Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Akvizice Xilinxu ze strany AMD jde do finále

Tržby Xilinxu jsou spíš 1 mld $ za kvartál, takže ty 4 mld $ nebudou kvartálně, ale za rok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

áno akurát tá akvizícia má význam ak platí1+1>2 kvôli synergickým efektom fúzie, takže 4+1 bude >5 , ale 5+1=8 pochybujem. A hlavne synergia bude (podľa AMD) až 18 mesiacov po akvizícii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radši jsem to upravil, aby to bylo jednoznačnější. Jinak pokud jde o synergie, mají být podle AMD do 18 měsíců od akvizice v řádu set milionů dolarů. To znamená, že tento nárůst zajistí pouhá společná nabídka produktů (výběrová řízení na superpočítače, bundly pro výrobce systémů ap.). Až budou mít v nabídce produkty vzniklé společným vývojem, mohou jít příjmy ze synergií o řád výš. To je ale příliš daleký výhled a v horizontu pěti let může být na trhu poměrně odlišné rozložení konkurenčních sil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme s Vami súhlasím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli vám smím dát dobrou radu, tak zodpovědní žurnalisté (Pavel Kasík, Mario Kechlibar...) nejen že své chyby nezlehčují, ale naopak se k nim hrdě hlásí a v textu je jasně označí. Takže čtenáři, kteří se ke článku vrátí, hned vidí, co si mají přečíst ještě jednou a poopravit si tak úsudek. A hlavně, čtenáři je podobná transparentnost pozitivně kvitována!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Někteří lidé vůbec nečtou diskuze. Takže je to o úhlu pohledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No bylo by úplně fantastické dočkat se procesoru, ve kterém si sw nahraje svůj malý hw akcelerátor podle potřeby do FPGA :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky by to tak viděl, má to jen jednu malou chybku, půjde o exkluzivní věc, tj. člověk si bude muset vybrat, jestli to pole bude akcelerovat kódování videa nebo třeba AI, přepínat rychle kontext IMHO nepůjde. Ale i tak to vidím jako logické pokračování toho, co kdysi začalo jako AMD Fusion.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce te rychlosti; zalezi co kdo chce. Jde o prehozeni *.bit souboru, takze restart PC by stacil? Je to dost rychle? Nebo by bylo lepsi co aplikace to jina konfigurace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa by to nepotrebovalo ani reštart, pár sekúnd by to asi bolo medzi aplikáciami.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co aplikace dost těžko, když ty se střídají po mikrosekundách, že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, kdyby mel uzivatel napriklad pustene video a zaroven hru tak jasne, ze alt+tabem by to asi neslo. Ale kdyby si mohl vybrat, ktera pustena aplikace to bude pouzivat tak asi by to slo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se říká exkluzivní přístup a mělo to tak např Direct3D (DirectX) v dobách Window XP a starší. Alt-tab na jinou hru té první pošle příkaz Device Lost, a až na ni přepneš, tak naopak.

EDIT: A pokud vám přijde divné počkat sekundu při přepnutí na jinou aplikaci (nahrátí jiného programu do FPGA), tak např lidi, kterým swapuje disk, to znají dodnes. V dobách 286 dokonce neaktivní aplikace byla zamrzlá a přepnutím zamrzla zas ta, z které se přepínáte (zjednodušeně řečeno, až 386 uměla spouštět aplikace z RAM nad 1 MB, ale 286 tam uměla aspoň odswapovat aplikace v pozadí).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To si jako maly kluk pamatuju (Win98 a 2000). Dlouho sem pak nemel herni stroj a byl sem prekvapen, ze hry v 'altabu' furt bezi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono něco začalo s AMD Fusion?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, ale jen pro ty bez modrozelených brejlí. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby, fusion bylo velké prolnutí CPU s GPU a to je doteď nerealizované. Ty dvě části jsou v APU oddělené jako kdysi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak třeba u Kaveri APU se GPU používalo na dekódování JPEGu.

