Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Už se Kingston SSDNow V300 polepšil?

Vynikající. Sice sekvenční rychlost čtení a zápisu není právě to hlavní, proč je SSD mnohem lepší než HDD, ale proč ne. Určitě ty lepší čipy polepší i IOPS a latenci.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

pro mě jsou nedůvěryhodnou značkou. Kdo ví kdy zase začnou používat nějaký odpad. Nemám čas, ani chuť to pokoušet.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Jak, "kdy"? Kde berete jistotu, ze ve skutecnosti neprodavaji oba typy a recenzent mel tentokrat jen kliku? ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To pro Volvo bohužel platí taky. Kdeže sněhy minulého milénia jsou... Jinak vzít na milost produkt, jehož výrobce se chytil za nos a chybu napravil, je dobré.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Duveryhodna znacka to rozhodne neni. Problem je, ze kdybych prestal nakupovat od kazdeho vyrobce, ktery kdy udelal na zakazniky nejaky podraz, tak uz bych nemel od koho nakupovat. Takze se o to snazim, ale v ramci moznosti. Nejhorsi je, kdyz cloveka zklame firma, se kterou ma nekolik let dobrych zkusenosti.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Podraz? Jak jste na to proboha přišel? On snad kingston někde deklaroval, že v SSDNow V300 jsou používány toggle mode chipy? Nebo má ve specifikacích minimální rychlost čtení/zápisu, která nebyla díky použití asynchroních chipů dodržená? Projeví se rozdíl v rychlosti toggle mode/asynchroních chipů někde jinde než v bechmarcích, třeba v rychlosti startu systému, aplikací?

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Zmena vlastnosti vyrobku beze zmeny nazvu/popisu u me podraz je. Jak by se Vam libilo koupit si novou Fabii a az po koupi zjistit, ze je na parni pohon?
Predpokadam, ze Kingston jako spravny vyrobce negarantuje zadne zasadni parametry, pouzite soucastky a vlastne nic, z ceho by kupujici mohl poznat, co vlastne to kupuje. Proste zaplat, vem si krabicku a drz hu.. mily zakazniku.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Podraz to je, to je fakt. Ale najděte mi nějaký spotřebitelský výrobek, kde to tak není. Skoro u všeho je navíc v podmínkách uvedeno, že výrobce neručí vůbec za nic, případně ještě horší věci. Například software, to je kapitola sama pro sebe. Nebo některé služby. Před 30-ti lety by si takovou věc po přečtení podmínek - které dnes považujeme za normální - nikdo nekoupil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Před 30 lety by nemohlo stát, že bych si koupil - co já vím, televizi - a teprve PO zaplacení, vybalení a zapnutí a před naběhnutím provozních fukcí bych musel souhlasit s naprosto šílenými podmínkami, které jsou ve stylu "ber, stejně tu právničinu nepochopíš a proceduru vracení se ti určitě nechce podstoupit - jak na to je někde na straně 175 - 182".

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To se sice stat nemohlo, ale zase bylo hodne pravdepodobne ze po rozbaleni a zapnuti jsi zjistil, ze ta vec proste nefunguje :-)

