Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zapomněl na AMD FX-9590. Tvrdí, že Core i7-8086K je první 5GHz procesor

podpis Jen-Hsun Huanga :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

jojo, taky jsem vyprskl kafe na notes, plus jeste 2.3x vetsi spotreba :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jako dobrý článek. Opravdu jsem se zasmál a pobavil. Nicméně by to potom pod čarou asi co se výkonu týká chtělo lehce uvést na pravou míru... On by tomu někdo mohl věřit, že je AMD vždy lepší a přitom to 5GHz FX šlo výkonově rozbít přetaktovaným 4 jádrem, že...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Domnivam se, ze smyslem clanku neni vykonove srovnani, nybrz ze zde intel (znovu) pouzil klamavou, marketingovou hatmatilku. Ano, ve srovnani vykonu by to bylo jednoznacne, ale publikaci tehle nepravdy si akorat sami skodi - a to to vubec nemeli zapotrebi. Uzivatele jsou cim dal vice nachylni na prekrucovani reality a je spravne uvadet veci na pravou miru. Opravdu cim dal vice povazuji mnohe novodobe marketingove aktivity, vylozene za odrazujici od koupi.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jj, článok ako vystrihnutý z kanceláře pro uvádění románových příběhů na pravou míru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.....ale výkon FX tu všichni známe, balíku, jde tu o něco jiného

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate tam chybu v tabulce 2018 > 2013, tedy jesny vitez Intel ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Už nyní můžu prohlásit, že se jedná zdaleka o nejlepší dnešní článek českého webu.

:D :D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

a pre intel-idiotov by to malo byt povinne citanie pod hrozbou straty obcianskeho

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasně: TDP ~2,3× větší u AMD..... :D :D :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

pane blbe .... haloooooooooooooooooo

A) 5 rokov dozadu
B) 32 nm vs. 14 nm

pane blbe, ja som strasne zvedavy ake DTP by malo Ci7 8086K vyrabane prastarou 32 nm planarnou technologiou (ako ten AMD CPU), miesto modernej technologie s 3-gate a 5-gate 3D FinFET tranzistormi ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Že někdo ze čtenářů nepozná nadsázku, za to autor nemůže...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl že první "APU" vytvořil už Cyrix se svým MediaGX kolem roku 1997 i když pravda ten tehdy ještě 3D akceleraci neuměl ale zase obsahoval Sound Blaster 16 kompatibilní zvukovku, tedy koncept ne nepodobný dnešním GPU, také posílajícím zvuk přes HDMI kabel do monitoru což samo o sobě zní dost ulítle :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

super clanek
jak to bude s cenou, nebude mit i v tom Intel prvenstvi a nebude ten procesor zase predrazenej jak prase?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsou nějaké spekulace, že cena bude 486 USD.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jo ale násobeno 2x, protože je proti 486 superskalární jako Pentium a tedy poskytuje na takt vyšší výkon a za výkon se u Intela platí ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked uz tak potom 586 $ (aka pentium) ... to je superskalarny cpu, 486tka nebola

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě 686 $, ten návrh je přeci jen novější než Pentium, bližší mu je Pentium Pro. No a pomalu se už dostáváme do cenového rozsahu levných Intelských CPU...;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

potom pokojne aj 786, 886 alebo 986 ... ponivac dnes (presnejsie od roku pana 2009 a nehalemovskej architektury) v podstate mame 986tky :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co tu vymýšlíte, je snad do patice 1151$ :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oficialni cena v USA je pru 425$...takze prepocet kursu + DPH a jsme asi na tech ocekavanych 450-460 Eurech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze to "we’re giving away" zde znamena "vydavame" a ne "rozdavame" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) a nebo se to taky da rict..."we are practicaly giving it away....for more money" ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

