Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá se úspornější čipset X570S s převážně pasivním chlazením

ASRock určitě ne, ale ASMedia by mohla....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych sel do X570 bez vetracku (S), ale trochu pozde, kdyz uz jsou procaky davno na svete, takze jsem vyslovene kvuli bezvetrackove verzi sel do B550.

Tohle je u AMD pomerne caste, ze delaji veci s krizkem po funuse, meli by se na tohle vic zamerit.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

no jasneee, amd by si mela vzit priklad z intelu, kerej napravuje vydani zravyho procaku vydanim jeste zravejsiho.. ((:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

AMD má momentálne dôležitejšiu vec

AMD and Xilinx Stockholders Overwhelmingly Approve AMD’s Acquisition of Xilinx

SILICON VALLEY, Calif.
04/07/2021
https://www.amd.com/en/press-releases/2021-04-07-amd-and-xilinx-stockhol...

Xilinx uses Arm cores in its higher-end arrays to perform processing. With the rise of DPUs and SmartNICs,

Xilinx is also a significant player in the infrastructure of cellular networks, with its Versal chips used in equipment from the big three vendors in the field: Ericsson, Na, and Huawei. As a US company, Xilinx is blocked right now from doing business with China's Huawei, leading to layoffs, although Samsung is a new customer
https://www.theregister.com/2021/04/08/amd_xilinx_merger/
ali
May 24, 2000 Updated May 24, 2000, 4:26pm PDT

Francisco Partners, a Sunnyvale-based private equity firm focused on buyout and recapitalization investments in technology companies, has entered into a definitive agreement with Advanced Micro Devices under which Francisco Partners will acquire 90 percent of AMD's Communication Products division for $375 million in cash
https://www.bizjournals.com/sanjose/stories/2000/05/22/daily14.html

Takže AMD sa vracia do sieťového biznisu po 2+ľ rokch, ale patenty im aj po predaji divízie ost

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten nový IO čiplet, je zrejme už pripravený aj na Zen4 zo všetkým čo k tomu patrí...potom by to nebolo neskoro, ale naopak, prezieravé riešenie (pripraviť si platformu a potom už iba vymeniť CCD zo Zen 3 na Zen4 a pozapínať vyššie rýchlosti)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...nemá mít ale Zen4 již AM5 a DDR5?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Áno má mať, ale s duálnym radičom pamäte už má AMD skúsenosti pri Phenom II (DDR2 a DDR3), takže táto možnosť sa nevylučuje a PCI Express 5.0 je len akési zaradenie vyššej rýchlosti, keď to bude vedieť CPU čiplet (CCD), tak sa to zapne aj na IO čiplete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> takže táto možnosť sa nevylučuje

Tu moznost nevylucuje nedostatok zkusenosti s navrhem, tu moznost vylucuje situace na trhu. Trochu premyslej, momentalni situace je takova ze nad kazdym mm2 kremiku musi vyrobci trikrat premyslet, k cemu ho pouzit optimalne. A to se tyka nejen 7nn procesu. Ze v tehle situaci si AMD rekne "budiz, hodime tam dva DDR radice, dyt 50mm2 navic je prd" - drobet nerealne, nemyslis ?

Ano je mozne ze zacali pracovat na navrhu dualneho radice pred rokem, za jine situace na trhu, ale stejne by bylo vyhodnejsi v soucasne situaci to predelat na DDR5-only nez vyrabet statisice kusu s mrtvym kremikem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keď sa na to pozrieš takto možno ti to bude dávať viac zmysel:

1. AMD u GF výrába iba IO čiplety (AM4, SP3), čipset x570 (ostané čipsety sú 55nm) a nejaké low-end Athlony (ktoré aktuálne vôbec nie sú a nieje isté prečo, buď pre vyššiu maržu dostanú prednosť čipsety a čiplety, alebo či náhodou sa výroba nepresúva k Samsungu kvôli vyšším kapacitám s vidinou budúcej zmeny na 10nm, či 8nm pre novšie generácie Athlonov, zmena výroby u súčasných Athlonov, by mala byť pomerne jednoduchá, predsa sa jedná o licencovaný 14nm výrobný proces Samsungu)

2. Ak zoberieme ako fakt, že DDR5 radič zaberie 50 mm2, tak s prechodom na 12nm+ proces sa densita zvýšila o cca 30 % a množstvo obetovaného kremíka sa mohlo zmenšiť na hodnotu 35-40mm2.

