Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Verizon obešel HP a Cisco, o servery požádal přímo AMD

AMD logo SeaMicro server
Před pár dny slíbil Andrew Feldman z AMD ohlášení velké události. Tak se i stalo: Došlo k navázání spolupráce s Verizon, které bude AMD dodávat hardware pro firemní „Cloud Compute“ a „Cloud Storage“.

I když si v okamžiku přípravy této zprávy nechávají obě jmenované firmy (tedy AMD i Verizon) ještě detaily pro sebe, zjistila televize CNBC (Consumer News and Business Channel) několik zajímavých informací o navázání úzké spolupráce. Verizon tentokrát vynechal firmy jako HP či Cisco, které pro něj doposud zajišťovaly nové systémy, a o zařízení nové hardwarové infrastruktury požádal přímo AMD.

Verizon, který je zaměřený na datové a telekomunikační služby, se chystá upravit svojí dosavadní strategii a zefektivnit náklady vynaložené na realizaci služeb Cloud Compute a Cloud Storage. Plánuje přenastavit poměr mezi penězi vynaloženými na hardware a těmi, které jdou na softwarovou výbavu ve prospěch druhé hromádky.

Andrew Feldman SeaMicro AMD mikroserver
Andrew Feldman s mikroserverem, AMD

Právě s optimalizacemi na straně hardwaru má Verizonu pomoci AMD prostřednictvím „hardwaru na míru“ (viz. letos zavedený custom design business). Vzhledem k tomu, že jako první o situaci mluvil Andrew Feldman z bývalé společnosti SeaMicro, lze předpokládat, že v serverech Verizonu skončí více než jen čipy od AMD. Mohlo by tak jít o kompletní mikroservery SeaMicro osazené buďto některými z low-power APU (např. Kabini) nebo již chystanými SoC na ARM architektuře.

V tuto chvíli nemá smysl dále spekulovat; bližší informace vám sdělíme, jakmile některá z firem potvrdí konkrétní rozsah spolupráce.

Diskuse ke článku Verizon obešel HP a Cisco, o servery požádal přímo AMD

Úterý, 8 Říjen 2013 - 08:50 | Swordfish | Me na tom teda nic divneho neprijde. Proste...
Sobota, 5 Říjen 2013 - 11:15 | John Doe | Pro mě podstatné, že s HP to jde od 10 k 5 :-)...
Pátek, 4 Říjen 2013 - 10:29 | no-X | Nevypadá to špatně. Mě osobně by zajímalo, kolik...
Pátek, 4 Říjen 2013 - 10:25 | Jan Pátý | Zdá se mi to nebo poslední dobou AMD jede? Jen ty...

Zobrazit diskusi