Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak externí disk pro telefony: Flashdisk od Lenovo disponuje až 256GB a USB-C

PR článek
Tradiční externí disky již v současnosti pozbývají smysl. Na cestách jsou těžkopádná a čím více dat na nich máme uložených, o to více se strachujeme je vzít za práh našeho domova. Flashdisky ovšem snadno uložíte na klíčích, nikdy neztratíte a díky současným kapacitám uložíte pěknou sbírku filmů a dokumentů.

Mobilní telefony se staly našimi kapesními počítači, na kterých odvádíme velkou část zaměstnání; komunikujeme se světem a zároveň se skrze ně bavíme, hrajeme hry, sledujeme seriály a filmy. Stále se k nim však chováme jako k separátnímu zařízení a opomíjíme jeho propojení se zbytkem naší elektroniky. Naplňte potenciál svých mobilních telefonů správným flashdiskem, který v praxi působí jako externí disk pro vaše kapesní zařízení.

Flashdisky disponující USB-C standardem byste v současnosti spočítali na prstech jedné ruky, a ještě méně jich pak naleznete od renomovaných společností jako Lenovo. Právě Lenovo uvedlo na trh novinku z řady ThinkPlus, která disponuje kapacitou až 256GB. Tento flashdisk připojíte jak do svého počítače skrze klasický USB 3.1 (se zpětnou kompatibilitou až po USB 2.0), tak ke svému mobilnímu telefonu prostřednictvím USB-C konektoru. Stačí si jen vybrat, ze které strany jej vložíte do zařízení.

Jeden úložný prostor. Všechna zařízení. Oprostěte se o starosti, jaké filmy a jaké dokumenty si uložit do telefonu. Vyhněte se chaosu, kdy některá data máte v počítači, jiná v notebooku, některá v telefonu a kdovíjaká v externím disku. Schraňujte je na jediném flashdisku, který zapojíte kamkoliv. Až se budete nudit ve vlaku, nepřemýšlejte, na jaký film si vyčerpáte data, ale jen zasuňte svojí flashku a pusťte si cokoliv v té nejvyšší kvalitě bez ohledu na internet.

Přenosný flashdisk pro mobilní telefon dále oceníte na dovolené, kde neustále pořizujete nové záběry; fotografie či videa. Shoďte břímě, které vás nutí šetřit místem. Strčte do svého mobilního telefonu flashdisk a zazálohujte svá data okamžitě. Své vzpomínky pak máte okamžitě k dispozici, až se rozhodnete si je prohlédnout na velké obrazovce. 

Lenovo FlashDisk seženete ve třech dostupných kapacitách od 32 GB po 256 GB. V tuzemských obchodech není tento model aktuálně dostupný, ale za senzační cenu jej naleznete například v internetovém obchodě Ebay s dopravou zdarma a garancí vrácení peněž v případě jakýchkoliv potíží. Nejlevnější varianta vás vyjde zhruba na 270 Kč s dopravou zdarma, ale výrazně doporučujeme sáhnout po nejvyšší dostupné kapacitě.

  • Pozor! Při výběru produktu zvolte model X121, který disponuje porty USB 3.1 v kombinaci s USB-C. Model X101 disponuje pouze klasických USB 3.1. Nelze-li vybrat vámi vybranou kapacitu ve výše uvedené kombinaci, pak je již vyprodaná.