Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hodnocení

Netac UCF paměťová karta s USB
Tohle zařízení se nám velmi líbilo. Flash paměťová karta, ale s USB rozhraním přímo na sobě. Jestlipak ale také projde v našich testech?

Kapitoly článků

2.  Testy
3.  Hodnocení

Netac FC Card je opravdu velmi pozoruhodné zařízení. Jsou to totiž vlastně dvě věci v jednom. Čtečka a karta. Ještě bych měl ale upozornit, že ačkoliv v testech porazil PlexFlash, je to vítězství trochu v uvozovkách. Jaksi zde srovnáváme zařízení pro USB 2.0 s kartou na USB 1.1. I když mimo čtení vlastně Netac držel krok, ba i PlexFlash porážel.

Komu by se snad zdála FC paměťová karta neznámá, toho odkážu na WEB CompactFlash Association. Najdete tam téměř všechny firmy, které dělají do kamer a digiťáků. Certifikát od této asociace pro UCF karty získal Netac už v lednu tohoto roku.

Kdo tedy plánuje nákup nějakého digitálního zařízení (kamery, digiťáku), měl by zvážit, zdy by se mu nevyplatilo aby bylo s CF paměťovou kartou. Tu by si mohl pořídit už nyní a používat ji jako stále populárnější USB flash disky. Naopak, kdo už takové zařízení má, jistě neprohloupí, když si jako další kartu nekoupí obyčejnou, ale tuto s USB rozhraním. Nebude muset pro přenos dat používat výstup z foťáku (kamery). USB kartička je také lépe přenositelná. Jen by měl výrobce dodávat i nejaký jednoduchý futrálek. Přece jen bych se bál ji nosit jen tak v kapse. Při rozhodování o nákupu jistě také bude rozhodovat celkem zajímavá cena tohoto zařízení. Líbil se nám samonovíjecí USB kablík.

Netac UCF Card - porovnání se sirkou

Testovací konfigurace: motherboard ASUS A7N8X, Athlon XP 2100+, 512MB RAM DDR400 dual, HDD WD80GB 7200 ot., nVidia GeForce4 Ti 4200 64MB DDR, Plextor PX-W4012TA, Sony DRU-510A, OS Windows XP Professional SP1.

Paměť k testům dodal FANDA Trading s.r.o.

Cena 128MB: 1 481,- Kč (včetně DPH)

Cena 256MB: 2 555,- Kč (včetně DPH)

Záruka: 2 roky


Mechanika byla testována na počítačové sestavě, zapůjčené firmou K&K computers - velkoobchod a maloobchod výpočetní technikou.
Vyzkoušejte jejich nový elektronický obchod

Kapitoly článků
2.  Testy
3.  Hodnocení

Diskuse ke článku Netac CF Card (flash karta s USB rozhraním)

Žádné komentáře.