Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Low-profile Kepler ještě jednou - rychleji a od Zotacu

Zotac GeForce GTX 650 LP 01
Situace s nabídkou low-profile karet z řady GeForce 600 se pomalu lepší. Po přejmenované GT 610 od Club 3D a nepřejmenované, ale rovněž nepříliš rychlé GT 640 od MSI přichází třetí novinka od Zotacu.

Low-profile skříně nejsou jen doménou obývákových sestav - občas se objeví uživatelé, kteří je preferují i kvůli nedostatku místa pro primární sestavu. Obvykle první problém, který nastává, je upgrade grafické karty. Nízkoprofilových modelů je jako šafránu, vycházejí s výrazným zpožděním oproti běžným verzím, stojí více a navíc jim poměrně ochotně odcházejí chladiče, respektive ložiska pidivětráčků.

Zotac GeForce GTX 650 LP 04Zotac GeForce GTX 650 LP 03

Vítáme proto, že Zotac chystá rozšířit nabídku i o GeForce GTX 650 LP, která se zároveň stane jednou z nejvýkonnějších karet tohoto druhu. I když zatím nedošlo k oficiálnímu uvedení, dostaly se na svět první oficiální snímky, které prozrazují použití 1 GB pamětí GDDR5. Předpokládáme, že se taktovací frekvence nebudou lišit oproti referenčním, které odpovídají 1058 MHz pro jádro GK107 (384 stream-procesorů) a 5 GHz na pamětech.

Zotac GeForce GTX 650 LP 02

O chlazení karty s TDP 64 wattů se postará aktivní dvouslotový chladič; z obrazových výstupů je k dispozici základní trojice DVI-D, HDMI a analogový D-Sub, který je možné přehodit o slot výš (Zotac ke všem stávajícím modelům LP záslepky přikládá), případně zcela odpojit.

Dostupnost a cena nejsou zatím známé, pro hrubou orientaci můžeme uvést, že klasický model GeForce GTX 650 od Zotacu pořídíte od 2700 Kč v 1GB verzi a za 3100 Kč ve 2GB provedení.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Low-profile Kepler ještě jednou - rychleji a od Zotacu

Žádné komentáře.