Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Desktopová verze Trinity vyjde příští týden, ponese Radeon „GHz Edition“?

AMD Trinity v socketu FM2
I když AMD uvedla řadu verzí Trinity pro mobilní trhy, integrované systémy nebo profesionální sféru, ta nejdůležitější stále na trhu chybí. To se ale změní již počátkem příštího týdne…

AMD chystala „nové“ APU uvést již v pondělí příštího týdne (1. října), ale podle aktuálních zpráv došlo z neupřesněných důvodů k posunu o 24 hodin, tedy na úterý 2. října. Aby bylo jasné, co vlastně půjde na trh, podtrhli jsme příslušnou produktovou řadu v následujícím výčtu modelů, které již AMD ohlásila či vydala:

Jde tedy o desktop čip pro socket FM2, prakticky nejvýkonnější ze jmenovaných. AMD prozradila, že GPU nejrychlejšího modelu překoná hranici 1 GHz, nicméně tato informace následovala po větě zmiňující taktovací potenciál, takže zatím není zřejmě, zda půjde o hodnotu tovární, nebo prostor pro taktování.

AMD Trinity slide 6

V souvislosti s tím lze zmínit, že ještě v únoru oficiální prezentace AMD mluvily o celkovém výkonu Trinity 819 GFLOPS, což odpovídalo (například) kombinaci 3400 MHz pro CPU a 925 MHz pro GPU část. Později byly potvrzené takty procesorové části přesahující 4 GHz v režimu turbo - pokud bychom počítali s frekvencí GPU přes 1 GHz, vycházelo by co do teoretického výkonu něco málo přes 900 GFLOPS při optimální konstelaci hvězd.

Nebudeme předjímat, jak si takový produkt povede oproti konkurenci - vše bude známo za týden.

Diskuse ke článku Desktopová verze Trinity vyjde příští týden, ponese Radeon „GHz Edition“?

Úterý, 25 Září 2012 - 14:44 | Peter Fodreknickfotob | >AMD chystala „nové“ APU uvést již v pondělí...
Úterý, 25 Září 2012 - 14:27 | kapa | Jedna recezijka http://www.tomshardware.com/...

Zobrazit diskusi