Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD: K rozšíření AI do low-endu by musel být pádný důvod

Podobná blbost jako tlačit raytracing do herních grafik a her. Mooreův zákon je mrtvý, z hlediska frekvencí můžeme v porovnání s dneškem vzpomínat na léta 1990-2005 jako na příchod mimozemské technologie a oni to ještě chtějí zazdít další zbytečností, jejíž přínos neumí bez trapné nejistoty podat ani markeťák nebo kdo to je.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já mám rád raytracing, ale ne jeho protlačování násilně na úkor všeho ostatního a speciálně co se týče low-end a midrange sektoru tam mi přijde úplně zbytečne si za takovou věc priplacet na úkor krvavych kompromisů u ostatních parametrů. Dostanete ve výsledku zbytečně drahý hardware, který toho umí sice více , ale neumí dost dobře nic za svou cenu.. tragicka komedie , kde se chudší okrádá dobrovolně sám po marketingovém brainwashingu a vlastně mu trh ani jinou možnost nedává, leda hardware nekupovat a trh tak opustit

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U AMD je RT zadarmo v texturovacích jednotkách (jen část výpočtu - zbytek je totiž "softwarově" kódem shaderu). U NV jsou to speciální jednotky, které kvůli lidem jako ty v lowendu chybí ve větší míře, než o kolik je nižší rasterizační výkon, takže i AMD APU porazí v RT lowend NV ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AI se jiz par let pouziva v hudebnim prumyslu. Na simulaci ruznych analogovych pristroju, na ruzne adaptivni filtry atd. Urcite se to hodi a pokud to nebude mit x86 platforma, tak budou lide nuceni prejit na Apple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PC lůza ti odpoví, že x86 to zvládne taky... s 10násobnou spotřebou. Která je netrápí, protože notebook na baterku nepoužívají a hluk přebijí sluchátky (škoda pokud jsou v místnosti i další lidi - taky si je musí kvůli vám vzít).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

".. x86 to zvládne taky... s 10násobnou spotřebou .."
Mluvíte o Intel i9 13900K s oficiálnáí spotřebou 350W a neoficiálně i 450W?
Nebo mluvíte o Ryzen 9 7945HX 55-75W (75-100W)?

Máte ty desetinásobky poněkud .. gumovité.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Až půjde snadno sehnat notebook s tím AMD, tak budeš mít pravdu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V low-endu asi ne, ale jinak je to budoucnost, minimálně workstation a nějaká běžná třída serverů. U nás se AI testuje a zatím se to posílá na zpracování někam na servery Googlu, to není ve firemním prostředí udržitelné, ani racionální.
A souhlas, že to ještě chvíli potrvá, ale určitě AMD dělá dobře, že s na to připravuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Až ve firemním prostředí dojde k nějakým výsledkům, tak není problém koupit server s AI akcelerátory již dnes - to jste trochu zachrápli. Očekávat nějaké "must have" výsledky od integrovaného prdítka? Těžko. Kromě toho zrovna highendová herní-grafická APU se ve firemním prostředí neprosadila a dokud nepřijde posun v paměťové propustnosti větší než DDR4-DDR5, tak ani moc neprosadí.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jenze u AI je zelezo skoro to posledni, co je na ni zajimave. Daleko dulezitejsi jsou trenovaci data, bez kterych zadna AI nefunguje. A tezko bude kazda firma olizovat cely internet, jako to dela treba zrovna Google.
Takze pokud nedosahne standardizace AI takoveho rozsahu, ze se pujde natrenovana sit koupit a nahrat do kompu stejne jako bezne programy, bude domaci AI zelezo pro vetsinu firem a aplikaci asi malo uzitecne. Nebudeme-li uvazovat uz dnes bezne aplikace jako OCR, nebo rozpoznani obliceju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš mobil? Pokud nemáš vykopávku, tak v něm bude zatraceně AI akcelerace. AI akceleraci poznáš i na obyčejném ultrabooku když si zapneš mikrofon či web kameru, poznáš kdykoli na něm začneš upravovat fotky, můžeš to poznat když začneš vyhledávat v systému, když si v tom počítači uložíš fotky a někdy si je zpětně budeš prohléžet. Diktování také nepoužíváš? Nebo přepis audio nahrávek?

Některé z těch věcí dnes dělá cloud, s AI akcelerací se to bude moct dít u tebe lokálně bez nutnosti posílat data třetí straně, může to fungovat v reálném čase nebo offline, pokud budeš chtít daleko větší přesnos přepisu, dokonce přesnější než ti udělá nejedna cloudová služba. Tyhle knohovny jsou free ke stažení pro mnoho jazyků a vývojáři je samozřejmě mohou použít ve svém SW. A ten SW samozřejmě použije veškerou Ai akceleraci kterou může.