Coz bylo pravidlem zvlaste u elektroniky ze Sovjetskeho Svazu. A jelikoz mel zakaznik takvou radost ze vec sehnal, tak nevahal a misto reklamace jel rovou do servisu, kde borec propajel par studenaku, opravil par vyrobnich chybek (ktere kazdy znal, protoze zustaly neopravene roky) a pak teprve byl vyrobek pouzitelny.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, sovětskou elektroniku jsem nikdy nevlastnil. :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To jste o hodně přišel :-)
Já jsem kdysi na kolejích při tom, když se přecházelo ze Secamu na PAL, takhle opravil chybu v návrhu jednoho staršího Rubína, která způsbovala, že ta TV opravdu nemohla reprodukovat barvy bez chyby. Změna kvality obrazu byla pak překvapivá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se tehdy dalo leccos opravit. Osobně gramorádio Dominant, kde jsem musel s pájkou zastoupit bratislavské profesionály, či koho to tam tehdy zaměstnávali. Funguje dodnes a kupodivu uspokojivě i na dnešní poměry s těmi lepšími Tesla reproduktory. Jinak toho SSD bych se opravdu nebál, pokud je datum výroby autentický a snadno zjistitelný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sovětský televizor jsme doma neměli.
Zato nedlouho před revolucí jsme koupili rumunský černobílý TV. Pamatuji si první větu z manuálu: "Gratulujeme vám k vašemu výběru. Koupili jste si moderní televizor vysoké kvality...". (Tato věta sloužila ještě dlouho jako interní vtípek naší rodiny.)
Televizor šel druhý den z domu - neopravitelná závada, vyskytující se u tohoto typu téměř pravidelně.
Čili zkušenost s tímto mám vlastní a přesně takovou :-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můžete nějak doložit, že použité chipy (toggle mode vs. async) mají zásadní vliv na vlastnosti SSD? Zatím jsem se dozvěděl, že to ovlivní tvar jakéhosi grafíku, ale jak to zrychlí nebo zpomalí běžnou práci jsem se zatím ani z článku ani z diskuse nedozvěděl. Zajímalo by mi to i proto, že v kompu mám už poměrně letité SSD se SATA 2, jehož rychlost zhruba odpovídá Kingstonu s pomalými async chipy. Má tedy pro mne smysl upgradovat na rychlejší SSD se SATA3?

A jinak fábíí s parním pohonem bych si koupil hned. :-) Kdyžtak dejte vědět, kde ji maj. Takový světový unikát bych si nenechal ujít.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

S tou párou nemůžu sloužit, ale kdyby vám stačil dřevoplyn...
http://biom.cz/cz/odborne-clanky/elektrina-s-vuni-dreva-1-znovuobjeveny-...
Vyráběla firma Atmos (dodnes existuje a pohybuje se v podobném segmentu - dřevoplyn na vytápění) ve třicátých/čtyřicátých letech. Generátor se připevní dozadu na auto, něco technických úprav a už máte unikát :-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ked mas konicka `onanovat nad ciselkami` a budes lepsie spavat s pocitom `jak mas rychly SSD`, tak ho kup....

V praktickom zivote si mas sancu vsimnut rozdiel tak pri sekvencnom kopirovani velkych suborov (typicky filmy a archivy), ale kto preboha by take strkal na SSD???

Dovod na upgrade SSD by mohol byt skor novsi chipset (ktory typicky lepsie manazuje rozne neduhy SSD)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Já to strkám na SSD úplně běžně. SSD, stejně jako jiná technika, je od toho, aby sloužil, a za svoje prachy si jej chci užít, ne ho šetřit, aby mě přežil. To že se za rok opotřebuje o 5%, mě nechává naprosto klidným, spíš hledám, čím si ještě s jeho pomocí urychlit práci. Stejně ho nehodlám mít dvacet let.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.
Já na svém systémovém SSD-éčku ze začátku neměl povolenou hibernaci, aby se neopotřebovalo :-).
Ale pak si člověk řekne, proč mám sloužit technologii, vždyť ta má přece sloužit mně, ne?
Pořízení SSD jsem nikdy nelitoval a rozdíl proti PC s klasickým HDD v odezvě je závratný.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš než o šetření jde o to, že třeba filmy budou zabírat na SSD místo a nic to nepřinese, video jde plynule přehrávat i z HDD.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Však já je tam nearchivuju. Stahuju, překomprimuju, zkontroluju, přesunu na velký magnetický disk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není každé video jen těch pár stažených filmů, co máte doma. Můžete taky nahrávat nekomprimované video nebo s ním pracovat (renderovat animace, grafiku, stříhat). A pak se to projeví značně.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Neprojevi.

