Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zemřel bývalý šéf Intelu Paul Otellini (✝66)

Překvapivá zpráva přichází z Intelu. 2. října během spánku zemřel 66letý Paul Otellini. V Intelu pracoval od roku 1974.

V roce 2005 vystřídal Craiga Barretta na pozici CEO, kde setrval do roku 2013, kdy jej vystřídal současný šéf firmy Brian Krzanich. Za jeho éry tak Intel opustil slepou větev jménem Netburst (nutno však dodat, že Netburst vznikl v době, kdy Otellini velel architektonické divizi), dostal svá CPU řady Core do počítačů Apple, ale také promarnil nástup éry ARMů v ultramobilním segmentu smartphonů.

Nemá smysl příliš Otelliniho kritizovat, ani vyzdvihovat. Byl prostě schopným inženýrem a šéfem firmy, která byla a stále je špičkou ve svém oboru - což ale neznamená, že o krůček vedle nevyrůstají nové trhy se zcela novými hráči. Totéž se stalo Ballmerovi z Microsoftu a jiným (třeba šéfům před-Elopovské Nokie).

Více o člověku vypoví i jiné skutečnosti. Jak je pro spoustu vysoce postavených manažerů v amerických firmách zvykem, i Otellini strávil tři desetiletí s jednou manželkou, věnoval se charitě (zejména v San Franciscu) - cosi o původu a rodině vypovídá, že jeho bratr je římskokatolickým knězem.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zemřel bývalý šéf Intelu Paul Otellini (✝66)

Žádné komentáře.