aby sa zachoval pomer cena/vykon, cena by musela byt o MAXIMALNE 6,4% vyssia ako u 8700K (5ghz/4,7ghz), ale kedze zvysenie taktu o 300 MHz asi nebude kontinualne a pri zatazeni viac jadier bude navysenie frekvencie menej ako o 300 MHz (a mozno ziadne) a s prihliadnutim na fakt ze je potrebne si urcit priority aky vykon je pre nas dolezity, ci single alebo multi thread a vytvorenim akohosi nuteneho (nie prislis zmyselneho) priemeru dostavame, ze pre zachovanie pomeru cena/vykon pre 8700K/8086K by mala byt cena vyssia a nejake 3-4% .... samozrejme ze to je cista hovadina a pomer cena/vykon bude uplne v prdeli

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v zasade pre trh uuuplne zbytocny produkt ... ide iba o zviditelnenie, marketing a reklamu (a aj to dementne nepravdivu a zavadzajucu, ja by sef pravnikou v amd, tak intel ohladom toho 5 ghz rozdr*em na kusy)

ako keby alza nepredavala OC delidovane Ci7 8700K na 5,0/5,1/5,2 ghz pretaktovane svojim dvornym pretaktovavacom ... okrem toho spravit z 8700K to uzasne a ospevovane 8086K vlastne neni problem pre 90% 8700K a to dokonca bez delidu (frekvencie by boli o 300 mhz vyssie kontinualne pri zatazeni 1, 2, 3-4 a 5-6 jadier aby sa z 8700K stal 8086K)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Intel jasně vede v roce. Mělo tam být: o 5 více pro Intel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

„(že bych hlubším porýpnutím vybudil WIFTa k nějakému pěknému blogovému příspěvku, už ani za příliš pravděpodobné nepovažuju :-).“

No, já taky ne :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

+1 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz chtel Intel uvest vyjimecny procesor k 40 vyroci sve x86 architektury tak mel uvest 8 jaderny, pajeny k IHS model Core i40 - 8086K kompatibilni se soucasnymi cipsety 100, 200 a 300 serie, cena 340€, tim by jak prinesl zpet kvalitu/dobrou cenu tak nadchl lidi ke samotne koupe nakolik dnes osobne poznam dost nasranych majitelu ctyrjadernych Skylake a Kaby Lake procesoru ktery by si radi do svych rocnich a stale svezich zakladnich desek osadili jiz sesti jadro, ale nemohou tak ucinit nakolik jsou umele omezeny jenom ciste softwarove pro osobni nenazranost Intelu.

Core i7-8086K je nelogicke znaceni, jiste je to procesor pasteny lacnym shitem a jeho cena bude nenazrana, proste ty ktery maji jiz intelí sestijadro nebudou mit duvod ho kupovat, naopak ty ktery by ho i duvod kupovat meli radsi zvoli Ryzen za mensi penize ktery je navic modernejsi a netrpi hromadou chyb ktere umoznuji spustit ruzne variace utoku Spectre cim postupne bude vykon tohto procesoru degradovan.

Jak autor sam poznamenal Intel si sam ukazkove sere do huby, nepajeni procesoru, stale vyssi prodejni cena a umele omezeni kompatibility, slavne casy socketu LGA 775 sou jiz tatam, predpokladam to jiz davno vyrobene intelí 14nm vosmjadro pujde jenom exkluzivne rozbehat v preznacenem cipsetu Z390 a kdovi mozna Z470 a tim i400 serie cipsetu bude ciste vyhrazena tem unikantim intelim vosmjadrum, muzu nasrat!, AM4 to do roku 2020 v provedeni Zen 3 a 7nm jistí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tohle CPU není o tom že by mělo být lepší/horší, je to jednoduše speciální edice, kterou uvítají fanoušci a sběratelé.Ti kteří chtějí koupit Intelí 6 jádro si ho nadále koupí v podobě Coffee Lake i5 a běžné i7.

