Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Další bronzové zdroje od Cooler Master: GM s modulární kabeláží

Cooler_Master_GM_0
Po řadě GXII od Enhance Electronics tu v krátké době máme další řadu bronzových zdrojů Cooler Master. Tentokrát je výrobce Channel Well a zdroje nabízí modulární kabeláž po vzoru řady VS.

Sotva před pár týdny byla uvedena řada Cooler Master GXII a už tu máme další bronzový přírůstek, řadu Cooler Master GM. Jedná o zdroje s certifikací 80 PLUS Bronze stejně jako u GXII, pětiletou zárukou stejně jako u GXII a jedinou silnou +12V větví stejně jako u GXII. Hlavním rozdílem je modulární kabeláž za pomoci slavné „3D“ technologie, což je napevno připájená deska s konektory pro odpojitelné kabely, namísto tlustých kabelů vedoucích z hlavní desky.

Cooler_Master_GM_2

Ona 3D technologie byla poprvé použita u – rovněž ještě horké novinky – zlaté řady VS, jejíž recenze se nyní chystá. Oproti zdrojům VS je tu zásadní změna, GM bude vyrábět Channel Well Technology, nicméně je zřejmé, že designově se snažil Cooler Master držet řady VS. Změny jsou dány výrobními specifiky, tak GM mají plastovou průchodku pro kabely, v rámci šetření chybí nějaké ozdobné prvky, jinak se ovšem od oka zase tak moc neliší.

Cooler_Master_GM_3

Zdroje mají rovněž mí DC-DC měniče pro tvorbu nižších napětí, je tedy možné, že účinnost a napěťová stabilita bude podstatně lepší, než co by člověk čekal od mainstreamu. Nicméně jelikož hlavní roli zde hrály úspory, byl bych opatrný před předčasným nadšením. Přijít mají čtyři modely: RS450-AMAA-B1 (450 W), RS550-AMAA-B1 (550 W), RS650-AMAA-B1 (650 W) a RS750-AMAA-B1 (750 W), přičemž doporučené ceny včetně naší sazby DPH jsou cca 1300, 1600, 1850 a 2100 korun. Ceny tedy jsou příznivé, což se ovšem musí někde odrazit.

Cooler_Master_GM_1

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další bronzové zdroje od Cooler Master: GM s modulární kabeláží

Žádné komentáře.