3. Ak by existoval samostatný IO čiplet pre zen3, ktorý je súčasne aj čipset X570S a samostatne budúci čiplet pre zen4 (čipset X670), tak v medziobdobí sa ide do rizika....či nevyrobiť zbytočne veľa/ale ani príliš málo čipov, lebo ak sa Zen4 rýchlo uchytí, tak nám zostanú staré IO čiplety/chipsety pre Zen3 a ak jeho rozbeh bude pomalý, napr. kvôli nedostupnosti DDR5 pamätí (čo je dosť reálne), tak môže nastať práve nedostatok IO čipletov/čipsetov pre Zen3. Preto je možno výhodnejšie obedovať tých 35-50mm2 a v najbližších 3 rokoch mám s čipletmi/čipsetmi vystarané (výťažnosť čipov bude maximalizovaná) a netreba podstupovať riziko ich nedostupnosti...čiže ušetriť pár dolárov na kus a potom riskovať nedostupnosť procesorov v hodnote niekoľko stoviek dolárov. Toto je prezieravé riešenie.

Každopádne netvrdím, že mám pravdu, ale robiť nový čiplet/čipset len kvôli 1-1.5 roku zostávajúceho života Zen3, keď už použiteľný čip mám, sa mi nezdá logické a logické to začína byť až v tedy, keď si uvedomím aké výhody by z duálneho radiča vyplývali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je ale třeba myslet ještě na jednu věc - I/O čiplet má děsně moc kontaktů, aby se kontakty daly umístit, musí mít křemík určitou plochu (resp obvod protože kontakty se umisťují po obvodu). I/O čiplet tedy co se plochy týká moc zmenšovat nejde (a proto taky u I/O čipletu nebyl takový tlak na zmenšování výrobní technologie)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, že to spomínaš, tak to je o dôvod viac, prečo tam ten duálny radič dať a pridať aj podporu PCIE 5.0 a USB 4.0 ...môžu tým ostať na +- rovnakej obvodovej dĺžke, aby tam tie kontakty dostali.

Netreba zabúdať na to, že teraz už peniaze majú na to aby robili častejšie nové masky do výroby...peniaze musia generovať peniaze, musia sa točiť, lebo keď sa netočia strácajú na hodnote.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je hrozné, když ráno sednu k netu a kam se podívám, tam píšeš svoje moudra ty. Trpíš obsedantní poruchou neustále přesvědčovat ostatní o své pravdě a tvé názory jsou hodny 13 letého kluka. Přestaň prosím už spamovat nejen tady ale i jinde. Děkuji

A ze strany AMD je to krok kupředu, není to poprvé, co další revize zákl. desek byly bez větráků.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Me vzdycky neco napadne, tak napisu do diskuze a jak zacnou zname firmy vriskat, tak si tim potvrdim, ze jsem zase uhodil hrebicek o hlavicku. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ne jedinné co to potvrzuje je to že jsi mimozemský pitomec. Člověk alespoň s kapkou sebereflexe by se zamyslel. Dokonce i takový lumen jako Crha už dal pokoj.Viz tvoje bláboly o tom jak letos herní vývojáři nemusí crunchovat. O gamedevu netušíš ani prd ale nebrání ti to chrlit totální nesmysly. Pak se nediv že ti člověk který zrovna pár dní crunchoval napíše něco o kreténech.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ty si pletes pojmy s dojmy. Ja nikde nepsal, ze vyvojari necrunchuji, ale ze nemusi. To je rozdil. Grafiky nejsou, jen tak nebudou, zajem o Cyberpunk napriklad je z toho duvodu minimalni, klidne at si ho vyvijeji jeste rok. Nez budou grafiky, ktere tu hru plynule daji, je casu dost. Kdyz je reditel studia blbec, ja nemuzu za to, ze naridi zamestnancum prescasy, sorry jako.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsi bohužel potvrdil že jsi úplný debil. A kdo ten ještě rok vývoje bude platit? Máš tušení jaké jsou měsíční náklady na menší studio o padesáti lidech? Má ředitel studia porušit smlouvu a časový harmonogram s publisherem a zatáhnout to ze své kapsy?
Tvoje myšlenkové pochody jsou fakt na úrovni desetiletého dítěte.
To žes čekal a nedočkal se je problém tvůj ne zbytku světa který čeká na nové hry, které se navíc vyvíjejí multiplatformě.
Cyberpunku se prodalo 13 milionů kopií ještě v prosinci 2020 zbytek lidí čeká na slevy patche a dodatečný obsah. Já si ho taky koupím až v Goty edici.
Kompl s 2070 koupíš naprosto bez problémů kdykoliv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys nekecal. Staci mrknout na prodejce PC a kazdy vi, co se da realne koupit.

