Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak se dělá s kreslící funkcí LabelTag

Pěkný článek, ale myslím že kreslící technologie už jsou dávno pasé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem to někde přehlédl, ale o jakou kapacitu z DVD mě každá obrázková session připraví?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je různé, podle velikosti pokreslené plochy a místa pokreslení (stejně široký pruh zabere blíže ke středu méně dat než u kraje média).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V CloneCD se dal dělat obraz CD i tak, že se zaškrtlo políčko RAW. I při této volbě čtení do ISO spadne? Jak vypadá médium měřené v Kprobe?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nedá se říci přímo "spadne", ale každopádně bude oblast, kde je obrázek, vykazovat chyby (a to přes celý obrázek). Obrázek není tvořen datovou strukturou, ale prostě sledem vypálených a nevypálených výsečí kružnic. Můžete si všimnout např. na CD, kde je napsáno, že na něm nic není, že ta část před obrázkem blíže středu je vlastně vypálená, obsahuje stopu, která neobsahuže žádná data (před obrázkovou session totiž není možné mít z principu "nic nevypáleného").

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Platná data jsou před vypálením pomocí opravných kódů převedena na něco, co ve struktuře pitů na pohled připomíná bílý šum. Nemůžou tam být příliš dlouhé sekvence pitů ani landů, a střední hodnota nemůže ujíždět k nule ani k jedničce. Což je ale v rozporu s tím, že obrázek je právě tvořen většími oblastmi samých pitů nebo landů. Při čtení to nejspíš ztroskotá už na dekodéru, který v tom nic jako data nenajde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s poslední větou.
Vezmu soubor který bude mít 100MB a bude v něm od začátku do konce 00H. A ty tvrdíš že otisk takovéhoto souboru bude na CD mít strukturu "na pohled připomínající bílý šum"? To je ale pěkná kravina, ano kóduje se to, konec konců na CDR.cz bejval pěknej článek kde se o tom psalo, budou se střídat landy a pity ale rozhodně ta posloupnost bude korelovaná.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sada samých nul udělá něco, co, pokud má trošku delší trvání (jako jsou např. dvousekundové mezery mezi skladbami na zvukových CD), je už dobrým okem rozpoznatelné. Ale nikdy nedocílíš situace, kdy bys dlouho nevypálil nic tak, aby ti to dalo nějaký obrázek. Pořád to bude v případě dat vypadat jako "souvisle vypálená plocha", i když to bude trošku odlišné od toho "bílého šumu".
Zkus vzít SuperAZO CD-R, udělej AudioCD o několika stopách a pouze mezi dvě nějaké stopy dej 30sekundovou mezeru (totální ticho, samé nuly), u ostatních stop dávej třeba 2 sekundy nebo vůbec nic. Pak se na to pozorně podívej - tu 30sekundovou mezeru musíš najít. Dobrým okem najdeš i ty dvousekundové. Celkem dobře se to hledá i na některých lisovaných CD. Nabízím pohled zde ve starých auditoriích CD-R serveru:
http://tinyurl.com/kaktus-CDS100

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jejej - starou dobrou (a stále jěště i funkční) F1 pořád mám doma. A ten parametr "/CLOSEDISC" v té příkazové řádce vypalování je dost slibný - při trošce šťourání v parametrech (nebo hexeditem přímo v tom exáči) by se možná i příšlo na to, jak tam ten obrázek vypálit bez uzavření disku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zkoušel, ale bez úspěchu. No nevylučuju, že někdo bude úspěšnější ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono pokud je to jako default na /CLOSEDISC tak by to pak chtělo najít ten "opačný" parametr. Proto mě hned napadlo se buďto pošťourat hexaeditorem v tom exáči, jestli tam ty parametry nebudou někde pěkne viditlné (pokud to teda nemá jěště další DDLka) a nebo zkusit, jestli to třeba v té příkazové řádce na něco i nevyplivne help. Dal by se ten EXE soubor někde samotný ulovit?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen ze zajímavosti jsem se chtěl podívat, kolik dnes stojí Fuji LabelFlash DVD média a ouha, nikde už je nemají. LabelFlash média se přestaly vyrábět? Existuje nějaká náhražka? Ne, že bych toho nějak litoval, se svým NECem jsem vypálil v životě tak 3 kusy. Spíš mě tento článek navnadil na vypálení toho čtvrtého, které nemám :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.