Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple chtěl snížit závislost na Samsungu, americký protičínský ban to znemožnil

Tvůrci striktně uzavřeného ekosystému vadí závislost na jiném. To jsou ty paradoxy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ale apple dela vsechno pro sve zakazniky a vazi si jich a jejich rozdilnych nazoru a hlavne respektuje jejich soukromi, zato samsung se chce jenom napakovat na uspechu applu

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„Ten nejlepší trik, jaký kdy ďáběl udělal, bylo, že přesvědčil svět, že neexistuje“

Charles Pierre Baudelaire/Keyzer Soze

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V USA je na Apple podaná hromadná žaloba, protože zaškrtávací políčko, které umožňovalo zakázat sdílení dat, bylo nefunkční a zašrtnuté i nezaškrtnuté odesílal telefon stejná data.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

co pisal Pajka, bol urcite sarkazmus.. resp. recesia :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano komentář obsahoval množství větší než malé sarkasmu a ironie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo, ja to pochopil, to bylo jen na upresneni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jde jako vyzvánění nastavit písnička kterou jsem tam stáhnul? Nebo přehrát písnička nahraná přes kabel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládal bych že ano, ale nejspíš pouze na 1% hlasitost. Proti tomu ty z iTunes na hlasitost 150-160%, protože tak by si to podle interního průzkumu v Cupertinu většina uživatelů měla přát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Letos jsem si koupil 14 Pro Max, po cca 10 letech na droidu. Nahrál jsem do toho kabelem 500GB flaců, přehrávám to neutronem, nebyl nejmenší problém, takže o čem to mluvíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O priradení skladby k vyzváňaniu. Myslím si, že Nedos sa vyjadril jasne, ale Ty píšeš len o prehrávaní. Akoby Ti prehliadač 1 slovo neukázal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Větší nesmysl jsem už dlouho nečetl. Ani ty nejtrénovanější uši nepoznají rozdíl mezi moderním ztrátovým kodekem 192 kbps a bezztrátovým FLACem. Do telefonu naprosto zbytečné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vetsi nesmysl, jsem opravdu necetl.
Muzes se aspon pokusit tady rict, na jakem zarizeni a jaky typ hudby si 'testoval' 192kbs oproto beznemu Flacu s beznym 650-850kbs streamem? :)
To by mne opravdu zajimalo.
Pokud mas vubec koule odpovedet, tak jen bych ti tady rad rekl, ze v reprodukci hudby zalezi na celem retezci..od kodecu s jeho bitrate, pres DA prevodnik, zesilovac az po reprodukcni zarizeni (bedny, sluchatka).
Kdyby jsi napsal, ze treba 500kb ogg nebo jina alternativa uz je tezko rozpoznatelna, tak ok, ale shitosnich 192kb..to jsi se teda vyznamenal. Pojmy jako komprimacni artefakty, dynamika nastroju, prostorovost zvuku, atd.budou nejspis daleko v zadu na tvem seznamu a jeste jsi o nich ani necetl, natoz je slysel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že Apple sleduje především své ekonomické zájmy a na lidská práva by nejraději kašlal, ale USA dělají s těma sankcema dobře. V podstatě kremelský režim proti kterému tu bojujeme, kdo ví proč, je slabý odvar čínského režimu tak, jak ho k obrazu svému změnil současný prezident Si Ťin-pching. Je to škoda, Čína měla hodně dobře našlápnuto a obecně i u nás jsme jim hodně fandili, ale bohužel ten současný prezident se rozhodl posledních 20 let úžasného čínského vývoje zazdít a obávám se, že důsledky chyb, kterých se Čína dopouští, pocítí nejen v Číně. Je to škoda, ale tak to je a sankce jsou nutnost!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proti kremelskému režimu bojojí idioti co vyzývali k válce kvůli ukrajinské raketě vypálené na Polsko a pak se ani neuměli omluvit. Ti idioti co v únoru blábolili o lehce proveditelné nezávislosti na ruském plynu nebo když se tihle idioti snažili přesvědčit jiné idioty o tom, jak Rusové ostřelují jadernou elektrárnu, kterou už několik měsíců ovládají. Taky si prý a možná vyhodili Rusové Nord Stream a z nějakého důvodu to udělali ve vodách dobře střežených NATO, i když to mohli udělat jinde. No řekni, nejsou to idioti?

Na analýzy Číny ani jakéhokoliv jiného režimu nemáš kapacity, tak se o to ani nesnaž. Pomohl by ti pobyt v Číně, studium historie nejen skrze hollywoodskou produkci a alespoň průměrný mozek, což se obávám, že nesplňuješ, protože vůbec nechápeš pozice a vývoj EU-USA-Číny atd. Např. tvůj evidentní rozpor ve vnímání těch úžasných čínských 20 let - nechápeš, že byly tak úžasné kvůli věcem, které dnes kritizuješ? Máš hodně dlouhé vedení a selektivní klapky na očích.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o Čínu tak propagandě na západě pomáhá určitý druh nevzdělanosti lidí. Stačí se zeptat lidí kolik toho načetli od Konfucia. Kdo aspoň trochu má o tomto jejich filozofu něco načteno, bude Číňanům více rozumět. Že jde Čína nahoru? No ona se vrací jen tam kde už byla. Kde byla Evropská kultura v době kdy byla Čína světovou velmocí kde vzdělanost byla na světelné roky daleko od Evropy kde vládlo tmářství a zaostalost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Marx, Lenin již netáhne, tak se vezmě za vděk Konfuciem? K udržení se u moci je asi každá ideologie/učení dobré.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Marx je v Číně stále populární, Konfucius tam po své smrti nebyl populární jen hodně krátké historické období. Lenin je podle počtu soch populárnější v Indii. Další exot co bere informace jen z nekvalitních zdrojů jako ČT, idnes, novinky atd.?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

