Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zbystřete! Cenový král OnePlus 5T zlevňuje poslední kusy o několik tisíc Kč

PR článek
Mobilní telefon OnePlus 5T se vyznačoval už za svoji původní cenovku perfektním poměrem ceny/výkon, se kterým by dominoval i v daleko dražší vrstvě. A když narazíte na akci, ve které jej lze získat o čtvrtinu levněji, bylo by chybou otálet.

Už při svém představení vyvolal OnePlus 5T pozornost, kterou následovaly úspěšné recenze chválící telefon především pro jeho nadstandardní výbavu, ve své cenové kategorii nevídanou.

Při pohledu do běžného českého e-shopu zjistíte, že se stále prodává za vcelku vysokých, i když stále adekvátních 15 tisíc. Internetových obchod TomTop si však přichystal kusově omezenou slevovou akci a pokud čtete tento článek, patříte mezi ty šťastlivce, na které ještě zbyly poslední kusy! Ušetřete několik tisíc se slevou 25 %!

O telefonu

OnePlus 5T vyniká na první pohled AMOLED displejem o 6‘‘ úhlopříčce při nudlovém rozlišení 2160x1080 px, tedy poměrem stran 18:9. O krytí displeje se stará 2.5D ochranné sklo Gorilla Glass 5, současná špička na trhu. Ergonomika zařízení je na prvotřídní úrovni a navzdory své velikosti umožňuje pohodlné ovládání jednou rukou.

Kompletní specifikace zde

Potěší rozhodně duální fotoaparát, jehož hlavní snímač (Sony IMX 398) dosahuje 16 Mpx, světelnosti f/1.7 a rychlého zpracování HDR snímků. Doplňuje jej druhý snímač (Sony IMX 376K) o rozlišení 20 Mpx. Fotoaparát vyniká rovněž svojí bleskovou rychlostí, kdy fotografie pořizuje takřka okamžitě. Přední kamera se rovněž může pyšnit 16 Mpx.

Výkon zařízení opět dokazuje, proč OnePlus 5T bez problémů válcuje i dvakrát dražší telefony, neboť jej pohání procesor Qualcomm Snapdragon 835 (4x2,45 GHz + 4x1,9 GHz), který doplňuje 64 GB interní úložiště a 6 GB RAM, starající se o svižný chod zařízení zejména v případě většího množství aplikací. Připlatit si můžete i za model s 8 GB RAM se 128 GB interním úložištěm.

Kompletní specifikace zde

Dále rozhodně potěší přítomnost 3.5mm jacku pro sluchátka, což se v dnešní době, zejména u tenkých telefonů, téměř nevidí a výrobci si zasluhují rozhodně pochvalu. Baterie dosahuje standardní kapacity 3 300 mAh a doplňuje jej funkce Dash Charge, která nabije zařízení do 60 % kapacity přibližně za půl hodiny, případně dosyta za 70 minut!  

O bezpečnost uživatele se stará dvojice moderních bezpečnostních prvků, tedy čtečka otisků prstů s bleskovými reakcemi, kdy si procesu ani nepovšimnete. Přibyla ovšem volitelná novinka v podobě Face Unlock, která odemyká telefon oskenováním vašeho obličeje. V testech se ji nepodařilo obalamutit pouhými fotkami a chválu si opět vysloužila rychlost, kdy uživatelé proces ani nezaznamenali.

Mobilní telefon OnePlus 5T je skvělou volbou i za svojí původní cenovku bezmála 15 tisíc. Slevová akce internetového e-shopu TomTop, který telefon v omezeném množství nabízí za účasných 11 tisíc, je neopakující se příležitost. 

Tagy: