Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

GeForce GTX 660 nevyfocena

MSI GeForce GTX 660 fake
Čas od času vás upozorníme, pokud některý z webů přispěje k vypuštění nesmyslu, nepřesnosti, zkrátka kachny. Ani tentokrát se situace v podstatě neliší a jako obvykle vše začalo na jednom fóru…

Sebeméně pravděpodobná situace se může jevit skutečně, pokud ji prezentuje renomovaný zdroj či web - nesmysl se pak šíří internetem jako po másle. Tentokrát jde o GeForce GTX 660, grafickou kartu, která se podle posledních zpráv chystá na letní uvedení.

Spekulací se kolem šestsetšedesátky vyrojilo nemálo - začátkem měsíce se mluvilo hlavně o použití výrazněji (oproti GTX 670) ořezané verzi čipu Nvidia GK104. Uživatelé předpokládali i stlačení spotřeby pod 150W hranici, k čemuž by stačil jediný napájecí 6-pin. Diskutovaná byla ale i pozice samotného konektoru. Člen diskusního fóra overclock.net s nickem shiftwig113 pro zdůraznění přítomnosti (jen) jednoho napájecího konektoru a napůl z legrace připravil názornou ilustrační fotomontáž:

MSI GeForce GTX 660 fake
MSI GeForce GTX 660 - fotomontáž

S pomocí Googlu lze během pár desítek vteřin zjistit, že pro realizaci svého záměru autor použil fotografie MSI GeForce GTX 670, konkrétně tuto dvojici:

MSI GeForce GTX 670 02MSI GeForce GTX 670 01
první fotografie MSI GeForce GTX 670

Shiftwig113-ovu fotomontáž převzal server VR-Zone a doplnil jím článek o GeForce GTX 660 s tím, že konektor a bracket jsou sice jasně dílem Photoshopu, ale samotný produkt je reálný. To si už další servery vyložily po svém, tedy že i přes editaci je na fotce GeForce GTX 660, a tak můžete narazit na články typu „GeForce GTX 660 vyfocena!“.

Další trofeje:

Zdroje: 

Diskuse ke článku GeForce GTX 660 nevyfocena

Úterý, 29 Květen 2012 - 13:57 | ANDREW | peknej ovčín :-))

Zobrazit diskusi