Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ultramobilní Temash od AMD získal ocenění Best Choice of Computex 2013

Computex 2013 Best Choice Award
V letošní Best Choice of Computex se do kategorie IC & Components dokázal probojovat jediný produkt, nově uvedené ultramobilní APU od AMD…

Kombinované procesory od AMD mají v rámci Best Choice of Computex již tříletou tradici. V roce 2011 toto ocenění společnost získala za APU Llano, loni za Trinity a letos - nikoli za Richland (který - ať už je jeho energetická efektivita jakkoli zajímavá - se hardwarově od Trinity neliší), ale za nejmobilnější produkt z nového portfolia společnosti, 28nm APU Temash pro tablety a lehká tansformovatelná mobilní zařízení - skládačky.

Zajímavější ovšem je, že po řadě let se právě do kategorie IC & Components, která je určena pro čipy a hardwarové díly, dostal Temash jako jediný produkt. Loni to krom APU byla GeForce GTX 680 od Nvidie, předloni šlo dokonce o čtyři komponenty (webové stránky sice uvádějí tři, ale důvodem je, že Llano je omylem uvedeno v jiné kategorii).

AMD Temash APU s mincí
AMD APU Temash

Přestože Nvidia letos nedostala ocenění za grafickou kartu nebo konkrétní SoC jako v minulých letech, podařilo se jí získat Media's choice Golden Award za Project Shield, mobilní konzoli postavenou na chystaném SoC Tegra 4.

Ostatních oceněných je letos méně, počet cen byl zredukován z loňských 37 na 30. Přesto je výčet poměrně monotónní - na druhou stranu jde s dobou. Hlavním proudem jsou zkrátka dotykové displeje a vše, do čeho je lze vestavět. Kompletní seznam oceněných najdete na oficiální stránce:

Diskuse ke článku Ultramobilní Temash od AMD získal ocenění Best Choice of Computex 2013

Žádné komentáře.