Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zažijte svobodu bez kabelů a vyrazte na procházku s bezdrátovými sluchátky

PR článek
Zpříjemněte si příchod jara poslechem kvalitní hudby bez otravných kabelů. Bezdrátová sluchátka oceníte každý při cestě do práce, na procházce, při sportu či jako handsfree do auta.

Je květen, příroda se probouzí, všechno kolem nás začíná kvést a není nic lepšího než si vzít sluchátka, pustit si krásnou hudbu a jít si zaběhat do kvetoucího parku. Poslech krásné hudby však ocení i ti, který se potřebují jen uvolnit po náročném dni z práce. Zbavte se zašmodrchaných kabelů, neřešte vzdálenost pecek od kapes, natož jejich zamotávání se mezi vrstvy oblečení. S bezdrátovými sluchátky zažijete tu pravou svobodu při poslechu vaší oblíbené hudby.

Vybrali jsme pro vás pětici zlevněných kousků, které pořídíte za bezvadnou cenu a bez kompromisů na kvalitě. 

#1 Redmi Airdots 

Novinkou, která přišla na trh teprve minulý měsíc, jsou sluchátka od společnosti Redmi, která se oddělila od Xiaomi. Nová odnož se zaměřila na skvělé a kvalitní produkty za přijatelně nízké ceny, což splňují i tato sluchátka. Airdots dostaly do vínku čip Realtek 8763 a technologii Bluetooth 5.0. Zajímavostí, která vám vyrazí dech, je možnost využít tlačítko na sluchátku pro fotografování na dálku, máte-li kameru na telefonu zapnutou. 

Spolu se sluchátky obdržíte i speciální krabičku, která disponuje dostatkem kapacity na dalších 12 hodin přehrávání. Jejich váha je směšných 4,1 gramů, takže ani nepostřehnete, že je máte na uších. Zapínání a párování sluchátek s vaším telefonem probíhá zcela automaticky hned po vyndání z pouzdra. Po vložení do pouzdra se naopak samy vypnou. Ušetříte si tak starosti navíc s opakovaným mačkáním power tlačítka. 

#2 Xiaomi QCY T1C

Jako první jsou zde k dispozici unikátní bezdrátová sluchátka od společnosti Xiaomi, která potěší svého uživatele čtyřmi hodinami krásné hudby v jednom kuse. To je umožněno díky baterii s kapacitou 380 mAh. Vzhledem k době přehrávání jsou přímo předurčena pro běhání a sport. Disponují též dokonalým ergometrickým tvarem, který minimalizuje hluky z okolí.

Navíc jsou vyzbrojeny speciálním mikrofonem se zvýšenou citlivostí, který zajistí maximální pohodlí při běhu. Když vám někdo zavolá, nemusíte se zastavit a zběsile hledat v batohu telefon. Můžete si v klidu svůj hovor vyřídit za běhu pomocí tlačítek umístěných na sluchátkách.

#3 Xiaomi Air TWS 

Tyto sluchátka mají příznačný název Air, protože díky své unikátní konstrukci skvěle padnou do vašich lalůčků a jejich váhu ani neucítíte. I přes svůj minimalistický rozměr v kombinaci s kvalitní tvrzenou konstrukcí vás překvapí krásným a čistým stereo zvukem, který je čistý jak pramen jarní vody díky technologii Bluetooth 5.0 s dosahem až 10 metrů. 

Další výhodou těchto sluchátek je jejich pouzdro. Nejedná se o ledajakou krabičku, jejíž účel je chránit sluchátka před ztrátou a poškozením. Pokaždé, když vrátíte sluchátka zpět do pouzdra, zahájíte tím jejich dobíjení, protože pouzdro funguje jako powerbanka. Spolu s pouzdrem tak máte dostatek štávy na 12 hodin poslechu. Nezaskočí vás ani příchozí hovory, který můžete ovládat díky praktickému dotykovému ovládání a integrovanému mikrofonu. 

#4 i11 TWS

Tento model sluchátek je ekonomickou variantou, která však neztrácí na kvalitě zvuku a provedení. Disponuje těmi nejdůletějšími parametry pro nerušený přenos audia díky technologiím True Wireless spolu s Bluetooth 5.0. 

Výhodou je možnost využití sluchátek buď v páru či pouze jednoho sluchátka jako handsfree například při řízení. Pro tento účel mají obě sluchátka integrovaný kvalitní mikrofon. Bonusem, který ocení především sportovci, je i speciální úprava proti potu, která je ochrání před poškozením. Dobíjecí pouzdro, které je dodávané spolu se sluchátky, vám navíc zajistí dostatek energie pro celodenní poslech.