Jinak je situace blba, nejsou grafiky, lidi nekupuji nove hry pro nove grafiky, vydavatele her tak jako tak zaplaceno nedostanou. Jako blby to je, nerikam, ze ne, ale co se da delat. :-/

Za predpokladu, ze vyvojar nedela prescasy zadarmo, tak je uplne jedno, jestli mu zamestnavatel plati prescasy nebo normalni pracovni dobu, naopak treba nedelni prescasy jsou drazsi nez prace normalne ve vsedni den.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já herní pc do firmy reálně a pravidelně kupuju nemám s nimi problém ani v ATC ani na Alze. Stačí si vytáhnout hlavu ze zadnice a podívat se.
Situace není vůbec blbá herní trh jede nejlépe ve své historii nechápu kam na to chodíš. Náš publisher tlačí jako všichni na co nejbližší vydání. Kdyby si myslel že se mu to nevyplatí tak by to asi nedělal.
Ty máš základní problém pochopít že svět není ty a nesdílí tvoje problémy. Min spec pro současné hry je povětšinou 1030.
A ten nesmysl s placením přesčasů jsem nepobral. Mě to rozhodně jedno není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufam, ze kdyz pracujes misto 8 hodin za den treba 10 hodin, ze ti zamestnavatel zaplati ty dve hodiny navic?
A pokud delas i v nedeli, musi ti platit jeste priplatek za ty hodiny odpracovane v nedeli.

Pokud to bylo mysleno tak, ze sam potrebujes pracovat vic hodin kvuli penezum navic, tak to neni zadnej "crunch", to si potrebujes privydelat, to chapu, sam jsem to tak taky mel a ono to tak ma kde kdo, zvlast v mladsim veku, kdyz jeste nema clovek vlastni bydleni apod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Doufam, ze kdyz pracujes misto 8 hodin za den treba 10 hodin, ze ti zamestnavatel zaplati ty dve hodiny navic?“

Jednak ne každý je placený od hodiny, ale hlavně mezi odevzdáním práce v termínu (i za cenu přesčasů) a po termínu opravdu může být podstatný rozdíl (u firmy penále, u zaměstnance na prémiích).

Krom toho dokončení projektu a inkasování peněz hned versus někdy za rok je opravdu rozdíl (i pro zaměstnance, protože finanční situace firmy se obvykle promítne i do mezd).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jak pracuji a za kolik je mezi mnou a mým zaměstnavatelem peněz mám víc než utratím, je vidět že o gamedevu víš naprosté hovno a slovo crunch je pro tebe něco magického o čem ses dočetl v levelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Grafiky nejsou, jen tak nebudou, zajem o Cyberpunk napriklad je z toho duvodu minimalni

Mwahahaha. Zajem o Cyberpunk neni minimalni, ale neni ani tak velkej jak mohl byt - protoze byl prehypovan na maximum a pak z toho byl totalni zabugovany fail. Fail vzhledem k tomu kolik jim to trvalo, a jak to hypovali (jako hru dekady). Je to proste prumerna AAA hra. Witcher 3 to nesaha ani po kotniky.

Ja se tesim na Dying Light 2, ale drzim ocekavani na uzde (to se casem clovek nauci...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten totální zabugovaný fail jsem dohrál bez větších problémů. Žádné bugy které by mi intenzivně kazily zážitek jsem nezaznamenal. A to roky šéfuju QA.
To je zas piskot lidí kteří čekali nevímco. Rozhodně jsem narazil na zásadnější problémy s questy ve witherovi než v cyberpunku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Ten totální zabugovaný fail jsem dohrál bez větších problémů

Anecdote is not data. To ze tobe to funguje nerozporuji, v celkovem obrazu to ale znamena hovno. Ja treba dohral Witchera bez bugu a bez jedineho crashnuti, coz taky nic neznamena. Jinak receno, ze neco jedne osobe funguje nebo nefunguje, nic neznamena. Jako sef QA bys to mohl vedet.

Jo a jestli rozporujes ze je zabugovany, tak jen drobnej seznam oprav v poslednim patchi:
https://www.cyberpunk.net/en/news/37801/patch-1-2-list-of-changes

> To je zas piskot lidí kteří čekali nevímco

Jestli myslis me, ja od Cyberpunku necekal vubec nic, ja mam jine hry na TODO listu. Ja jenom napsal co jsem slysel a videl na webech kde se pohybuji (a hlavne rozporoval tvrzeni ze jejich prodeje maj neco spolecneho s grafikami). Proste rozcarovani (nebo jak rikas "piskot"), protoze to bylo prehypovano jak prase, a vysledek nedosahl na ten hype. Jak se rika: Hype is a double-edged sword.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci mluvit za všechny, ale stejně asi budu...je nám úplně jedno (spíš u pr...), do čeho jsi šel, do čeho bys šel kdyby, a do čeho možná pudeš...

