Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD ukázala „Ontario“ APU

AMD „Ontario“ die-shot
AMD minulý týden neukazovala jen die-shot procesoru „Orochi“ se čtyřmi moduly „Bulldozer“, s nimiž se na trhu setkáme až příští rok, ale také procesor „Ontario“ (s jádry „Bobcat“), který bude AMD prodávat ještě letos (produkty na něm postavené očekáváme odhadem v lednu na CES v Las Vegas). „Ontario“ vyrábí TSMC 40nm procesem a bude mít TDP 9 W…

To je na dvoujádro s integrovanou grafikou poměrně slušné, pro srovnání dvoujádrové Atomy řady D500 s integrovanou grafikou mají TDP 13 W, a to ta grafika (GMA3150) není žádný zázrak. Naproti tomu grafika v „Ontariu“ bude DirectX11 kompatibilní, určitě očekávejme minimálně UVD2 (laicky řešeno solidní akceleraci přehrávání nejen FullHD H.264 videí) a další schopnosti (třeba DirectCompute), rozhodně se dá očekávat, že si s takovou grafikou užijete více zábavy než s tou „atomovou“.

AMD „Ontario“ Fusion APU

„Ontario“ je tedy netbookový procesor přímo cílený jako konkurence Atomu. Na bázi stejného čipu ale vznikne i procesor (přesněji APU) „Zacate“ s TDP 18 W, ten už bude určen do notebooků a prý také desktopů (spíše bychom to ale tipovali na nějaké ty nettopy).

AMD „Ontario“ v porovnání s euromincí AMD „Ontario“ v porovnání s euromincí - spodek čipu

Zda je i tento snímek nějak upravený, jako byl snímek procesoru „Orochi“, to si raději netroufáme odhadovat.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD ukázala „Ontario“ APU

Pondělí, 6 Září 2010 - 10:37 | no-X | tohle podvrh nebude, fotek existuje více a "...

Zobrazit diskusi