Majitelé Skylake a Kaby Lake kteří budou chtít více jader si je pořídí a nepotřebují alibismus v tom že nemohou použít současnou desku. Bu%d chce/potřebuje nebo nechce/nepotřebuje.

Intel od Sandy Bridge drží životní cyklus desek pro dvě generace. Jedna trhne něco na prodeji nových čipsetů ale hlavně tím může udržovat desky s up to date technologiemi a nemusí se zpětně ohlížet na kompatibilitu a je možné že na ten problém AMD v budoucnu narazí. Někteří lidé pohybující se kolem HW predikují že AMD po roce 2020 přejde na podobný režim jako intel.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo predikují... jeden zlobr na PCT taky predikoval, že Ryzen TR bude mít pod HS pastu, páč fyzika... a jak to dopadlo?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

mám trochu slabší chvilku (už jsem to dnes nějak neunesl....)..tohle pak jde k volbám...."a to máte za to, že se nemodlíte" (dobrá hláška)....pro úplnost jsem ateista,ale...navrhuji před každou volební místnost stolek s malým IQtestem a to byste viděli (omlouván se těm zdatnějším za tu politiku)....další koment k Intelu (nejen) a jeho zdejším fans (a nemyslím pouze tento web!!)....nemám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aaa zacina uhorkova sezona. Ono cele to porovnanie je take "uhorkove". Technicky prvy 64bit CPU pre Windows mal DEC - Alphu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim hlavne o tom ze 64 bitove rozsireni pro x86 kterou ted Intel oslavuje si sam Intel od AMD v podobe jeji AMD64 licencoval a pretavil do podoby rozsireni EM64T, cili AMD bylo i prvni pri rozsireni x86 architektury o 64-bit instrukci, to ji Intel nevezme.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Po pravdě by se dalo diskutovat o tom, jestli právě úspěch AMD s modifikací x86 na 64bit v podobě AMD64 nezpůsobil značnou stagnaci vývoje CPU a faktické zafixování této platformy :-(
Pozor, toto není kritika AMD, s amd64 nesporně uspěli a Intel je musel pokorně následovat! Jenže když se na to dnes podíváme s odstupem, tak červík trochu vrtá :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt ze Itanium na svoju dobu malo fakt dost zaujimave funkcie a moznosti a keby sa postupne podarilo ho presadit aj na desktope, mozno by dnes vyzeral cely hw segment inak.Dnes uz koli masivnemu rozsireniu x86/x64 prakticky nieje sanca na prerazenie nejakej inej platformy na desktope/vykonnych serveroch. Tie srandovne pokusy s ARMom o ktorych sa pise ro co rok budu stale skor okrajove zalezitosti.
A fakticky to asi bolo prve Intel 64bit cpu na ktorom bezal Windows, aj ked vdaka emulacii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zafixování? V jakém směru? 64bit poskytuje dost RAM skutečně pro každého a dnes je již evidentní, že 32bitů je již morálně zcela překonané a toto byla levná a celkem efektivní cesta jak jít dál a neztratit zpětnou kompatibilitu ani svůj business. To samé udělal Intel když nejdřív vymyslel 286ku co uměla kromě chráněného režimu také adresovat 16x víc paměti než její (také 16bit) předchůdce a následně když ji nahradil 386kou, jejíž omezení a parametry 4GB adresovatelného prostoru tu s námi existují dodnes i když už to používá málokdo. Ale i ta 386 byla schopná v pohodě pouštět 16bitové aplikace. Já bych řekl normální evoluce a ochrana svého trhu z pohledu obou těch firem, protože licenci na x86 nemá moc výrobců a kompatibilita se stávajícími programy je pro 99,9% uživatelů určitě přínosnější, než nějaká exotická revoluční architektura, na které ale nic "běžného" nespustíte a stojí to přitom ranec. Maně bych vzpomenul na DEC Alphu nebo Intelovo Itanium, které přesně toto zabilo a taky to byly 64bity, oboje dříve než AMD64.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No sak to aj tak potom s 286 vyzeralo, dolepenec. Aspon ze pri 386 a protected mode to ako tak opravili.Trochu nerozumiem tej poznamke o 4GB adresneho priestoru - ze to pouziva uz iba malokto. Tento limit je tu stale, sice sa to na 32bitoch obchadza cez PAE ale stale su obmedzenia pre rozne karty a hlavne pri mapovani I/O.

