Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zálohujte bezplatně svá rodinná videa. WinX DVD Ripper zachrání i poškozená DVD

PR článek
Všechna důležitá data spojuje jedno pravidlo. Zálohovat, zálohovat, zálohovat. Ať už se jedná o obyčejný film s dabingem, který se těžce shání, nebo rodinná videa plná vzpomínek na vaše rodiče, vás jako dětí či naopak vašich dětí. Připravte se dnes, děkujte si zítra.

V dnes již dávných dobách, kdy bylo DVD nejpopulárnějším archivním médiem, si uživatelé zálohovaly na toto médium úplně všechno. Vznikaly tak rozsáhlé rodinné archivy plné drahocenných dokumentů a materiálů. A v nejednom případě to uživatelé takto nechali a jen mlčky přehlíželi, protože nevěděli jak efektivně převést svůj ohromný archiv na malý externí disk.

Každé datové úložiště postupem času selže, je proto klíčové uchovávat ta nejcennější data hned na několika typech médií. Nenechte své vzpomínky volně ležet ladem na pevném disku. Můžete na ně zapomenout při reinstalaci, nadobro je smazat nebo s počítačem jednoduše někde klepnout. To samé ovšem platí, pokud svá videa máte zálohovaná pouze na DVD nosičích, které naopak můžete jednoduše ztratit. Každé médium má své výhody i nevýhody, a je proto nutné využívat více z nich. 

K zálohování na DVD či naopak zálohování z DVD je zapotřebí šikovný software, který si dnes představíme. Program WinX DVD Ripper Platinum tu s námi je již 10 let, slaví více než 70 milionů stažení a sbírá kladné ohlasy z více než 200 zemí světa. Vyniká rychlostí, bezztrátovou kvalitou a intuitivním ovládáním, které každého navede, a je k dispozici pro Windows i Mac. 

WinX DVD Ripper Platinum musíme pochválit za příbětivé zpracování uživatelského rozhraní, které celý proces zjednodušuje do několika kroků, ale zároveň nabízí široké možnosti těm, kteří by se rozhodli s kvalitou výstupu trochu více pohrát. Běžným uživatelům se stačí držet obrázku výše, a celý proces si tak zkrátit na pár kliknutí. Díky hardwarové akceleraci od Intelu a Nvidie zvládne program převést disk až 32x rychleji než je jeho reálný čas. 

Pokročilejší uživatelé naopak mohou využít možnosti odstranění prokládání (což se zejména u starších snímků může hodit), hardwarovou akceleraci či přidání napevno vložených titulků. U starších snímků se pak dále může hodit volba rozlišení, poměru stran a bitratu. Obzvláště pak potěší možnost zachránit data i z lehce poškozených médií, pokud byste se rozhoupali k jejich záchraně až příliš pozdě. 

Pokud využijete potenciál WinX DVD Ripper Platinum na plno, můžete převést celé DVD do MP4 (H.264) za pouhých 5 minut. Nečekejte, až se celý váš archiv nenávratně poškodí. Vždy přijdou časy, kdy si rádi zavzpomínáte na vlastní dětství, na dětství svých vlastních dětí nebo na mladistvou tvář vašich vlastních rodičů. Tyhle vzpomínky totiž nikdy jinde nestáhnete. 

Pro běžné zálohování bez pokročilých funkcí postačí bezplatná verze této aplikace, kterou můžete stáhnout na oficiálních stránkách. Pokud byste ovšem narazili na poškozené paměťové médium, potřebovali odstranit prokládání nebo byste zkrátka chtěli zálohování zrychlit skrze hardwarovou akceleraci, pak sáhněte po plné verzi za 1 500 Kč. Máme pro vás ale štastnou zprávu. 

Jak už jsme naznačili v úvodu, WinX DVD Ripper Platinum letos slaví 10 let a své narozeniny se rozhodl oslavit jako školák ve třídě s pytlíkem bonbonů. Namísto cukrlat ovšem rozdává každý den 500 klíčů až do 9. prosince. Stačí se jen zaregistrovat na oficiálních stránkách a doufat ve štěstí.