https://www.anandtech.com/show/8291/amd-a10-7800-review-65w-kaveri

To prolnutí bylo funkční, nikoli geometrické. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To prolnutí bylo dost pracné, takže AMD od toho odešlo a dovolit si to může jen Apple, kde je navíc plná podpora ze strany OS a aplikací, takže to máj jednodušší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to já nijak nerozporuju. V té době bylo AMD v největších sračkách a navíc nebylo na trhu samo, takže se nedalo počítat s nějakým univerzálním řešením, a to dokonce ani v rámci AMD světa. Opakuji, že akvizici Xilinxu pokládám za ideového pokračovatele AMD Fusion. Tentokrát mají více možností a prostředků, takže by to mohlo i klapnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen taková rouhačská myšlenka:
AMD(ani nikdo jiný) nedokázala integrovat GPU do CPU, protože to bylo příliš složité(integrace spousty akcelerátorů Apple je principielně jiné řešení). A to v situaci kdy se jedná o konceptem velmi podobné systémy.

Integrace FPGA musí být minimálně o řád složitější.
Nezapomeňte, že AMD primárně cílí na servery a tam může být řešení spojení mnohem jednoúčelovější!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Integrace GPU dávno probíhá, jen zatím nikdo nedosáhnul stavu, že by se to dalo prohlásit za standard, protože každý výrobce GPU si hraje na svém písečku. A protože GPU tu byly dříve než snahy o jejich integraci s CPU, je poměrně logické, že síla vlastních GPU standardů (potažmo jejich vlastníků) bude poměrně velká.

Potenciální integrace programovatelných hradlových polí bude IMHO paradoxně jednodušší, přibližně srovnatelná s integrací FPU jednotek v 80. letech - právě proto, že neexistují silné a široce rozšířené proprietární formáty/standardy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějaký zdroj pro tvrzení uvedená v prvním odstavci?
Tady se přece nebavíme o fyzické integraci GPU, ale kompletnímu začlenění výpočetních jednotek GPU do jádra. Vždyť i na těch obrázcích co jste linkoval je znázorněno, že musí mít jednotky společný přístup do paměti. Pokud vím toto dosud nebylo realizováno u APU a nyní to dokonce nebude problém ani u GPU na sběrnici(což by dále mohlo stírat rozdíl mezi APU a GK ).

Nerozumím Vašemu argumentu o GPU standardech. Když AMD vytváří v podstatě nové standardy/instrukce nebo chcete-li nadstavbu, tak ji staré standardy v ničem neomezují. A vhledem k tomu, že APU mělo být pouze od AMD, případně s ním měla přijít první, pak ona jako první stanovuje standardy.

"Potenciální integrace programovatelných hradlových polí bude IMHO paradoxně jednodušší,..."
Můžete to nějak upřesnit? FPU se ve všech ohledech chovali jako část CPU. Specializovaná jednotka na jednoduché úkoly. Integrace FPU byla logická a jednoduchá. Jak hardwarově, tak softwarově.
FPGA se rozhodně nechová jako jednoduchá jednotka se schopností vykonávat pár instrukcí. Ani její využití coby přídavné jednotka se nepoužívá a podle Vás je jednoduchá i integrace do CPU?

Existuje vůbec nějaký náznak toho(od AMD, Intel, Arm...), že je integrace FPGA, tak jak si tady představujeme, opravdu cílem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám protiotázku: proč to vadí, že se data zpracovávají z RAM? Proč by takový obvod "musel" používat data dostupná procesoru? Při proudovém zpracování dat přece není problém, aby tato data něco "předkousalo" a teprve pak je zpracoval CPU.

Argument o GPU standardech stojí na tom, že aby se něco masivně rozšířilo, musí to fungovat všude a na všem, proto taky selhaly pokusy s PhysX, CUDA apod. - jsou z toho branžová řešení, ale ne obecný standard.

