Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zapojte do rodinného rozpočtu technologie. Ušetříte až 30 % nákladů za vytápění

PR článek
Každé zimní období je ohromným náporem pro naše peněženky. S krutými mrazy musíme soupeřit rozžhaveným topením, které nám ovšem po většinu dne vypalují díru do kalhot. Přenechte vytápění chytrým systémům, které převezmou otěže a ušetří vám až 30 % z vašich poplatků za energie. Jak je to možné?

Všichni máme svůj každodenní harmonogram, který pravidelně dodržujeme. V noci spíme, přes den jsme v práci a občas si vyrazíme někam na víkend nebo alespoň na výlet. V zimních obdobích je však starost o topení tím posledním, nad čím bychom si chtěli lámat hlavu a v blahé nevědomosti se poplatky za energie jen protáčejí a protáčejí.

Chytré vytápěcí systémy Danfoss tyto otěže převezmou. Vašemu časovému rozvrhu se plně podřídí, abyste vytápěli jen v době, kdy jste skutečně doma. Se systémy se dá i různě experimentovat, a například v nočních hodinách nechat systém automaticky nastavit mírnější teplotu, která je příjemnější ke spánku.


Svůj harmonogram můžete řídit přímo ze svého mobilního telefonu, pomocí oficiální aplikace dostupné pro Android či iOS. Intuitivní prostředí vás dělí jen pár hmaty prstu od nastavení teplot v celé domácnosti, jednotlivých pokojích, a dokonce na minutu přesně. Jednoduché ovládání aplikace si ostatně můžete vyzkoušet zcela zdarma, v bezplatné verzi.

Zatímco s vytápěcími systému z minulého tisíciletí musíte každou úsporu provádět ručně otáčením termostatu, chytré vytápěcí hlavice ovládají své termostaty zcela autonomně dle vašeho přednastaveného denního režimu. Zvolit můžete hned z několika verzí, od samostatných hlavic Danfoss Eco k okamžitému vylepšení stávajícího topení, přes komplexní ekosystém Danfoss Link s řídící jednotkou Danfoss Link CC až po podlahový termostat FT pro ty nejnáročnější.

Spokojení uživatelé si pochvalují úspory až do výše 30 % a komfort, se kterým vytápění domácnosti mohli zcela vypustit z hlavy. „Systém je extrémně přesný, regulovat mohu až na půl stupně, což mi dává výjimečné pohodlí. Jen tři kliknutí stačí systému, aby věděl, kdy jdu pryč a kdy se zase vrátím zpět,“ pochvaluje si chytré vytápění Danfoss Link paní Jana z Prahy.

Společnost Danfoss patří mezi průkopníky chytrých systémů vytápění. V roli lídra na trhu klade důraz i na bezpečnost chytrých domácností, a proto jejich systémy inteligentního vytápění využívají stejnou platformu zabezpečení dat jako produkty domácího bankovnictví a šifrují data nejmodernější šifrovací technologií AES. Váš soused si tak neohřeje svoji polívčičku vašimi zdmi.

Před nedávném vstoupila společnost Danfoss se svými produkty pro chytrou domácnost i na český trh, a do své nabídky je zařadilo už mnoho tuzemských obchodníků. Podívejte se, kde se nachází vám nejbližší distributor. Instalaci svěřte profesionálnímu instalatérovi a sami se kochejte jen tím, jak máte své úspory přímo na dlani, uvnitř mobilního telefonu.