Ano rozsirenie x86 z 32bit na 64bit bolo logicke a lacne spolo zo zachovnaim spatnej kompatibility, na druhu stranu je danou prave len ten evolucny posun. Tazko ocakavat aj do buducna nejake zasadne zmeny vo vyvoji. S frekvencio sa pojde hore tazko a posledne roky ukazali ze skor vobec a pridavanie jadier bude tiez len taky docasny sport. A ako uzal Meldown/Spectre na jednej strane a napriklad "prevadzkove poziadavky" AVX (pri plnom vyuziti ide frekvencia dolu) uz nieje moc priestoru na nejake sokujuce novinky. Ten cpu je tak komplexny a zlozity ze to uz ani za to nestoji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je právě ono - budeš jako výrobce riskovat paradoxně při úspěchu ztrátu svého současného trhu nebo při neúspěchu velikou finanční ztrátu, případně i ztrátu trhu protože konkurence nespí? Jedním slovem - nebudeš.
Prostě budeš postupovat rychlostí mírného pokroku v mezích zákona. Revoluční vyfikundace si dovolí mladá začínající společnost, které doslova jde o přežití ale ne moloch co momentálně vlastní 20 či 80% trhu a akcionáři jsou za každé procento dolů na management dost nevrlí.

Až bude taková objektivní potřeba trhu na řádově výkonnější počítače, ony se určitě objeví, dneska trochu lepší PC s hi-end grafikou má výkon někdy i násobků superpočítače z konce minulého století a s výkonem se doslova plýtvá, doby kdy se hledaly cesty v Assembleru aby to alespoň nějak běželo na CPU co zvládne obsloužit digitální hodinky jsou pryč.

