Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

28. setkání SWS na zámku v Čejkovicích

Sws Cejkovice 2014 04 2
Distributor moderních informačních technologií společnost SWS uspořádala ve dnech 9. - 10. 4. již tradičně v Čejkovicích své 28. partnerské setkání.

Spojení příjemného s užitečným. Tak by se dalo charakterizovat letošní už 28. setkání SWS obchodních partnerů v jihomoravských Čejkovicích u Hodonína. Na 500 účastníků z řad distributorů a zákazníků čekal zajímavý a bohatý program plný nejen tradičních workshopů a prezentací, ale také zábavy a především ochutnávky skvělých templářských vín spojené i s možnou prohlídkou významných čejkovických sklepů.

Sws Cejkovice 2014 04 6Sws Cejkovice 2014 04 1Sws Cejkovice 2014 04 7

Aprílové počasí se samozřejmě nezapomnělo připomenout  

Dopolední a odpolední přednáškový program nabídl velkou záplavu novinek a vyčerpávajících informací, na následujících řádcích si shrneme důležitá poslání z vybraných prezentací.

Logitech se letos chce prosadit více v herním segmentu

Vůbec první prezentací z celkové série přednášek zahájila svou společnost Logitech. Na úvod bylo shrnuto podstatné z počítačového a multimediálního příslušenství nejen k mobilním zařízením, tedy stabilní a tradiční portfolio společnosti tak, jak je dobře známe. Druhá část prezentace však byla věnována hernímu příslušenství, konkrétně sérii G-Series. Ta nabízí hráčům nejen speciální edice herních klávesnic a myší, v nabídce je mnohem více i z konkrétních herních ovládacích zařízení – nové gamepady, joysticky či volanty.

Microsoft: Cloud, cloud a zase jen cloud

Finanční politika společnosti Microsoft se poslední roky stáčí čistě do vod cloudových služeb, které nabízí možnosti flexibilního financování – monetizace prostřednictvím paušálních poplatků. Není proto překvapením, že hlavním posláním na SWS bylo představení cloudového řešení kancelářského balíčku Office, ovšem jako ryze cloudové služby Office 365. Důraz byl kladen především na licenční podmínky a vysvětlení možných nových příležitostí, které s sebou cloudové řešení přináší.

Sws Cejkovice 2014 04 4

Acer chrlí záplavy novinek, nabídne i zajímavější partnerský program

O skutečně velkou záplavu novinek se postarala společnost Acer, která prostřednictvím Radomíra Leva ukázala bohatost svého sortimentu. Za zmínku tak jistě stojí například nový 7“ tablet Acer Iconia Tab 7, který v sobě kombinuje funkce tabletu a telefonu, konvertibilní Aspire Switch 10, 11,6" notebooky Aspire V 11 a E 11 s novým designem a bez ventilátorovou konstrukcí, 23“ All-in-One počítače či 8“ tablet Iconia A1-830 (Ducati) s procesorem Intel Atom a cenovkou do pěti tisíc korun.

Nokia přinese do 2Q telefony s Androidem

Usměvavá Veronika Chrustawczuková představila novinky z oblasti obchodního portfolia společnosti Nokia, která se v rámci akvizice se společností Microsoft orientuje striktně na mobilní produkty z řady Lumia s operačním systémem Windows Phone. Navzdory tomuto faktu však byla představena trojice low-end mobilních zařízení, jejichž systémem je a bude Android s vlastní nadstavbou. V České republice se budou však prodávat pouze dva typy z trojice androidích zařízení, Nokia X (která je již v prodeji za maloobchodní cenu cca 3300 CZK) a Nokia XL+, která by měla na trh dorazit koncem května – začátkem června. Od telefonů s Androidem si slibuje Nokia oslovit více segment s méně náročnějšími zákazníky na výbavu chytrého telefonu a především koncovou cenu. Telefony by se tak měly zařadit a vystřídat zařízení s dosavadní prodejní série Asha.

Abychom však nezapomněli, řeč byla i o telefonech Nokia Lumia, především z pohledu připravovaného systémového update Windows Phone 8.1 a také časově limitované nákupní akci: při nákupu těchto telefonů z řady Lumia (625/1020/1320/1520) v období 13.4. – 30.6. obdrží zákazník speciální voucher v hodnotě 700 korun na nákup aplikací ve Windows Phone Store, který aktuálně disponuje více než 250 tisíci aplikacemi.

ESET chce více bezpečnosti, nabízí vlastní OTP řešení

Již v minulosti jsme v našich článcích hovořili o dvoufázovém přihlašování do systémů či jednotlivým úkonům a programům. Společnost ESET prostřednictvím Tomáše Krotkého účastníkům odprezentovala své řešení, respektive novou verzi Eset Secure Authentication. Ta k ověření nevyžaduje hardwarového klíče, je postavena na mobilních aplikacích, které podporují známé chytré i „nechytré“ telefony. Eset Secure Authentication funguje na principu generování jednorázového hesla (OTP), toto bezpečností řešení je možné propojit a nastavit si na firemní Sharepoint, Dynamics CRM nebo i přímo na přihlášení skrze RDP Microsoftu. Jelikož samotný ESET nabízí k dispozici kompletní SDK tohoto svého řešení, není problém Secure Authentication navázat i na jiné vlastní aplikace, které vyžadují alespoň nějaký způsob autorizace – nejlépe pomocí jména a hesla.

Sws Cejkovice 2014 04 3

GFK potvrdil stále rostoucí zájem o tablety

Společnost GFK prostřednictvím Pavla Buzeka shrnula spotřebitelský zájem v České republice. I když spotřební elektronika a především fotoaparáty nevykazují zajímavý prodejní narůst, spíše stagnaci, v meziročním srovnání se dle GFK dařilo na trhu všem dalším segmentům. Tradičně a nepřekvapivě se na první příčce vyhřívá na výsluní segment tabletů. Za uplynulý rok vzrostl prodej těchto zařízení v České republice o cca 150 procent. Vzhledem k velkému konkurenčnímu boji však cenová hladina jednotlivých zařízení poklesla až o 35 procent. Největší zájem – téměř 60 procent z této skupiny - zaznamenaly v českých obchodech tablety s úhlopříčkou do osmi palců.

Pozitivním přínosem nejen z hlediska samotného prodeje tabletů je i spojený zájem o příslušenství, které tím významně zaznamenává zvýšenou poptávku. 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 28. setkání SWS na zámku v Čejkovicích

Žádné komentáře.