tam není hairworks ani physx aby mi to nebrzdilo výkon a jedéééémm... Tak tady to máš. S tímhle chceš aby lidi nevolili Bureše? S tímhle chceš do Evropy a mít německý plat? :D :D :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vem si prasecky ... zase meles z cesty totalni nesmysly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja casto vypinam AA vylozene kvuli tomu, jak to rozmazava obraz, v nekterych hrach mi to vadi opravdu hodne. A to pouzivam QHD na 31,5".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.techspot.com/review/1784-resident-evil-2-benchmarks/
zase tie AA tolko toho nezeru, podla tohto testu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá hodnota VRAM, prej 2,4GB.... tak to jo, hlavně že 6GB u RTX2060 je omezující. Tombimino pojď mi to vysvětlit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To si musis precist cely, ne jen hodnotu pro snizenou kvalitu grafiky. Taky tam je "the game allocating around 7 - 7.5GB of memory at 1440p" ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to ti řekla Jolanda z ciganskych karet,co? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo říkala mi to tvoje matka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak JenSem už má náhradu za RTX! Kuchyňské spotřebiče!

https://www.idnes.cz/technet/pc-mac/nvidia-a-vareni.A190124_092602_tec-k...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, a za cenu robota budu mít jídlo do smrti zdarma ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prdlajs :)) bude drazsi, protoze porizovaci naklady na robota budou vysoke :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ale keby ten robot vyzeral ako Mia z Humans, tak to by som bral :) a myslim, ze nebudem sam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrat je jedna věc, v téhle souvislosti by mne ale zajímal i čistý zisk - z porovnání těch dvou čísel by člověk mohl odhadnout, nakolik jsou ceny RTX karet uměle nafouklé, nebo zda jen reflektují zvýšené investice táhnoucí se s propagací nové technologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.