Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

BURN Proof

Obr: BURN Proof
Nedávno jsme vás informovali o nové 12× speed vypalovačce Sanyo, která je vybavena technologií BURN Proof, pro úplné potlačení problémů s podtečením bufferu. Nyní vám tedy přinášíme bližší informace o tom, co tento pojem znamená.

BURN Proof logo
Nejvíce obávaným hlášením, při používání CD-R nebo CD-RW rekordérů, je tzv. "podtečení vyrovnávací paměti" (buffer under run). To vznikne, vyprázní-li se vyrovnávací paměť mezi zdrojem vypalovaných dat a samotnou vypalovačkou. Čím je vypalovačka rychlejší a počítač pomalejší, nebo zatíženější, je výskyt tohoto problému pravděpodobnější. Proto firma Sanyo u svých nejnovějších 12x speed rekordérů uplatnila zcela novou technologii, zvanou BURN Proof (Buffer Under RuN Proof).

Sanyo si při řešení tohoto problémy vytkla tyto cíle:

  • úplně odstranit chybu podtečení bufferu propojením chybových bodů, které chybu způsobily
  • žádná propojovaná oblast nesmí být bez datové ochrany
  • žádné chyby zápisu
  • verifikace kvality
  • jednoduché zálohování disků

Co tedy BURN Proof umí?

  • garantovný zápis, při multitasku (při pálení je tedy možné pracovat s Wordem, nebo brousit po Internetu)
  • podpora všech konfigurací počítačů (maximální rychlost zápisu je závislá na sběrnici, proto by měl fungovat i třeba na i486+ISA/SCSI s minimem RAM)
  • zaručuje nulové selhání při kopírování nebo vytváření CD-DA i CD-ROM disků

V podstatě jde o to, že vyskytne-li se problém podtečení bufferu, je zápis korektně ukončen a navazuje se nové spojení se zdrojovými daty. Poté se vyhledá konec posledních vypálených dat, na které se naváže. Tuto technologii je možné srovnat s technologií programů GetRight nebo ReGet, pro stahování souborů z Internetu, kde je možné stahování přerušit (ať ze strany serveru, tak i ze strany uživatele) a později ve stahování pokračovat. Otázkou zůstává, zda velikost CD s mnoha takovýmito poruchami bude stejná, jako CD nahrané bez problémů s podtečením bufferu.

Diskuse ke článku BURN Proof

Žádné komentáře.