Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

EK Water Blocks také mají vodníka pro Radeon HD 7970

EK Water Blocks testují svůj nový blok pro HD 7970
Před chvílí jsme si psali o Koolance a nebyli jsme zjevně úplně přesní. Nejen tento výrobce představil vodní blok pro Radeon HD 7970, se svým se již pochlubila i společnost EK Water Blocks…

Pod označením EK-FC7970 se ukrývá podobný blok. Prozatím je ve stádiu prototypových testů, ale s ohledem na to, že design Radeonu HD 7970 se od například HD 6970 zas tak moc neliší, nečekáme, že by to EK-FC7970 trvalo do výroby příliš dlouho. Pokud tedy uvažujete o vodním bloku pro Radeon HD 7970, pak raději nechte tuto myšlenku zrát, dokud nebude na trhu i tento model.

Každopádně i v případě EK Water Blocks jde pochopitelně o full-cover blok. Interní testy ukazují, že udrží kartu na maximální teplotě GPU 41 °C, my jsme náš referenční Radeon HD 7970 se vzduchovým chladičem provozovali na ~72 °C (po přemazání GPU pastou Noctua, což bude srovnatelné s tím, jak své bloky testují v EKWB). Ale zatímco my trápili Radeon HD 7970 jen v Unigine Heaven, EKWB mu dávali zabrat pomocí testu Furmark. Sami si tak můžete udělat představu, jak výrazně lepší chladící potenciál takový vodní blok dává.

EK Water Blocks testují svůj nový blok pro HD 7970

Jinak nejteplejší částí dle externího teploměru byla oblast na PCB kde jsou z druhé strany napájecí obvody - ta se ohřála na 49 °C. Tento blok půjde na trh již tradičně v několika variantách (měď/poniklovaná měď, acetal) s cenou od 85 € (v přepočtu 2 200 Kč). Podle všeho bude pasovat i na HD 7950, jehož vzhled nám EK Water Blocks naservírovali (ale o tom již no-X v samostatném článku).

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku EK Water Blocks také mají vodníka pro Radeon HD 7970

Žádné komentáře.