Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zájem o Wii U letí nahoru, za poslední měsíc je na čtyřnásobku

Wii U od Nintenda se dlouho nedařilo oslovit uživatele a je tak považovaná za důvod, pro který Sony po osmi letech dokázala překonat Nintendo v prodejích konzolí. Situace se ale obrací…

Za všechno může hra Mario Kart 8. Již krátce po jejím vydání na konci května bylo možné zaznamenat určité oživení zájmu o Wii U. Zprvu nebylo jasné, jestli jde jen o výkyv způsobený vydáním pokračováním legendární hry - prodeje ale dále vygradovaly, až se vyšplhaly na čtyřnásobek toho, kde byly zhruba před měsícem, tedy necelými dvěma týdny před vydáním novinky.

Právě Mario Kart byla nejprodávanější hrou z éry původního Wii, takže není divu, že pomohla i současné generaci. Od svého uvedení v roce 2005 se hra sice prodává stále, ale na poptávku po Wii U samozřejmě nemohla mít vliv.

Nintendo Wii U

Riggie Fils-Aime, prezident a COO Nintendo Amerika, který informaci potvrdil, zároveň reagoval na otázku, jestli neměla společnost s vydáním hry počkat, než se více rozroste uživatelská základna Wii U: „Ne. Tyhle hry uživatelskou základnu vytvářejí.“

Jestli Mario Kart dokáže během letošního roku dostat Nintendo opět na první místo žebříčku, si zatím netroufáme odhadovat, ale můžeme tuto možnost připustit: Sony loni prodala 18,7 milionu konzolí, Nintendo 16,3 milionu, přičemž Wii U se na tomto čísle podílela 2,72 miliony kusy. Pokud by se pozice Sony příliš nezměnila a zájem o Wii U výrazně neklesl, neměl by to být problém. Nintendu do not hraje dokonce i fakt, že vydání Mario Kart 8 dokázalo v Japonsku zpomalit prodeje Playstation 4. Sony má ale v rukávu řadu nových titulů, kterými může výkyv brzy vykompenzovat.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Zájem o Wii U letí nahoru, za poslední měsíc je na čtyřnásobku

Středa, 18 Červen 2014 - 14:39 | Shaq | Dle mne si tvůj příspěvek protiřečí. Kde ti...
Středa, 18 Červen 2014 - 09:29 | logout | Já jsem jen velmi zvědav, zda jsou spekulace o...
Středa, 18 Červen 2014 - 08:08 | japkoslav | Bohužel pro Nintendo 4 x 0 = 0 :) Je velká škoda...

Zobrazit diskusi