Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP DVD Movie Writer dc3000 (4× DVD+R/RW, USB 2.0)

Eeee - nějak mi tu zmizel příspěvek ... ?
 
Anyway - ten S-Video konektor je dle normy, ty další 3 piny jsou +12 V a I2C SCL + SDA signály.
 
Při použití "běžného" (rozuměj více rozšířeného v TV a video technice) 4-pinového konektoru / kabelu bude vše fungovat, jak má, neboť osazení pinů je stejné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem o tehle oblude uvazoval, prisla mi jako idealni reseni jakozto moderni digitalni verze klasickeho videorekorderu. Ale pote co jsem po dlouhem hledani na strankach HP (a protrpeni jejich flashoveho uzivatelskeho dema) zjistil, ze to musi byt pripojeno k PC, a tudiz je to jen prachsprosta vypalovacka s tv tunerem, jsem to zavrhl. Nejsem prece blazen, kupovat tohle monstrum za cca 13000,- kdyz muzu mit (uz mam..) DVD vypalovacku za cca 4000 a TV kartu za cca 2000,- pricemz tato konfigurace je navic mnohem flexibilnejsi a univerzalnejsi..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou k MACROVISION: Předpoklad, že každá orig.VHS je chráněna proti kopírování je mylný. Já sám mám 12 orig. kazet a chráněná není ani jedna. U videokazet z půjčoven je to podle mých zkušeností méně než 30%. V dnešní době je dokonce jakákoliv snaha o zabránění kopie z VHS, s ohledem na příšernou kvalitu záznamu dost směšná. Jestli je kazeta chráněná proti kopírování se dá spolehlivě určit třeba na TV osciloskopu, ale vzhledem vysoké pořizovací ceně pochybuju, že si ho kvůli tomu někdo pořídí (to už je jednoduší zkusit si udělat tu kopii:-)). Tvrdit tedy, že dc3000 obchází tuto ochranu bez jistoty, zda kazeta skutečně chráněná je, je trochu zavádějící. Avšak vzhledem k tomu, že ochrana MACROVISION (a jí podobné ochrany proti analogovému kopírování) využívá zjednodušeně úpravy signálu, který pak neodpovídá normě (u nás je to PAL) a tudíž produkuje nekvalitní signál, je možné, že dc3000, která tyto signály lépe zvládá si poradí i s tímhle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1/ enkoder? co to je? myslite tim neco co koduje? tomu se cesky rika koder.
2/ LED dioda je kravina (Light Emiting Diode dioda zni fakt divne :o) normalne cesky mluvici clovek rekne svitici (nebo svitiva) dioda.

jestlize se snazite byt informacnim servere, tak byste se v prvni rade meli sami naucit cesky. ja vim, ze se vhodna slova obcas spatne hledaji, ale to uz je vas chleba :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Abych se priznal, ja jsem spis stoura, ale ted musim skutecne pochvalit vyborne provedenou a napsanou recenzi teto zajimave (resp. pouze do precteni recenze jsem si myslel, ze je zajimava) mechaniky. JEN TAK DAL!
 

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

>> Wift

352x576 a podobné formáty mají smysl (třeba tento je v DVD specifikaci a můžeš jej na DVD vypálit i přehrát). Poměr stran je součástí MPEG streamu, takže dekodér si již obraz roztáhne na 3:4, resp. 16:9. Mimochodem, ani 720x576 by bez tohoto správně nefungoval
Prokládaný a "neprokládaný" signál z TV: Uvědom si, že TV sice vysílá prokládaně, ale to co vysílá, prokládané vůbec být nemusí (film). Čili když si pak dva půlsnímky v PC složíš, tak si krásně sednou a vytvoří celý neprokládaný snímek bez jakýchkoliv "interlaced" artifaktů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: 1xnadpis: "Tlačítka a indikační LED diody", o kousek dal 3x v textu: "Dále jsou na tomto "rohovém panelu" dvě zelené indikační LED diody (budu raději psát LEDky, protože pojem "LED dioda" mi připadá stejně ujetý, jako pojem "CD disk" nebo "ZN noviny)".

