Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak to vypadá na obrazovce

PC space
S rostoucím počtem digitálních fotoaparátů je otázka ukládání těchto snímků na CD stále více zajímavější. Kodak své PhotoCD asi veřejnosti nevydá, je proto třeba hledat jiné řešení. Tím je VideoCD 2.0, které takové možnosti nabízí. Proto dnes představujeme návod, který přetiskujeme s laskavým svolením redakce PC space (mimochodem, v tomto magazínu najdete opravdu velmi zajímavé čtení a v ČR o něčem podobném vůbec nevím, takže využijte možnost a objednejte si ho!. Dováží se i k nám.). Jde o postup, jak vytvořit album fotografií v programu WinOnCD. Věřím, že si zároveň rádi procvičíte i slovenštinu.

Kapitoly článků

2.  Zápis
3.  Jak to vypadá na obrazovce
Tak sa na to pozrime, čo sme vytvorili...

Menu na obrazovce PhotoAlba ve WOCD

Disk má vlastné menu. Jednotlivé položky sú očíslované a názvy zodpovedajú názvom albumov - 1, 2, 3, 4, 5, Chata, dovolenka a Obrázky. Číselné názvy 1-5 sú v poriadku. Tu sme ponechávali názvy adresárov bez zmien, tj len sme ich očíslovali.

Výběr alba PhotoAlba ve WOCD

Po voľbe niektorej položky sa otvorí náhľadová stránka s ďalším menu - fotografiami. Na jednu stránku sa vmestí 12 fotografií, takže ako vidíte, náš album "dovolenka" si vygeneroval 4 stránky. Čísielko v rohu ukazuje koľko podstrán album má a na ktorej sa nachádzate (1/4 = prvá strana zo 4).

Náhled fotek PhotoAlba ve WOCD

Po voľbe fotografie sa nám fotka zväčší na celú stránku. Rozlíšenie fotografie je dané normou PAL, čo znamená 704x576 bodov. Čo v prípade, že má vaša fotografia väčšie rozlíšenie? WinOnCD väčší, či menší obrázok v rámci príprav (Authoringu) automaticky upraví - zmení rozlíšenie na 704x576 bodov a kompresiu na svoj formát VCD 2.0.

Zvětšená fotka PhotoAlba ve WOCD

Zdroje: 
Kapitoly článků
2.  Zápis
3.  Jak to vypadá na obrazovce

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak dostat fotografie na CD

Sobota, 17 Duben 2004 - 23:36 | Anonym | Uvedený postup záznamu fotografii z digitálneho...

Zobrazit diskusi