Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zbavte se největšího nepřítele mobilních kamer a zlepšete kvalitu svých záběrů

PR článek
Mobilní kamery jsou dnes už na velice slušné úrovni. Ani ty nejlepší čočky si ale neporadí s lidským faktorem a nedokonalostmi našeho těla. Zbavte se jich a odkryjte konečně potenciál svého mobilního telefonu.

Využijte 10% slevový kód k nákupu v obchodě TomTop a využijte hned dvou slevových akcí současně

Při výběru mobilního telefonu se mylně necháváme zlákat počtem megapixelů. Méně už však řešíme podpůrné technologie, které mají na výslednou kvalitu obrazu daleko větší vliv. Největším nepřítelem, se kterým bojují i ty nejdražší modely, přitom jsme my sami. Každý milimetr pohybu dokáže při natáčení nadělat pořádnou paseku a rozházet jednotlivé pixely za hranice přenosové rychlosti. 

Zapomeňte na předražené telefony, které se snaží tento problém řešit softwarově výměnou za desítky tisíc korun. I váš stávající telefon má solidní dispozice k pořízení kvalitních videí za předpokladu, že mu dopřejete maximální stabilitu. Skvělým řešením je tzv. stabilizátor mobilního telefonu, který reaguje na každičký pohyb vaší ruky i celého těla, a udržuje telefon ve vzduchu na tomtéž místě.

Internetový obchod TomTop si pro tento týden přichystal slevovou akci na březnovou novinku FeiyuTech Vimble 2, kdy tento tříosý stabilizátor pořídíte o 36 % levněji. Využijte do konce května také slevový kód CYJFTV a získáte další 10% slevu. Pozor, slevy se sčítají! Nemeškejte tedy a využijte obou akcí zároveň.

Stabilizátor Vimble 2 se postará o stabilizaci obrazu ve třech osách v rozsahu 320° do každé strany. K dispozici je hned několik funkčních režimů. Náklon a pohyb můžete ovládat buďto manuálně v maximální plynulosti nebo automaticky pomocí funkcí trackování objektu či obličeje. Během natáčení tedy nemusíte kameru vůbec řešit, a budete vždy středem záběru.

Stabilizátor Vimble 2 propojíte se svým mobilním telefonem bezdrátově za pomoci Bluetooth technologie. V případě zájmu můžete využít i přibalenou aplikaci Vicool, dostupnou pro Android či iOS. Aplikace se postará o správné nastavení kamery v souladu s vaším pohybem a o další chytré funkce

Díky rukojeti můžete umístění mobilního telefonu prodloužit až o 18 centimetrů od své ruky, díky čemuž pořídíte širší snímky a záběry. Prodloužení ruky oceníte především při skupinových příležitostech, na koncertech či na dovolené při zvěčňování krásných scenérií. Nedávejte telefon do rukou cizincům, aby vás vyfotili. S rukojetí se vyfotíte z větší vzdálenosti i sami.

Stabilizátor Vimble 2 vydrží až 5 hodin provozu. Nabíjet jej lze i během natáčení pomocí powerbanky. Váží pouhých 428 gramů, tedy přibližně tolik co průměrná plechovka limonády. Kompatibilní je se všemi smartphony o šířce 57-84mm, tedy drtivou většinu Androidů a se všemi iPhony.

Nejrychlejší stihnou hned dvojitou nálož aktuálně probíhající slevové akce na internetovém obchodě TomTop. Stačí využít 10% slevový kód společně s právě probíhající časově limitovanou akcí.