Stejně tak AMD je úúúplně u zadnice, co si tady v diskuzi nějaký RedMaX myslí. Vydali lépe udělanou verzi čipu, která se bude hodit dalším zákazníkům, kteří koupí novou desku pod jejich procesor. A těch nebude málo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že se prakticky nedělají bezchipsetové desky, zatím jsem viděl pouze jednu. Přitom by to ve spoustě případů bylo ideální.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co si mame predstavit pod pojmem "bezchipsetové desky"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi dosky pre SOC,.,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, i spousta těch běžných procesorů toto už umožňuje. Akorát deska pak má jen PCIe (typicky žádné SATA). Jedná taková byla recenzovaná i tady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chipset-less doska je napr. ASrock Deskmini A300, má 2x SATA a 2x M.2 NGFF PCIe/NVMe, a cez riser tam vieš pripojiť normálnu PCIe VGA. Aj všetky tie priemyselné STX a iné netradičné formáty to majú presne tak, bez chipsetu. V tom A300 by dokonca mohlo fungovať aj klasické CPU (nie APU), riešil sa na to crowdfunded BIOS. Všetky Ryzeny sú v podstate SoC, jediné čo im treba je maličký Knoll activator chip, čo je vlastne len malá EEPROM s nejakými kľúčmi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Off Topic: Všimli jste si, že https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini%20A300%20Series/ má dole jednu hvězdičku od DIIT? ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

CPU od AMD jsou SoC (System on Chip).
Pokud by Vám stačíla konektivita poskytovaná CPU, nemusí na desce být čipset vůbec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu. Narážím právě na to, že takové osekané desky skoro nejsou (Pro normální velké desktopové CPU, ne malé pajená BGA), i když je to technicky možné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejbliz k tomu doslo se socketem AM1 (IMO). Tehdy AMD vydalo 25W Kabini a ty desky byly neskutecne levne (protoze na nich zhola nic nebylo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Ryzen ma chipset v sobe, SATA, USB, PCI-E ... takze pro jednoduchou zakladni desku neni nic dalsiho treba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Před dvěma měsíci se proslýchalo, že nějaké techtle-mechtle mezi Samsungem a AMD" Zustalo pouze u techtli, k mechtlim zatim nedoslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi nechvátají, jdou na to poněkud lážo-plážo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o tom sa píše už dlho

Samsung si licencoval grafickou architekturu RDNA od AMD
4. 6. 2019
https://diit.cz/clanek/samsung-si-licencoval-grafickou-architekturu-rdna...

První mobily s integrovanými Radeony vydá Samsung v roce 2021
8. 8. 2019
https://diit.cz/clanek/mobily-s-radeony-vyda-samsung-v-roce-2021

AMD GPU pro Samsung je 2,5× rychlejší než Snapdragon 865
4. 5. 2020
https://diit.cz/clanek/amd-gpu-pro-samsung-je-rychlejsi-nez-snapdragon

Samsung chystá vydání SoC s grafikou od AMD na léto
27. 1. 2021
https://diit.cz/clanek/samsung-chysta-vydani-soc-s-grafikou-od-amd-na-leto

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

možná protože už je tam zaháčkovaná konkurence? Kapacity Samsungu nejsou nafukovací a 8nm Ampere jich určitě spořádá hodně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung se rozhodl pro licencování RNDA, předpokládá se, že další generace jejich vlajek Galaxy S a Galaxy Tab S by mohly obsahovat Exynos CPU + GPU postavené na RNDA, také to dává smysl pro ty jejich ARM laptopy. Otázkou je, zda to bude už v Tab 8 a S22, nebo později.