Render animace = zapis na disk rychlost nula nula nic
Strih videa = zapis rychlost nula nula nic

Nahravani nekomprimovaneho videa sice vyzaduje velky datovy tok, ale to SSD je na to setsakra male.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je niekde medzi - islo by vyuzit aj vyssiu rychlost pri videu ---> typicky remuxovanie (nie rekompress) videa...

Ale za tych par usetrenych sekund to nestoji (brutalne mordovat SSD, ktore ma 500mbs oproti hdd s 200mbs)... hlavne ked predtym nastavujem 5 minut parametre ;o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když pracujete s nekomprimovaným videem, tak nenahráváte celovečerní film najednou, ale krátké kousky. Na to je kapacita víc než dostatečná.
Myslet si, že při renderingu je zápis na disk rychlostí nula nula nic, stejně tak při střihu, jen dokazuje, že jste s nekomprimovaným videem nikdy nic nedělal. Procesor je dnes často o dost výkonější, než mu diskový systém stíhá dodávat data - pokud máte hodně vrstev, vždy to brzdí disk. A při střihu, kdy když zrovna netvoříte videoklip, tak většina operací spočívá v tom, že soft upočítá 1s efektu a pak dalších x s jen kopíruje vstup. S mpegem to jistě zátěž pro disk není, ne tak bez komprese.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Presne, pocitaji se jen prolinacky a efekty pouzity pri strihu nebo vlozeni titulek atp. Vetsi cast celyho klipu se proste jen kopiruje a tam uz je diskova rychlost poznat hodne. To stejny treba 6 kanalovy audio vse v nekomprimovanym formatu a kdyz potrebuju nahled tak jen disk sroti. Proste kdo nezkusil nevi o cem mluvi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Su to tvoje peniaze, urcite sa plytva inde aj ovela viac - no jednoducho ja plytvanie nemozem ani citit!

Btw. ten tvoj disk `sroti` jak divy asi aj preto, ze tam mas filesystem default nastaveny podla idiotov z microsoftu!
(4kb clustery na 3TB disk, kde mas ulozene subory o velkosti cca 1GB, je este ovela vecsi nonsens ako mordovat SSD neustalym zapisovanim gigabajtov videa ;o)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Sroti proto, protoze je na nem nahrana stopa 1, stopa 2, stopa 3 atd. a disk pak sroti jako by to bylo fragmentovany. Nejde o kontinualni rychlost cteni 150 vs 500 (HDD/SSD) ale prave o to v cem je SSD vyborny a to pristupova doba. HDD nedokaze naraz cist stejnou rychlosti vice souboru najednou a pak rychlost rapidne klesa ze 150 klidne na 30. U SSD to ani nejde poznat.

mmj. mam uz tretim rokem Crucial M4 u nejz nezjistim pocet zapsanych dat, ale nabehano ma 17800 hodin a stav disku je na 94%. Kdybych ho setril tak ho nebudu mit 50 let, ale jen 25 no to se vyplati.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Prozri si tie clustery - fragmentacia je zabijak HDD a tu sa stale bavime o sekvencnych suboroch, hoc sa aj jedna o viac stop....
(tieto subory sa spracuvavaju v blokoch, mnohe programy maju aj moznost dlzku tohto bloku nastavit)

Keby NTFS podporoval este aspon 1MB clustery, tak by to uz zarucene nechrastilo a nespomalovalo (pri cca 200iops a rychlosti do 200mbs je to akurat, aj keby kazdy cluster suboru bol na inom mieste disku).
Ale jasne, radsej vymyslat securebooty a podobne chobotiny - ako updatovat suborovy system k pokroku v technike (v dobach ked vznikali tieto obmedzenia mal HDD par desiatok MB)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne o toto ide - ja si potrpim na optimalnost/optimalizaciu a je teda pre mna ruhanie ukladat taketo data na SSD

-ziadna realna rychlostna vyhoda
-obrovske subory ukladat na medium, kde je cena/kapacita dost kruta
-tieto subory su este aj nekomprimovatelne, t.j. strata este nasobna
-SSD sa na archivaciu nehodi z dovodu spolahlivosti