Jinac to ze i jini pouzivaji "enkoder" neznamena, ze ja musim taky. To bych rovnou moh rict, ze ostatni taky kradou, tak ja taky. Myslim, ze kdokoliv kdo pise pro verejnost (a neni to beletrie nebo brak), by mel ctit jazyk. Stejne tak mi doslova pije krev, jak nas uci mluvit televizni hlasatele (radio je na tom o dost lip (aspon tedy Cesky rozhlas)).

Delas svou praci po technicke strance perfektne, tak ji zkus delat perfektne i po strance jazykove. Uvedom si, ze to jsou prave verejne tiskoviny kdo uci narod pouzivat psany jazyk, stejne jako radio a televize uci narod mluvit a vystupovat na verejnosti. Bohuzel to podle toho taky casto vypada.

Eee, nechci vypadat jako velkej moralista, nebo hnidopich. Treba jsem mel vcera svuje den. :o) Kazdopadne si myslim, ze zas tak od veci taky nejsem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT píše: "Smysl tohoto omezení (nebo spíš množnosti nastavení) poněkud nechápu, protože obraz 352×576 je hodně natažený na výšku a nemá to ani moc smysl. Ledaže byste pak pomocí nějakého softwaru vynechali každý sudý (nebo lichý) řádek, čímž byste dostali korektní poměr obrazu."
 
Ale ale ale :-), zrejme netušíš, že existuje aj niečo také ako pixel, ktorý nie je štvorcový, ktorý výsledkom pomeru medzi teoretickou "dlžkou" riadku pri zvolenom pomere strán obrazu a počtu samplov na riadok. 352×576 jednoducho hovorí, že jeden horizontálny riadok bude samplovaný len 352-krát, čiže bude mať nižšie rozlíšenie vertikálnych liniek (mimochodom, VHS ich má teoreticky 240). Na TV sa potom vlastne zobrazí "roztiahnutý" do šírky na celú dĺžku riadku. S neštvorcovými pixelmi (na rozdiel od počítačového zobrazenia) pracujú prakticky všetky digitálne formáty záznamov.
 
A zmysel to samozrejme má, takto sa definuje rozlíšenie pre CVD (t.j. S-VCD s horiz. rozlíšením 1/2 DVD oproti štandardnému 480x576). S-VCD je na rozdiel od VCD nahrávané s kódovaním MPEG2 a má lepšiu kvalitu obrazu, ako VCD (štandardné VCD používa MPEG1 s rozlíšením 352x288 pre PAL) a dá sa to prehrávať na väčšine DVD prehrávačov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT
pulsnimky: Kdyz TV vysila film, vysila kazde  (neprokladane) policko filmu jako 2 pulsnimky za sebou. To je dano principem analogove TV (nevim jak digital DVB-S a DVB-T). Kdyz pak TV signal grabujes, muzes nahrat bud zvlast ty 2 pulsnmky (a pak je spojit do 1 neprokladaneho snimku napr. ve VirtualDub) nebo si je nechat jednosduse slozit dohromady primo grabovacim kartou (cipem), ktery pak do PC posila cele neprokladane snimky. Tohle funguje pouze za predpokladu, ze zdrojovy material je neprokladany (film). V opacnem pripade vznikaji ty artefakty prokladani (roztrepeni pohubujicich se hran) a je pak nutno pouzit sofistikovane algoritmu pro deinterlace.
A k tomu Indiana Jonesovi: Podle mne Nove nekde vypadla synchronizace a vysilala snimky chybne. Mozna uz takhle byly zmastene flagy na DVD (pokud to vysilala z DVD), mozna Nova problem nemela a muze za to prijimaci TV karta...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HEC: No ono to neni tak jasny. Jenom je vyhoda, ze v notasech jsou hodne casto mechaniky dvd-ram naklonenych vyrobcu.  Ale dokonce i Panasonic dela stolni DVD prehravac, kterej DVD-RAM necte (treba S25). A Toshiba podobne. Jeden z modelu DVD-ROM prej taky RAMky nece (ale nevim jakej). U LG jedou na RAMkach kvuli Hitachi. Samsung cte RAMky jenom u nekterejch modelu (novy komba jo, DVD-ROM jen 816, rozsirenejsi 616 ne). A Teac i jako jeden z promoteru DVD-RAM se na ne uplne vysral. Treba me stve NEC. Jeho DVD-ROMka je cte, ale DVD vypalovacky ne. Jeste nevim jestli nova osmicka (typ 2500), ale podle me spis ne.
A pak co je jasny ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT
Prehrani 352x576: Ano, v tomhle pripade za to muzou vadne DirectShow filtry pro MPEG-2. Pokud takovy MPEG prehrajes napr. v SW/HW DVD prehravaci, bude OK. Po doinstalaci spravneho MPEG-2 filtru to pojede dobre i v Media Plejeru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