Ad integrace FPGA: zde si dokážu představit jak řešení na bázi náhrady UVD/VCE - tedy plnou integraci do CPU, tak na bázi podobné někdejšími blitteru u Amigy. A je jedno, jestli bude ve formě bloku v CPU čipletu, nebo separátním čipletu, popřípadě součástí I/O bridge. A zda je cílem, to vědí jen v AMD, mě by to smysl dávalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> proč to vadí, že se data zpracovávají z RAM? Proč by takový obvod "musel" používat data dostupná procesoru? Při proudovém zpracování dat přece není problém, aby tato data něco "předkousalo" a teprve pak je zpracoval CPU.

Kvůli latenci. Tak jako je RAM o několik řádů rychlejší než disk, tak stejně je CPU cache rychlejší než RAM. Proto v M1 procesorová a koprocesorová jádra a dokonce i DMA (!) sdílejí L2 cache ("zero copy"). Asi víš, že ARM není nějak zásadně magicky rychlejší než x86 (je úspornější, to jo) - a tahle magie okolo všech částí počítače jsou bonusové body, kde Apple nahrabává výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už u té Amigy až tak nevadilo, že si CPU cucnul k chipRAM jen jednou za 4 cykly (reálně: rozdíl oproti FastRAM samozřejmě byl), jenže my jsme se taky od té doby poměrně posunuli. Procesory dnes mají velké L3/L2/L1 cache, takže zase tak závislé na přísun dat z RAM nejsou. Navíc je možné, že k mnoha úlohám ani nebude nutné většinu těch dat do CPU vůbec nacpat.

Je to tak trochu o změně paradigmatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě ta změna paradigmatu je v tom, že koprocesory a zařízení komunikující přes DMA si vyměňují data v L2 cache CPU, která je o hodně rychlejší než RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže to je ideální postup, když celou proceduru zvládne FPGA samo, data hrnout do L2 cache CPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta latence je důležitá tam, kde úloha trvá krátký čas a výsledek pokračuje někam dál (do CPU nebo dalšího koprocesoru). Při proudovém zpracování je to jedno (výměna může být přes RAM), ale čím specifičtější úlohy chcete akcelerovat, tím pravděpodobnější je, že to bude něco kratšího (např. přehrávání videa vs. načtení stovek obrázků JPG a PNG ve webové stránce).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přístup do RAM: Bylo to uvedeno jako příklad, že se původní koncept nikam nepohnul. Přístup k datům byl součástí těch obrázků na které se odkazujete.

"Argument o GPU standardech stojí na tom, že aby se něco masivně rozšířilo, musí to fungovat všude a na všem,..."
Nesmysl. Každý standard nějak vznikne, buď společně nebo individuálně. Pokud se objeví něco nového funkčního a bez konkurence, tak se prostě standardem stane. Jednoduše proto, že se začne standardně používat. https://en.wikipedia.org/wiki/De_facto_standard
Vždyť šlo/jde(?) o proprietální řešení, tak jaképak univerzální standardy pro jiné platformy potřebujete?

"řešení na bázi náhrady UVD/VCE ":
To si také dovedu představit a "všem" by se nám to líbilo, ale možnostmi a stupněm integrace to má hodně daleko do Fusion(integrace universálních jednotek do CPU jako součást výpočetní pipeline).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže u Kaveri šlo použít integrovanou GK k dekédování jpg a to byl tedy dle Vás začátek čeho přesně?

Já tam prostě nějaký reálný nástup nevidím.

P.S. Mé brýle se barví do hněda, ale napadá mě jestli vy nemáte nasazené růžové...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si ten článek na Anandtechu, je to tam poměrně dobře vysvětleno, i obrázky tam máš. O žádném "nástupu" jsem nepsal. Zkus reagovat na to co píšu, ne to, co sis vymyslel, díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se hrozně moc omlouvám, že jsem použil jiný výraz. Nepsal jste o nástupu, ale o pokračování.
Ale když má něco pokračovat, napřed musí začít. To snad lze označit za nástup nebo chcete-li na tomto serveru jako začátek éry.