---> ale jasne, frajeri `spotrebaci` sa na to vykaslu o poriadne orajbaju to SSD (btw. uz viete preco je vecsinou vrazda kupit starsie auto? pretoze vecsina ludi takto pristupuje k SVOJIM veciam) :o(

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

"kdybych prestal nakupovat od kazdeho vyrobce, ktery kdy udelal na zakazniky nejaky podraz,"

V zasade souhlas, ale zrovna SSD je trh, kde jeste porad je kopec vyrobcu, a pokud si dobre pamatuji, nejvetsi vyrobce ma jen asi 15% trhu... Takze konkurence silna a vyber dostatecne velky i bez Kingstonu... takze ja bych zrovna na tomhle trhu takovy podraz nezkousel, ale jak se zda maji chytri bili muzi z Kingstonu jiny nazor..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Kingston jsem považoval za odpad už z dřívějších zkušeností, tahle kauza mě v tom jen utvrdila, radši do sestav dávám A-DATA SP920 s Marvell řadičem a micron čipy

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A-DATA? Coze?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Špatné zkušenosti? Já registruji drtivou převahu těch dobrých...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Značka ? Na tohle váš ještě dokáže někdo nachytat ? Dobrá značka, špatná značka: všechny spotřební SSD jsou šmejdy. Vyhoněné pro co nejlepší benchmarky, ale skutečná použitelnost je výrobci šumafuk, protože zákazníci jsou zmasírování reklamou do úplné tuposti. Vážně kupujete věci, na kterých je napsáno "super" nebo "hyper" nebo "pro" ?

Komerční benchmarky v časopisech jsou jen poměřování pindíků pro pitomce. Skutečné věci, jako je IOPS, latence, reakce na zátěž při zaplnění disku, testy konzistence zápisu při vypnutí (zda se stihne cache v RAM zapsat), zda disk nefalšuje "fsync()" volání, ... v těch testech nenajdete.

Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Takže kdo chce, ať si klidně koupí 2-3x předražený disk, naprosto stejný shit jako ten nejlevnější, až na to, že má lépe zfalšované - optimalizované - sekvenční rychlosti, pro prvních pár minut záznamu a čtení, dokud není zatížen. Prakticky se to neprojeví nijak - většinou právě naopak, protože optimalizace na vysokou sekvenční rychlost obvykle znamená poškození výkonu v jiné oblasti, která je důležitější, třeba stálost latencí a vysoké IOPS i při zátěži disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

existuji nekde rezenze zamerene na realne pouziti?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

dobré recenze jsou na Anandtechu, kromě obvyklých měření rychlostí čtení/zápisu, spotřeby v nich najdete i test funkčnosti trimu a test výkonu při dlohodobé zátěži (Performance Consistency).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Také na storagereview.com, ssdreview.com, ... je toho spousta. Někde to ale mají rozdělené na consumer a enterprise, přičemž ty consumer testy jsou o ničem - nedělají přímé porovnání consumer a enterprise, na consumer nemají stejné testy jako na enterprise - protože by se moc ukázalo, jaký je to odpad.

Nicméně na desktop či notebook stačí cokoliv, průměrné požadavky jsou minimální. Vývoj a růst kapacit, pokles cen za GB je rychlejší než poruchovost, takže prakticky ani to nejmizernější SSD se v konzumním nasazení nedočká smrti. SATA zvoní umíráček už pár let - coby rychlému diskovému rozhraní, takže celá dnešní nabídka stejně půjde brzy do muzea.