A logicky toho potřebuješ nejvíc v segmentu kde je nejméně výkonu nebo kde požadavek na využití generického výkonu není žádoucí.

U AMD je problém že má tak malý podíl na trhu aby mohlo začít výrobcům SW nadiktovat rozhraní jakým to musí používat a to napříč OS které se na jejich procesorech mohou objevit. V tomhle to má třeba Apple daleko snazší, ví že na jejich čipech poběží jen MacOS a má na něm téměř 100% podíl (nějaký zlomek procenta budou hackintoshe, byť ty samozřejmě Apple nepodporuje, takže když tam něco nebude fungovat nevadí). Vývojáři tak buď musí přijmout co je nebo ten SW pro macOS nedělat nebo nevyužívat AI, mnozí vývojáři ale naopak to AI využívat doslova chtějí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. V AMD s AI zase stejně jako s ray tracingem s podporou „čekají, až budou slepice“. Akorát by jim někdo měl vysvětlit, že to těžko půjde bez vajec.

Stejně prozíravě si nechali ujet vlak s GPGPU, stejně prozíravě si nechali ujet vlak s ray tracingem (a tím nemíním jen ten realtime), stejně prozíravě si nechávají ujet vlak s AI.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mozna bys jim mel jit za tezke penize delat poradce a zachranit je od krachu ;-).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

V reálu si spíš myslím, že to jsou klasické kyselé hrozny.

Markeťácké žvásty. Dokud to neumíme, tak budeme tvrdit, že to nikdo nepotřebuje a nikdo nechce, ale ve chvíli, kdy to sami začneme podporovat, to taky začneme tlačit jak prokopnutí a bude to must have fíčůra.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pokud AMD v AI závidí Nvidii, tak jedině v oblasti samostatných akcelerátorů. Kdyby po tom byla poptávka v APU, tak pro AMD není sebemenší problém to narvat do čipletových i normálních APU, jenže ta poptávka celkem logicky není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže ta poptávka těžko vznikne, když neexistuje hardware, na kterém by se mohl dělat software.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tvé znalosti jako redaktora .. nic moc.

- HW existuje, ale není nasazován tam, kde to ekonimicky (zatím) nedává smysl
- cross-compiling (a vicé-méně celý vývoj pro jinou platformu) už je tu taky nějaký pátek
- Apple založilo svůj marketing na prezentování svých předností, které dosahuje za pomoci akcelerátorů. Včetně AI.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jinak řečeno AMD čeká, až ostatní se svým hardwarem vytvoří ekosystém, který ekonomicky (zatím) nedává smysl. A pak se přidá k hotovýmu?

Vždyť je to podobné jako s tím GPGPU i s tím ray tracingem ve hrách. Nvidia něco má, neexistuje software pro koncáky, je to dobrý tak pro profesionály, tak to uživatel nepotřebuje, a nepotřebuje to ani AMD. Vývojáři a po nich koncáci zjistí, k čemu se to dá taky využít, začnou to používat, AMD sezná, že se to teda chytlo, tak to začne používat taky, ale má minimálně jednu generaci zpoždění, a spíš už jen paběrkuje, co jí ostatní nechali.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

".. AMD čeká, až ostatní se svým hardwarem vytvoří ekosystém, který ekonomicky (zatím) nedává smysl .."

Když to říkáš ...
Jen nezapomeň říct i takové nezajímavé detaily jako: FPU, X86-64, implementace HBM, čiplety, ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno jo, FPU a X86-64, to byly ještě doby, kdy se AMD pokoušelo tlačit nové technologie. To už je hodně dlouho. Fiji s HBM bych radši nepřipomínal, Vegy taky úplně nedopadly, o Radeonu VII nemluvě, a u čipletů na RX 7900 taky pořád nějak nevidím ten přínos, který to mělo mít.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se (nebo alespoň já) o tomhle ".. AMD čeká, až ostatní se svým hardwarem vytvoří ekosystém .."

Takže AMD čekalo až někdo prošlape cestičku pro použití HBM a proto je na profi kartách a akcelerátorech používá i nVidia a Intel tak nějak přešel od MHC k HBM.