Napsal jste:
"Ale i tak to vidím jako logické pokračování toho, co kdysi začalo jako AMD Fusion."

Já tam prostě žádný začátek nevidím. Jen ty obrázky a vize. A označení APU pro CPU s integrovanou GK.

Pokud Vám stačí obrázky a vize, pak samozřejmě máte pravdu.

Pokud je v tom něco víc, napište co tenkrát začalo a jak to pokračovalo/pokračuje. Protože mně to stále uniká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem o ideovém/logickém pokračování - tj. offloadingu zátěže CPU na specializovanější, ale stále programovatelné a poměrně univerzální, jednotky.

A jak to pokračuje? CUDA, OpenCL, nic? To není pokračování? Třeba oproti specializované jednotce, která je napevno zadrátovaná v CPU (např. Apple M1)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde končí programovatelnost a univerzálnost u specializovaných obvodů? Asi nevíš, že dnes jsou tranzistory tak levné, že je výhodnější mít spoustu specializovaných obvodů, které práci udělají rychleji a úsporněji než obecnější jednotky, ale po většinu času neběží nebo alespoň ne současně. Limitem SoC je totiž spotřeba (výdrž na baterii) a obvod tepla (thermal throttling).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to já všechno vím, jen se tím vzdalujeme představě PC jako univerzálního (programovatelného) stroje a blížíme se např. SmartTV.

Příklad: chceš efektivně dekódovat AV1? Kup si novou grafiku. Tady by mohlo stačit nahrát novou "mapu."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, že máte namysli ideové(ať už tím myslíte cokoli) pokračování jste nepsal.

CUDA*, OpenCL nemá nic společného s Fusion, vždyť normálně fungují na standardních (integrovaných i dedikovaných) GPU a fungovali i předtím.

*Proč by CUDA jakožto proprietální vlastnictví Nvidie mělo být podle Vás pokračovatelem AMD Fusion?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím že (kompilace a) re-upload do FPGA je spíš otázka sekund. Nicméně může nastat situace kdy:
a) maličké FPGA je součástí čipletu (a nebo dokonce jednotlivých jader i když to je spíš scifi), v tom případě může být nahraných akcelerátorů více parelelně.
b) do jednoho většího FPGA se vejde povícero menších, specializovaných obvodů zároveň. Kdyby to bylo hrozně moc chyté, dal by se třeba regulovat počet specializovaných jednotek uzpůsobit podle aktuální potřeby (nakonec drivery GPU s různým počtem "jader" operují běžně)
c) nějaké rozumné kombo s sw fallbackem, tj. nemám akceletár jedu emulaci, mám jedu přes akceleraci, poté diagnostika co za nachachovaný obvod je nejlepší zrovna nahrát atd.

Chápu, že počátky určitě nebudou takto flexibilní. Ale možnosti určitě existují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, všechno tohle jde vyřešit:
1. FPGA může být rozděleno na bloky. Podle velikosti programu nebudou všechny využité, takže třeba 2 aplikace se vejdou současně. Takto funguje dělení výkonu GPU mezi více současných úloh (bloky shaderů).
2. Když se nějaká app v pozadí nevejde, může běžet v emulaci na CPU (místo aby byla zamrzlá). Podobně funguje AVX-512, kde dokud hustota AVX-512 instrukcí nepřekročí nějakou hranici, tak se instrukce emulují a CPU běží v normálním režimu s nesníženou frekvencí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono sa akosi zabudlo na jednu pozitívnu a dve negatívne info o AMD zo včera

Pozitívna správa 1)
Intel predpokladá
Q1 2022
GAAP vs Non-GAAP

Gross Margin 49% vs 52%
https://www.intc.com/news-events/press-releases/detail/1522/intel-report...