Jeden - podle mého docela dobrý - přístup je, koupit si to nejlevnější spotřební SSD (samozřejmě jen do notesu nebo desktopu, kde zátěž bude minimální), ale v dvojnásobné kapacitě, což vyjde na stejné peníze jako předražený "vychvalovaný" model s poloviční kapacitou proti tomu nejlevnějšímu. Dát tomu 25% OP a pak ho používat jen do 60-80% kapacity. Případně si koupit ty laciné SSD dvě a dát je do zrcadla.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jeje, je to tu zas :)
Ake casopisy ? Niekto este dnes kupuje kvoli recenziam HW casopisy ?
Kto chce, najde komplexne testy, vratane iops a latencii pre rozlicne QD aj na bezne znamych weboch.
A sekvencne citanie/zapis uz davno nie je jedinym testom, bezne sa pouzivaju aplikacne patterny.
Velmi casto sa pouziva iometer, ktory je v tomto velmi solidny.
A z viacero testov rovnakeho HW z roznych zdrojov si rozumny clovek da 2 a 2 dokopy.
To len niektori musia mat stale pocit, ze ide o riadenie jadrovej elektrarne a pustat okolo seba same FUD-y.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Papírové časopisy moc lidí nekupuje, ale myslel jsem to včetně populárních webů. Kdo chce, najde.
Ale většina userů stejně koukne na Alzu, CZC, ... a vybere podle maximální sekvenční rychlosti, protože jiné parametry se uvádějí jen výjimečně. A "víc pruhů, víc Adidas".

Mimoto, problematika SSD je docela složitá, jsou to složitá zařízení a jejich chování je mnohem komplexnější než bývalo u HDD (dnes HDD podléhají podobným problémům jako SSD). Třeba pokles výkonu po prvních minutách zátěže, kolísající latence a občasné "zamyšlení" na pár vteřin, "ucpání" při delším zápisu - kdy rychlost spadne třeba na 5 MB/s, ... většina lidí o tom nic neví a ani nechce vědět.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"(dnes HDD podléhají podobným problémům jako SSD)" nevím jak to myslíš. Podobného chování jsem si u plotnových disků nevšiml a to občas přenáším 10-100GB v jednom zátahu.
U SSD je to dokázaná věc ale sám jsem si jí všiml až nedávno, kdy jsem během hodiny zaplnil téměř celé 240GB SSD Samsung EVO 840. Pak byl pár minut pomalejší a dokonce asi na 10s zpomalil dost výrazně (Windows se téměř zastavil). Jenže to je prostě vlastnost a "omezila" mě v práci na celých 10s. Wow!! Asi přejdu zpět na plotny...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

HDD mají složitou elektroniku a firmware a dělají v pozadí spoustu věcí - remapují sektory, vnitřně defragmentují, ... takže jejich chování už není tak predikovatelné jako bylo dříve. Latence občas vyskočí nade všechny meze, třeba až na několik sekund. Stačí se podívat na opravdové testy třeba na storagereview.com. Větší disky mají ještě k tomu problém s chybovostí, takže se to různými softwarovými technikami (násobné čtení, CRC) opravuje.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já to říkám furt! Radši vyměním 5400rpm disk za 7200rpm, ale SSD se vážně trestat nebudu... Aby mi to nějakej rok jelo hypersuper a pak to bez varování šlo do kytek. E e!

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Však v pořádku, někdo to rád pomalé :).

Mně v rukou za celou dobu existence SSDček prošly slovy dva mrtvé kusy. Z toho jeden jsem odpálil sám a psal jsem tu o tom seriál. Mělo 40 GB a prohnal jsem jím půl petabajtu. Druhý byl zřejmě blbý kousek enterprise SSD Intel, nevybavím si teď přesně model.

Naproti tomu vadných pevných disků už mi prošlo rukama nespočítatelně, pravdou samozřejmě je, že takových, co by z nich nešla dostat vůbec žádná data, bylo procentuelně méně, než těch mrtvých SSDček.