".. u čipletů na RX 7900 taky pořád nějak nevidím ten přínos .."
Já se neomezoval na čiplety u grafických karet. U CPU ty AMD čiplety fungují lépe než Intel dlaždice nebo Foveros.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však se prodávají stovky milionů zařízení ročně ve kterých jsou AI akcelerátory. Těm asi nejrozšířenějším se říká mobilní telefony. Světe div se AI akcelerace se dokáže dostat i do těm prťavoučkých low endových SoC které stojí pár dolarů a kdyby to tam nebylo tak by ty telefony nedokázaly ani zpracovat fotku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale AMD je s AI fakt těžce pozadu... přesně 15 let, od doby releasu CUDA...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu práci, kterou zdarma udělali studenti a doktoranti na univerzitách pro CUDA, jen tak nedoběhneš.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je silně naivní tvrzení. Není jiný výrobce, který by měl na tak diverzifikovaném portfoliu hardwaru, jaké má AMD, tak rozsáhlou podporu AI.

CDNA - přímo AI akcelerátor
RDNA - AI instrukce
APU - AI akcelerátor XDNA od Xilinxu
Zen 5 - přibude nativní podpora AVX-512 FP16
Epyc - chystá se Turin AI s čipletovým XDNA akcelerátorem

To znamená, že AMD má tři různá architektonická řešení pro akceleraci AI, všechna tři již na trhu, a příští rok přibude čtvrté. Nvidia má jedno - paralelní jednotky v GPU, které se hodí na akceleraci silně paralelizovatelných výpočtů (tím končí). Intel má produktů více, ale drtivá většina z nich skončila jako větší či menší propadák - Phi, Nervana, Habana, Xe-HP, o AVX-512 v se dobrovolně připravili, Xe-HPC / Ponte Vecchio dosud není nikde vidět (Max Series 1350 GPU „odvydali“) a Xe-HPC2 / Rialto Bridge zrušili úplně.

Je ale naprostý nesmysl podporovat AI na každém kousku křemíku, dokud neexistuje žádná standardizace, žádné standardní API, zkrátka nic, co by nastavilo směr, kterým se vývoj bude ubírat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jakože neexistuje DirectML?

OneAPI DNN?

Čekají, až se to začne běžně používat, a teprvá potom budou přidávat hardwarovou podporu? Nebudou pak poněkud ve skluzu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

DirectML?
DirectML is a high-performance, hardware-accelerated DirectX 12 library for machine learning. DirectML provides GPU acceleration for common machine learning tasks across a broad range of supported hardware and drivers, including all DirectX 12-capable GPUs from vendors such as AMD, Intel, NVIDIA, and Qualcomm.
oneDNN?
The library is optimized for Intel(R) Architecture Processors, Intel Graphics, and Arm* 64-bit Architecture (AArch64)-based processors. oneDNN has experimental support for the following architectures: NVIDIA* GPU, AMD* GPU, OpenPOWER* Power ISA (PPC64), IBMz* (s390x), and RISC-V.

Takže prozatím není kam spěchat. Prozatím je to všechno velká "divočina", a nějaká akcelerace na HW se využívá, asi nejvíce z GPU. No a až si to sedne, bude AMD mít již pár HW řešení odzkoušených a budou moci nasadit něco silnějšího do stabilního API pro AI a ML.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AI akcelerace se asi nejvíc používa z dedikovaných akcelerátorů AI a ještě víc v ISP snad každého mobilního telefonu, bez toho by to vůbec nebylo schopné udělat fotku, zvláště pak ty portrétní natož portrétní video. Čipy které zvládnou 8k 30FPS video, jsou rády že výkonem dají 4k 30FPS portrétního videa a to se bavíme o nejvýkonnějších strojích, low end si to nemůže výkonově dovolit vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Jakože neexistuje DirectML?“

Adame, mám pocit, že vůbec netušíš, o čem je řeč. Uživatelé koncových zařízení (desktop, notebook, tablet…) nepotřebují akceleraci machine learning, protože ji na svých systémech vůbec nebudou provozovat. Oni budou používat (a pokud možno akcelerovat) produkt, který vznikne s využitím strojového učení. Tudíž existence DirectML nemá a nemůže mít na rozšíření AI (akcelerace) v koncových zařízení žádný vliv.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle tebe slouží DirectML pouze pro akceleraci strojového učení a Microsoft do DirectX implementoval něco, co uživatelé koncových zařízení nebudou nikdy potřebovat?

Pod čím potom běží produkt DirectML a jak se akceleruje na jednotkách pro AI?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na blbou otázku, blbá odpověď.