PAL je podle TV normy vždy prokládaný. Jestli je u animace, vyrendrované a vyprodukované do filmových 24 plných snímků/sec, provést deinterlace tak, že se sejdou sudé a liché řádky, které byly původně sedle sebe, by chtělo vyzkoušet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tyhle recenzi  hybi porovnani vysledku na stolnich DVD prehravacich. S WIFTem jsme udelali maly pokus. Kratoucky testovaci kousek Shreka vypalil na DVD a pak 1:1 zkopiroval na DVD-RAM. Strcil jsem to do peti notebooku a vsechny video nacetly (mechaniky Toshiba, Panasonic a combo LG/Hitachi). A pak, ze je DVD-RAM mrtvy format... Ale o to neslo. Hlavne jsem to vyzkousel ve stolnim prehravaci Panasonic DVD-S75. To je hypermulti prehravac zvladajici snad uplne vsechny DVD formaty, i ty o kterych vyslovne v manualu pisou, ze je neumi :-) . DVD-RAM ve formatu DVD-Video by pry jit nemel (od toho je tu DVD-VR), ale slapalo to.
Skoda, ze nemam na porovnani original VHS kazetu a vetsi televizi, ale ten obraz se mi zdal trochu sumici. Po zapnuti funkce Dept Enhancer se to zlepsilo, je to prvni DVD, na kterym jsem si toho vsimnul. Zatim jsem ale nemel moznost otestovat vic.
 
PS: WIFTe sorry, to DVD-RAM se pokusim vratit co nejdriv

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O tohle zarizeni jsem se dost zajimal v dobe jeho uvedeni na trh a shanel ruzne recenze na internetu, protoze jsem uvazoval o jeho koupi. Nakonec jsem sice dal prednost stolnimu DVD rekorderu Panasonic, ale musim rict, ze takhle precizne a podrobne zpracovanou recenzi jsem jinde nevidel. V podstate nikde, ani u HP jsem nebyl s to vycist, jak to cele presne funguje. Opravdu moc chvalim autora i cely server, ze snazi pouze nepretiskovat firemni informace, ale vyzdimat z daneho tematu maximum. Vubec se mi zda, ze tento server ma u nas z pocitacove orientovanych serveru nejlepsi uroven. Vzdy tu najdu hodnotne informace. Jen tak dal!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Musim tu recenzi pochvalit, tak dobre jsem se uz dlouho nepobavil :) Dlouha a vtipna, proste krasa :)
 
PS: dlouho jsem neprispival a tak se divim, ze nejde odpovidat v Opere :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peca:
...tak byste se v prvni rade mel sam naucit cist. WIFT tam pise, ze "LED dioda" je nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem neviděl USB2 zařízení, které by přenášelo data rychleji než 20 MB/s, spíše pomalejší.
Naproti tomu FireWire vždy 35-40 MB/s
To jsou mé praktické zkušenosti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

NEVÍM JAK VAS, ALE ME TO ZOBRAZOVANI EMGETONU VEDLE MEHO KURSORU FAKT SERE !