U nekvalitního zdroje je národnost irelevantní a pokud ti odkazovaní tvrdí stejné kraviny jako ty, tak nekvalitní jsou.

Probádal jsem jen toho Chrise Chappella a nechápu jak se někdo může takhle ztrapňovat a získávat informace z Číny od kanálu co má něco společného s Epoch Times. To už je snad lepší získávat info o Číně z ČT nebo od našeho Etzlera:))).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nám tady uveďte pár podle Vás věrohodných zdrojů informací o PRC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cocika uz urcite pozna kazdy. Supermoderne cinske vlaky: https://www.youtube.com/watch?v=h_NbyxzW9PU&ab_channel=cocik
A najchudobnejsia cast Ciny - Tibet, ale zaujimave ze pochovavaju mrtvych vonku v horach. https://www.youtube.com/watch?v=qFrLxFvYRvQ&ab_channel=cocik

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z jeho videí jsem se toho o životech, zvyklostech, starostech a názorech běžných Číňanů bohužel moc nedozvěděl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Číňani narozdíl od Evropanů bohatnou, to ukazují všechny statistiky a to prozatím stačí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chlape vzpamatuj se, Jestli jsi vzorkem myšlení lidí západní civilizace, tak je s ní konec. Protože jak se začnou díla filosofů vydávat za ideologii, je už jen kousek od pálení knih a nástupu inkvizice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Karel Marx byl německý filozof.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Marxismus

Mám z toho dokonce zkoušku, byť tedy za odpověď na otázku co za den je 4.července.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano to ke přesně ono když lidé z práce filozofa se udělá ideologie. Člověk by měl zůstat volnomyšlenkář, Jinak zakrní. Co má společného s tématem Den Nezávislosti???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ideologie je propracovaná soustava názorů, postojů, hodnot a idejí s apologetickou nebo ofenzivní funkcí založenou na formulování politických, hospodářských, světonázorových a/nebo podobných zájmů určité skupiny."

Co konkrétně z učení Karla Marxe není ideologií?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Marx udělal ze své filozofie ideologii sám. Byl to on, kdo vyplodil komunistický manifest, čili se hned od začátku místo filozofování věnoval politice.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

'Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí! Proletáři v ní nemají co ztratit, leda své okovy. Dobýt mohou celý svět.“ Karel Marx, Bedřich Engels: Manifest komunistické strany,

To nebyl žádný filozof, bylo to odporné bolševické prase, které nepokrytě vyhrožovalo vražděním.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chudák Konfucius nemá s totalitní diktaturou nic společného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlásal snad mimo jiné respekt k autoritám a to udržovačům totalitního režimu asi stačí.

Komunismus byl svou povahou internacionální, ale to nebránilo po pádu Železné opony dále vládnoucím komunistům v řadě bývalých socialistických zemí svézt se na vlně nacionalismu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale hóódně zjednodušený výklad, který je až zavádějící. Nebo si opravdu myslíš že tohle z něho udělalo jednoho z největších filozofů co kdy chodilo po zemi? Mimochodem já na té myšlence nevidím nic závadného . Vidím že u tebe platí pořekadlo podle sebe soudím tebe. Co je špatného na respektu dětí k rodičům? Co je špatného na respektu mládí k starším lidem? Co je špatného na respektu dětí k svému učiteli. Co je špatného k na respektu k nadřízenému v armádě, zaměstnání. Bez respektu k autoritám by byla anarchie. Ve svém učení vybízel k mravnosti a skromnosti atd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pokud řešíme jednostranný respekt, tak tam je špatně snad všechno ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám že to má hlavu a patu. Ale vždy tu musí být nějaká hierarchie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Například Starý Zákon stanovoval, že majitel může svého otroka fyzicky potrestat, jen si musí dát pozor, aby tento na případné následky nezemřel dříve než třetí den.

Exodus 21:20-21
20 Když někdo udeří svého otroka nebo děvečku holí tak, že mu zemře pod rukou, musí být dotyčný pomstěn.
21 Jestliže však zůstane naživu den nebo dva, nebude pomstěn, neboť je jeho majetkem.

