Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Internet Explorer 9 Beta vyjde 15. září

Internet Explorer 9 logo (provizorní, neoficiální)

Společnost Microsoft informuje, že 15. září vyjde betaverze další, v pořadí již deváté generace webového prohlížeče Internet Explorer, který doposud vycházel jen jako „Platform Preview“ (poslední je IE9 Platform Preview 4). Betaverze už bude mít od Platform Preview několik zásadních odlišností.

Tou hlavní je, že už půjde o plnohodnotný webový prohlížeč, který, pokud si (i v betaverzi) nainstalujete, vám nahradí dosavadní Internet Explorer (zatímco Platform Preview šlo používat paralelně vedle stávající verze IE). Bude mít už pochopitelně také uživatelské rozhraní (Platform Preview jej nemá, což někteří nepochopili a rovnou nadávali, že „je to nepoužitelné“ a podobně). V neposlední řadě bude mít betaverze už plnou technologickou výbavu a do finální verze se už budou jen opravovat chyby (nebudou se už přidávat nové funkce).

Internet Explorer 9 bude (stejně jako betaverze) instalovatelný pouze na Windows Vista a Windows 7 (a odvozené servery). Pro Windows XP tak zůstane poslední možnou verzí IE osmička. Na závěr dodejme, že Internet Explorer 9 se nestane součástí žádného připravovaného Service Packu (to by měly antimonopolní úřady žně ;).

Zdroje: 

E-mail, tlf. komunikace

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Internet Explorer 9 Beta vyjde 15. září

Neděle, 15 Srpen 2010 - 12:57 | l0l | celkem se na ie9 tesim. vypada to, ze ms po 10...

Zobrazit diskusi