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Klidně v té recenzi bych snesl i víc popisů chipů. Mě to zajímá :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: tak proc to asi 3x pouzil? mohl rovnou pouzit svitiva dioda :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o pomoc a radu. dc3000 jsem poprve bez problémunainstaloval na notebook s OS MS Windows XP. Úspěšně jsempřevedl 4 záznamy z VHS kazet. Po čase jsem nyní znovu přístroj připojil, avšak počítač hlásí, že zařízení USB nebylo rozpoznáno a je uvedeno pouze jako velkokapacitní paměťové zařízení-USB disk F.Přitom všechny kontroly přes systém, správce zařízení atd ukazují,že zařízení pracuje správně. Provedl jsem všechny triky a postupy uvedené v manuálu i na Internetu a bez úspěchu. Přikládal jsem to SP2 Windows XP a nainstaloval jsem jej na jiný počítač,kde zatím SP2 nemám. Mechanika se opět objevila jako nový disk a po restartu nebylo zařízení USB rozpoznáno. Mechanika čte, přenáší obraz a přes grafickou kartu počítače lze obraz grabovat, ašak zařízení svou funkci neplní. Při stisku tlačítka pro grabování se již neobjeví původní průvodce. Kde může být chyba?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super Recenzia.Len tak dalej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> HEC:
Aha, tak tuhle normu neznám :-). Já vždycky viděl jen ten klasickej 4-pinovej (ani jsem nezkoušel, jestli do toho jde zapíchnout, přestože ten kabel se 4 piny mám - to mě prostě při nesouhlasném počtu pinů nějak nenapadlo) ;-). Nojo, nikdo není dokonalý ;-).
>> petrib:
Vím, že PAL je prokládaný. Tuším, že je to kvůli principu zobrazování televize. Nicméně se stále častěji setkávám s tím, že nahrávám (z ATIny a také to šlo i z toho dc3000) filmy a vůbec vysílání neprokládaně - prostě to tam nedělá ty klasické čáry. Letmo jsem vysledoval, že pokud je obraz na TV zcela plynulý, je to prokládané (jsou tam čáry), pokud je "filmově trhaný" (nevím, jak to přesně specifikovat), prokládací čáry tam nejsou. Typicky např. živý záznam je snad vždy prokládaně (ještě jsem ho neprokládaně nenahrál), filmy (jako opravdu filmy, ne přímo dělané pro televizi) bývají neprokládané. Ale tuhle mi Nova u Indiana Jonese udělala čáru přes rozpočet - chvíli to bylo prokládaně a chvíli neprokládaně (nezávisle na reklamách, ty jsou skoro vždy prokládaně). To jsem docela nechápal :-).
>> Petr:
Díky, přiznávám, že jsem se o to i částečně snažil. Hlavně mi u toho při zdlouhavém sestavování té recenze už slušně hrabalo. Dělal jsem na tom (jestli se nepletu) od začátku prosince (ale fakt už si přesně nevzpomínám - plus mínus tejden).
>> VL:
Přiznám se, že toto bylo moje první USB 2.0 zařízení v rukou (a jediný USB 2.0 controller mám ve svém domácím PC - jinde nemám možnost vyzkoušet). Jestli je takhle pomalé každé USB 2.0 zařízení, pak bych teda musel házet špínu na tvůrce USB 2.0. A to dost krutou, protože 480 Mbps je pak dost jako ošklivý nekalý efekt na diváky. To můžu rovnou udělat rozhraní UltraATA/5600 a tvrdit, že tudy data poletí rychlostí 5,6 GB/s. A pak ve výsledku na Burst Rate nenaměřím víc, než 300 MB/s. Jestli je USB 2.0 takhle nepěkně udělaný, pak teda tfuj. Tohle se prostě nedělá. (Vrtá mi hlavou, proč USB 1.1 těch 12 Mbps skutečně dává a USB 2.0 má číslo 480 Mbps teda jen na ozdobu.)
Ne, s tím se mi nějak nechce smířit. To musím ještě na nějakém USB 2.0 zařízení vyzkoušet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: S těma rychlostma USB i FireWire to tak prostě je. Je to pomalejší než definuje standard. Ten je totiž pouze teoretickým limitem, ale v praxi záleží na tom IDE-USB můstku a řadiči. Jde o to, které "generace" takový chip je - výrobci je postupně urychlují, až se jednou dostanou na plné teoretické hodnoty (samozřejmě bez nějaké té režie - a té je tam mimochodem hodně). Že nemluvím jen tak do větru se můžeš přesvědčit v testu z dubna 2002 a pak si taky přečti tuhle zprávu z května 2002. Z toho je mimochodem vidět, že použitý IDE-USB můstek v tom zařízení od HP (nebo případně řadič v tvém počítači) není zrovna nejlepší...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Skvela recenze, jen tak dal a Diky!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Musim se pridat: perfektni recenze !!!