Zopakuj si (ne tak pradávnou) historii DLSS 1.0

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Takže podle tebe slouží DirectML pouze pro akceleraci strojového učení a Microsoft do DirectX implementoval něco, co uživatelé koncových zařízení nebudou nikdy potřebovat?“

Moc nerozumím, proč máš takovou zálibu v dotazech na věci, na které Ti dá okamžitou odpověď první odkaz nalezený Googlem:

„DirectML is a high-performance, hardware-accelerated DirectX 12 library for machine learning. DirectML provides GPU acceleration for common machine learning.“
https://github.com/microsoft/DirectML

„Direct Machine Learning (DirectML) is a low-level API for machine learning (ML).“
https://learn.microsoft.com/en-us/windows/ai/directml/dml-intro

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A můžeš mi stejně polopaticky vysvětlit, k čemu přesně slouží například "DirectMLSuperResolution: A sample that uses DirectML to execute a basic super-resolution model to upscale video from 540p to 1080p in real time."

https://github.com/microsoft/DirectML/blob/master/Samples/DirectMLSuperR...

pakliže DirectML slouží výhradně pro strojové učení a není to vůbec žádné API pro AI a už vůbec to není něco, co by mělo zajímat uživatele koncových zařízení?

To je nějaký program pro herní vývojáře, na kterém trénují neuronové sítě pro upsampling, který pak pouštějí na digestoři?

Já jsem totiž doteď bláhově žil v tom, že to nemá sloužit jenom k učení neuronových sítí, ale funguje i jako aplikační rozhraní, které ty natrénované neuronové sítě využívají. A že je to tedy jakési "standardizované API Microsoftu pro AI".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě ty zařízení potřebují tu akceleraci asi nejvíc ze všeho a provozovat je samozřejmě uživatelé chtějí.

Píšu to výše, už jen zpracování obrazu a zvuku z webkamery a mikrofonů pro hloupý video hovor, následně třeba přepis tohoho videohovoru, analýza lokálně uložených fotek - identifikace obsahu fotek, objekty, osoby, scény.., co třeba oblíbená funkce diktování nebo vyhledávání v systému které bude zohledňovat i kontext podleto jak uživatel s počítačem pracuje a co právě dělá

Právě na tědch slabých strojí všecho takové musí vesměs spoléhat na hrubý výkon, který tam není nebo je nežádoucí ho kvůli výdrži používat, nebo výkon v cloudu. I hloupý photoshop používá AI,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je potom velká záhada jakpak to nVidia dělá že jsou v podstatě už standardem ve světě AI zatímco o AMD s jejich úžasným a diverzním AI portfoliem v rámci AI skoro neslyšíme?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čí akcelerátory jsou v EFLOPS superpočítačích?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Aurora používá akcelerátory Intel.
Nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouziva??? Neni to spis "bude pouzivat"? Tedy, pokud ji Intel nekdy doda....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo používá řešení AMD na AI? :-D Skoro nikdo, protože je to v konečném důsledku strašně naprd... Já neuronové sítě tvořím a cca 2 roky sleduju trendy a technologie... AMD možná řeší některé Enterprise AI, ale nikdy jsem neslyšel které (znám plno enterprise firem s nVidia), Intel a AMD jsou i pro začínající vývojáře špatné řešení, takže to za chvilku s nimi dopadne jako s Cobolem... pokud tedy nezačnou nVidii platit za licence...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Progrmátoři, co zvládají COBOL, jsou stále velmi dobře placeni a jen tak o práci nepřijdou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím. A co se stane jak vymřou? Systémy na Cobolu už teď se buď nechávají běžet nebo se nahrazují. Jen pro ostatní, jde třeba o systémy velkých bank, které běží bez zásahu už třeba 50 let... jakmile by do toho někdo zasáhnul, přestalo by to fungovat :-D proto na to nikdo nesahá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám smůlu.
Stroják, asembler, Fortran, C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to bude dobre placene, vzdy se nekdo najde. Co se matne pamatuji, tak COBOL neni slozity.... Spise jde o to, zda clovek takovou praci chce delat. Ona to asi moc velka zabava nebude.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja na AMD pouzival neuronove site uz pred tremi dekadami.... Na 386ce s koprocesorem 387. Ten koprocesor byla bomba.... Neuronovky behaly jak namazane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wow, kolik tam bylo neuronů? Jeden? :-D Vlastně síť... takže dva? Jasně, i teď člověk může dělat AI na AMD nebo Intelu... jen s nVidiou už dávno svůj produkt prodá, kdežto s těmi ostatními teprve bude dokončovat ladění nastavení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jste si toho nevšiml, ale AMD je úspěšná hlavně na poli hardware, jakožto inovatori. Jen za poslední roky by se dal vypíchnout Threadripper, x3d a funkční chipletovy design u gpu, který budou muset následovat všichni, nebo zdarec. Software není jejich silná stránka, no jo, ale kovář může být dobrý jak chce, ale bez pořádného kladiva a kovadliny, nikdy, svého potenciálu nedosahne. Důležité je oboje, to že to neumíte ocenit je věc druhá , ale jako zákazníkovi by se Vám asi nelibilo, kdyby jste si musel kupovat k Windows za babku počítač za milión aby to jelo, nebo ano?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, x3d a TR jsou bezkonkurenční... ale to je asi tak všechno... a za chvilku už to bude k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě je největší úspěch chiplet , z logických důvodu na dlouhou oddaluje problém s nulovým scalingem v oblasti cache chipu například pri použiti nižších vyrobnich procesu, umí tak dostat mnohem více výkonu z mnohem levnějšího materiálu a zároveň umí vytěžit z moderních 3nm výroby maximum tam kde to pomůže za zlomek výrobní ceny. Druhá věc je že se bavíme o technologiích nových, které se dají dále modifikovat, zatímco zbytek konkurence víceméně nic jiného než modifikace starého nepredvedl ... mě AMD hodně překvapilo, nevěřil jsem jim vůbec nicméně prokázali ,cit , cilevedomost efektivitu s rozpocetem a koule .. To se poslední léta o zbytku říci nedá... doufám že se to změní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, já asi 3/4 roku vybíral nový PC... A vyhrál 7950X3D na plné čáře oproti 13900k... ale u GPU se to říci nedá... tam zase na plné čáře nVidia (192GB DDR5 mašina na umělou inteligenci). U výpočetních grafik je Intel a AMD hodně pozadu... a Intel před AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam se nedá než souhlasit- u pracovních stanic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když někomu na tom akcelerátoru nestačí 128GB HMB, tak se musí podívat jinam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám jsi slepice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Důvod? Myslíte jako třeba DLSS, které už léta výborně funguje, včetně perfektní stability obrazu v pohybu, bez nějakého shimmeringu?
Mně to jako důvod přijde dostatečné...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„DLSS, které už léta výborně funguje“

