Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CEO Ubisoftu volá po slevě Wii U

V posledních týdnech se často mluví o herní konzoli Wii U od Nintenda. Yves Guillemot, CEO společnosti Ubisoft, proto situace využil a otevřeně vyzval Nintendo ke snížení ceny.

Pokud se o svět konzolí podrobněji nezajímáte, mohla by nastoupit oprávněná otázka: Proč by zrovna šéf Ubisoftu měl (mít právo) mluvit do cenotvorby Nintenda? Důvod je ten, že právě Ubisoft je jedním z mála herních vývojářů, který věřil (a v ještě věří) v platformu Wii U a její možný úspěch. Ze všech tvůrců her se podílel na uvedení této konzole největší měrou - hned osmi tituly.

Poptávka ale nedosáhla očekávání, a tak další investice do vývoje her pro Nintendo už byly obezřetnější. Přesto stále pokračují, na léto mohou hráči počítat s Watch Dogs a Just Dance. Guillemot tvrdí, že problém tkví v ceně konzole. Výrobce by si měl uvědomit, že Wii U je starší a tedy i hardwarově méně vybavená než Xbox One a Playstation 4, čemuž by bylo třeba adekvátně uzpůsobit cenu. Společnost má rozpracované hry, které je ochotna dokončit a vydat, pokud se uživatelská základna Wii U zvětší.

Podíváme-li se na situaci z pohledu Nintenda, může se jevit trochu jinak. Jeho vedení totiž vidí, že ani počáteční silná podpora ze strany Ubisoftu nedokázala prodeje konzole výrazněji podpořit, takže by z vydání dalších her podmíněných slevou hardwaru neměla žádný valnější přínos. Naopak vlastní a v květnu uvedený Mario Kart 8 dokázal prodeje konzole roztočit na čtyřnásobek a to i bez slev.

Něco nám proto říká, že tuto výzvu Nintendo nevyslyší, alespoň ne v nejbližší době. Pokud se díky Mario Kart konzole prodávají skvěle i za stávající ceny, není k tomu důvod. Zatím.

Diskuse ke článku CEO Ubisoftu volá po slevě Wii U

Žádné komentáře.