Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD otevírá výzkumné centrum v Indii, cílí na SoC

HITEC City
Společnost AMD pod vedením Roryho Reada učinila další krok k tomu, aby mohla výraznějším způsobem ovlivnit trh mobilních počítačů a tabletů: Otevírá nové centrum pro vývoj integrovaných procesorů.

Read včerejším dnem slavnostně zahájil provoz nové pobočky pro vývoj mobilních technologií se zaměřením na integrované procesory (SoC/APU) v indickém velkoměstě Hyderabad. Centrum o ploše přesahující 16 tisíc metrů čtverečních leží v IT oblasti Madhapur jako součást zóny Raheja Mindspace, HITEC City (na snímku).

HITEC City 2
Hyderabad, Madhapur, HITEC City

K dispozici budou vývojové laboratoře pro hardware, software a dále kanceláře o celkové kapacitě v řádu stovek zaměstnanců. Cílem budou jak nové projekty společnosti, tak příprava produktů pro konkrétní zákazníky.

CEO společnosti k příležitosti otevření pronesl několik tradičních frází, v nichž zdůraznil důležitost nového centra v rámci celkových plánů společnosti a připomněl, že firemní základna v Indii je již velmi rozsáhlá - krom Hyderabadu má společnost laboratoře také v Bengalúru a dále kanceláře v Novém Dillí a Bombaji.

Zdroje: 

AMD, snímek Wikipedia / Srisez (CC BY-SA 3.0)

Diskuse ke článku AMD otevírá výzkumné centrum v Indii, cílí na SoC

Žádné komentáře.