Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google Glass 2 poběží na Intelu

Nic proti novému Atomu, ale přijde mi, že na "brejle" to má pořád moc velkou spotřebu. To asi na "knoflík" nepojede, že :-). A běžný "mobilový" akumulátor na uších, no nevím, nic moc bych řekl.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

I 45nm Silverthorne existoval ve verzi, která měla TDP na úrovni OMAP 4430. Myslím, že 14nm dvoujádro může jít i níž; především bych čekal nižší spotřebu při průměrné a minimální zátěži. Nakonec pokud by se 14 nanometry rovnou přišla i architektura Airmont (dosavadní zprávy v tom nejsou moc jednotné), znamenalo by to další optimalizace pro nižší spotřebu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Aha, jsem někde viděl, že OMAP 4430, což je Cortex A9 nepletu-li se, má TDP kolem 0.6 W. Jestli se k takové hodnotě odstanou, tak proč ne, no. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pro OMAP 4430 se uvádí 0,6 W, Atom Z500 měl 0,65 W. TDP je spíš otázkou omezení max. frekvencí, klíčová pro výdrž baterie bude typická spotřeba.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Sranda je, ze i ta dnesni verze ma v sobe atom, dokonce celou hromadu, i kdyz je to postaveno na ARM platforme :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

A mozno to suvisi s momentalnou Intelackou aktivitiou ohladom mobilnych zariadeni (nie tabletov,mobilov ale wearable things) a rieseni pocitacoveho videnia.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Možná. Spíš to ale souvisí s tím, že Intel chce prodeje a Google glass mu je má dodat.
Dále ARM architektura není ve výhradním vlastnictví/kontrole US firmy, a pokud bude třeba zabudovat nějaké fízlovátko, tak to Intel provede (není-li tomu již tak dávno) na úrovni procesoru. ARM výrobci by nemuseli být tak nadšení z představy přidávání obvodů do CPU pro NSA...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ted vazne, ono by to v takovych spotrebicich chtelo, aby akumulator nebyl jediny zdroj energie.
Chtelo by to pokryt bocnice bryli solarnimi clanky, pridat nejaky peltier, co by generoval elektrinu z rozdilu teplot mezi hlavou a vzduchem, popr. i nejaky generator vyuzivajici energii pohybu uzivatele (chuze, beh apod)

Proste vse co dneska umime, aby se zivotnost na jedno nabiti prodlouzila co nejvice.

Pripadne nejaky ten akumulator s 10x vyssi kapacitou a 20x vyssim poctem nabijecich cyklu - jak uz treba tady na serveru par clanklu a takovych zazracnych akumulatorech bylo (uz nekolik let).

Treba kolega v kanclu pouziva nejakou solarni bezdratovou klavesnici Logitech a ono to fakt pokryje celou spotrebu z celkem maleho pasku solarnich clanku - i blbe svetlo zarivek vecer to staci napajet. Je jasne, ze bryle maji vyssi spotrebu nez bezdratova klavesnice, ale i tak by to prodlouzilo dobu behu.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš si to spočítat. Moc by to nepomohlo - více by pomohla baterka o stejné váze, jako jsou ty solární panely(+ jejich napojení na baterku).
Řekněme, že na každou stranu brýlí dáš proužek 1x10 cm kvalitních solárních článků s účinností 20%. Vždy jen jedna strana bude natočena ideálně ke slunci a vezměme si krásný slunečný den - tedy 1000W na m2. I v tomto naprosto ideálním případě to je jen 0,2W. To by bylo krásné a reálně by to prodlužovalo dobu provozu, ale už vidím jak chodíš s nakloněnou hlavou směrem ke slunci. Ve chvíli kdy je slunce pod mrakem tak jsi o jeden řád níže (to samé, nebo hůře v budově). Dále si započítej ztráty a čas, kdy je nedostatek světla a celkově je to k ničemu ... bohužel
Krom samotných článků ale potřebuješ elektroniku okolo a tu už je mnohem jednodušší tam dát baterku o dvojnásobné kapacitě.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.