Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Získejte slevu -54% na fitness náramky Xiaomi: Platí jen pro 450 nejrychlejších

PR článek
Stejně jako klasický telefon vystřídal postupem času chytrý mobilní telefon s nepřeberným množstvím funkcí, tak klasické analogové hodinky opustily výsluní a vystřídaly je chytré hodinky a fitness náramky, které už dávno neslouží jen k ukazování času. Nabídka je ovšem nepřeberná, a najít správný model s dostatkem funkcí, pěkným vzhledem a atraktivní cenovkou, může být komplikované. Na jeden výhodný model se dnes podíváme.

Zdroj

Na trhu se objevila doslova záplava nejrůznějších modelů v několika cenových kategoriích, mezi nimiž se obyčejný uživatel snadno ztratí. Nejlogičtější a nejefektivnější je samozřejmě vybrat si takové hodinky, které vycházejí nejlépe v poměru cena a kvalita. Oblíbenou stálicí v této kategorii je pak společnost Xiaomi, a to zejména se svou modelovou řadou Xiaomi Smart Band. Právě do této rodiny přišel 24. května nový přírůstek v podobě Xiaomi Smart Band 7.

U tohoto fitness náramku nalezneme velký AMOLED displej s rozlišením 192 x 490 pixelů a jemností displeje 326 ppi. Výhodou je i míra jasu 500 nitů, která zajistí skvělou čitelnost i na přímém slunci či za ostrého světla. U tohoto modelu se navíc výrobce rozhodl zavést i funkci AoD (Always on Display), díky které je i vypnutý displej schopen rozsvícením několika málo pixelů zobrazovat základní informace, jako čas a důležité notifikace, i bez poklepání. 

Nebyl by to fitness náramek, kdyby nepodporoval i typy sportů. Zatímco jeho předchůdce zvládl rozlišit jen 30 druhů sportů, tak tento model zvládá rozlišit a vyhodnotit až 120 typů sportů z venkovního prostředí, posilovny i tělocvičny. Samozřejmostí pak je i měření kroků, sledování tepové frekvence nebo informace o spálených kaloriích. Během sportování se vám bude hodit i údaj o okysličení krve, tzv. SpO2, který vás upozorní, pokud naměří náramek příliš nízké hodnoty.

Oproti konkurenčním modelům, které mají jen certifikát zaručující vlhkotěstnost, má náramek Xiaomi Smart Band 7 i potvrzenou odolnost proti vodě do 5 ATM. Nakonec se nesmí zapomenout ani na monitorování stresu, spánku, ovládání hudebního přehrávače či spouště fotoaparátu v mobilním telefonu.

S touto novinkou budete mít zdraví pod kontrolou hned ve dvou provedeních, bez NFC a s NFC technologií. Podle plánujete s hodinkami platit bezkontaktně, vyberte si verzi s NFC, kterou 300 nejrychlejších zákazníků nalezne v internetovém obchodě Tomtop v -52% slevě. Pokud se na bezkontaktní platby necítíte či se této technologii chcete schválně vyhnout, ušetřete ještě více za model bez NFC, který 450 nejrychlejších zákazníků nalezne v internetovém obchodě Tomtop v -54% slevě