PAE je berlička ale ne všehospásná a potřebuješ aplikace pro ně napsané, mapování IO ti ty 4 dostupné GB bude žrát v každém případě. Celý ten koncept je pro pár karet, ne že máš X GPU s mnoha GB paměti, spoustu periferií a řadičů jako dnešní desky. Dnešní i lowend CPU se vysloveně flákají po většinu času jejich běhu. Lidí co jsou vůbec schopni využít plný potenciál dnešních počítačů je jako šafránu a výrobci si nechají zaplatit každý vyvinutý kus křemíku tak dlouho, jak je to jen možné.
AVX i přes snížení frekvence (tedy u Intelů, AMD s frekvencí nešachuje ale zase má o polovinu méně komplexní a tedy i výkonnou AVX jednotku) pro optimalizovanou aplikaci poskytuje klidně násobky výkonu oproti starším instrukčním sadám, takže AVX aplikace smysl dávají a stojí to za to :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a o tom to právě je, větší variabilitu architektur podle mne zabil právě nástup AMD64 s maximální kompatibilitou x86... Ona totiž ta "monokultura" nebyla samozřejmostí, Windows NT do verze 4 (a odpovídající Workstation) podporovaly i jiné architektury (Alpha, PPC...), do jisté míry se i u aplikací počítalo s kompilací na více platforem atd (že to jde dokázal Apple s universal binary při přechodu na Intel). Případné prosazení Itania by zřejmě tyto trendy vyšší rozmanitosti dále podtrhovalo, jenže zvítězila idea "přechodu na 64bit s minimalizací nákladů" v podobě kompatibilní amd64...
Opakuji, tohle není kritika AMD, v době vzniku této architektury to byl dobrý a úspěšný nápad, jsem ale dost přesvědčen, že nebýt vzniku AMD64 by šel vývoj trochu jinudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyt snahy intelu separovat profi vs spotrebak tak to sve itanium protlaci a AMD x86 by zrejme dozivala ..tim ze se Intel choval nenazrane dal prostor (opakovane) pro konkurecni reseni ... spoustu slibnych future like technologii na tohle vychcipalo AMD jen inovatorky pridavalo vykon jadra atd. ...viz soucany nastup ZENu intel opet v zavesu kdyby to delal podobne jako NV tzv. konkuroval sam sobe a nestagnoval tak ma AMD pekelne obtize se prosadit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel se chtěl 32 bitové části zbavit, ale M$ se k tomu tehdy postavil tak, že 32bit free widle pro otroky dělat nehodlá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smutný pohled na tu rekapitulaci. Jen mě to připomělo, že uz je to 18 let co jsme se dostali na 1GHz hranici, a od té doby šel pokrok v tomto směru do háje. Ani ne 5x nárust. Ach ta nostalgie předchozích 18let kdy každý ±3 roky rostl kmitočet ±2x. Zvyšování počtu jader je sice hezký, ale většinou nemá takový dopad jako čisté zvýšení taktu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže když narazíš na fyzikální omezení tohoto světa, tak holt musíš vzít zavděk zvyšováním počtu jader a paralelizací práce místo pofňukávání po nevyrobitelném CPU s jedním nekonečně rychlým vláknem. Já když porovnám "pomalý" mnohojaderný CPU s vysoko taktovaným CPU s jedním či několika jádry, tak výsledek jasně hovoří pro mnohojádro. Udělá řádově víc práce, můžeš se držet energeticky nejefektivnější části procesu a 60x samostatně spuštěná byť hloupá aplikace, co bude trvat časově 6x déle než na tom hypotetickém svižníku ti stále ve finále dá 10x vyšší výkon. Když to bude chytrá aplikace, co se dovede rozkouskovat na 60 kusů, to vyrobitelné CPU bude 10x rychlejší i na stejném časovém úseku oproti tomu nevyrobitelnému a to nemluvíme o dalších problémech jako jak to jednovlákno krmit efektivně daty z a do RAM, které jsou stále celkem bottleneck i pro současné CPU.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No to nieje uplne pravda. Vyvoj v HW vzdy predbiehal vyvoj v SW ale za posledne desatrocie,mozno viac, islo az kruto dopredu. Na desktope je stale vecsina beznych uloh pomerne jednoducha a lahko spracovatelna v jednom vlakne. Daleko lacnejsie a implemnetacne jednoduchsie je spracovat danu ulohu v jednom vlakne s tym ze sa zvysi takt ako prepisat to na paralelne spracovanie. Stale nemame jednoduchy a efektivny sposob ako pisat bezpecne a rychle paralelne aplikacie, nehovoriac ze je stale dost uloh ktore sa na tento typ spracovania ani nehodia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bych úplně nesouhlasil, právě SW vývojáři měli i v minulosti vize, ale omezení reálně rozšířeného HW jim je neumožňovalo snadno naplnit. Proto se různě optimalizovalo na koleni, psalo v assemblerech a ohýbalo aby i z dnešního pohledu zoufale nevýkonné počítače s minimem paměti rozjely OS s GUI a do toho ještě aplikace. To že v roce 1985 mohla 386 adresovat 4GB paměti neznamenalo, že to bylo reálně možné mít, tehdy kdo měl 1MB byl Bůh a kdo měl 4MB tak o něm se s úctou mluvilo v debatních kroužcích ruských anarchistů. Dnešní 64bity taky umí naadresovat 16 Exabytů RAM ale na byť třeba ušmudlaný 1TB RAM musíš mít v kešeni cca 1 milion :-).
Mnoho aplikací naopak paralelizovat lze a dobře, sám mám zkušenosti to potvrzující. Některé se řeší paralelním během mnoha instancí, některé už ale dovedou běžet naráz na všech jádrech jako jedna instance s odpovídajícím urychlením (a to se bavíme o 64 vláknech naráz). Je určitě lepší vyšťavit nyní dostupným softwarem výkon a dostupné možnosti hned a nečekat 20 let než dostupný hardware dosáhne na limity své architektury, v té době ovšem už muzeální.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy nepochopím ty magory co chtějí aby frekvence rostla donekončena. Kdyby to bylo možné a rostlo to stejnou rychlostí jakou bylo dosaženo těch 1GHz tak dneska máme jednojádrové potvory s 1000TeraHerzy!!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

