Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CES 2013: Blu-ray přehrávače Panasonic nejen se 4k, ale i konkurencí pro Apple AirPlay

Panasonic Aquarium
I Panasonic představil pro letošek nové modely Blu-ray přehrávačů. Překvapení se nekoná, i ony podporují upscaling Blu-ray filmů do 4k, Panasonic pak přidává ještě podporu Miracast...
Panasonic DMP-BDT330

Začneme nejvyšším modelem. Panasonic DMP-BDT330 nabízí obligátní podporu upscalingu do 4k, to není nic překvapivého, letošní vyšší modely to prostě asi umět musejí, neboť to nabízejí všichni. Zajímavostí je ale podpora pro systém Miracast, který je jakousi alternativou k Apple AirPlay a umožňuje streamovat multimediální obsah z Android 4.2(+) zařízení na vaši velkou obývákovou obrazovku. U Panasonicu jej podporují jak Blu-ray přehrávače, tak multimediální krabičky.

Z další povinné výbavy zmiňme Blu-ray 3D, to je už od loňska v podstatě samozřejmost. DMP-BDT330 disponuje dvěma HDMI výstupy, podpora platformy Panasonic Smart Viera je zde pochopitelně také. WiFi také.

Nižší typ DMP-BDT230 má jen jeden HDMI a nepodporuje upscaling do 4k, kromě něj se objeví i levný přehrávač DMP-BD79, u nějž chybí i 3D a WiFi, Smart Viera ale ne. Z loňských přehrávačů pak bude Panasonic i letos prodávat model DMP-BDT500.

Panasonic DMP-MST60

Pokud takový přístroj oprostíme od Blu-ray mechaniky, zbude nám něco jako multimediální přehrávač Panasonic DMP-MST60 (či jeho levnější verzi DMP-MS10). U něj do seznamu podporovaných vlastností přidejme DLNA.

Nová zařízení od Panasonicu přijdou na trh v únoru tohoto roku.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2013: Blu-ray přehrávače Panasonic nejen se 4k, ale i konkurencí pro Apple AirPlay

Úterý, 15 Leden 2013 - 20:57 | vali | Nekomentuju článek, ale redakční systém, aneb jak...

Zobrazit diskusi