AMD predpokladá Hrobú maržu 50,5% NonGAAP
Ale keďže u AMD sa GAAP aj Non GAAP nelíšili v Q4 2021 (50%) ani celom roku 2021 (48%)

https://ir.amd.com/sec-filings/content/0000002488-22-000014/amdq421finan...

Tak je to pomerne pozitívne

A je to úplne "iná liga" oproti roku 2016, teda tesne pred uvedením Zen-u 1. generácie

AMD Q4 2016 Results

On a GAAP basis, gross margin was 32 percent,

AMD 2016 Annual Results
On a GAAP basis, gross margin was 23 percent
https://www.amd.com/en/press-releases/press-release-2017jan31

Intel Q4 2016 Financial Results (GAAP)
Gross Margin 60.9%
https://www.anandtech.com/show/11073/intel-announces-record-quarterly-re...

To je úplne iný pomer ekonomických síl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Negatíva Správa 1)
AMD priznalo, že na na client market (desktop a notebook CPU/GPU) sa im nedarilo tak, ako chceli, aj keď výrazne rástli

Negatívna správa 2)

Na AMD "vrhli" finančné skupiny (ničo ako Křetinský, Babiš, Bakala, Jakabovič, Tkáč, Hačšák v našich krajoch)

Jednka kontroverzný Raymond James
Raymond James Trust N.a. Buys United Parcel Service Inc, CVS Health Corp, U.S. ...

Mon, January 31, 2022, 11:38 PM
New Purchases(nákup akcií, ktoré doteraz firma nevlastnila): ...AMD..
https://finance.yahoo.com/news/raymond-james-trust-n-buys-223839157.html

a jednak skupina BlackRock, získala nad 5% v AMD (čim vie zablokovať rozhodnutia vedenia- firma vlastniacia nad 5% má právo veta na rozhodnutia, čim posunie rozhodnutia na Valné zhromaždenie=Valnú hromadu)
https://ir.amd.com/sec-filings/content/0000834237-22-003976/0000834237-2...

Ono je to kvôli Mubadala
https://diit.cz/clanek/mubadala-prodala-akcie-amd-pro-nakup-jinych
a jej fúzii s BlackRock
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020M1010...

Ale BlackRocku sa boja firmy typu AMD ako "čert kríža", lebo zvyknú cez dividendy "vyberať peniaze z firmy" a AMD vyplácala disvidendy naposledy v roku 1995
27.4. 1995
https://finance.yahoo.com/quote/AMD/

A od vtedy v "dobrých časoch" nechávali peniaze vo firme ako rezervu na "zlé časy".

Ale napriek tomu, že oboje bolo známe už pred výsledkami za Q4, tak cena AMD vzrástla na burze o cca. 10,5% po oznámení výsledkov

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://diit.cz/clanek/mubadala-prodala-cast-amd

Podle toho článku měla BlackRock 7,7% už v roce 2016.

P.S. Celkově zábavný historický článek, není-liž pravda? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moja chyba, ospravedlňujem sa . Včera to reportovali ako povinne hlásenú zmenu vlastníckych vzťahov t.j. prekročenie 5%

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je možné, že mezitím ten podíl klesl a teď zase stoupl?

Nicméně se tímpádem vzhledem k této historické souvislosti IMO nic tak drastického neděje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne predali ich keď bolo AMD na vrchole ceny (v novembri/listopadu a decembri/prosinci 2021) a teraz kúpil lacnejšie. Ten pokles mohli umelo vyvolať..

To je otázka, či sa nič nedeje? Niečo sa deje pribudol tam ten Raymond James. A ak budú konať v súhre, tak z ceny AMD môžu urobiť "Horskú dráhu", ale ak sa nebudú "hojiť", tak AMD nepošlú na smrteľnú cestu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem to zejména k tomu BlackRocku. Akcie měl před 6 lety a žádné veto nepoužíval. Tudíž nějaká panika mi nepřijde namístě.