Nejde čekat že chvilku po oznámení budou krámy plné zařízení co to budou využívat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a? licencování není partnerství, jen pro Samsung možnost jak získat náskok nebo aspoň srovnat krok s Apple.
A do střetu ohledně kapacit Samsungu si AMD netroufne - Nvidii nemá šanci přeplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu nac vydavat novy cipset kdyz aktualni X570 se jiz prodava leta a bud se tedy zakaznik rozhodl zakoupit zakladni desku s tichym vetrackem ktery je opratreny kvalitnima kulickovyma loziskama a nebo si priplatil a koupil desku s poradnou medi a zebry ktere tu X570 spolehlive uchladili, navic tu mame jiz B550 ktera tez podporuje PCI-Express 4 generace, pro toho kdo chce vic PCI-Express linek, vic M.2 disku a vic pametovych kanalu je tu pak(urcen) HEDT cipset TRX40.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A proč by nemohli vydat nový čipset s lepšími provozními vlastnostmi? Komu to vadí?
A na tu blbost že B550 podporuje PCIe 4.0 jsi přišel kde? Ano, desky s B550 mají jeden PCIe 4.0 x16 slot a jeden m.2 PCIe 4.0 slot, ale ty jsou přímo napojené na CPU, čipset samotný je 3.0 (i uplink B550 <-> CPU je PCIe 3.0). Jinak HEDT je celkem nákladná sranda.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Měli by si brát příklad z Intelu. B360 nahradil B365. Novější, vyšší číslo, takže logicky horší technologie. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele těch pasivních x570 je jako šafránu a jsou naprosto nesmyslně drahý. Jestli víš o nějaké za slušnou cenu tak sem s ní. Na tohle čekám už hrozně dlouho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pozdě, šel jsem do B550, právě kvůli tomu hloupému chlazení na X570. Ale nestěžuji si, protože tu větší výbavu u X570 nepotřebuji, ale potřebovat ji, tak by mě to aktivní chlazení štvalo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pozdě jen pro ty, kteří nechtěli nebo nemohli čekat. Já jsem taky šel do B550, ale záměrně. X570 je pro mě moc overkill. To už pro mě i ta B550, ale zase je to na dlouhou dobu doufám. Moje první Asus deska (STRIX Gaming-F), ale zatím to šlape. Teprve minulej týden mi přišel z Aliexpresu R5 3600, takže šel hned na 3900 AllCore při 1V se SMT off a paráda. V idle se teplota drží na 35-37 stupních při minimálních otáčkách.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne i na 5800X staci levna B550 TUF Gaming, pohodicka. Taky nabusenejsi cipset nepotrebuju, akorat jsem si v minulosti kupoval prave ty drazsi cipsety, protoze momentalni nepotreba nic neznamena. Co kdyz se bude jednou hodit vybava X570, kterou ma navic? Nevim, ale kvuli podobanymu vetraku jsem proste nekoupil a sel do levnejsiho.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mě stačí i levnější Strix B550-A a k tomu 3500X a na auto napětí běží na 4,2Ghz takže pohoda, zatím víceméně nouzovka než bude nějaké 5900XT.
Chladič máš ten přibalený? Mě přišel strašně slaboučký, na něj se špatně podíváš a už se ohřívá... Proto jsem použil osvědčený Scythe Mughen rev.B a ani nevím že tam procesor je, slyším jen slabě volnoběžné ventilátory na skříni a do toho občas zachroupání HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"už se ohřívá"

To je přesně funkce chladiče, ohřívá se, tzn. odvádí teplo z místa které chladí. Kdyby se chladiče neohřívaly, nechladily by. Jinými slovy stock chladič je naprosto ok

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

může být, ale na plno a ideálně zavřený pc ve zvukotěsné komoře...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, hlavne u Intelu, ty po pul roce zacnou jako navdavek vysilat takovej dunivej chraplavej zvuk, ten jiste rad poslouchas. Nakonec aspon vis, ze tam ten procak v tom PC mas vid. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tu desku má taky (strix B550-A). Dnes vyšel NEbetaBIOS s ReBAR a opravenou chybou USB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem k tomu žádnej chladič nedostal, protože jsem kupoval tray verzi za necelý 4 tisíce z Aliku. Chladič mám Spartan 3 PRO HE1024, kterej sem tu měl nerozbalenej přes 2roky novej v krabici (sem tam skládám pro známý a nějaký věci navíc po ruce se občas hodí). Tak jsem jen chtěl zkusit, jestli to s tím půjde a pohoda. Ale nemám to píchnutý do desky, ale mám externí ovladač otáček a nastavenej na minimum tak, abych to neslyšel. Nemám rád automatiku a její změny otáček, každý zvýšení registruju. Původně jsem chtěl ten Spartan jen dočasně, ale po tom podvoltování je to úplně zlatý. Sice jsem přišel o trochu ST výkonu (o ten mně osobně vůbec nejde), ale zase se mi zvýšil MT a snížila spotřeba a teploty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD připravuje nový čipset X570S a jen pár měsíců po něm vydá nějaký další nový čipset pro Zen 3+?" <= ... proč by pro provoz Zen 3+ neměl stačit čipset X570 se socketem AM4 ... ? Něco mi uniká?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.