omyl, asi "iba" 1 THz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, až nastoupí opticko-kvantové počítače, budou i terahertzy :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je spotřeba: Pentium na 200 MHz mohlo mít tak 20W, Athlon na 1000 MHz měl 65 W, single Opteron na 2MHz cca 95 W a Pentium 4 na 4Ghz mělo 115W (cca 2006).

Takže za posledních 12 let vlastně žádný nárust frekvence není - ale taky není nárůst spotřeby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK dobry clanok. Teraz este poprosim redakcia zozente oba procaky na otestovanie nech uvidime aky je realny vykonovy rozdiel v aplikaciach :D.
Samozrejme oba treba obmedzit na rovnaky pocet cores.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak by to chcel niekto testovať a porovnávať, tak ten 5 gigový bulldozer môžem zapožičať. Zákazník nám ho tu nechal aj s doskou a obrovským chladičom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jste z Prahy? Měl bych seriózně zájem, ale asi i s deskou, protože nemám AM3+ board s pořádnou kaskádou, bylo by docela vtipné to postavit právě proti TR 1900X, minimálně TDP je relativně podobné ;D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zda se mi povede zapůjčit oba netuším, ale v brzké době budu testovat TR 1900X a měl jsem v plánu proti tomu postavit FX-8350 @4,5G, protože se jedná o takovou výměnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude ale potřeba porovnávat i/převážně v linuxu, protože ve vidlích je scheduling na tyhle procesory (tj. staré AMD odvozené od Bulldozeru) pokud vím dost špatně vyladěný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD by je mělo zažalovat. To tvrzení je jasně lživé, vyhráli by.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel poslední dobou perlí ve spoustě ohledů. Měli by se zastavit a trochu zamyslet, jak to komplexně působí na zákazníky. Ale jim to je asi u zádele, svoji stálou komunitu, co jim ty předražené šperky kupuje, mají, takže není důvod se chovat lépe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nezapoměl. Intel prezentuje a komentuje pouze své produkty. Produkty dalších firem jej nezajímají a ani se s nimi nesrovnává. Nemá to zapotřebí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že se nezajímá a nemá to zapotřebí, proto poslední dobou přešel rychle od předražených dvou a čtyřjader na šestijádra a teď dokonce splichtil narychlo nativní osmijádro "pro socky" bez ohledu na všechny roadmapy typu "4 HT jádra jsou dost pro všechny," přidává jádra kde se dá a udávané TDP je už spíš spotřeba v klidu. Protože i v Intelu dobře vidí že víc jader od konkurence na stejné technologii, obdobné frekvenci i IPC poskytne zákazníkovi větší bum bum za poloviční cenu a zákazník ta svině na to slyší. Tak dokonce dělá veřejné produkce s přeznačenými, laboratorně taktovanými procesory jen tak, aby nám ukázal, co si nemůžeme koupit a někteři inteleguáni se mohli v diskusích hádat stylem (nekoupitelný) "Intel stejně dosáhne tolik a tolik bodů tak se běžte stydět do kouta" (s procesorem za třetinku a dvoutřetinovým výkonem nekoupitelného zázraku). No že to má zapotřebí :-D.
Tenhle byl dobrej ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lol, na dobu varnych konvic by nejspis radi zapomneli u AMD :DD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.