Definuje jeho učení kdy si rodiče, nadřízení, velitelé místo respektu za své činy vůči svěřeným zaslouží trest? S pěti sty lety k dobru (vůči SZ) a kulturním náskokem Číny k tomu by to měl mít ošetřeno také.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale asi má dost společného s absolutní monarchií.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, a pračky si taky kradou ukrajinci navzájem :-p

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co melete o pračkách ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Analýza Číny je velmi jednoduchá, platí totiž přesně to, co platí jinde. Žije se tam lidem dobře? Sere se jim stát do života? Jak moc?
V podstatě odpovědi ano/ne.
Bohužel státní aparát současného prezidenta se jim sere do života hodně!

(Tím neříkám, že je to u nás dobré, nám se taky EU a greendeal sere do životů, ale přeci jen si tolik co v Číně zatím naštěstí netroufnou.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K té jaderné elektrárně. Rusové se k tomu v podstatě přiznali. Rosenergoatom prostřednictvím Gazeta RU ohlásil, že jakmile Kyjev podepíše garanční dokument (předání elektrárny do ruských rukou), tak ostřelování přestane ...
S vyhozením plynovodu, konkrétně s NS1, kde Gazpromu díky "vyšší moci/terorizmu" nehrozí sankce za nedodání zboží a s funkční větví NS2, kterou Gazprom potřebuje zprovoznit, bych si počkal, jestli budou nějaké výsledky vyšetřování ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Epic fail, nechat si vyrábět polovinu součástek a vlastně všechny hlavní klíčové komponenty u konkurence...

Nejlepší pak je když iOvce začnou srovnávat obě vlajkové lodě a tvrdit jak jabko je lepší, jaký má display, lepší práci s daty.....
aspoň že ten SoC a OS si navrhují u sebe doma.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

SOC jim vyrábí TSMC a kromě toho jim to vyrábění u konkurence vydělává peníze. Fakt fail jako prase...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi mě špatně pochopil
SoC jim sice vyrábí TSMC, ale pokud se něco v poslední době nezměnilo tak si celou hierarchie Apple Silicon navrhují doma v Cupertinu, včetně celého ekosystému
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_silicon
A to je asi tak vše co si jabko dělá samo
....dále navazuje můj předchozí komentář

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by si měl Apple vyrábět vlastní displej, paměti nebo storage NAND chipy, když si tyhle součástky může koupit? Kromě displeje, který si Apple sám kalibruje, jsou to komponenty, do jejichž vývoje by musel Apple nasypat hromadu peněz, určitě jsou zatížený mrakem patentů, dále výroba atd. atd. - proč by to dělal? Copak, když si koupíte auto, máte všechy součástky od jeho výrobce? Alfou a omegou je SoC a OS, zbytek je podružný/nahraditelný a dá se sehnat na trhu. Podstatná je kvalita a objem, v tomto případě Apple prodá cca 70-80 miliónu iPhonů za kvartál, takže *4. V tomhle objemu a v top kvalitě to dokáže (bohužel) jenom Samsung. Pojmem Epic Fail bych nazval něco zcela jiného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když nikdo jiný není schopen vyrobit stejne kvalitní displeje v řádech vyšších desítek milionu ročně tak se těžko hledá alternativa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple by teoreticky mohl rozjet i vlastní výrobní linky na kdeco, ale nejspíš na to nemají finance, je to taková malá garážovka, tak prostě kupují jinde :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak snad kdysi prohlásil Michael Dell. "Můžeme začít prosíváním písku na pláži v Kalifornii, nebo se místo toho rozhlédnout po trhu kdo nabízí nejlepsi komponenty pro naše řešení." Patrně se tím vymezoval proti velkým výrobcům (COMPAQ &), kteří si aspoň v začátku PC ery řešili prakticky vše ve své režii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"je to taková malá garážovka"

Che che, je paradoxní, že tato gigantická firma právě vznikla tím, že Wozniak v garáži montoval desky počítačů. Stejně tak je paradoxní, že firma, která vyrostla na bastlířích, kterým nabídla kvalitní maximálně rozšiřitelný a konfigurovatelný počítač, se nyní co nejvíc snaží potlačit jakékoli snahy o vkládání invence uživatelů do jejich výrobků. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jim to neumí vyrobit Micron, Hynix nebo Kioxia?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na diiit jsou jedinou vtipnější věcí než články o Applu diskuse pod nimi. To, že si Apple vyvijí dvě nejzásadnější komponenty sám - CPU a OS - nikoho nezajímá! Je potřeba nasypat hate a nezapomenout zmínít, že v letech 2007-2009 dodával CPU Samsung. To, že dneska Samsung dodává displeje, RAM a NAND, protože je to jediná firma na světě, která je pro Apple dokáže vyrobit v požadovaných objemech 200-300M ročně - na to se*e pes, podstatný je hate!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jen podotknu že displeje nevyrábí jen Samsung, Apple má více dodavatelů, ale Samsung je největší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle velký zakázky se domlouvají dlouho dopředu. Např. by Apple přišel do Micronu a řekl: od roku 2024 chceme odebírat 20M čipů měsíčně. Firma má čas vybudovat výrobní linky, nasmlouvat subdodavatele. A pak se dohadují podmínky. A podmínky Applu byly možná takový, že to byli ochotní dělat jen číňani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt je v některých případech ekonomicky výhodnější si součástky zajistit jinde. A peníze až na prvním místě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.