Manipulace s kurzem je sice na burze poměrně běžná věc, ale vzhledem k tomu, že šel dolů celý trh, tak bych za tím nehledal nějaké spiknutí ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Ja v tom nehľadám spiknutie - možno "shortovanie".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že to "shortovanie"(prodej?) je jedna z "normálních" manipulací trhem, která se běžně děje a nejde o nic neobvyklého.

Myslel jsem to tak, že šel dolů celý trh a tedy nešlo o cílené zaměření na AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to burzová špekulácia, kde predpokladáte pokles ceny.

Napr. si a nejaký čas za poplatok "požičiate účastiny" tie predáte a ak ceny počas dĺžky pôžičky klesne, tak ich kúpite a vrátite tomu, čo Vám ich "požičal" a zisk-poplatok je Váš. Problém je, že ich musíte kúpiť aj keď cena vzrastie.

Ale ono pri HPT sa robia manipulácie ľahko
viď.
https://pctuning.cz/article/uvaha-jak-chyba-v-algoritmu-vyhladila-planet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím co je shortovanie/shortování, ale když jste to dal do uvozovek, tak jsem myslel, že tím máte namysli něco jiného. Např. když vlastní velké množství akcií, tak si je nemusí půjčovat, ale může rovnou prodávat a po poklesu dokoupit do původního stavu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna BlackRock vlastní i podobný podíl v Nvidii a loni i v Intelu. A přesto jsem nezaregistroval nějaké ovlivňování řízení těch firem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď áno. Aj financnovali prezidentskú volebnú kampaň Bidena. Ale sú v TOP5, ktorá vie pohnúť ekonomikou USA, nebezpečné nie je to, že to urobili ale, že to urobiť môžu, ak budú chcieť. To je riziko nie istota, že to urobia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ale sú v TOP5, ktorá vie pohnúť ekonomikou USA,..."

Nějaký vliv v AMD je tím pádem celkem zanedbatelný. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja "pako"

02/01/22 SC 13G/A
Schedule filed to report acquisition of beneficial ownership of 5% or more of a class of equity securities by passive investors and certain institutions

Number of shares beneficially owned by each reporting person with:

(5) Sole voting power 76033859

(6) Shared voting power 0

https://ir.amd.com/sec-filings

Teda oni nehlasujú a tým ani nemôžu neblokovať rozhodnutia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen si dovolím doplnit, že ten zábavný historický článek měl důležité pokračování:

https://diit.cz/clanek/mubadala-prodala-akcie-amd-pro-nakup-jinych

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten som linkoval ja ja, ale je to ukážka "opčného obchodu"

A čo sa týka Xilinx

The Notification was made prior to the one-year expiration of the previous HSR Act notificatio

The waiting period under the HSR Act, which began upon refiling the Notification, will expire at 11:59 pm, Eastern Time, on February 9, 2022, unless AMD and Xilinx receive early termination or AMD or Xilinx receives a request for additional information that would extend the waiting period
https://ir.amd.com/sec-filings/content/0000002488-22-000009/0000002488-2...

11:59 ET je 17:59 CET

Čiže tá transakcia môže byť ukončená o cca 7 dní a 4 hodiny, kvôli číňanom. oni nestihli akvizíciiu povoliť do 1 roku po podaní žiadosti AMD a Xilinx-u z 11.1.2021 v USA. Ak by AMD nepožiadalo o toto nové povolenie v skrátenom konaní, tak by 10.1.2022 vypršalo a muselo by AMD žiadať opäť súhlas v USA v plnom konaní. Ale fanúšikovia tej fúzie už spievajú Final countdown od Europe,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ten následoval poté co realita ukázala směšnost(a motivaci) původního článku. Ale máte pravdu, teprve srovnáním s realitou vynikne ta omáčka v prvním článku. Jeden bez druhého nejsou kompletní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.