ad Macrovision: jenom se mi nezda, ze by obejiti teto ochrany mel na svedomi dc3000, spise bych to priradil tomu jak pises "starickemu videorekorderu Tesla" - kdysi jsem mel doma jeden velice stary videorekorder philips (typ presne nevim, ale byl to ten vzor pro videa "avex" - to snad byl prvni videorekorder vyrabeny u nas) a ten prave dokazal obejit macrovision, resp. ji proste v sobe nemel (pokud byl jako zdroj ochrana proste nebyla - pokud byl jako cil tak tam ta ochrana byla).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Fox:
Já to nahrával zrovna tím Thomsonem. Tu Teslu jsem jako video vůbec nerozchodil - netočí se jí unašeče kotoučků (takže kdybych pustil kazetu, pásek by se po pár sekundách zamotal).
Jinak ten Philips, o kterém píšeš - tak to je přesně ten Avex, co mám já. Taky měl v originále na sobě nálepku Philips a pod tou nálepkou bylo od výroby do plastu vbarveno slůvko Tesla :-). Jako zdroj tu ochranu tuším vysílal (na jiném videu jsem to z týhle Tesly nenahrál), pokud však dělal cíl, tak suverénně nahrál i tu ochranu, takže zkopírovaná kazeta měla zase Macrovision a zas nešla dál kopírovat novějšími video rekordéry :-).
>> Petr:
Hmm, tak to jsem měl vědět dřív. Možná bych dc3000 tolik nepohaněl za tu rychlost. Nicméně se chystám si sehnat USB 2.0 šuplík na HDD (kvůli velmi brzkému nedostatku IDE portů v PC). Pak si snad s tím USB 2.0 budu moct pohrát víc a zjistit, jak to vlastně tedy je.
Fakt škoda, že ty převodníky stojej takhle moc za prd. Přiznám se, že mě to nenapadlo a ani jsem to nečekal. Je to pro mě dost nepříjemným překvapením.
Taky mě ještě při testu napadlo, že by to mohl zdržovat ten integrovaný USB 2.0 HUB, ale nakonec se mi ani to moc nezdá. Mimochodem: V mém systému používám ovladače pro USB 2.0 standardnní od MS, co jsou v sytému. Dost možná, že je chyba třeba zrovna zde :-/. To jsem ale paštika...
>> SteveX:
OK, zkusím ještě jeden test. Mám doma jedno starší (a uklizené) viideo Aiwa (nebo Akai ... kdo se v tom má vyznat...). Pokud do něj pustím signál z videa, které přehrává Macrovision kazetu, pak výstupní obraz je sice v pořádku, ale poletují OSD prvky (trojúhelníček Play, čas a tak...). Asi ho vyhrabu a zkusím, jestli ta kazeta chráněná je nebo ne. A jestli nebude, tak si asi dám studenou sprchu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak se dá prosím recenze vytisknout jako jeden článek? Nevidím něco jako formátuj pro tisk..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Honza: Jestli tě to zajímá, podívej se k výroibcům. Ti tam mívají obšírné popisy. My to zařazovat nebudeme, je to moc odborné a zajímalo by to jen velmi malou skupinku lidí, nehledě na to, že by se to nechutně natáhlo.
delta: Ne, taková možnost tu není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> peca:
Ohledně použití pojmu LED dioda: Nějak nemůžu v mém textu to trojí použití najít... kde to je, prosím tě?
Mimochodem: svítivá dioda je hezké slovní spojení (a určitě správné). Proti pojmu "LED dioda" mám jen tu výhradu, že se tam ta "dioda" de-facto vyskytuje dvakrát za sebou. Přesto se to však hodně používá.
Nicméně jsem se do budoucna poučil: Nekomentovat moc vlastní zvláštní termíny (jako třeba ta LEDka). Zbytečně do toho pak někdo šťourá...
Ohledně enkodéru / kodéru: prostě používám slovo enkodér, protože většina lidí, co s takovou věcí dělají, vědí, o co jde. Prostě se to slovíčko převzalo z angličtiny a pokud vím, používá se v českých textech dost často. Nejen na CD-R serveru.
 
