Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Chytré brýle od Intelu končí, NDG došly peníze, bude se propouštět

Intel se rozhodl zastavit výrobu a vývoj svých chytrých brýlí a rozpustit skupinu New Devices Group. Ukončením projektu pravděpodobně propustí okolo 200 lidí. Dočkáme se vůbec někdy chytrých brýlí? Má o ně trh vůbec zájem?

Před několika lety spustil Google reklamní vlny ohledně svých nových brýlí. Ty však byly širokou veřejností považovány za příliš děsivé a nepraktické. Toho si byl Intel vědom, když začal tvořit svůj koncept chytrých brýlí, a doufal, že stejnou chybu nebude opakovat. Nyní však společnost oznámila, že s výrobou a vývojem končí. Projekt Vaunt je tedy mrtvý.

Volkswagen Google Glass 02Google-Glass

Společnost Intel začala na těchto brýlích pracovat v roce 2013, kdy založila skupinu New Devices Group (NDG). Intel pro vykreslování obrazu použil malý laserový projektor, který obraz o velikosti 400x150 pixelů přenášel přímo na sítnici, na rozdíl od Googlu, který měl velký nevzhledný hranol nad očima.

Obraz v těchto vytvořený brýlemi Vaunt měl být neintervenční. Laser měl zasáhnout vaši sítnici pouze tehdy, když byste se fyzicky podívali na dolní roh, kde by se objevoval displej. Tím měl být zajištěn bezproblémový chod po celý den bez rušivých elementů, textu a notifikací. 

Společnost Intel neposkytla mnoho detailů k celému případu. Pouze je známo, že NDG byla uzavřena z nedostatku investic. Důvodem může být i otázka, zda by lidé tyto brýle skutečně používali při každodenním nošení a byli by ochotni opustit od daleko praktičtějších a rozšířenějších smartwatch.

Chytré brýle jsou v této fázi vývoje spíše zajímavým gadgetem než předmětem každodenní potřeby. Není ovšem vyloučeno, že Intel nezabuduje některou z technologií primárně určených pro Vaunt, do jiného svého produktu. 

Diskuse ke článku Chytré brýle od Intelu končí, NDG došly peníze, bude se propouštět

Žádné komentáře.