Léta? Původní DLSS převálcoval prostý CAS, DLSS 2.0 bylo ostré a detailní, ale ještě mělo dost problémy s chybami a artefakty a teprve od DLSS 2.3, které se šíří od počátku loňského roku, jsou výsledky dobré včetně stability obrazu. To máme 1,5 roku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stabilita obrazu byla už u té dvojky výrazně lepší než při spatiálním upsamplingu. Největší problém byl s particles, a to primárně řešila DLSS 2.3. Další vylepšení už byla... jen vylepešní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adams Adams - vyprávíte o Nvidii, jako K. Havlíček o předsedovi z Agrofertu. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim. Sice jasně Adam říká nejlepšejší, ty říkáš dobré, ale já bych přeci jen zůstal u slova použitelné. To mi přijde adekvátnější vzhledem k tomu DLSS, prostě jde to nějak použít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze podla AMD raytracing nema zmysel az kym nebude dostupny aj v v low ende. Pri AI zasa nema zmysel ho do low endu davat. Vsetko v com su horsi je zbytocne a nepotrebne. A to zevraj AMD nema marketing. Podla tunajsich diskusii ale celkom funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten dovod je velmi padny. Kedysi platilo "nas zakaznik, nas pan". Pri karteloch je to presne naopak a tech firmy sa predbiehaju v tom, ako zo zakaznika vyzmykat maximum nielen penazi, ale hlavne informacii. Vsetky moderne chipy ci uz v mobiloch, alebo PC su hlavne sofistikovane odpocuvacie zariadenia a az potom "robia nieco" pre zakaznika ktory si to zaplatil. Lacna AI ? No nekup to. BFU to sice nevyuzije, lebo na uzitocnu pracu je to este slabe, ale hlavne ze to ma. A v spolupraci s kadejakymi "secure" enginmi to o nom ziska este kvalitnejsie info. Na "preosievanie" relevantnych dat to vykon mat bude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč tyto fantasmagorismy píšeš na odborný web, kde všichni víme jak to funguje, trolle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A přesně prot potřebuješ tu AI pouště lokálně aby hambaté fotky netřídil podle různých milenek a manželek cizí cloud ale jen tvůj počítač. Stejně tak abys při přepisu mluveného slova na text nemusel posílat do cloudu nahrávku a mohl sis to udělat lokálně a to i v lepší kvalitě než ve které to běžně nabízí cloudové služby integrované v SW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.