>> pakokopa:
Hmm, abych pravdu řekl, to mi nedošlo :-). Inu, mám ještě hodně co dohánět :-). Ale je fakt, že bych asi stejně takové rozlišení nepoužil - i přesto, že svůj smysl má.
Nicméně pokud si vzpomínám, pokus o přehrání výsledku v 352×576 ve Full Screen ve Win. Media Playeru (6.4) skončil nataženým obrazem. Že by v tom MPEGu byl špatně uvedený ten poměr? Nebo že by WMedia Player? ;-)
 
>> Honza:
Vidíš, a já měl zrovna pocit, že informacemi o čipech dělám tu recenzi v tomto místě strašně nudnou. proto jsem se o tom víc nerozepisoval. Ale můžu tam třeba dávat odkazy na specifikace od výrobce, aby si ten, kdo to chce vědět, mohl další podrobnosti prohlédnout takřka z první ruky.
 
>> TomK:
Jak to myslíš - "když si pak dva půlsnímky v PC složíš, tak si krásně sednou a vytvoří celý neprokládaný snímek" ? Ono existuje něco, co složí dva "čárkované" půlsnímky do jednoho čistého v plném PALu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

>Nedelak:
 
Hmmm - to je ale "záhada" ... čím by to jen mohlo být, že všechny mechaniky od Toshiby, Panasonicu a LG čtou DVD-RAM ... ??? ... :-)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

>> TomK:
No, tak mě se poslední dobou vše, co se "vysílá neprokládaně", taky neprokládaně grabuje :-). Takže tím to uzavírám :-).

>> peca:
Jo ták... já myslel, žes našel ještě něco jinýho :-).
Jinak k tomu enkodéru: Ten budu používat i nadále, protože mě osobně slovo "kodér" připadá nehezký. Nic s tím nenaděláš ;-). Proti enkodéru podle mě nelze nic namítat. Používá se to úplně běžně a není na tom nic špatného.

>> Nedelak:
Ono by se to porovnání asi i blbě prezentovalo na webu. nevím, jak bych sejmul obrázky jako "výsledek toho a toho" a pak to porovnal. To bych vlastně zase ten obraz z VHSky musel nějak převést do digitální podoby a ... to už je zas digitál. Ale třeba nějaká možnost existuje, jen mě to nějak minulo... ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Emgeton NIKDY: No, alespoň že jsi těmi svými neohroženými příspěvky alespoň trochu užitečný cdr serveru ... zvyšováním hitů ... :-)))) Takže - mnoho zdaru v tvé "bohulibé" činnosti ... !!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezvadná recenze ! Konečně taky vím, co mám doma.....Musím přiznat, že moje pocity a určité "rozčarování" po zjištění, že to funguje jinak než jsem si představoval, jsou stejné jako byly u autora ! Ale funguje spolehlivě s mým NB, kterému jsem musel pomocí PCMCIA karty přidat port USB2.0, aby to šlapalo, protože přes USB1.1to samozřejmě dost dřelo..... Dodaný SW je pro běžné věci výborný a jinak používám i Adobe Premiere6.5 . Ještě jednou díky, že to někdo doslova rozebral a ukojil moji zvědavost před ukončením záruky mého přístroje.....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdeno: Těžko říct, nejdřív bych se obrátil na HP support. Třeba je i vadná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.