Ono je potřeba si uvědomit, k čemu je SSD a k čemu je HDD. Náhrada 4krpm za 15krpm HDD se vůbec nedá srovnat s náhradou HDD za snad jakékoli současné SSD. Ta druhá varianta bude co do svižnosti systému pořád výhodnější. HDD, i kdyby měl 60krpm, bude mít pořád hlavičky na ramenou a tuhle brzdu zvýšením otáček prostě nahradit nejde.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mudre slova!
SSD su sice dost osemetne - ale kym na to clovek nearchivuje tak je to beztak vlastne jedno :o)

(myslim spolahlivost nie z pohladu totalneho zlyhania HW, ale napr. integrita dat je dost v ohrozeni -> kedze SSD brutalne manazuje data, ze okrem neho ani boh nevie co kde vlastne je, tak staci napr. maly vypadok prudu pocas takejto aktivity a ak nemate prave drahe SSD zalohovane kondenzatormi tak uz nemusia byt data v poriadku...
plus napr. SSD sa moc nepaci `lezat na polici` atd....)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zase na druhou stranu, pravidelně zálohovat malé 120GB nebo 240GB SSD není takovýproblém jako zálohovat 2TB plotnu. A člověk v tom konci je pak i klidnější (tedy za předpokladu že opravdu ty nejdůležitější věcí má člověk na systémovym disku). Když lehne SSD, nemusíš moc řešit zda z něj někdo něco ještě vytáhne. Prostě nevytáhne nebo to bude tak drahý že se z toho po****š. Šoupneš jinej disk, obnovíš z backupu a frčíš dál. Pokud nemá uživatel zrovna nějaký obstaróžní HW, tak může nastavit zálohování klidně na denní. U SSD si nikdo z uživatelů kde jsem ho nasadil nestěžoval, že by to bylo pomalý v době zálohování. A to nejsou počítače na Facebook, ale na seriózní práci (např. skládání plechu předpálením).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč se rozčilujete nad běžným spotřebákem? Není dočasně kvalitní? Koupím jiný spotřebák. Bohužel tak to dnes je. Navíc zrovna V300 jsem koupil nouzově koncem roku 2014, a už v té době byly zase OK (i kdyby nebyly, bylo to do PC, kde záleželo jen na tom, aby to startovalo rychleji než z ploten a aby se s tím dalo beztrestně bouchat o stůl), takže mě to minulo. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vyvětlení může být třeba i prozaické. Místní distributor vykutal z kontejneru balíky s SSD, které tam už ležely hodně dlouho někde vzadu a dal zboží do prodeje teprve teď. A zázrak je na světě. ☺

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Me naprosto fascinujou tyhle "testy" SSD ..... nezlobte se na me, ale JEDINY relevantni udaj je: JE/NENI TO SSD! .... nic jineho (pochopitelne krom kapacity a ceny) potencialniho kupce nemusi dnes zajimat ..... jedu na SATA2 a neverim, ze se SATA3 si cimkoliv pomuzu ..... uplne i to nejlevnejsi SSD v tom nejhorsim rezimu ma radove 100-1000x vice IOPS nez nejnabusenejsi serverovy 15k disk a jestli to ma 100 nebo 600 MB/s je naprosto irelevantni na 99% veskere prace ... 120GB v300 je proste takovy S-kovy mercedes, cili takovy rollsroyce pro chude, uz jsem jich koupil cirka 10 ..... je uplne jedno v jake vybave ten mercedes je, JEDINA dulezita vec je, ze to neni trabant ..... vic nikoho nezajima. To same plati i u SSD .... pamatuju na vsechny ty benchmarky, testy prepisu, brutuscositesty, zivotnost .... to dnes je zcela irelevantni, proste JE TO SSD, je to OK!:o)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

skutečný test srovnávající V300 se synchroními a asynchroními testy najdete na http://www.gamersnexus.net/guides/1360-kingston-v300-asynchronous-vs-syn...
Z naměřených výsledků vyplyvá, že mezi oběma verzemi V300 je v domácím prostředí zanedbatelný rozdíl, doba startu windows je identická, iops z iometeru qd1 jsou taktéž velmi podobné. 99,9% rozdílu v rychlosti schová systémová cache, takže uživatel nemá z chování systému šanci poznat, jaký SSD má. Čili, celá aféra kolem typu použitých chipů v Kingston SSD V300 je pouze mnoho povyku pro nic.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Cili jak jsem psal ...... je jedno jake SSD, hlavne, ze SSD:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.